64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie

64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie

64. Szarlotka pod bezą na bardzo kruchym spodzie

Kruche ciasto 1 kostka margaryny 4 żółtka 3 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru mus jabłkowy: gotowy lub 1,5 kg jabłek cukier do smaku 3-4 łyżki mąki ziemniaczanej masa bezowa 4 białka 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej dodatkowo: bułka tarta  1. Składniki na ciasto szybko wyrobić na jednolitą masę i włożyć do lodówki na pół godziny. Bardzo mała ilość cukru sprawi, że ciasto będzie bardzo kruche. 2. Jabłka rozgotować, dodać cukier do smaku,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Jadło i czytadło

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szarlotka, ciasto, tarta, mus, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, bułki, jabłka, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto z białek , ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, jabłka pieczone, pieczone jabłka, tarta z jabłkami, ciasto z bezami, szarlotka z jabłkami, bułka pszenna, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.