szkl mąki pszennej tortowej -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -8 łyżek oleju -8 łyżek wody -2 łyżeczki kakao DODATKOWO -czekolada do polania babki Jajka ucieramy z cukrem na pulchną, białą masę Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia miksujemy następnie dodajemy wodę i olej i wszystko miksujemy Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, wlewamy do niej połowę ciasta
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuchrupko z bułką i jajkiem. Możecie wypróbować także farsz na bazie twarogu półtłustego, żółtka i posiekanej świeżej mięty – orzeźwiający hit mojej Mamy na letnie dni z tym że faszeruje nim pierogi Smacznego Składniki: 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 4 łyżki oleju 2 całe jaja, u mnie rozm. L 2 szklanki mąki pszennej odrobina soli Przygotowanie: W misce
Zasmakuj KuchniSkładniki: Ciasto: 260g mąki pszennej 160g masła 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta soli Farsz: 200g białego sera 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru starta skórka z połowy cytryny 1 łyżka cukru wanilinowego 500g moreli 4 łyżki cukru brązowego 3-4 cm imbiru 1 łyżka bułki tartej Dodatkowo: cukier brązowy
Szalona Kuchnia Ewelinyzdrowszy odpowiednik klasycznej bułki tartej. Występuje w 3 wariantach: orzechowa, sezamowa i razowa do kurczaka. Ich składy są świetne, polecam je najbardziej właśnie z tego względu. Danie przyrządzone w piekarniku z wybraną panierką będzie dużo zdrowsze, bo wzbogacone o cenne dla naszego zdrowia składniki odżywcze. Na naleśniki potrzebujemy: 500 ml mleka 250 g maki pszennej 2 jaja szczypta soli
MamaOskarkaSKŁADNIKI 260 g mąki pszennej tortowej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 75 g cukru 120 g zimnego masła 1 jajko 80 ml mleka 50 g płatków Lubella corn flakes kakao i miód WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodać posiekane nożem masło i wetrzeć je w mąkę, tak aby przypominało bułkę tartą. Na koniec wbić
Passions hobbies lifepszennej typ 450 120 g budyniu śmietankowego (3 opakowania) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml majonezu (6 łyżek) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego Lukier: 5 łyżek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: skórka kandyzowana cytrynowa lub pomarańczowa masło i bułka tarta
Kuchcik gotujemąki pszennej 250 ml gazowanej wody mineralnej 250 ml mleka 2 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru szczypta sody oczyszczonej Farsz: 60 dkg pieczarek 40 dkg kapusty kiszonej 50 g suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki masła sól (ok. łyżeczki), pieprz, słodka papryka Panierka 2 jajka 2 szklanki bułki tartej Suszone
Moje domowe kucharzeniemąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli morskiej 200 g zimnego masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 żółtka + 1 do posmarowania Nadzienie: 1 kg jabłek (najlepsza będzie szara reneta) ½ szklanki rodzynek sok z ½ cytryny 2 łyżeczki mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonych goździków ½ szklanki cukru 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki skrobi ziemniaczanej * PRZYGOTOWANIE
Food Squareciasto: 200 g mąki pszennej 120 g cukru 100 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżeczka aromatu migdałowego Składniki na kruszonkę: 50 g mąki 30 g cukru 40 g drobno krojonych migdałów 35 g zimnego masła Składniki na wiśniowy środek: 600 - 650 g wiśni 80 g cukru 1 budyń śmietankowy z cukrem 1 czubata łyżka bułki tartej Wykonanie: Tortownicę
Smak mojego domuspód: 300 g mąki pszennej 105 g masła 150 g cukru kryształu szczypta soli 2 jajka Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy pokrojone na kawałki masło, cukier, sól i jajka. Zagniatamy ciasto. Formujemy w kulę. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 1 h do lodówki. Formę do tarty (20 cm) smarujemy masłem, posypujemy lekko bułką tartą. Ciasto rozwałkowujemy
Made By Mom And Sontłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 24cm. Wyrównuję. Ciasto piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Polewa: Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko. Dokładnie mieszam, aby masa była jednolita. Przygotowaną polewą polewam wierzch ciasta. Gotowe ciasto posypuję kakaową posypką. Do przygotowania ciasta wykorzystałam Mąkę Luksusową pszenną typ 550, którą otrzymałam
Tradycyjna kuchnia KasiCiasto 600 g mąki pszennej (trzymanej w ciepłym miejscu) 60 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 100 g miękkiego masła 3 żółtka 100 cukru 2 łyżki rumu (u mnie wódka orzechowa) skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli Nadzienie 300 g zmielonych orzechów włoskich 125 ml gorącego mleka 150 g cukru 2 łyżki tartej bułki 30 g miękkiego masła
Mieszam w Garnku