bulion - 9142 przepisów (strona:511/610)

Risotto z pieczarkami i kurczakiem w curry- cudowne! 363

ciągle mieszamy. Ryż będzie chłonął wodę, którą dodajemy ciągle, aż ryż całą wchłonie i będzie po prostu już ugotowany (około2-2,5 szkl). Możecie zamiast wody użyć bulionu drobiowego, risotto będzie jeszcze lepsze. Risotto powinno być przygotowywane na małym ogniu, powoli. Smacznego!   pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
Zupa - krem z pora i zielonego groszku 215

garnku na maśle dusimy pokrojonego pora, po 10 minutach dodajemy groszek z puszki bez zalewy, podlewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek, dusimy kolejne 10 minut, mieszając, zalewamy bulionem (1 litr), dodajemy pastę curry i imbir. Gotujemy około 10 minut. Zdejmujemy z ognia i za pomocą blendera miksujemy na gładką masę, dodajemy jogurt ponownie stawiamy na ogniu i zagotowujemy. Doprawiamy solą

SMYKWKUCHNI
Zupa krem z pomidorów 194

upalne dni, bo może służyć jako chłodnik. W dzisiejszym wpisie prezentuje zupę krem z pomidorów. Łatwa, smaczna i pożywna. :) Składniki: 1 duży pomidor 2 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego bulion drobiowy (skrzydełko z kurczaka, marchew, seler, pietruszka, cebula) przyprawy: sól, pieprz, 1 liść laurowego, 3 ziela angielskiego) opcjonalnie: 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy umyte

Truskawkowa Fiesta
Gulasz z indyka i cukinii 194

kaszę kuskus :) Składniki: 60 dag piersi z indyka, 80 dag cukinii (3 średnie cukinie), 3 średnie cebule, 2 marchewki, 2 białe papryki lub 1 czerwona, 2 szklanki wody lub bulionu, sól, pieprz, kasza kuskus, 4 łyżki oliwy, Cebulę kroimy w pół plasterki i smażymy na oliwie na rumiano. Następnie dodajemy indyka, solimy i także smażymy na rumiano. Następnie zalewamy całość

Delicious Titbits
Polędwica wieprzowa w sosie paprykowym 212

polędwicy wieprzowej 2 cebule 300 gr pieczarek 2 łyżki oleju 2 łyżki masła 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki mąki 200 ml kwaśnej smietany 400 ml bulionu kurczakowego sól, pieprz Wykonanie: Polędwice kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju I maśle smażymy na dyżym gazie około 3 min. Wyciągamy mięso na talerz. Do tłuszczu dajemy pokrojoną w kostkę cebulę. mażymy około

Smaki Edyty
Wieprzowina Pieczona z Warzywami 244

mięso podałam z ryżem, który dzięki obręczom do potraw udało mi się ładnie ułożyć na talerzu. Obok ułożyłam pokrojone mięso i warzywa. Ryż polałam powstałym podczas pieczenia bulionem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Spaghetti bez mięsa w sosie śmietanowym, z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi 229

Post Spaghetti bez mięsa w sosie śmietanowym, z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Kotleciki z kalafiora 2201

Post Kotleciki z kalafiora pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler 19139

Boże Narodzenie Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler – Składniki: 1 kg buraków 1 borowik (sam kapelusz) lub 4 podgrzybki 1 por z liśćmi 2 cebule 1 litr bulionu warzywnego 1 jabłko 1 ząbek czosnku 1 liść […] The post Czerwony barszcz wigilijny wg przepisu Magdy Gessler appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Phở bò - mmm...! 227

chili, grzyby mung (wcześniej zalane wrzątkiem), opłukane kiełki, szczypiorek, kolendrę, mięte, troszkę soku z limonki, 1/2 łyżeczki sosu rybnego, mięsne części szpondra i cieniutko pokrojoną łopatkę wieprzową. Całość zalewamy bulionem. Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
Kuchnia włoska usystematyzowana. 179

gotowania, a więc i struktura książki będzie trochę inna. W pierwszej kolejności książka dzieli się na: Ciasta i przygotowania wstępne (ciasto słone, ciasto słodkie, ryż i zboża, jajka) Sosy (buliony, wywary, przyprawy, przetwory na słodko i słono) Mięso (białe, czerwone i dziczyzna) Ryby (mięczaki i skorupiaki) Warzywa (warzywa owocowe i strączkowe) Owoce (owoce cytrusowe, egzotyczne i sezonowe) Słodkości (kremy

Brzuszki Łakomczuszki
Jesienny obiad - placek zbójnicki 251

szklankami wody, wrzucamy do wody kostkę wołową i gotujemy. Możemy wrócić do naszej łopatki, gdy jest przyprawiona obtaczamy w mące i delikatnie podsmażamy. Następnie przekładamy do garnka z bulionem. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę cebulę oraz czosnek i wrzucamy do garnka. Całość gotujemy ok. 30 min pilnując aby się nie przypaliło. Następnie podsmażamy pokrojone pieczarki, również wrzucamy

Brzuszki Łakomczuszki
Cannelloni nadziewane bobem i papryką z beszamelem i serem 150

pokrojoną w kostkę zieloną i czerwoną paprykę (najlepiej jeśli to będzie bardzo drobna kostka, łatwiej będzie się nadziewało). Smażymy warzywa przez kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy wodę lub bulion oraz śmietankę. Dusimy całość jeszcze przez kilka minut. Makaron cannelloni nadziewamy gotowym farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym (na dno naczynia wlewamy 2-3 łyżki beszamelu. Gdy wszystkie rurki będą

Mango Papaja
Krem z zielonego groszku z grzankami 246

potrzebny jest warzywny wywar. Żeby go zrobić wrzućcie do garnka włoszczyznę, zalejcie wodą, dodajcie przyprawy, takie jak liść laurowy i ziele angielskie i gotujcie godzinę. Jeśli macie w lodówce bulion drobiowy, możecie użyć takiego. W wywarze warzywnym  ( odcedzonym ) ugotować groszek, cebulę i ziemniaki - do miękkości. Zupę zmiksować blenderem, dodając jogurt naturalny i doprawiając do smaku. Z chleba odkroić skórę

kolorowotorcikowo
Pomidorowa z kluseczkami 149

kurczaka w panierce, ziemniaczki i surówka z marchewki i jabłka – to jest ich wymarzony zestaw obiadowy :) Taką pomidorówkę najlepiej zrobić na bazie porządnego domowego rosołu, ale można też na bulionie z kostki. Tym razem dodałem do kluseczek trochę mąki kukurydzianej, bo miałem za mało mąki pszennej ;) Kluseczki pszenno–kukurydziane były bardzo dobre. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem

Proponowane wyszukiwania