bułeczki - 9699 przepisów (strona:429/647)

Bagietki faszerowane wg Aleex 151

drobno startego żółtego sera. Wymieszać. 7. Jajko rozkłócić dokładnie w miseczce, wlać je do farszu i dokładnie wszystko wymieszać. 8. Bagietki wypełnić farszem. Wierzch posypać startym żółtym serem. 9. Bułeczki zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C przez 6-7 minut. Można je zawinąć w folię i zapiekać na grillu. 10. Podawać gorące. Smacznego. Przepraszam za jakość zdjęć

W mojej kuchni
Ciastka z otrębów z suszonymi owocami z czekoladą (wysokobłonnikowe) 181

dodatki nadają im wyjątkowego smaku i również nie bez znaczenia pozostają dla naszego organizmu. Konsystencja ciastek jest zwarta i lekko miękka, a ich zapach - kuuuszący. (Przypominają mi małe bułeczki.) Najlepiej spożyć je w ciągu kilku dni, ponieważ później tracą na smaku. (do 15 sztuk) 40g masła/margaryny 5 łyżek cukru brzozowego (płaskich) 1 jajko (duże) 70g mąki pszennej 60g otrębów

Di gotuje
Chilli con carne 206

pominąć ten etap. Doprawcie całość solą i pieprzem do smaku. Następnie przykryjcie pokrywką, zmniejszcie ogień i gotujcie przez ok. 10-15 minut. Ja uwielbiam jeść chilli z dodatkiem pszennych bułeczek lekko podpieczonych w piekarniku maczając je w sosie, ale Wy możecie podać je z ryżem lub dodać mniejszą ilość passaty i potraktować jako dodatek do tortilli. Tak czy siak

Cooking Monster
Podsumowanie miesiąca - maj 189

masala z ryżem kokosowym i chlebkiem naan Kotlety rybne Słodkości: Jogurtowe ciasto cytrynowe z polentą Tort marchewkowy z masą jogurtowo-twarożkową Crumble - jabłko i banan pod kruszonką   Kanelbullar - bułeczki cynamonowe Pancakes - amerykańskie naleśniki Batony owsiane z masłem orzechowym i dżemem   Pojawiły się także 2 poradniki: #Porady - jak sprzątać kuchnie   #Porady - jak zaplanować jadłospis na cały miesiąc

Cooking Monster
Dżem truskawkowy - 100% naturalny 118

fixów i tym podobnych ulepszaczy, przez co jest bardzo zdrowy i smaczny! W ogóle takie "zagęstniki" stosuję sporadycznie (dokładnie dopiero jeden raz użyłam:P). Domowe dżemy uwielbiam do świeżej bułeczki czy naleśników. Zastanawiałam się czy w ogóle dodawać tu taki przepis, bo myślę sobie BANAŁ, każdy tak robi... Ale z drugiej strony może ktoś skorzysta, bo... Jak parę lat temu

Kolorowy Przepisownik
Drożdżowe ślimaczki ze szpinakiem 184

Pyszne bułeczki drożdżowe ze szpinakiem będą smakowały zarówno na śniadanie jaki i jako przekąska w ciągu dnia. DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI ze SZPINAKIEM Składniki: 4 g suchych drożdży 300 g mąki 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli 50 ml roztopionego masła 230 ml mleka farsz: 150 g świeżego szpinaku 100 g sera feta 2 ząbki czosnku oliwa sól i pierz do smaku

Bon appetit mon amie
Knedle z truskawkami 162

kołderce z ciasta. U mnie standardowo ciasto powinno zawierać ziemniaki, ale moja mama robiła knedle z ciasta niemal identycznego do pierogowego. Najlepsze knedle są ze zrumienioną na maśle bułeczką, ale oczywiście możecie polać je śmietaną czy sosem owocowym. Jeszcze jako dziecko pamiętam, że uwielbiałam posypywać bułkę cukrem. Dzisiaj już sporadycznie stosuję to barbarzyńskie przyzwyczajenie Ten mięsisty smak warstwy ciasta

Mieszam w Garnku
BUŁECZKI Z TRUSKAWKAMI POD KRUSZONKĄ 188

minutach mniejszym naczyniem niż koła, robimy zagłębienie w które układamy owoce. Odstawiamy jeszcze na 15 minut do podrośnięcia. Z mąki, cukru i masła robimy kruszonkę, którą posypujemy gotowe wyrośnięte bułeczki. Pieczemy ok 15 minut do zrumienienia

Z Majeczką w kuchni
Pożywny kociołek, czyli fasolka po bretońsku z boczkiem i kiełbasą 222

innego jak duszona fasolka w sosie pomidorowym z dodatkami. Można dodać do niej mięso, kiełbasę, pieczarki, krojonych pomidorów. Jest syta i bardzo aromatyczna. Polecam samą lub z bułeczką, czy chrupiącym chlebkiem. Składniki: 0,5 kg fasoli białej Jaś 250 g kiełbasy dobrej jakościowo 250 g boczku wędzonego lub surowego olej rzepakowy - do smażenia 2 większe cebule 1 puszka

Zasmakuj Kuchni
Potrawka z brązowych pieczarek i kiełbasy 213

klarowanym maśle otrzymujemy niezwykły aromat, a zapach roznosi się po całej kuchni. Od razu jest się głodnym:) Podawaj z makaronem lub ryżem. Możesz też smakować to danie z bułeczką. Składniki: 250 g brązowych pieczarek (jeśli nie możecie dostać zastąpcie je białymi) 2 małe cebule 250 g kiełbasy 2 suszone pomidory 150 g jogurtu naturalnego gęstszego, np. Bakoma 1 łyżeczka

Zasmakuj Kuchni
7 szybkich przekąsek na EURO 2016 175

właśnie co? Ja przedstawiam kilka smacznych propozycji, już wypróbowanych na meczu Polska- Irlandia :D Wybaczcie, ale stawiałam na czas więc nie będę bawiła się w robienie własnego ciasta francuskiego, bułeczek czy mięsa do hamburgerów. Ma być smacznie i ekspresowo:) 1. Krakersy z pastą pietruszkową Co potrzebujesz: paczkę krakersów, pęczek pietruszki  1 serek topiony, 2 łyżki jogurtu naturalnego Wykonanie : pietruszkę

Tradycyjna Kuchnia
Korzenny dżem truskawkowy 150

lepszego zimą niż słoiczek takiego dżemu do pszennej bułeczki i kubka gorącego kakao. Ten o lekko korzennym aromacie i smaku z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i szczypty kardamonu podbije z pewnością nie jedno podniebienie. Należy wiedzieć, aby jednorazowo przygotowywać mniejsze porcje dżemu, ponieważ zagęszczenie trwa krócej i dzięki temu otrzymujemy dżem lepszej jakości, tym bardziej że przygotowujemy go z kwiatem czarnego

Wanilia i Kardamon
Tosty z pastą z awokado, rukolą i pomidorami / Avocado, arugula and tomato toasts 242

Dziś przedstawiam doskonały pomysł na przepyszne weekendowe śniadanie. Chrupiące tosty lub świeżutkie bułeczki z pastą z awokado, rukolą i pomidorem, skropione gęstym syropem z octu balsamicznego – pyszota! testowałam też to zestawienie w kanapce do pracy i też smakowała wyśmienicie:) Do wykonania syropu balsamicznego trzeba użyć octu balsamicznego dobrej jakości, jednak jeśli nie mam go akurat na stanie

karmelowy
Chleb pszenno-żytni 280

podsypanego mąką korytka. Zostawiam na około 40-50 minut w ciepłym miejscu. Drugą część ciasta dzielę na 6 części. Z każdej formuje placek, który następnie zwijam, aby powstała podłużna bułeczka. Zostawiam na około 20 minut do podrośnięcia. Bułki i chleb smaruję żółtkiem z wodą, posypuje słonecznikiem i/lub dynią. Piekarnika nagrzewam do 220 stopni. Na spód piekarnika wkładam blaszkę z wodą

Jacob Tastes
Sałatka z kurczaka-obiadowe resztki 225

kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę, szczypiorek i ser. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z majonezem. Na końcu posyp pietruszką. Sałatka na bazie majonezu to fajne nadzienie do kanapek. Bułeczki serowe świetnie się nadają do tego celu. The post Sałatka z kurczaka-obiadowe resztki appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania