bułeczki - 9699 przepisów (strona:427/647)

Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 200

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Delikatnie podpieczony spód smarujemy częścią sosu, i kolejno rozsypujemy resztę składników. Pieczemy na złoty kolor. Jeśli zdecydowaliśmy się zostawić 2 kulki ciasta, formujemy bułeczki i pieczemy na złoto, będą na kolację

Lubię to gotuję
Portugalskie bułeczki Karinki 157

bułeczki nas zachwyciły. Prostotą wykonania a przede wszystkim smakiem. Piekliśmy już kilka razy, z różnym nadzieniem, z "kokosową czapeczką" i bez czapeczki. Smakują rewelacyjnie. Szczegółowy przepis na blogu Karinki: http://ile-smaku.blogspot.co.uk/ Smacznego

Maminek kulinarny
Jagodzianki, wersja 2 222

Wyrośnięte ciasto przekładamy na omączony blat, dzielimy na małe kawałki i nadziewamy jagodami. Gotowe jagodzianki układamy na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia w dość dużych odstępach. Miejsce zlepienia bułeczki dajemy od spodu. Wierzch smarujemy rozmąconym żółtkiem i posypujemy cukrem, odstawiamy na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. 4. Piekarnik rozgrzewamy do 190 C, czas pieczenia ok. 30-40 minut, do czasu

Apetyczna babeczka
Drożdżówki z wiśniami i serem! 135

wiśnie. Aromatyczne i bardzo soczyste. Żal by było nie skorzystać i nie upiec drożdżówek. Moje ulubione to drożdżówki z serem i wiśniami. to idealne połączenie smaku, aromatu z puszystymi bułeczkami. Bułki drożdżówki nie są trudne do wykonania i nie zabierają dużo czasu. Warto przygotować je chociaż raz w sezonie wakacyjnym. Idelanie smakują z kubkiem gorącego kakao czy też filiżanką kawy

SMYKWKUCHNI
Drożdżówki z serem i jagodami 194

Lato więc sezon na jagody a jak jagody to idealne połączenie będzie z serem w cieście drożdżowym .     Pyszne drożdżowe bułeczki z serem i jagodami idealne na śniadanie jak i do popołudniowej kawki . Polecam ,łatwe i pyszne zachwycą wszystkich gości. Składniki na 28 sztuk : ciasto - 600 g maki - 50 g świeżych drożdży - 130 g masła - 2 jajka

Wypieki Rene
Drożdżówki z serem i jagodami 220

Lato więc sezon na jagody a jak jagody to idealne połączenie będzie z serem w cieście drożdżowym .     Pyszne drożdżowe bułeczki z serem i jagodami idealne na śniadanie jak i do popołudniowej kawki . Polecam ,łatwe i pyszne zachwycą wszystkich gości. Składniki na 28 sztuk : ciasto - 600 g maki - 50 g świeżych drożdży - 130 g masła - 2 jajka

Wypieki Rene
Pizza Bianca – bez dodatków 182

który najczęściej gości w naszym domu. Prosty i szybki “chlebek” jest wspaniałym zamiennikiem tradycyjnego pieczywa. Czy Wasze dzieci lubią zajadać suche buły? 😉 Zapewne tak, bo kajzerki i inne białe bułeczki to przysmak wielu dzieci. Wiemy też nie od dziś, że te wypieki prosto ze sklepowych półek nie są […] Artykuł Pizza Bianca – bez dodatków pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Dżem ze świdośliwy z malinami 199

roku, po raz pierwszy, przygotowałam dżem ze świdośliwy. Dodałam trochę malin,  które wzbogaciły jego smak.  Jest rewelacyjny.  Polecam - słodka bułeczka  z tym dżemem na śniadanie.   Składniki: 1 kg malin 60 dag owoców świdośliwy  80 dag cukru  sok z jednej cytryny Umyte owoce świdośliwy wrzucamy do garnka  i podgrzewamy aż puszczą sok. Dodajemy

Pyszności Słodkości
Bułki zwykłe z przedziałkiem (orkiszowe) 161

spożywczą i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić objętość wyłożyć ciasto na stolnicę i ponownie krótko zagnieść. Podzielić na 9 części po 90 g. Z każdego kawałka uformować owalne bułeczki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu przez środek każdej bułki zrobić wgłębienie przyciskając cienką rączką drewnianej łyżki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z łososia 191

łososia? Serwujemy z podsmażoną cukinią, groszkiem i pomidorkami koktajlowymi i jogurtem czosnkowo-koperkowym. Możemy podać z cząstkami cytryny, możemy posypać kotlety obficie koperkiem, czy szczypiorkiem. Można je podać w bułeczkach jak hamburgery z majonezem, z sałatą, czerwoną cebulą, pomidorem. The post Kotlety z łososia appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  215

dużo się dzieje w kuchni, bo apetyty dopisują. Z domowych porzeczek upiekłam chłopakom wspaniałe, puchate bułki w kształcie połączonych ślimaczków. Nafaszerowane kwaśnymi porzeczkami, dla przełamania smaku druga część bułeczki wypełniona słodkim twarożkiem, całość bogato posypana kruszonką. Prosty przepis dla tych, który nie mają wagi kuchennej. Składniki na 12 bardzo dużych drożdżówek: 5 szklanek mąki pszennej typ 650 1 szklanka mleka

moj przepis na
Galaretka z czarnej porzeczki 148

Słodka, ale z nutką kwaskowości. Idealna do deserów, bułeczek, budyniu, pyszne złamanie smaku ciasta…wymieniać można długo. Nawet jeśli nie przepadasz za czarną porzeczką, to na pewno i tak polubisz tą galaretkę. Jest po prostu boska! Jej smak jest ciężki od smaku owoców porzeczki. Jakby to nie brzmiało, jeśli masz 1 kg czarnej porzeczki i chcesz zrobić 1 rzecz

Mieszam w Garnku
Obłędne bułeczki Joli 130

Wspaniałe bułeczki drożdżowe, na słono, doskonały dodatek do barszczu, wspaniała przekąska, długo zachowują świeżość, ciągle mięciutkie, łatwo i szybko się je przyrządza, zobaczcie sami! Składniki: 0,50 kg mąki 1/2 szkl. letniego mleka 1/4 kostki drożdży 1 łyżka cukru 3/4 szklanki oleju 1 jajo 1 kostka sera feta 1 szt. średniego pora pół łyżeczki soli, pieprz Wykonanie: Zrobić rozczyn

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania