bułeczki - 9699 przepisów (strona:423/647)

Chrupiące bułeczki. 162

śniadanie, na kolację i jako przekąska taka bułeczka zaspokoi smak najbardziej wybrednych. Szybko ją przygotujecie i zaskoczycie rodzinę  czy gości. SKŁADNIKI: 5 bułek kajzerek  2-3 jajka szynka lub kiełbasa łosoś wędzony papryka po 1/2 każdego koloru kawałek cukinii lub bakłażana 15 dag. startego na grubych oczkach sera żółtego  szczypiorek koperek pomidor przyprawy: sól, pieprz, lubczyk suszony

Kuchnia Beaty
CHRUPIĄCE GRZANKI Z RICOTTĄ I KARMELIZOWANYMI ŚLIWKAMI 153

PRZYRZĄDZENIA: Na duże patelni rozgrzewamy niewielką ilość masła dodajemy cukier i okrojone na pół śliwki – przesmażamy mieszając, tak by karmel obtoczył owoce. Na osobnej patelni rumienimy na złoto bułeczki, które następnie smarujemy ricottą. Układamy karmelizowane śliwki i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Ostra na Słodko
Puree z Dyni 197

zrobić większe zapasy mrożonego puree z dyni, bo na  zupę dyniową  mam ochotę przeważnie zimą. Dodatkowo jedną dynię starłam na tarce, bo chcę w wolnych chwilach piec bułeczki dyniowe, które uwielbiam. Puree zrobiłam ze zwykłej dyni i dyni hokaido. Przy tej drugiej trudno mi było się powstrzymać aby zbyt dużo nie wyjeść na ciepło, przepyszne! Przy okazji powstało

Blondynka Gotuje
Nutella ze śliwek 132

Domowy sposób na zdrowe smarowidło do bułeczki. Bez ulepszaczy  i innych niepotrzebnych dodatków. Warto mieć takie „magiczne słoiczki” w swojej spiżarce, ja ją uwielbiam solo, ale również nadaje się do przekładania ciast. Składniki: 3 kg dojrzałej śliwki węgierki 1 kg cukru 32 g cukru z prawdziwą wanilią 3-4  łyżki holenderskiego kakao 1 tabliczka gorzkiej czekolady 60% kakao

Wanilia i Kardamon
Wspaniałe rogale św. Marcina 170

związana jest legenda : Święty Marcin jest przedstawiany jako postać na białym koniu, jak również człowiek niezwykle dobry i wspierający biednych. Pewien cukiernik znalazłszy podkowę konia św. Marcina postanowił upiec bułeczki na kształt podkowy, i rozdał biednym, tak powstał rogal.  Zaczęła się wtedy tradycja wypiekania rogali. Nigdy nie jadłam rogala z Poznania, ale upiekłam dziś swoje własne, wiadomo, nigdy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pizza twist czyli pizza inaczej :-) 248

Witam kochani, dziś przychodzę do Was z czymś co każdy lubi, czyli z pizza, ale trochę inną, niż klasyczna. Pizza twist, to nic innego jak podłużne zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z nadzieniem. Całość pięknie wygląda, i jest pyszna zarówno na ciepło jak i na zimno. dlatego tez taką pizzę możemy zabrać ze sobą na wycieczkę, spacer czy dać dziecku

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Panierowany kalafior 230

Najczęściej przygotowujemy kalafiora polanego zarumienioną bułeczką na maśle jednak można go zrobić w ten sam sposób jak kotlety czyli panierować w jajku i bułce. Tak przyrządzonego kalafiorka można zajadać samego np. z sosem czosnkowym albo podać do drugiego dania. składniki: 1 duży kalafior 5-6 jajek zioła prowansalskie bułka tarta i sezam do panierowania olej do smażenia Kalafiora podzielić

Monia miesza i gotuje
Tortilla z Mięsem Wołowym (Tortilla a'la Hamburger) 178

Tortilla inspirowana składnikami charakterystycznymi dla hamburgera. Łączy w sobie mięso wołowe i warzywa cechujące hamburgera, jedyna różnica to zastąpienie bułeczki - tortillą oraz zmiana formy mielonego mięsa. To niezwykłe połączenie tworzy wyjątkowy smak tortilli i z pewnością zasmakuje wszystkim fanom fast foodów.  Tortilla z Mięsem Wołowym (Tortilla a'la Hamburger) - Składniki: ok. 6 placków tortilli 500 g mielonej wołowiny duża

Słodka Strona
Sos cukiniowo paprykowy. 158

jest bardzo smaczny i ma ogromne zastosowanie w kuchni. Możecie zrobić pizze, drożdżowe bułeczki i wiele, wiele dań z sosem cukiniowo paprykowym. Polecam. Składniki; 2,5 kg cukinii 1,5 kg czerwonej papryki 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 1/3 szkl. octu 10% 1/3 szkl. sosu sojowego 1/3 szkl. oleju 1 łyżka soli 1 szklanka cukru 2 słoiczki koncentratu pomidorowego

Radość kipiąca uśmiechem.
Maślana chałka z kakao a la Żyrafa 157

się ugięłam i jest gotowy! Jest trochę bawianiny z tym robieniem ruloników, ale efekt wynagrodzi Wasz trud! Dzieciaki na pewno będą zachwycona, a reszta domowników będzie pod wrażeniem. Bułeczka jest jeszcze o tyle fajna, że długo utrzymuje świeżość! Dla kogo: dla szukających alternatywy dla tradycyjnej chałki dla chcących zrobić dzieciom niespodziankę dla lubiących domowe pieczywo Składniki wykonanie tradycyjne: 400g mąki

Mania Wypiekania
Cynamonowe bułeczki z owocami sezonowymi czyli Zapowiedz jutra 167

Utknęłam w kuchni... Jutro rano na blogu...  Cynamonowe bułeczki z owocami sezonowymi.  U mnie w kuchni aktualnie królują antonówki i węgierki :) Lubicie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gulasz segedyński z papryką i pieczarkami 188

jeszcze 30 minut, doprawiam  solą do smaku.  Na 5 minut przed końcem gotowania jak mięso będzie miękkie, wlewam słodką śmietankę, zagotowuję zestawiam z ognia. Podaję z pszenną bułeczką.  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Zupa z krabem i mięsem raka 152

kokosowe, wywar rybny, sos rybny, sok z cytryny. Dodać mięso z kraba i raka. Gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać posiekaną kolendrę i podawać. Serwować z pieczywem lub bułeczkami. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
‚Hamburger’ 165

Mięso wołowe, ser, bekon, pomidor, bułeczka z sezamem i sos BBQ kojarzy się z prawdziwym hamburgerem . Jednak ja wolę nieco zmodyfikowane wersje tej kanapki. Dzisiaj przedstawiam przepis na burgera z czarnej fasoli i quinoa podanej z hummusem, słodką cebulką i liśćmi sałaty zamiast bułki. Muszę przyznać, że ta zdrowsza, wegańska wersja tradycyjnego hamburgera jest o wiele lepsza i jej smakiem

Jaglusia
Fasolka szparagowa z ziołami 133

szparagową , kiedy przyrządzam ją w domu znika z talerzy w takim tempie że ho ho . Bardzo lubimy fasolkę w każdej postaci , ja osobiście uwielbiam najbardziej w zupie i z bułeczką z ziołami . Teraz mamy sezon w pełni na fasolkę więc trzeba korzystać i zapraszam do spróbowania fasolki w takiej odsłonie jak proponuję na zdjęciu smakuje super

Mój Smak

Proponowane wyszukiwania