wątróbką pod koniec obsmażania solę ją oraz pieprzę świeżo zmielonym pieprzem, dodaję 2 łyżki masła i podlewam 1 chochlą wywaru, pozostawiam do wystygnięcia - w miseczce namaczam bułkę gotowym bulionem - ugotowane mięso z kurczaka obieram z kości oraz skór - mięso z kurczaka mielę z wątróbką z namoczoną bułką, oraz dodaję 2 ugotowane marchewki z wywary. Dolewam 250 ml wywaru z kurczaka
Basia w kuchnikażdym razem wychodzi, nie waży się, jest odpowiednio gęsty i kremowy. A smak słodki z nutką kwasowości ...pycha. SKŁADNIKI : 1 litr rosołu (jeżeli nie posiadamy może być też bulion drobiowy, ale z rosołu jest lepszy) 100 g rodzynek 3 żółtka 3 łyżki większe mąki śmietana 18 % 120-150 ml sok z cytryny (wykorzystuję 1 mała lub pół
Basia w kuchniplastry. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Cebulę i por podsmażyć na oleju, dodać paprykę i chwilę dusić. Następnie dodać kukurydzę i czosnek. Pomidory razem z zalewą i wcześniej przygotowanym bulionem ( 3/4 l) dodać do duszonych składników. Zupę gotować 10 min i doprawić do smaku. Pod koniec gotowania dodać zioła i obrane mięso z kury. Podawać z bułką francuską. SMACZNEGO
pieprzny smaczekSposób przyrządzenia: W dużym garnku zagotować korpus w ok. 2 litrach wody. Gotować ok. 30 min aż mięso będzie odchodzić od skóry. Wyciągnąć drób, włożyć oczyszczone warzywa do bulionu. Gotować ok. 15 min. Po tym czasie zblendować wszystko dokładnie. Dolać kwas z ogórków. Konsystencja ma być płynna, jak będzie przypominała krem, dolać wody.Wsypać ryż, gotować
pieprzny smaczekbarach mlecznych z prawdziwego zdarzenia. Produkty na zupę są bardzo tanie, a przygotowanie jest dziecinnie proste. Podaję przepis na zupę od podstaw, ale możecie przygotować ją również z bulionu, który już macie. Zapraszam do gotowania! :) Składniki na babciną zupę pieczarkową: 1 marchewka 1 pietruszka kawałek pora 1 malutki seler 1 mała cebula 1 liść laurowy 1 ziarnko ziela angielskiego
My Culinary Artkoncentratu pomidorowego u mnie DWORSKI puszka krojonych pomidorów, u mnie Valfrutta VALFRUTTA 3/4 szklanki śmietany, 1 łyżka wody, liść laurowy, 3 - 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 kostka bulionu, Pieprz Ziołowy Skworcu sól, ok. 1 łyżeczki ostrej papryki. Sposób przygotowania Pokrojoną w kostkę cebulę przysmażamy na oliwie na głębokiej, dużej patelni, dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki
Z Kuchni Do Kuchnioczekiwania, pyszne delikatne mięsko i wyrazistość warzyw. Pycha. Składniki: 60 dag piesi z kurczaka 1 żółta papryka 1 por biała część 3 marchewki 3 ząbki czosnku szklanka bulionu warzywnego sól z pieprzem młynek Kamis słodka papryka Kamis cebula granulowana Kamis olej do smażenia Wykonanie: Piesi z kurczaka koimy w paseczki , oprószamy solą z pieprzem, podsmażamy
Z Majeczką w kuchniLubicie wiosnę? ja lubię..i to bardzo, a szczególnie czas kiedy w sklepie pojawiają się szparagi..uwielbiam! Składniki: 3l bulionu warzywnego 5 zimniaków 1 marchew 1 cebula zielona część z pora peczek szparagów,ok.10 sztuk só,pieprz Kamis 2 ząbki czosnku łyżeczka ziól prowansalskich Kamis Wykonanie: Ziemniaki kroimy w kosteczkę,cebule obieramy,odcinany zielona część pora_wszystko zalewamy woda,doprawiamy.Gotujemy
Z Majeczką w kuchnipomidory, zwijamy po długośc w roladkę, spinamy wykałaczkami. Gotową roladkę z wierzchu również posypujemy ziołami prowansalskimi. Obsmazamy na rumiano na patelni z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem, podpiekamy ok 20 minut. Podajemy pokrojona w drube plastry
Z Majeczką w kuchnikostki seler i ziemniaki. Gotujemy pod przykryciem przez ok 30 minut. Na patelni przesmażamy i dusimy paprykę wraz z dynią, kabaczkiem i marchewką. Gdy będą miękkie dodajemy do bulionu, doprawiamy solą, pieprzem i dalej gotujemy jeszcze ok 30 min. Następnie do zupy dodajemy przecier pomidorowy (najlepiej domowy) oraz jeśli zachodzi potrzeba doprawiamy. Ja przy podobnych zupach lubię wydobyć smak
Taste Of My Daycukinie, kabaczki lub gołąbki w sosie pomidorowym zostaje mi sporo sosu. A zostaje dlatego, że po to by faszerowane warzywa dobrze się udusiły muszą być przykryte najpierw bulionem, a następnie sosem. Mam 2 sposoby na zagospodarowanie tego pozostałego sosu. porcje sosu .Pierwszy- to zamrozić i podać potem np. z pulpetami , kluskami itp. Drugi - to podać
Buniabaje w kuchniskóry i pokroić na kawałki . Pozostałe warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki. Śliwki wypestkować i przekroić na pół. Warzywa, również natkę, umieścić w garnku, zalać wrzątkiem lub bulionem warzywnym. Gotować około 20 minut, dodać przyprawy. Zmiksować, od razu dodać słodką śmietankę i oliwę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rozlać do misek lub talerzy. Polędwicę łososiową pokroić
Czerwień i błękitdworze zimno. W całym domu pachnie grzybami bo nastawiłam zupę grzybową. Taką gęstą, treściwą. Są w niej grzyby obgotowane i potem zamrożone, są suszone, ziemniaki, marchew . A wszystko na bulionie warzywnym , ze śmietanką , dużą ilością natki i przypraw. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnismaków ½ łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżki sosu sojowego kilka kropel oleju sezamowego Sos: 1 łyżka wina ryżowego (ja zastępuję wódką) 2 łyżki sosu hoisin 1 łyżka cukru brązowego ¾ szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej 2 łyżki ciemnego sosu sojow ego 1 ząbek czosnku bardzo drobno posiekany 1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie) ½ łyżeczki oleju sezamowego
Mania Gotowaniapomidorami z puszki wkładamy do garnka i gotujemy ok 10 minut. Po tym czasie palnik, na którym gotowała się zupa możemy wyłączyć. Do miseczki odlewami małą porcję bulionu, rozprowadzamy w nim śmietanę. W ten sposób hartujemy ją by nie zważyła się po dodaniu do garnka. Zupę po nałożeniu na talerze posypujemy zieleniną. Smacznego
Taste Of My Day