bułeczki - 9699 przepisów (strona:438/647)

Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką  198

dużo się dzieje w kuchni, bo apetyty dopisują. Z domowych porzeczek upiekłam chłopakom wspaniałe, puchate bułki w kształcie połączonych ślimaczków. Nafaszerowane kwaśnymi porzeczkami, dla przełamania smaku druga część bułeczki wypełniona słodkim twarożkiem, całość bogato posypana kruszonką. Prosty przepis dla tych, który nie mają wagi kuchennej. Składniki na 12 bardzo dużych drożdżówek: 5 szklanek mąki pszennej typ 650 1 szklanka mleka

moj przepis na
Galaretka z czarnej porzeczki 133

Słodka, ale z nutką kwaskowości. Idealna do deserów, bułeczek, budyniu, pyszne złamanie smaku ciasta…wymieniać można długo. Nawet jeśli nie przepadasz za czarną porzeczką, to na pewno i tak polubisz tą galaretkę. Jest po prostu boska! Jej smak jest ciężki od smaku owoców porzeczki. Jakby to nie brzmiało, jeśli masz 1 kg czarnej porzeczki i chcesz zrobić 1 rzecz

Mieszam w Garnku
Obłędne bułeczki Joli 117

Wspaniałe bułeczki drożdżowe, na słono, doskonały dodatek do barszczu, wspaniała przekąska, długo zachowują świeżość, ciągle mięciutkie, łatwo i szybko się je przyrządza, zobaczcie sami! Składniki: 0,50 kg mąki 1/2 szkl. letniego mleka 1/4 kostki drożdży 1 łyżka cukru 3/4 szklanki oleju 1 jajo 1 kostka sera feta 1 szt. średniego pora pół łyżeczki soli, pieprz Wykonanie: Zrobić rozczyn

kgwjanczewo
Jagodzianki cytrynowe 228

pozostawić na około 15 minut do napuszenia. Z każdej kuli uformować placuszek. Na środku placka umieścić dużą łyżkę farszu jagodowego. Zlepić jak pierogi, dokładnie dociskając. Nadać im kształt owalnych bułeczek. Gotowe ułożyć na blasze i pozostawić do napuszenia na kolejne 45 minut. Piec w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut. Wystudzone polukrować bądź oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
SZPARAGÓWKA Z MASEŁKIEM I BUŁKA TARTĄ 128

sól oraz cukier. Gotujemy 15 minut od zagotowania wody. Na patelni zrumieniamy bułkę tartą, dodajemy masełko, kiedy się rozpuści dokładamy osączoną fasolkę, dobrze mieszamy, aby każdy strąk pokrył się bułeczką

Z Majeczką w kuchni
Jagodzianki drożdżowe- kołaczyki 150

dobrze zagnieść. Z ciasta formować kulki, lekko spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i w każdej zrobić dołek. Wypełnić borówkami , posypać cukrem pudrem i posmarować brzegi bułeczek rozmąconym jajkiem. Na końcu posypać płatkami migdałowymi. Piec w temperaturze 200 stopni około 25 minut na złoto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Tradycyjna Kuchnia
jagodzianki 194

pieczenia. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Następnie wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem lub jajkiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 15 – 20 min, aż bułeczki będą rumiane. Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Placek drożdżowy z serową pierzynką, brzoskwiniami i kruszonką 170

ciacho jest pyszne, smakuje jak taka klasyczna drożdżówka z serem, ale dodatek świeżych brzoskwiń sprawia, że jest w nim coś wyjątkowego. Można było upiec je w formie bułeczek, ale do mnie jakoś bardziej przemawia jednak taka duża blacha z pachnącym placuchem. Nieskomplikowane, dość szybkie w przygotowaniu ( poza czasem wyrastania ciasta), nienachalnie słodkie i naprawdę bardzo smaczne - polecam ogromnie! :) Ciasto drożdżowe

Cooking Monster
Jagodzianki - najlepsze słodkie bułki! 161

wyrośnie, to przygotować nadzienie. Umyte, osuszone jagody wymieszać z cukrem i skrobią ziemniaczaną. Ciasto drożdżowe podzielić na 2 części. Każdą z nich podzielić na 8 kawałków. Uformować okrągłe bułeczki, które należy spłaszczyć. Na każdy kawałek ciasta nałożyć łyżkę jagód. Za pomocą dłoni zlepić ciasto. Uwaga: nie należy zbyt mocno rozciągać ciasta! W przeciwnym razie, farsz jagodowy może "wypaść". Uformowane

Ugotować
Jagodzianki- najlepsze! 195

owalny placuszek. Na środek nałożyć 2-3 łyżki jagód (im więcej damy ich do środka, tym jagodzianki smaczniejsze!) i zlepić ciasto jak pieroga, po czym uformować w podłużną bułeczkę.   Jagodzianki przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, pozostawiając między nimi spore odległości (mocno urosną). Blaszkę z bułkami odstawić do napuszenia na ok. 60 minut.     Piekarnik rozgrzać

Nastoletnie Wypiekanie
klasyczne jagodzianki 148

podzielić na 10 części, z każdej uformować kulkę a następnie spłaszczyć. Na środku położyć jagody i zasypać odrobiną cukru. Skleić ciasto dokładnie, żeby nadzienie nie wypłynęło podczas pieczenia. Uformowane bułeczki układać na blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec około 10-15 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z galaretkami 155

Dziś przygotowałam sernik   z pysznymi kakaowymi herbatnikami od CUKRY NYSKIE    Sernik szybko zniknął jak świeże bułeczki. Bardzo dziękuję za smaczną paczuszkę i zapraszam do ich sklepu , gdzie znajdziecie dużo produktów w atrakcyjnej cenie.                                           Sernik na zimno

Kuchnia Danusi
SMOOTHIE BANANOWE Z MANGO 135

napoju odrobinę płynnego miodu, syropu klonowego lub po prostu cukru pudru. Smoothie smakuje i wygląda jak deser, a jest prawdziwą bombą witamin. W sam raz na śniadanie, zamiast kanapeczek, bułeczek i innych węglowodanów. Zdrowo, lekko i pysznie. SKŁADNIKI / 2 porcje 1 mały dojrzały banan 1 małe dojrzałe mango 4 kostki lodu 2 łyżki jogurtu naturalnego ¹⁄₂ szklanki soku z brzozy

cool and minty
BUŁKI Z OREGANO, CZOSNKIEM I SEREM 137

ciasta i ponownie wyrabiamy. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagniatamy, podsypując je mąką. Dzielimy na małe porcje i formujemy bułeczki. Układamy je na blaszce do pieczenia i posypujemy po wierzchu oregano i tartym serem. Pozostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia,  Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania