bułeczki - 9699 przepisów (strona:428/647)

Hamburger wołowy 135

samej patelni.  Dolną część bułki po podgrzaniu, smarujemy po 1 łyżeczce keczupu, musztardy i majonezu. Układamy sałatę, posmarowany z wierzchu keczupem kotlet, ogórek i pomidor. Górną bułeczkę smarujemy od spodu, po 1 łyżeczce keczupu, musztardy i majonezu. Przykrywamy hamburgera.  Mięso jest bardzo soczyste. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Muffiny jaglane 157

delikatnego i pysznego ciasta drożdżowego już dawno nie jadłam! Można piec jako tradycyjne bułeczki, bądź jak ja dzisiaj w foremkach na muffiny. Składniki: 1 szklanka płatków jaglanych 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru 3 jajka 2 dag drożdży 1 cukier waniliowy 1 białko jaja tłuszcz do foremek Wykonanie: Płatki ugotować na mleku, ostudzić, po czym zmiksować na gładką

Tradycyjna Kuchnia
Zupa z czerwonej soczewicy 277

wyczuwalna. Zupa nie wymaga dodawania makaronu czy ryżu ponieważ jest wystarczająco gęsta. Jednak jeśli chcemy zjeść ją jako samodzielne danie to możemy podać np. z pieczywem. Na zdjęciu z bułeczkami marchewkowymi . SKŁADNIKI / 4 porcje: * 1 cebula * 2 ząbki czosnku * 1 litr wywaru warzywnego (u mnie wywar warzywny z drobno pokrojonymi warzywami) * 1 szklanka czerwonej soczewicy * 2 łyżeczki słodkiej papryki

Mohiella
BUŁKI PSZENNE 177

Już dawno chodziły za mną takie bułki. Nie są to lekkie bułeczki z chrupiącą skórką Ale dla mnie idealne, lepsze niż te ze sklepu, które chce wyplenić z mojego domu... Składniki: 12 g świeżych drożdży 2 płaskie łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 200-240 g ciepłego mleka 500 g mąki pszennej 1 białko 2 łyżki oliwy  Wykonanie; Drożdże zasypujemy

Anioły w kuchni
Skąd pochodzą pączki i faworki? 143

niejedno ma imię Pulchne, okrągłe ciastko drożdżowe ze słodkim nadzieniem, którym zajadamy się dziś pierwotnie było przysmakiem typowo wytrawnym. Prawdopodobnie swój początek miały na Bliskim Wschodzie, gdzie przyrządzano okrągłe bułeczki z ciasta chlebowego, w środek których wsadzano słoninę. Smażone były na smalcu i podawane do dań mięsnych suto popijanych alkoholem. Pączki są znane na całym świecie. Oprócz nadzienia z róży

Moja smaczna kuchnia
Piersi kurze w sosie czosnkowym 139

płaską łyżeczkę słodkiej papryki. Wymieszać i wylać na mięso. W razie potrzeby doprawić do smaku, zawsze trzeba posmakować. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut. Podawać z bułeczkami lub makaronem lub ryżem. Pychotka

Kuchnia Pokoleń
Kakaowa beza z kremem chałwowym Maestro Czekolady E. Wedel. Fotorelacja z warsztatów kulinarnych. 185

Czekoladowe warsztaty kulinarne "Z E.Wedel w Kuchni" zaowocowały nowym doświadczeniem, trikami kuchennymi i przepisami na burgery z buraka w kakaowo-sezamowych bułeczkach oraz na bezę orzechową nadzianą królewskim kremem chałwowym. Wszystko pod czujnym okiem ekspertów Joanny Klimas Profus i Maestro Janusza Profusa z firmy E.Wedel. Było pysznie, zabawnie i bardzo niebiesko ;). Poniżej znajdziecie krótką fotorelację oraz przepis (także w wersji

SzczyptaSmaQ
Bułeczki pszenne! :) 127

Wyżej wymienione składniki zagnieść w misce na gładkie ciasto a następnie przykryć ściereczką i odstawić na ok. godzinkę do wyrośnięcia. Gotowe ciasto podzielić na 6 większych albo 8 mniejszych bułeczek. Piec aż się zarumienią w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 25 minut.  Smacznego

Magia jedzenia.
Grahamki 214

Pyszne i zdrowe bułeczki, które łatwo zrobić. Idealne na śniadanie i kolację. Mi z podanych poniżej składników wyszło 11 bułek po 100 g. SKŁADNIKI Na podmłodę 220 ml wody 3-4 g drożdży 220 g mąki pszennej chlebowej typ 750 Na ciasto właściwe 200 ml wody 10 g drożdży 100 g otrębów pszennych (u mnie 60 g pszennych

Passions hobbies life
Kurczak z ananasem w śmietanowym sosie 188

danie jest idealne na imprezy czy świąteczną kolację czy obiad. Można podać z makaronem, ryżem lub jak ja z bułeczkami. Smak bardzo fajny lekko słodkawy, dzięki ananasom. Polecam. Piersi kurze pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i suszonym oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć

Kuchnia Pokoleń
Serowe muffiny z brokułem 193

Muffiny z brokułem i zielonym groszkiem w cieście z sera Grana Padano i kefiru, to propozycja dla tych, którzy lubią wytrawne mięciutkie bułeczki ze smaczną "wkładką" :) Składniki na 18 muffinów: 3 jajka 210 g mąki pszennej 60 ml oliwy 200 ml kefiru 1 szklanka sera Grana Padano startego na drobnej tarce 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

Trzeci talerz
Bułki na podmłodzie 175

obsypaną mąką stolnicę i lekko zagnieść, po czym podzielić na 9 bułek o wadze mniej więcej 110 g (u mnie każda miała 114 g). Z każdej porcji ciasta uformować bułeczkę (zdjęcia poniżej) i przełożyć na blachę oprószoną mąką (zwykłą z wyposażenia piekarnika). Odstawić do ponownego wyrastania na 30-40 minut. Piekarnik rozgrzać do temperatury 230 ° C i spryskać wodą

Passions hobbies life
Bułeczki śniadaniowe 239

Lubię chleb ale kocham bułki! Szczególnie te delikatne, maślane i jeszcze ciepłe. W tych bułkach lubię ich delikatność uzyskaną dzięki posmarowaniu jajkiem. Nie mają twardej skorupy

Mohiella
Kotlety z kaszy jaglanej z brokułem 255

połączeniu z sezamem okazuje się zjadliwy a nawet smaczny. Można go podać z sałatą lub w formie burgera z dowolnymi dodatkami. W tej wersji sprawdzą się również te bułeczki . Polecam

Mohiella
Kanapka z jabłkiem 293

przekąska. Wykonanie kanapki zajmuje tyle samo czasu co zrobienie zwykłej kanapki. Dodatkowo nie potrzebujemy żadnych wyszukanych składników a smak jest wyjątkowy i zaskakujący. Do wykonania przepisu użyłam swoich puszystych bułeczek , ale można użyć dowolnego pieczywa

Mohiella