bułeczki - 9699 przepisów (strona:436/647)

Jednogarnkowiec z serc indyczych 187

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podajemy od razu lub dopiero drugiego dnia , kiedy po odgrzaniu jest jeszcze lepsze , a do tego idealna będzie chrupiąca świeża bułeczka … " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego !   Post Jednogarnkowiec z serc indyczych pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Nutella z kaszy jaglanej 307

wiosnę ;) I właśnie z potrzeby chwili powstała wersja zdrowszej nutelli. Na bazie kaszy jaglanej, z dodatkiem dobrego kakao, daktyli i miodu. Nasz alergik zajadał taki czekoladowy krem z bułeczką i bardzo mu smakowało. Polecam wszystkim czekoladoholikom! 0,5 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 1 łyżka dobrego kakao 4 daktyle 2-4 łyżki miodu  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Daktyle pokroić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pizza Calzone a stylu Reuben 160

natknęłam się na nie na blogu Moje Wypieki. Wiele razy je już modyfikowałam i zawsze byłam zadowolona z efektu. Na moim blogu widzieliście pizze w różnych wydaniach, zawijane, nadziane bułeczki i wiele innych. Tym razem postanowiłam połączyć pastrami z ciastem do pizzy. Calzone, czyli jak to mówi mój syn wielki pieróg. Nie chciałam aby mięso wyschło, dlatego ukryłam je wewnątrz

Blondynka Gotuje
Poznaj smaki kuchni śródziemnomorskiej - Smaki Południa 196

mięty pieprzowej Krakersy naturalne niesolone Mulino Bianco Ciasteczka mini Oreo Mąka orkiszowa Mulino Bianco ciasteczka Canestrini Chleb tostowy Masło orzechowe Konfitura do serów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy "wierzchołek góry" smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze, płatki śniadaniowe, sosy, kawy

Słodkie okruszki
Bułki na krupczatce 131

mąkę krupczatkę, dodajemy zakwas, sól, cukier oraz drożdże rozpuszczone w letniej wodzie, zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką, pozostawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy, formujemy małe okrągłe bułeczki, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, odstawiamy do wyrośnięcia. Bułki smarujemy rozkłóconym jajkiem, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone bułki układamy na metalowej

Bajeczna Kuchnia
Walentynkowe tiramisu. Z jeżynami 169

taki dzień nie chce się nikomu stać przy garach; a jednak zaproszenie ukochanej/ukochanego na własnoręcznie przygotowaną kolację (jeśli ma być połączona ze śniadaniem, wypadałoby upiec też chleb, albo przynajmniej bułeczki; ale to już temat dla bardziej zaawansowanych: i kulinarnie, i związkowo) przyprawia wiele osób o przyjemny dreszczyk w dole brzucha. Nie na darmo nasze babcie mawiały, że przez żołądek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pâté z kurzej wątróbki. Pasztecik wątróbkowy bez pieczenia 226

Lubię świeże bułeczki posmarowane jakimś pysznym smarowidłem. Lubię ciepłe grzanki z dodatkiem kremowego pasztetu . I lubię wątróbkę pod każdą postacią. No, może poza taką mocno wysmażoną albo długo duszoną bo wtedy jest sucha i paskudna. Ale pasztet z wątróbki do prawdziwe delicje. Taki pasztecik to nie jest dietetyczna potrawa bo zawiera dużo masła, ale właśnie dzięki niemu jest taki kremowy

Smaczna Pyza
Drożdżówki z serem. 111

Przecinamy na dwie części. Na każdą z nich wykładamy równo masę serową i rozsmarowujemy, jeśli lubimy możemy posypać rodzynkami. Powstałe prostokąty składamy wzdłuż dłuższego boku. Ostrym nożem tniemy na bułeczki ( ok. 8-10 części). Układamy na blaszce jedna obok drugiej. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy, aby lekko wyrosły. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30-35 minut. Wyjmujemy

Moje-pitraszenie
Pączki warszawskie (znakomite!) 175

elastyczne ciasto. Będzie ono dość luźne. Odłożyć do natłuszczonej miski. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Gdy ciasto wyrośnie odrywać z niego 50g porcję,* uformować bułeczkę i odłożyć na oprószoną mąką ściereczkę lub papier do pieczenia. Przykryć, odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut lub do czasu gdy mniej więcej podwoją objętość. W garnku rozgrzać olej

Pełny talerz
PIECZONE PĄCZKI - mniej kalorii na tłusty czwartek. Wersja tradycyjna i bezglutenowa. Przepis nr II - z drożdży świeżych 167

dostarczyć sobie kolosalnej ilości kalorii i/lub ze względów zdrowotnych nie tolerują smażonego (albo samego tłuszczu). Czy smak się różni? Odrobinę tak. Tutaj leży bliżej pączków, ale wciąż niezbyt daleko bułeczek. No, bezglutenowe może po środku (są twardsze, bardziej kruche i łatwo je "przeciągnąć" w piekarniku, więc uwaga). Mniej zapychają, więc zjada się ich więcej. Szczerze mówiąc, ja wolę pieczone. Być

Wypisz Wymaluj
Muffiny z żółtym serem i wędzonym łososiem 164

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne i smakują jak małe, wytrawne bułeczki. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Idealne na śniadanie, które bez problemu można przygotować poprzedniego dnia.   Długo zachowują swoją świeżość i jeśli chcemy cieplutkiego muffina - wystarczy podgrzać go w mikrofalówce. Mają lekko chrupiącą (nie twardą) skórkę i mięciutkie

Di gotuje
Paluszki rybne – czyli ryba na obiad ! 211

truć dodatkami smakowymi, które polecane nie są .. niż takie pyszne domowe. Smaczne!    Paluszki rybne 40 dkg dorsza ( filetów bez skóry i ości ) rozmrożony 1 jajko  1 bułeczka  bułka tarta do panierowania  pół szklanki mleka  sól, pieprz do smaku  olej rzepakowy do smażenia  Do podania : ziemniaki puree marchewka z groszkiem ( tu przepis

Kuchnia na wzgórzu
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 228

bardzo dobre w obu wersjach. Oczywiście jest różnica pomiędzy tradycyjnym, a tym nie zawierającym glutenu. Bg są nieco twardsze i bardziej kruche. Przypominają coś pomiędzy tradycyjnym pączkiem, a bułeczką. Polecam. Szybkie, proste i w moim skromnym odczuciu łasucha - bardzo dobre! Pączki pączkami, ale i inne propozycje czekają, m.in: OPONKI SEROWE - ( przepis

Wypisz Wymaluj
Rolada ze schabu z suszonymi pomidorami, czosnkiem i tymiankiem 206

Fanclub bułeczek z rozmarynem czyli ciąg dalszy Toksańskich opowieści ze smakiem Aleksandry Seghi To już nie pierwsza książka tej autorki, która cudownie przenosi na bezdroża Toskani, pozwala nam smakować i czuć klimat Włoch, upaja nie tylko wonią ziół, ale również beztroskim krajobrazem prowincji. To co mnie urzeka bez reszty to proste połączenie pracy i smakowania życia  każdego dnia. Czytając

Apetyczna babeczka
Pieczone pączki cynamonowe z jogurtowo buraczanym lukrem 148

użyjcie buraka, a lukier można zrobić z jogurtu greckiego :) muszę przyznać, że pączki wychodzą świetne (może trochę za mało urosły) ale smakują naprawdę dobrze jak ciepłe, puszyste i kruchutkie bułeczki albo oponki po prostu super :) koniecznie wypróbujcie.  Składniki : 2,5 szklanki mąki (ja użyłam pół na pół pszenną i pełnoziarnistą) 1/2 paczki drożdży 1 łyżka oleju/mas

zdrowa vege kuchnia

Proponowane wyszukiwania