Bułeczki drożdżowe – z miękkim wnętrzem i chrupiącą skórką. W moim rejonie powszechnie nazywa się je bułkami poznańskimi , a u Was? Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego
Kulinarne PrzebojeJajko · Mąka pszenna do panierki · Olej do smażenia · Sól · Majeranek · Papryka ostra · Bułka tarta · Sos włoski w słoiczku
Kulinarna ChwilaKluski leniwe, czyli leniwe pierogi z twarogu, mąki i jajek. Poniżej znajdziecie idealne proporcje na kluski leniwe, dzięki którym wychodzą one przepyszne i idealnie mięciutkie. W
Kulinarne PrzebojePrzepis na pyszne “bułki z przedziałkiem” . W moim rejonie powszechnie nazywa się je bułkami poznańskimi , a u Was? Inspiracja: Kulinarne szaleństwa Margarytki Domowe bułki
Kulinarne PrzebojeŁatwe w wykonaniu, szybkie i pyszne pełnoziarniste bułeczki ze słonecznikiem – polecam! :) Mój narzeczony pochłonął wszystkie na poczekaniu! No prawie wszystkie – jedną zostawił dla mnie
Kulinarne Przebojekulki ziemniaczane. ------------------------------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 1 godzina 20 minut ------------------------------------------------------------- Składniki na kulki ziemniaczane: 800g ziemniaków 2 surowe jajka 2 łyżki mąki pszennej sól pieprz gałka muszkatołowa do smaku szczypta cukru pudru bułka tarta do panierowania kuleczek tłuszcz do smażenia * do kuleczek ziemniaczanych możemy dodać posiekany koperek, natkę pietruszki lub przyprawę do ziemniaków, a także inne ulubione
Moja Książka Kucharska350g kajmaku o smaku orzechowym 100g masła 50g cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 2 łyżki soku z cytryny 150g mąki ziemniaczanej 150g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy bułka tarta do oprószenia formy Polewa: 60 białej czekolady 1 łyżka masła 4 łyżki kajmaku o smaku orzechowym 2 łyżki śmietany 30% 2 łyżki orzechów laskowych
Szalona Kuchnia Ewelinyswojskiego” – chrupiące nóżki z kurczaka w kukurydzianej panierce. Składniki: 3-4 nóżki z kurczaka (w zależności od wielkości) 150 g mąki pszennej 100 ml mleka 1/2 szklanki płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej 3 jajka około 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Nóżki myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy
Słodkie okruszkiMałe chlebki idealnie pasują do wielkanocnego koszyczka. W dzień powszedni mogą być pyszna podłużną bułką. Są puszyste i delikatne w smaku. 550 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka soli 1,5 szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 15 g drożdży 2 jajka 80 g margaryny Do misy miksera przesiewamy mąkę pszenną oraz wsypujemy sól. Mleko podgrzewamy. W ciepłym rozpuszczamy cukier oraz
VioletoweKucharzeniesurowo lub ugotowane, często spożywane są w Hiszpanii. Lubicie wodę różaną ? o tym z czego się ją przygotowuje przeczytacie pod przepisem :) Maślane bułki z nadzieniem z płatków róży ciasto: 500 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 40 g cukru z wanilią bądź cytrynowego 50 g masła (lub margaryny bezmlecznej) 1 jajko 240 ml mleka (dowolnego
Dzieje kuchennej Wiewiórykratce, nie w foremce - Domowe wypieki nie pleśnieją, odpowiednio przechowywane długo zachowują świeżość następnie czerstwieją i nadają się na tosty, pudding chlebowe czy bułkę tartą Składniki Czas przygotowania: 4 h 600 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki suszonych drożdży 1 łyżeczka soli 400 ml letniej wody Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce miksera wyposażonego
Słodki KompromisKolejny przepis z zeszytu mojej mamy. Pyszne panierowane pulpeciki z kurczaka z ciągnącym się serem. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji : 12
KuchniaWeDwoje.plduże ząbki czosnku 70 g miękkiego masła 1/2 szklanki bulion z drobiu (użyłam moje wcześniej zamrożone kostki ) sól i pieprz 500 g mąki pszennej 2 jajka 250 g kremowego serka (np. Philadeplhia, Tosca) bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia (olej, smalec) przyprawy: papryka słodka, ostra (brak na zdjęciu) Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekałam. Do garnka włożyłam filety, masło, cebulę
Kuchnia u Krysidrożdży instant 50 g domowego cukru waniliowego szczypta soli 1 szkl ciepłego mleka 50 g masła jajko Kruszonka: 80 g masła 150g mąki pszennej 100 g domowego cukru waniliowego 400 g śliwek tłuszcz+bułka tarta do formy Do większej miski wsypuję suche składniki, mieszam. Masło rozpuszczam. Ciepłe masło i mleko oraz jajko dodaję do suchych składników, mieszam i zagniatam gładkie
Smakołyki Asi