dzień. Polecam :) Składniki ( na keksówkę 24x10 cm ) - 4 udka z kurczaka - 30 dkg pieczarek - 1 większa marchewka lub dwie mniejsze - duża cebula - 3 ząbki czosnku - mała czerstwa bułeczka - 2 jajka - 5 dag masła - łyżka oleju - pół łyżeczki majeranku - sól, pieprz do smaku Dodatkowo - bułka tarta i tłuszcz do wysmarowania formy Wykonanie Udka wraz z obraną marchewką i cebulą gotuję
Kuchnia z widokiem na ogródlepszego niż domowe pieczywo. Dlatego dziś postanowiłam zrobić własne bułeczki pszenne z dodatkiem czarnuszki. Są przepyszne - miękkie, puszyste, maślane i od samego zapachu człowiek robi się głodny 😉 Śniadanie z domowymi bułkami to prawdziwa przyjemność. Jak dla mnie to nie potrzeba nawet żadnych dodatków, wystarczy mi bułka i masło, i jestem szczęśliwa 😀 Idealnie pasują również do domowych burgerów 🍔 Składniki
Kuchnia MagdaLenyciasto jest fantastyczne! Drożdżowe, elastyczne i aromatyczne dzięki niecodziennemu dodatkowi oliwek. Świetnie się z nim pracuje. Myślę, że znakomicie sprawdziłoby się również jako ciasto na bułeczki, z pewnością kiedyś wypróbuję! Pizza na takim spodzie smakuje wyśmienicie. Na wierzch każdy może "naładować" swoje ulubione dodatki. Co do sposobu podania zaś: polecam, bo jestem ostatnio oczarowana! Na gotową, upieczoną pizzę zamiast tradycyjnego
6nieboDziś zapraszam na bardzo szybkie w przygotowaniu grzanki z dużą ilością czosnku , doskonale się nadają jako dodatek do sałatek , czy mięs pieczonych , serdecznie zapraszam do wypróbowania tych smacznych bułeczek zapiekanych z czosnkiem . Składniki 4 kajzerki 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie Bułki kroję na pół , następnie na każdą połówki bułki
Mój Smaksmaruje oliwą ze słoiczka z pomidorami (żeby dodać jeszcze aromatu) posypuję pomidorkami i czosnkiem i zwijam w długą roladkę każda kroję na 4 części (więc w sumie będzie 8 bułeczek) każdą część rozcinam wzdłuż ale nie do końca i zawijam dookoła na końcu sklejam ; układam na papierze do pieczenia piekę w 180 topniach z termoobiegiem przez
Swojskie jedzonkomuszkatołowej Masło roztopić, przestudzić. Cukry wymieszać z przyprawami. Masłem posmarować rozwałkowane ciasto, posypać mieszanką cukru z przyprawami. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku i pokroić na równe części, otrzymując ślimaczki. Bułeczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach od siebie. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia (30 minut). Ślimaczki pieczemy w 180 stopniach przez
kulinarnyswiatdomiMogłabym ją jeść codziennie. Z takiego ciasta przygotujecie także pyszną focaccię albo bułeczki, np. z makiem lub suszonymi owocami. Składniki na ciasto (na dwie pizze o średnicy 32 cm): 500 g mąki pszennej 250 ml ciepłej wody 8 g drożdży instant (suchych) pół łyżeczki soli pół łyżeczki soli 2 łyżki oliwy z oliwek sypana przyprawa do pizzy, 1 płaska
Zasmakuj Kuchnimuszę przyznać, że bułeczki wyszły wspaniałe . Piękny kolor, cudowny zapach, miękki środek ... czego chcieć więcej ! Przepis wzięłam z zagranicznej strony i oczywiście trochę zmodyfikowałam : D Zapraszam do czytania i pieczenia :) SKŁADNIKI: 1 szklanka ciepłej wody 3 łyżki brązowego cukru (lub granulowany) 1 łyżeczka soli 1/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki chleba 1 łyżka drożdży DODATKOWO: 6 szklanek wody 3 łyżki
Marcepanowa kuchniażołądkowego, działa żółciopędnie, rozkurczowo i leczy wzdęcia. Znane jest także jego działanie przeciw mdłościom. Jako przyprawa polepsza smak tłustych i mdłych potraw, idealnie nadaje się do potraw słodkich, ciasteczek, bułeczek czy też jabłek. Dobrze komponuje się z: zielem angielskim, liściem laurowym, pieprzem i gałką muszkatołową. Potrzebujesz (naczytałam się mądrych książek i gazet): kawałek świeżego imbiru z żywym pączkiem minimum
greenscarfidealne na wszelkiego rodzaju imprezy. Wychodzi ich dość duża porcja, nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 50 sztuk. Ale nie ma co się martwić, bo schodzą jak ciepłe bułeczki :D Składniki: kruche ciasto 3,5 szklanki mąki margaryna (zimna) 4 łyżki śmietany 2 jajka szczypta soli dodatkowo roztrzepane jajko do posmarowania Składniki zagniatamy na jednolite ciasto. Schładzamy w lodówce
Gotuj z Agneskości, pokroiłam na małe kawałki i dodałam do zupy. Całość gotowałam jeszcze, dopóki ziemniaki nie zmiękły. Barszcz podałam tradycyjnie ze śmietaną, koprem i pietruszką oraz z domowymi pampuchami (bułeczkami na parze) z sosem czosnkowym. To jest ten smak
Kate's Kitchenkoncepcję kilkanaście nawet razy, o ile czas pozwala. Z chlebem to zupełnie inna sprawa... Owszem, lubię od czasu do czasu pobawić się w domową piekarnię, przygotować na śniadanie pachnące bułeczki, ale ... Taki poważny chleb to już dla mnie wyzwanie. Ciągle jeszcze nie dorobiłam się własnego zakwasu, od czasu do czasu przygotowuję jakieś tam zaczyny, ale bardziej na oko niż
Pożeraczka, czyli raz adobrzerazem, dzięki innym składnikom i proporcjom smakuje inaczej, zaskakuje. To jest smaczne:) A z takiego ciasta możecie przygotować pyszną focaccie (np. z rozmarynem i oliwkami, suszonymi pomidorami), mini cebularze, bułeczki. Do tego różne dodatki, np. do bułek sezam, ziarna, suszone owoce i jest miło, smacznie, inaczej. A ciasto jedno. Uwielbiamy od czasu do czasu zjeść pizzę. Dla mnie najlepszą
Zasmakuj Kuchnimasła, jedną cebulę, 2 całe jajka i trochę pieprzu. Masę tę dobrze wymieszać i robić z niej okrągłe bitki, które obsypawszy mąką, maczać w jajku rozbitym i w tartej bułeczce i smażyć na gorącem maśle. Gdy się zrumienią wstawić je na 2 minuty do pieca i podać z kartoflami, a podając położyć na każdy bitek kawałek surowego masła w kształcie
Di gotujedoprawiamy pieprzem , ewentualnie solą , doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z gazu . Na koniec do gorącej zupy wsypujemy posiekany koperek i możemy serwować . Pieczarkowy krem jest gotowy . Doskonały ze świeżą bułeczką Smacznego ! Post Pieczarkowy krem z koperkiem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży