Bułeczki maślane z chrupiącą skórką

Bułeczki maślane z chrupiącą skórką

Przepis na : śniadanie

Te bułeczki są przepyszne! Delikatne i puszyste w środku i bardzo chrupiące na zewnątrz. Skórka pozostaje chrupiąca nawet na drugi dzień po wypieku. Są idealne na śniadanie i na małą przekąskę w ciągu dnia. Spróbujcie Składniki: – 500g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 130ml mleka – 130ml wody – 75g masła – 1op drożdży instant (7g) – 1 łyżeczka soli – sezam/mak/siemię lniane do posypania wg uznania Dodatkowo: 2 łyżki sody oczyszczonej W rondelku nagrzać wodę, rozpuścić m...

Czytaj dalej na blogu Smaki Armine

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.