Bułeczki plecione niczym kajzerki posypane makiem i sezamem. Bardzo dobre nie tylko na jedno śniadanie, bo zachowują świeżość przez parę dni. A to wszystko dzięki ziemniakom :) SKŁADNIKI: 200g ugotowanych ziemniaków 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki wody 12,5g drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 25g masła 2 szklanki mąki pszennej jajko do posmarowania sezam mak Drożdże rozetrzeć z cukrem i ciepłą, niegorącą wodą. Zaczyn odstawić na 10min w ciepłe miejsce, aż się spienią. Dobrze potłuczone, niegorące zi... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.