burak - 4917 przepisów (strona:182/328)

Sałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem 98

Sałatka ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem to szybka propozycja na lekką i zdrową kolację. Sałatka składa się praktycznie z 3 składników. Szpinak to bogactwo składników odżywczych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka sałatka Caprese 114

Sałatka Caprese to jedna z ulubionych przekąsek Włochów. Składa się z kilku prostych składników, a jej smak jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Najlepiej smakuje w sezonie letnim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z buraczków i pestek granatu 97

pestek granatu to smaczny dodatek do drugiego dania, ponadto prawdziwa skarbnica witamin i mikroelementów. Dodatek pestek z granatu z ogromnym potencjałem antyoksydacyjnym czyni z sałatki prawdziwą bombę witaminową. Słodkie buraki i kwaśne, orzeźwiające w smaku pestki granatu to znakomity duet. Sałatka podana z plastrami białego sera to pyszny lunch lub kolacja dla wegetarian i wszystkich dbających o linię

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie pod pierzynką 101

Szuba, bo taką nazwą określana jest sałatka śledzie pod pierzynką, wywodzi się z Rosji. Jest to warstwowa sałatka śledziowa z ziemniakami, burakami, jajkiem i ogórkami konserwowymi lub kiszonymi, przekładana majonezem. Continue reading Śledzie pod pierzynką at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Krem z buraków z mlekiem kokosowym 81

Gdyby w dzieciństwie ktoś powiedział mi, że w dorosłym życiu będę zajadać się burakami, z pewnością rzuciłbym w niego najbliższą dostępną zabawką. Jednak czasy się

Vegan Taste
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler 424

Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler Zapraszam również po inne świąteczne przepisy tutaj: Przepisy na Boże Narodzenie Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler – Składniki: 1 kg buraków 1 borowik (sam The post Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) 70

Już nie mogę doczekać się Świąt! A Wy? Wybaczcie za aparat, co się odbił w zupie na 2 zdjęciu ;p Składniki Buraki 2kg Bulion warzywny 1,5l Czosnek 1 ząbek Liść laurowy Pieprz czarny ziarnisty 4 ziarna Ziele angielskie 2 ziarna Ocet The post Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
chłodnik litewski 169

smaku. Wstawiam do lodówki na godzinę lub dwie. Podaję dobrze schłodzony z gotowanymi młodymi ziemniakami z koperkiem i masłem. Chłodnik bierze udział w akcji kulinarnej MAM SMAKA NA BURAKA

babka w formie
Ciecierzyca z botwinką i suszonymi pomidorami 109

olej z suszonych pomidorów lub oliwa (przepis na 3 porcje) Ciecierzycę moczymy przez 12 godzin w wodzie, a następnie gotujemy al dente. W międzyczasie szatkujemy umytą botwinkę, jej małe buraki kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią botwinkę, chwilę smażymy. Po chwili dodajemy do tego pokrojoną w małą kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Pod koniec smażenia dorzucamy

Kardamonovy
Ekspresowe śniadanie- Orkiszowe płatki z musem jabłkowym i awokado (vege) 105

łyżeczka soku z limonki  1 cm kawałek imbiru świeżego 3 łyżki płatków orkiszowych  1/4 szklanki wody  siemię lniane  1 kiwi 1 łyżka melasy z buraków cukrowych  Wykonanie :  1. Płatki wsypujemy na patelnię i prażymy ok 0,5 minuty zalewamy wodą i gotujemy 2 minuty. Płyn odparuje. Płatki mieszamy z syropem buraczanym (melasą) 2. Awokado

vaniliowoczekoladowa
Wielkanocne, różowe jajka z łososiem 98

przygotowane do jedzenia, mogą stać się dekoracją świątecznego stołu. Nasza propozycja na jajka z łososiem to nie tylko walory smakowe, ale i estetyczne. Różowe jajka barwione świeżymi burakami, z pewnością przyciągną uwagę i zachęcą do próbowania. Post Wielkanocne, różowe jajka z łososiem pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara

Codogara
Pikle z rzepy i buraka 96

tłustych mięs, wędlin czy kanapek. Wyglądają pięknie a smakują jeszcze lepiej. Teraz warto je zrobić aby potem cieszyć się fajną jarzyną na stole. Warzywne pikle - biała rzepa i buraki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z buraczkami, kukurydzą, ogórkiem kiszonym i jajkami 193

wielkości ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoik buraczków w zalewie octowej (200 g - waga samych buraczków) sól, pieprz 2 łyżki majonezu do dekoracji posiekana natka pietruszki Buraki odlać z zalewy i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki drobno pokroić. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przesypać do miski. Dodać majonez

Ugotować
BURAKI Z CZOSNKIEM | kuchnia grecka 93

liśćmi 4 duże ząbki czosnku 1 cebula 70 ml. octu winnego 70 ml. oliwy z oliwek sól WYKONANIE: Buraczki myjemy, obieramy, odcinamy grube łodygi i wyrzucamy, zachowujemy liście. Gotujemy buraki z liśćmi w osolonej wodzie. Gdy bedą miękkie odcedzamy i zostawiamy do ostudzenia. Następnie do szerokiej misy wrzucamy ostudzone i pokrojone w ćwiartki buraczki i liście, czosnek pokrojony w talarki

Rita creative
Różowe naleśniki na wytrawnie 245

szynką, delikatnym ogórkiem i natką pietruszki. Na drugie śniadanie, jako przekąska, a krojąc na 2 cm kawałki jako przystawka na imprezy! Składniki: na naleśniki: ok 50 ml soku z buraków, szklanka mleka, ok 200 g mąki, jajko, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukry, 3 łyżki oleju, na farsz: 5-6 plasterków szynki np. konserwowej

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania