bułka pszenna - 8801 przepisów (strona:133/587)

Bułeczki drożdżowe 98

Bułeczki drożdżowe – z miękkim wnętrzem i chrupiącą skórką. W moim rejonie powszechnie nazywa się je bułkami poznańskimi , a u Was? Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego

Kulinarne Przeboje
Fryderyki z niespodzianką 112

Jajko ·        Mąka pszenna do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Majeranek ·        Papryka ostra ·        Bułka tarta ·        Sos włoski w słoiczku

Kulinarna Chwila
Kluski leniwe 1792

Kluski leniwe, czyli leniwe pierogi z twarogu, mąki i jajek. Poniżej znajdziecie idealne proporcje na kluski leniwe, dzięki którym wychodzą one przepyszne i idealnie mięciutkie. W

Kulinarne Przeboje
Domowe bułki wrocławskie (poznańskie) – przepis 78

Przepis na pyszne “bułki z przedziałkiem” . W moim rejonie powszechnie nazywa się je bułkami poznańskimi , a u Was? Inspiracja: Kulinarne szaleństwa Margarytki Domowe bułki

Kulinarne Przeboje
Proste bułki pełnoziarniste ze słonecznikiem 60

Łatwe w wykonaniu, szybkie i pyszne pełnoziarniste bułeczki ze słonecznikiem – polecam! :) Mój narzeczony pochłonął wszystkie na poczekaniu! No prawie wszystkie – jedną zostawił dla mnie

Kulinarne Przeboje
KULKI ZIEMNIACZANE - przepis 109

kulki ziemniaczane. ------------------------------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 1 godzina 20 minut ------------------------------------------------------------- Składniki na kulki ziemniaczane: 800g ziemniaków 2 surowe jajka 2 łyżki mąki pszennej sól pieprz gałka muszkatołowa do smaku szczypta cukru pudru  bułka tarta do panierowania kuleczek tłuszcz do smażenia  * do kuleczek ziemniaczanych możemy dodać posiekany koperek, natkę pietruszki lub przyprawę do ziemniaków, a także inne ulubione

Moja Książka Kucharska
Kajmakowa babka z nutą orzecha 145

350g kajmaku o smaku orzechowym 100g masła 50g cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżki soku z cytryny 150g mąki ziemniaczanej 150g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy bułka tarta do oprószenia formy Polewa: 60 białej czekolady 1 łyżka masła 4 łyżki kajmaku o smaku orzechowym 2 łyżki śmietany 30% 2 łyżki orzechów laskowych

Szalona Kuchnia Eweliny
Chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce. I kilka słów o Frisco. 192

swojskiego” – chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce. Składniki: 3-4 nóżki z kurczaka (w zależności od wielkości) 150 g mąki pszennej 100 ml mleka 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej 3 jajka około 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Nóżki myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy

Słodkie okruszki
Małe chlebki (do koszyczka wielkanocnego) 131

Małe chlebki idealnie pasują do wielkanocnego koszyczka. W dzień powszedni mogą być pyszna podłużną bułką. Są puszyste i delikatne w smaku. 550 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka soli 1,5 szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 15 g drożdży 2 jajka 80 g margaryny Do misy miksera przesiewamy mąkę pszenną oraz wsypujemy sól. Mleko podgrzewamy. W ciepłym rozpuszczamy cukier oraz

VioletoweKucharzenie
Maslane bulki z nadzieniem z platkow rozy czyli O tym jak rosliny zmienialy bieg historii 226

surowo lub ugotowane, często spożywane są w Hiszpanii. Lubicie wodę różaną ? o tym z czego się ją przygotowuje przeczytacie pod przepisem :) Maślane bułki z nadzieniem z płatków róży ciasto: 500 g mąki pszennej  20 g świeżych drożdży 40 g cukru z wanilią bądź cytrynowego 50 g masła (lub margaryny bezmlecznej) 1 jajko 240 ml mleka (dowolnego

Dzieje kuchennej Wiewióry
Prosty chleb pszenny 121

kratce, nie w foremce - Domowe wypieki nie pleśnieją, odpowiednio przechowywane długo zachowują świeżość następnie czerstwieją i nadają się na tosty, pudding chlebowe czy bułkę tartą Składniki Czas przygotowania: 4 h  600 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki suszonych drożdży 1 łyżeczka soli 400 ml letniej wody Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce miksera wyposażonego

Słodki Kompromis
Placuszki z kurczakiem i serem żółtym 221

Kolejny przepis z zeszytu mojej mamy. Pyszne panierowane pulpeciki z kurczaka z ciągnącym się serem. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji : 12

KuchniaWeDwoje.pl
Coxinha de galinha, czyli brazylijskie pierożki z kurczakiem 157

duże ząbki czosnku 70 g miękkiego masła 1/2 szklanki bulion z drobiu (użyłam moje wcześniej zamrożone kostki ) sól i pieprz 500 g mąki pszennej 2 jajka 250 g kremowego serka (np. Philadeplhia, Tosca) bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia (olej, smalec) przyprawy: papryka słodka, ostra (brak na zdjęciu) Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekałam. Do garnka włożyłam filety, masło, cebulę

Kuchnia u Krysi
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką 176

drożdży instant 50 g domowego cukru waniliowego szczypta soli 1 szkl ciepłego mleka 50 g masła jajko Kruszonka: 80 g masła 150g mąki pszennej 100 g domowego cukru waniliowego 400 g śliwek tłuszcz+bułka tarta do formy Do większej miski wsypuję suche składniki, mieszam. Masło rozpuszczam. Ciepłe masło i mleko oraz jajko dodaję do suchych składników, mieszam i zagniatam gładkie

Smakołyki Asi