Botwinka pasteryzowana z koperkiem na zimę

Botwinka pasteryzowana z koperkiem na zimę

Botwinka pasteryzowana z koperkiem na zimę

Oto moja druga wersja pasteryzacji botwinki na zimę. Tym razem dodałam koperku i czosnku, dzięki temu botwinka będzie miała aromatyczny smak. Składniki: 4 duże pęczki botwinki 1 wiązka koperku po 1 ząbku czosnku na słoik Zalewa (na 1 litr wody) * : 1 litr wody 1 płaska łyżka soli 1 łyżka cukru 2 łyżki octu Sposób wykonania: 1. Botwinkę przebrać, zostawić tylko zdrowe nieuszkodzone liście. Dobrze wypłukać. 2. Liście pokroić w paski, a obrane buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej. 3. W słoikach ciasto ułożyć cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.