burak - 4917 przepisów (strona:181/328)

Chłodnik litewski z botwinki. Przepis krok po kroku. 169

kochamy? Za lekkość i orzeźwienie, które przynosi w gorące dni. Za chrupkość nowalijek w nim zawartych, za słodki smak młodego buraka i kremowy smak jajka na twardo.   Gwiazda sezonu letniego   Chłodnik litewski to na pewno top 10 moich zup, jednakże jest to tzw. gwiazda sezonu letniego

kuron.com.pl
Makaron z pesto buraczanym 156

Dziś kolejny pomysł co zrobić z pesto z buraków, poza opcją kanapek.      Jak się okazało fantastycznie zdaje egzamin jako dodatek do spaghetti.🍝 Aby nie iść na łatwiznę, to Agnieszka dodała pewną innowację. Tym razem makaron (spaghetti) był razowy... Szkoda tylko, że minimalizuje ilość węglowodanów, bo nadmiar mi bokiem wychodzi i to dosłownie, a chcę na wiosnę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Barszcz na zakwasie 147

jest bardzo duża porcja barszczu. Marchew, seler, por, korzeń pietruszki obrać i pokroić na kawałki. Nie musi być ładnie, wykorzystamy tylko czysty barszcz. Do garnka wlać wodę, dodać buraki, warzywa, kości, boczek wędzony i zagotować. Zdjąć szumy. Barszcz powinien być czysty bez piany. Następnie dodać grzyby suszone, czosnek,majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zmniejszyć gaz, gotować na bardzo

Kuchnia Pokoleń
Wigilijny barszcz czerwony z fasolą 170

pyszny wigilijny barszcz czerwony z fasolą :) Jeżeli ktoś nie lubi uszek lub nie może ich jeść to fasola jest świetną alternatywą :) Składniki na barszcz czerwony: – 1 kg czerwonych buraków – 600 g fasoli – 2 marchewki – 1 pietruszka – 2 łodygi selera naciowego

Kuchenne Wariacje
Sałatka z pieczonym burakiem i pikantnymi chipsami z jarmużu 149

cytryny, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli i pieprzu) dokładnie wymieszać, można użyć w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podawać skropioną przygotowanym dressingiem. Artykuł Sałatka z pieczonym burakiem i pikantnymi chipsami z jarmużu pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Kuskus z pieczonymi warzywami 156

ciepło lub na zimno, jak wolicie, ponieważ tak i tak smakuje doskonale. Smacznego! Składniki (3-4 porcje): 1 szklanka (200 g) kaszy kuskus 1 marchewka 1 pietruszka 1 średni burak czerwony kawałek (ok. 50 g) selera kilka (ok. 300 g) różyczek kalafiora 1/2 szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki

Fitsweet.me
Kolorowy talerz 161

dworze śniegu brak, szaro i ponuro, ale na talerzu moc kolorów i zdrowia. Buraki  - ugotowane w skórce, pokrojone na plasterki Kiszone rzodkiewki Kiszone papryki Kiszona kapusta Pomidorek Brokuł - wodę zagotowujemy, wkładamy różyczki brokuła, od zagotowania gotujemy 5 minut - przecedzamy Fasola Jaś Karłowy - ugotowana Sos koperkowo-czosnkowy  - do naczynia, np słoika wkładamy pęczek koperku, 5 łyżek słonecznika, 2 ząbki

Szkrab Je Sam
Zakwas z buraków… 1045

czemu mam mniej stresu już przed samym wydarzeniem. Zwłaszcza teraz w grudniu, przed zbliżającym się wielkimi krokami Bożym Narodzeniem,staram się być jak najlepiej… Continue reading Zakwas z buraków

brunetkawkuchni
Aromatyczna zupa buraczkowa 138

czasu do czasu mieszając. Dodać przyprawy - anyż, jałowiec, ziele angielskie, gałkę muszkatołową i imbir, wymieszać i chwilę smażyć. Jeżeli warzywa mają zbyt sucho podlać niewielką ilością wody. Dodać buraki, zalać bulionem, dodać ocet winny, wódkę lub gin, sól i pieprz, przykryć i zagotować, po czym zmniejszyć gaz i powoli gotować przez około 20 minut lub do czasu aż marchewka będzie

Codzienne Gotowanie
Dziki łosoś z kiszonymi burakami 216

ciecierzyca  ugotowana, podana z odrobiną masła i czosnku przecisnietego przez praske  #kiszone  buraki  #dziki  łosoś ugotowany na parze  #kasza   #gryczana  nie palona - ugotowana i podana z odrobiną oleju rzepakowego  #brukselka  ugotowana na parze

Szkrab Je Sam
Kuskus z pieczonymi warzywami 161

ciepło lub na zimno, jak wolicie, ponieważ tak i tak smakuje doskonale. Smacznego! Składniki (3-4 porcje): 1 szklanka (200 g) kaszy kuskus 1 machewka 1 pietruszka 1 średni burak czerwony kawałek (ok. 50 g) selera kilka (ok. 300 g) różyczek kalafiora 1/2 szklanki ziaren słonecznika 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju Sos: 4 łyżki oleju 2 łyżki

Fitsweet.me
Czerwony koktajl wzmacniający 143

zrealizuję swój cel Trzymajcie kciuki PS. Macie jakieś sposoby na dobre przygotowanie się do półmaratonu :)? Czerwony koktajl wzmacniający porcja dla jednej osoby 200 ml soku z buraka łyżka nasion chia pół jabłka sok wyciśnięty z połowy cytryny pół łyżeczki miodu Do naczynia blendera przelej sok, dodaj nasiona chia, miód, sok z cytryny oraz jabłko obrane i pokrojone na małe kawałki

365 dni dookoła kuchni
Buraczki zasmażane 116

jutro robi mięsko na obiad i nie wie jaki dodatek podać do niego? Zapraszam na pyszne, zasmażane buraczki - jeden z moich ulubionych dodatków. :) W ogóle uwielbiam wszystko, co z buraków, mogłabym je jeść prawie codziennie :)...  Składniki: 1 słoik buraczków tartych, np. Develey 1 łyżka mąki 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 3-4 łyżeczki chrzanu, np. łagodnego Develey

Trufelkowo
Chłodnik z botwinką 141

wraz z rzodkiewkami w drobną kostkę. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz posiekany szczypiorek. Do miski z ogórkami i rzodkiewką dodać szklankę wywaru, w którym gotowały się nasze buraki oraz całą botwinę. Do tego wlać jogurt i śmietanę, wymieszać. Dodać sok z cytryny do smaku, sól i pieprz. Schłodzić w lodówce. Jajka obrać i pokroić w ćwiartki. Całość posypać

Trufelkowo
Buraczkowa focaccia z jeżynami 155

Ciebie! Focaccia to super pomysł na jesienną, ciepłą i ekonomiczną kolację! Z lampką białego wina propozycja na weekend we włoskim stylu! Zapraszam do przepisu! Składniki: 200 ml soku z buraka 1 łyżka miodu 1 op. suchych drożdży 300 g mąki orkiszowej jasnej + do podsypania 1/2 łyżeczki soli 50 ml oliwy/oleju Na nałożenie: 100 g cebulki perłowej/szalotki 3 łyżki oliwy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania