burak - 4917 przepisów (strona:182/328)

Krem z buraków z mlekiem kokosowym 84

Gdyby w dzieciństwie ktoś powiedział mi, że w dorosłym życiu będę zajadać się burakami, z pewnością rzuciłbym w niego najbliższą dostępną zabawką. Jednak czasy się

Vegan Taste
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler 431

Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler Zapraszam również po inne świąteczne przepisy tutaj: Przepisy na Boże Narodzenie Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler – Składniki: 1 kg buraków 1 borowik (sam The post Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) 72

Już nie mogę doczekać się Świąt! A Wy? Wybaczcie za aparat, co się odbił w zupie na 2 zdjęciu ;p Składniki Buraki 2kg Bulion warzywny 1,5l Czosnek 1 ząbek Liść laurowy Pieprz czarny ziarnisty 4 ziarna Ziele angielskie 2 ziarna Ocet The post Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
chłodnik litewski 172

smaku. Wstawiam do lodówki na godzinę lub dwie. Podaję dobrze schłodzony z gotowanymi młodymi ziemniakami z koperkiem i masłem. Chłodnik bierze udział w akcji kulinarnej MAM SMAKA NA BURAKA

babka w formie
Ciecierzyca z botwinką i suszonymi pomidorami 113

olej z suszonych pomidorów lub oliwa (przepis na 3 porcje) Ciecierzycę moczymy przez 12 godzin w wodzie, a następnie gotujemy al dente. W międzyczasie szatkujemy umytą botwinkę, jej małe buraki kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na nią botwinkę, chwilę smażymy. Po chwili dodajemy do tego pokrojoną w małą kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Pod koniec smażenia dorzucamy

Kardamonovy
Ekspresowe śniadanie- Orkiszowe płatki z musem jabłkowym i awokado (vege) 114

łyżeczka soku z limonki  1 cm kawałek imbiru świeżego 3 łyżki płatków orkiszowych  1/4 szklanki wody  siemię lniane  1 kiwi 1 łyżka melasy z buraków cukrowych  Wykonanie :  1. Płatki wsypujemy na patelnię i prażymy ok 0,5 minuty zalewamy wodą i gotujemy 2 minuty. Płyn odparuje. Płatki mieszamy z syropem buraczanym (melasą) 2. Awokado

vaniliowoczekoladowa
Wielkanocne, różowe jajka z łososiem 101

przygotowane do jedzenia, mogą stać się dekoracją świątecznego stołu. Nasza propozycja na jajka z łososiem to nie tylko walory smakowe, ale i estetyczne. Różowe jajka barwione świeżymi burakami, z pewnością przyciągną uwagę i zachęcą do próbowania. Post Wielkanocne, różowe jajka z łososiem pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara

Codogara
Pikle z rzepy i buraka 99

tłustych mięs, wędlin czy kanapek. Wyglądają pięknie a smakują jeszcze lepiej. Teraz warto je zrobić aby potem cieszyć się fajną jarzyną na stole. Warzywne pikle - biała rzepa i buraki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z buraczkami, kukurydzą, ogórkiem kiszonym i jajkami 200

wielkości ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 mały słoik buraczków w zalewie octowej (200 g - waga samych buraczków) sól, pieprz 2 łyżki majonezu do dekoracji posiekana natka pietruszki Buraki odlać z zalewy i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórki drobno pokroić. Jajka obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przesypać do miski. Dodać majonez

Ugotować
BURAKI Z CZOSNKIEM | kuchnia grecka 96

liśćmi 4 duże ząbki czosnku 1 cebula 70 ml. octu winnego 70 ml. oliwy z oliwek sól WYKONANIE: Buraczki myjemy, obieramy, odcinamy grube łodygi i wyrzucamy, zachowujemy liście. Gotujemy buraki z liśćmi w osolonej wodzie. Gdy bedą miękkie odcedzamy i zostawiamy do ostudzenia. Następnie do szerokiej misy wrzucamy ostudzone i pokrojone w ćwiartki buraczki i liście, czosnek pokrojony w talarki

Rita creative
Różowe naleśniki na wytrawnie 266

szynką, delikatnym ogórkiem i natką pietruszki. Na drugie śniadanie, jako przekąska, a krojąc na 2 cm kawałki jako przystawka na imprezy! Składniki: na naleśniki: ok 50 ml soku z buraków, szklanka mleka, ok 200 g mąki, jajko, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki cukry, 3 łyżki oleju, na farsz: 5-6 plasterków szynki np. konserwowej

Lena Gotuje
sałatka śledziowa z buraczkami 138

składniki: 4 buraki czerwone 4 filety śledziowe, marynowane 1 cebula majonez sól, pieprz wykonanie: Buraczki dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę. Filety śledziowe odsączamy z nadmiaru zalewy i kroimy w grubszą kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez doprawiamy solą oraz pieprzem. Schładzamy min. 1-2 godz

Domowy Smak Jedzenia
Barszcz czerwony z fasolą i brukselką 291

główka czosnku 500 g brukselki 1/4 selera 200 g fasoli suchej lub 1 puszka fasoli konserwowej 1 garść suszonych grzybów 2 litry bulionu drobiowego 1/2 litra zakwasu z buraków 1 liść laurowy 4 ziela angielskie pieprz czarny sól kwaśna śmietana Buraczki ugotować oddzielnie w całości. Po ostudzeniu obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej. Suchą fasolę namoczyć w wodzie

https:KKuchniaMniam
Pieczone warzywa korzeniowe 79

Lubię proste przepisy. Niewiele pracy, dużo smaku – sytuacja idealna. Jednym z takich przepisów jest przepis na pieczone warzywa korzeniowe. Pieczone buraki, cebula, marchewka – to moje ulubione trio. A do smaku, żeby nie było nudno, pieczone ziemniaki, czosnek, pietruszka, bataty, seler – im więcej

Vegan Taste
Buraczki z papryką 149

przy okazji porządków się odnalazł. Wykorzystuję go rok w rok do przygotowywania buraczków i zawsze jestem z niego zadowolona. Składniki na 6 słoików po 0,5 l: 3 kg buraków 2 duże czerwone papryki 2 duże cebule Zalewa: 1 litr wody 3/4 szklanki octu 6 łyżek cukru 1,5 łyżki soli kilka ziaren pieprzu  2 listki laurowe Buraczki ugotować

My simple kitchen