bułeczki - 9699 przepisów (strona:425/647)

Smaki kuchni śródziemnomorskiej. Zapraszam do sklepu Smaki Południa 171

smaków cytryny i mięty pieprzowej Krakersy naturalne niesolone Mulino Bianco Ciasteczka mini Oreo Mąka orkiszowa Mulino Bianco ciasteczka Canestrini Chleb tostowy Masło orzechowe Konfitura do serów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy „wierzchołek góry” smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze, płatki śniadaniowe

Słodkie okruszki
Delikatne mini chalki sniadaniowe czyli Niedzielne Sniadanie odc.80 169

pachnąca, puszysta chałka na śniadanie. Takie też bułeczki upiekłam dzisiaj rano! Dziękuję  Lo za kolejny wspaniały przepis. Mini chałki śniadaniowe ciasto: 175 ml letniego mleka 7 g, 1 opakowanie suszonych drożdży 50 g cukru 2 duże jajka w temperaturze pokojowej  1/4 szklanki oleju o neutralnym smaku 500 g mąki  pszennej typu 550 1/2 łyżeczki soli skórka starta

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bułki pszenno-orkiszowe na podmłodzie… 223

Jeżeli miałabym wybrać jedną ulubioną tradycję w naszym szalonym domostwie, to z pewnością byłyby to leniwe weekendowe śniadania, które zjadamy nieśpiesznie, popijając wciąż jeszcze gorącą kawę

brunetkawkuchni
Bułeczki z pieczarkami 355

Ciasto zagniotłam z myślą o pizzy,ale akurat miałam pieczarki, które już trza było wykorzystać i tak oto zrobiłam bułeczki z pieczarkami. 3  dkg drożdży 3 szkl.mąki 1 szkl. ciepłego mleka, ewentualnie wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli przyprawa do pizzy pieczarki podsmażone razem z cebulką ser żółty  żółtko Z drożdży , mleka

Moje domowe kucharzenie
Wianuszki z makiem 179

Upiekłam takie szybkie bułeczki, a raczej obwarzanki z makiem. Bardzo łatwe do zrobienia, smaczne i dość szybko się je robi. Trochę zabawy przy owijaniu, ale to taka  miła praca z ciastem. Może i Wy skusicie się na zrobienie takich wianuszków. Ja posypałam je makiem, ale również można wykorzystać sezam, czarnuszkę lub orzechy. Składniki 4 szklanki mąki pszennej

O kuchni z uczuciem
Najlepsze pomysły na majówkę 238

truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem zawsze są ciasteczka – tak do pochrupania :) Większość z nich można przygotować wcześniej i przechowywać w ciastkowym słoiku lub puszce, łatwo zabrać je także ze sobą na drogę. Moje

Ciastkozercy
Śniadaniowe ciastka z kakao i płatkami kukurydzianymi (z serwatką w proszku) 182

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Skąd ta nazwa? Od razu mi przyszła do głowy, jak spróbowałam tych ciasteczek. Smakują niczym delikatne bułeczki - nie są słodkie, a ich środek wypełniają chrupiące płatki kukurydziane. Użyłam serwatki w proszku i długo zastanawiałam się nad jej właściwościami w wyrobach cukierniczych. Niestety w internecie nie mogłam na ten temat nic znaleźć

Di gotuje
Szybkie bułeczki z farszem a'la kebab i sosem czosnkowym 76041

zdjęciu niżej) smarujemy roztrzepanym jajkiem  i pieczemy ok 15 -18 min(aż się ładnie zrumieni), składniki na sos mieszamy razem i doprawiamy do smaku solą,pieprzem i curry bułeczki jemy polane sosem mniam.... Smacznego

Swojskie jedzonko
Bułki pszenne na podmłodzie 236

podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przekładamy na obsypaną mąką stolnicę, lekko zagniatamy i dzielimy na 9 równych bułek (każda powinna ważyć około 110 g). Z każdej porcji ciasta formujemy bułeczkę z przedziałkiem na środku. Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na około 40 minut do wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury 230 stopni

Smakowity Blog Kulinarny
Piknikowe crumble w słoiku. Rabarbar i truskawki. 146

chcemy zabrać jedzenie w plener, zawsze istotną kwestią jest takie zapakowanie potraw, które umożliwi ich łatwy transport i dowiezienie na polanę w miarę niezmienionej, nadal apetycznej formie. Z takimi bułeczkami piknikowymi nie ma żadnego problemu. Wystarczy wsadzić je do papierowej torby. Z pewnymi trudnościami wiąże się zapakowanie ciast i deserów. Wiezienie ze sobą dużej blachy nie jest zbyt wygodne, trzeba

Chilli Czosnek i Oliwa
Bułki do hamburgerów 182

rozpuszczone masło. Wyrabiam ciasto. Przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut do wyrośnięcia. 3. Wyrośnięte ciasto przekładam na stolnicę i dzielę na porcje. Z ciasta formuję okrągłe, lekko spłaszczone bułeczki. Bułki układam na blaszce, smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję sezamem. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni

Tradycyjna kuchnia Kasi
łabędzi puch – ciasto na przyjęcie komunijne 363

pieczenia blachę o wymiarach 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę z bułkami: 2 bułeczki kajzerki 500 ml mleka 16 g cukru z prawdziwą wanilią (przepis tutaj ) 120 g cukru 100 g wiórek kokosowych 200 g masła (miękkiego) dodatkowo: 250 ml mleka 1 słoiczek dżemu

Domowy Smak Jedzenia
Pasta/sałatka/farsz z ricotty i wędzonego łososia (z miętą) 214

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pasta jest pyszna i świetnie smakuje w wersji solo (jako sałatka). Idealnie nadaje się również jako farsz do naleśników, bułeczek, pierożków - czy dodatek do potraw z grilla. Nuta mięty nadaje jej wyjątkowego smaku, ale jeśli jej nie lubicie - nie musicie dodawać. 220g ricotty 100g wędzonego łososia  1/2 czerwonej cebuli (średniej

Di gotuje
Tartaletki kokosowo-orzechowe z kremem cytrynowym 313

środka krem cytrynowy. Jeśli używamy owoców leśnych można je wsadzić do gorących tartaletek na 3-4 minuty przed końcem pieczenia i zapiec razem😉 Pychota, rozchodzi się jak ciepłe bułeczki😀 Aż schowałam dwie dla siebie, bo bałam się że mi nie zostanie😛 Smacznego

Jak gotować i nie zwariować
Żurawinowe bułeczki 205

Jeśli szukacie pomysłu na drugie śniadanie bądź po prostu na małe co nie co, to te bułeczki wpisują się tu idealnie. Nie dość, że mięciutkie, drożdżowe to jeszcze po brzegi wypełnione żurawiną. Składniki: - 20 g  świeżych drożdży - 3 łyżki cukru - 1/2 szklanki letniego mleka - 1 łyżka rozpuszczonego masła - 300 g mąki pszennej - 100 g suszonej żurawiny - 1 jajko

Zainspirowana w kuchni