bułeczki - 9699 przepisów (strona:431/647)

Szwedzkie ciasto z cynamonem 188

wypieki właśnie za ich prostotę w pieczeniu. Szwedzkie ciasto z cynamonem jest gotowe w 40 minut. Udaje się za każdym razem. Cynamonowe nadzienie do ciasta przypomina to w cynamonowych bułeczkach . Ciasto jest bardzo wilgotne, jakby lekko niedopieczone. Po wyjęciu z piekarnika lekko opada. Taka jego natura! Szwedzkie ciasto Składniki: okrągła forma o średnicy 24 cm 200 g rozpuszczonego masła

codojedzenia
Drożdżówki z serem i jagodami 140

proszku 2 łyżki cukru pudru olejek waniliowy Wszystkie składniki na serowy farsz mieszamy widelcem. Dodatkowo- jagody świeże lub mrożone i cukier puder do posypania Składniki na ok. 20 bułeczek: 500 g mąki pszennej suche drożdże (7 g) lub 40 g świeżych drożdży 100 ml mleka 2 łyżki stołowe cukru 1,5 łyżeczki soli 1 duże jajko roztrzepane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżówka z serem i lukrem 214

puder z wodą (ok. ½ szklanki cukru pudru+ 1-2 łyżki wody) i odrobiną olejku waniliowego (lub sokiem w takiej ilości aby lukier łatwo się rozprowadzał po drożdżówkach). Smarujemy drożdżówki/ bułeczki z serem lukrem i po ostudzeniu kroimy na porcje w miejscach nacięcia. Smacznego!   The post Drożdżówka z serem i lukrem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek dyniowy z orzechami i cynamonem czyli poWeekendowe Lakocie odc.135 125

Sezon na dynie trwa! ciesze się nimi co weekend i w tygodniu również.  Ciasta, ciastka, bułeczki i inne smakowitości.  Dzisiaj zapraszam na spontaniczne ciasto dyniowe z orzechami. Chlebek dyniowy z orzechami i cynamonem 3 jajka 275 g cukru 200 ml oleju sok z połowy pomarańczy 320 g mąki pszennej po pół łyżeczki sody i proszku do pieczenia

Dzieje kuchennej Wiewióry
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 14.10.2016r. 137

Zapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 1 3 przepisów.  Magdalena  Rozgrzewająca aromatyczna herbata   Gołąbki bez zawijania w jasnym sosie   Agnieszka Bułeczki cynamonowe   Aga Sałatka z czerwonym ryżem, wędzonym kurczakiem i serem Marzena  Enchilada   Małgosia  Pure z dyni i papryki chili Angelika Naleśniki idealne   Kasia Zupa krem

Magiczne Życie Marty
Bułeczki śniadaniowe-pszenno-żytnie 205

swoje domowe pieczywo i ten cudowny zapach rozchodzący się po kuchni... i do tego oczywiście wiesz co jesz-żadnych .ulepszaczy . Dziś polecam wam bułeczki,pszenne z dodatkiem mąki żytniej,posypane czarnuszką lub sezamem-oczywiście proste do zrobienia-mniam  Składniki: 20 g świeżych drożdży lub 10 g suchych (instant) ½ łyżeczki cukru 2 łyżki letniej wody 400 g jasnej  mąki

Swojskie jedzonko
Zdrowe desery na Walentynki! 136

mango Zapiekanka z kaszy z kremem krówkowym Sernik gryczany z daktylami Ciasto owsiane z jagodami Chałwowy sernik z migdałami i czekoladą Jęczmienne serduszka nadziane czekoladą Wegański suflet naleśnikowy Korzenne bułeczki bez spulchniaczy Serniczki w czekoladzie Suflet z placków Roti Suflet z naleśników Kokosowa zapiekanka 3 w 1 Pistacjowy suflet z serka wiejskiego Pieczona owsianka z ricottą Drożdżowe muffiny z truskawkami

Poranek na słodko
Jabłko w cieście drożdżowym. 120

Wszelkie wypieki z jabłkami,  a w szczególności drożdżowe bułeczki nimi nadziane,  to jedne z moich ulubionych smaków dzieciństwa.  Dzisiaj w wersji trochę innej, bo zmieniły się proporcje.  Jabłka jest więcej... a ciasta mniej. :) Bez wątpienia do mojej kategorii "comfort food", nie należą tylko domowe wypieki, ale również wszelkiego rodzaju kluseczki, naleśniki, pierogi oraz... słodycze.  Również

Poranek na słodko
Bułki śniadaniowe 239

będzie lekko klejące ale nie dosypywać mąki. Odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką do wyrośnięcia na ok. 30 minut. Blat podsypać łyżką mąki i krótko wyrobić wyrośnięte ciasto. Formować bułeczki i układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Odstawić na ok. 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Bułki posmarować po wierzchu roztopionym masłem. Piec 15 minut w temperaturze 190ºC

Bullio
Bułeczki ziołowe 151

ziołami i wyciśniętym czosnkiem. Ciasto przełożyć na stolnicę i powtórnie wyrobić podsypując mąką. Okrągłą blaszkę o średnicy ok. 22 cm wysmarować oliwą (1 łyżką). Z ciasta formować małe okrągłe bułeczki (ok. 7 sztuk). Ułożyć w formie i nasmarować oliwą z ziołami (przy użyciu pędzelka). Odstawić na ok. 20 minut do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200ºC przez 20 minut

Bullio
Pieczona dynia - baza idealna do ciasta, pasztetu jak i zupy 146

obierania skórki. Dynia  przygotowana w poniższy sposób będzie bardzo miękka i rozpadająca się pod wpływem nacisku widelca :) Po upieczeniu dyni zachęcam do przygotowania kremu dyniowego lub miękkich, pszennych bułeczek .  Składniki: 1 dynia, np. hokkaido* naczynie żaroodporne *po upieczeniu tej odmiany dyni – nie trzeba obierać jej ze skórki! Dynię umyć, osuszyć, przekroić na pół i wydrążyć z pestek oraz

Ugotować
Muffinki z powidłami 112

Przepis autorski (mój). Muffinki są pyszne i przyznam, że smakują ja małe, puszyste bułeczki - wypełnione smacznym nadzieniem. W kolorowych papilotkach (u mnie z PapilArt ) wyglądają naprawdę uroczo i idealnie odchodzą od papierka. W moim domu zawsze znikają ekspresowo, ale wcale się temu nie dziwię, bo w końcu wiem jakie są rewelacyjne w smaku. I ten kuszący zapach... Polecam! (około

Di gotuje
Bułeczki cynamonowe 118

Jesień przyszła (deszcz, zimno, wiatr) to trzeba włączyć środki zapobiegawcze. Na przykład na kolację można zjeść jeszcze ciepłe drożdżowe, cynamonowe bułeczki a do tego wypić kubek gorącego mleka kokosowego! Wiem, że to bomba... Źródło

Szybko Tanio Smacznie
Dżem z fig. I kilka słów o powrocie 168

wybornie. Gdy więc szukałam odpowiedniego akompaniamentu dla owoców, nie wahałam się długo. Dżem wyszedł boski! Cudownie aromatyczny, delikatny i słodki. Do naleśników nadaje się idealnie, do nadziewania słodkich, drożdżowych bułeczek chyba jeszcze bardziej. Jeśli macie ochotę zamknąć takie cudo w słoiczkach, spieszcie się! Figi bowiem zaraz znikną ze sklepowych półek... Dżem figowo-jabłkowy z kardamonem Składniki: (na 4 słoiki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dyniowe scones 152

mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 70 g zimnego masła 150 g puree z dyni 1 jajko łyżka cukru mleko do posmarowania bułeczek Dynię upiec w piekarniku do miękkości, zmiksować na puree. Piekarnik rozgrzać do 220°C. W misce wymieszać sypkie składniki - mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodać masło i połączyć do uzyskania kruszonki

Atlas Smaków

Proponowane wyszukiwania