Witajcie. Dziś przepis szybki jak błyskawica, bo tylko na takie mam teraz czas (a nawet na takie nie, no ale jeść coś trzeba): - puszka białej fasoli (czyli już wiecie, jak bardzo mi się spieszyło, bo przecież białą fasolę gotuje się samemu ;) ), - 1 mały SUROWY buraczek, - 1 ogórek kiszony, - 1 ząbek czosnku, - troszeczkę soli ale niekoniecznie, - 1 łyżeczka oleju konopnego. ZBLENDOWAĆ. SMAROWAĆ CHLEBEK. JEŚĆ. NIE UMIEĆ PRZESTAĆ :D Ostatnio bardzo lubię ładować surowe buraki gdzie się da, kolor naprawdę urzek... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...