ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:496/3191)

Ciasta z kremem / śmietaną 151

Ciasto truskawkowa fantazja       Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką       Ciasto wiśniowe wariacje        Ciasto ajerkoniakowe        Rolada cytrynowa z masą śliwkowo-orzechową       Fale Dunaju        Ciasto mleczna kanapka z jagodami        Ciasto jagodowe tajemnica lasu

Passions hobbies life
Pączki z marmoladą 127

letnim mleku rozpuszczamy drożdże, mąkę i cukier. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto wraz z wyrośniętym rozczynem. Wyrabiamy masę ręką do momentu aż ciasto zacznie odklejać się od dłoni (w razie potrzeby dolać mleka lub dosypać mąki). Miskę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie przerabiamy chwilkę, aby odpowietrzyć

Krokusowy Dom
Słodko – słone ciasto – obłędne 183

ciasto wymaga niejednej dokładki. Nie da się zjeść tylko jednego kawałka. Jest wspaniałe. Zaskakujący smak słodyczy przełamany słonym. Musicie spróbować. Składniki: 1 gorzka czekolada – kila kostek 4-5 1 puszka masy krówkowej (wkładam całą puszkę – lekko otworzoną do garnka z wodą – do połowy puszki, gotuję, żeby masa w puszce zmiękła) 1 duże opakowanie petitków 1 duże opakowanie(...)całości petitki (normalnie – małymi dziurkami do góry), na petitki reszta kremu. Na krem krakersy do góry nogami, na krakersy masa krówkowa, masa mascarpone i na masę mascarpone starta gorzka czekolada. Wkładamy ciasto z całą formą do lodówki na kilka godzin. Kroimy w formie. Ja użyłam formy która wygląda jak tortownica kwadratowa. Bardzo wygodna do robienia tego ciasta. Rysunek poglądowy

MojaQchnia.pl
Ciasto 'Milky way' bez pieczenia 301

czasie moje odkrycie, niedawno pojawił się tu wpis z przepisem na mazurek milky way, w archiwum bloga można też znaleźć sernik czy tradycyjne ciasto pieczone milky way. Dzisiejsze ciasto to smakowita masa mleczna (bardzo zresztą podobna, jak ta we wspomnianym Kinder Country, jednak tym razem dodałam odrobinę mleka w proszku mniej, aby masa była rzadsza i trochę nawilżyła ciasteczka) między(...)drugim. Wylać połowę masy i rozsmarować ją łyżką. Ułożyć kolejną warstwę herbatników, wylać resztę masy i ponownie na wierzchu ułożyć herbatniki. Czekoladę wraz ze śmietaną kremówką rozpuścić w kąpieli wodnej (instrukcja jak to zrobić znajduje się w zakładce "Uwagi praktyczne"). Polewę wylać na wierzch ciasta. Całość przykryć i wstawić do lodówki na noc. Przed podaniem wyciągnąć z lodówki

Słodkie inspiracje
50 słodkich świątecznych przepisów 282

dodatkiem kaszy manny Szybkie pomarańczowe ciasto Murzynek z serem. Czekoladowe ciasto z serem. Ciasto marcepanowe. Przepis dla wielbicieli marcepanu. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto dla każdego. Rolada z masą makową. Drożdżowy makowiec. Szybkie pomarańczowe ciasto z kisielem Szybkie ciasto czekoladowe z ananasem Śmietankowy sernik z gruszką Aromatyczny murzynek z marmoladą Babka limonkowa (bez miksera) Pyszny waniliowy

Słodkie okruszki
Ciasto Zemsta Teściowej - wersją z % 2015

żelatyny 1/5 wody Warstwa z bezą: 6 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 50 g płatków migdałów Wykonanie:  Z podanych składników  na kruche ciasto wyrabiamy jednolitą masę i dzielimy na dwie równe części. Jedną część wykładamy na blaszkę o wymiarach ok. 24 x 24 (moja blaszka była troszkę większa) wyłożoną papierem do pieczenia, przed pieczeniem

W Moim Magicznym Domu
DROŻDŻÓWKI SEROWO-KOKOSOWE 126

razie potrzeby podsypujemy mąką. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. 2.W tym czasie robimy nadzienie: twarożek mieszamy z żółtkiem, cukrem, mąką i wiórkami na jednolitą masę. 3. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy ponownie, rozwałkowujemy na kształt prostokąta, smarujemy nadzieniem. 4.Zwijamy do środka jeden bok. Następnie nakładamy drugi bok. 6. Ciasto tniemy na 8 równych kawałków. 7. Powstały kawałek łapiemy

słodki bratek
19. Jak śliwka w kompot: czyli wegańska tarta śliwkowo - jabłkowa 192

lniane z 3 łyżkami ciepłej wody, aż do powstania gęstej zawiesiny. 2.. W dużej misce zagnieść dokładnie mąkę, zawiesinę, olej kokosowy, słodzidło. Dodawać zimnej wody, aż ciasto złączy się w zwartą masę i uformować kulę. 3. Zawinąć ciasto w folię i włożyć do lodówki na minimum 30 minut. 4. Do rondelka wrzucić starte na dużych oczkach, obrane jabłka. Dodać

Pland based fille
Zebra 276

olejku migdałowego i również mieszamy.  Dno tortownicy (wym. ok.24 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy masłem. Kładziemy na zmianę 3 łyżki ciemnego i jasnego ciasta. Pierwsze 3 łyżki kakaowej masy kładziemy na środek dna tortownicy, potem na środek wyłożonej masy dodajemy 3 łyżki jasnej masy i tak do skończenia składników. Ciasta nie rozsmarowujemy! Pieczemy około 60 minut

Piekę, bo lubię
Rozetki, czyli smażone ciasteczka skandynawskie 175

duże jajka 250 ml mleka 1,5 łyżeczki cukru 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej smalec lub olej (do smażenia) cukier puder (do oprószenia) Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy na gładką, płynną masę o konsystencji odrobinkę gęściejszej niż ciasto naleśnikowe. Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodajemy 1-2 łyżki mąki, jeśli za gęste – dolewamy troszkę mleka. Gdy składniki się połączą

MyCookBook.pl
Cebularze z pieczarkami 197

sól. Jak cebula zacznie mięknąć, dodajemy pieczarki i dusimy do czasu, aż cebula będzie mięciutka ( nie zapominajmy o mieszaniu ) .Składniki na ciasto wkładamy do maszyny do wyrobu ciasta i wyrabiamy na gładka masę (oczywiście ręcznie tez można ). Wyrobione ciasto , przekładamy do miski wysypanej mąką i odstawiamy do wyrośnięcia, na około 30 minut . Po tym czasie ciasto dzielimy na małe porcje

Ogrodnik w podróży
Ciasto drożdżowe z jeżynami 144

Sposób przygotowania: Z niewielkiej ilości mąki, cukru, mleka i drożdży robimy zaczyn, odstawiamy na kilka minut. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, jajka, olej, mleko i zaczyn, ciasto mieszamy mikserem na gładką masę. Pozostawiamy pod przykryciem na godzinę, ciasto przekładamy do formy (25x40 cm.) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą, na wierzch układamy jeżyny. Składniki kruszonki łączymy ze sobą, posypujemy

Bajeczna Kuchnia
mazurek jabłkowo – pomarańczowy 194

godz. do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (25 x 21 cm). Pieczemy w 180 st. C do chwili, aż ciasto się zrumieni. składniki na masę jabłkowo pomarańczową: 2 pomarańcze 3 jabłka 2 łyżki cukru 1 galaretka pomarańczowa 50 g płatków migdałowych wykonanie: Pomarańcze obieramy z białych części i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy(...)garnka wkładamy owoce, cukier i odparowujemy nadmiar soku, pod koniec smażenia dodajemy płatki migdałowe. Następnie zestawiamy z ognia dodajemy galaretkę, mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Przestygniętą masę przekładamy na upieczone i wystudzone ciasto. Dekorujemy np. płatkami migdałowymi, żurawiną

Domowy Smak Jedzenia
Najlepsze domowe gofry z balsamicznymi truskawkami 217

składniki wkładam do miski dokładnie mieszam.Dodaję żółtka, olej, mleko i wodę mineralną - całość miksuję mikserem na gładką masę.Białka ubijam na sztywną pianę, która dodaję do masy i delikatnie mieszam. Odstawiam ciasto aby odpoczęło na około 20 minut. Rozgrzewam gofrownicę i nakładam ciasto, piekę około 4 minut (czas jest zależny od gofrownicy, jeżeli otworzymy ją zbyt wcześnie ciasto

Magiczna kuchnia Darii