budyń - 12640 przepisów (strona:198/843)

Ciasteczka budyniowe 719

Pyszne i rozpływające się w ustach ciasteczka z dodatkiem budyniu <3 Przepis znalazłam na blogu Zjem To . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 16-20 ciasteczek: 110 g mąki pszennej 1 op. budyniu waniliowego (40g) 50 g cukru pudru 125 g miękkiego masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 75 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misie miksera umieszczamy masło i cukier puder. Miksujemy(...)masa zmieni kolor na jasny. W dwóch partiach dodajemy mąkę wymieszaną z budyniem. Miksujemy kilka minut, aż składniki dokładnie się połączą. Przykrywamy kawałkiem folii i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na godzinę. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Blat posypujemy obficie mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy na grubość około 3-4mm. Przy pomocy foremki lub szklanki wycinamy ciasteczka

My Culinary Art
Letnia szarlotka z budyniem 206

Składniki: 2 budynie waniliowe 0.75 l mleka 1 kg jabłek cynamon 3 szklanki mąki pszennej 1 kostka masła 2 żółtka 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Połączyć z masłem, żółtkami, jajkiem, cukrem oraz śmietaną, zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, schłodzić. Blaszkę wyłożyć papierem(...)pieczenia. Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszkę. Posypać cynamonem i ułożyć pokrojone jabłka. Mleko zagotować z 2 łyżkami cukru i ugotować budyń. Gorący budyń wylać na jabłka. Na wierzch wyłożyć rozwałkowane ciasto lub zetrzeć na tarce . Piec w temperaturze 190° przez 45 minut.  Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem. Blaszka 24x38

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto "Usta Adama" 190

łyżek wody 3 kopiaste łyżki kakao 1/2 szkl cukru 1 1/2 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 dużych jajek w temperaturze pokojowej   Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 5 łyżek cukru 850 ml mleka 250 g masła   Polewa czekoladowa: 4 łyżki cukru 3 łyżki masła 3 łyżki kakao 3 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: 300 g okrągłych(...)Piec w 180 st.C przez około 35 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i odstawić do wystudzenia. 3. Masa budyniowa: 800 ml mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić budynie. Wlać do gotującego się mleka i gotować do zgęstnienia. Zdjąć z palnika i ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego kremu

Nastoletnie Wypiekanie
Jabłecznik z pigwowcem 202

bezy, która osładza całość. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej MASA JABŁKOWA: 1kg jabłek słodkich 1/2 szklanki konfitury z pigwowca 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki wody 1/3 łyżeczki cynamonu KREM Z PIGWOWCA: 1 szklanka konfitury z pigwowca 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody 330g śmietanki 30% BEZA: 3 białka 3/4 szklanki cukru(...)obrać i pokroić pozbywając się gniazd nasiennych. Włożyć do garnka razem z konfiturą pigwową. Można podlać odrobiną wody i prażyć na małym ogniu, aż jabłka będą miękkie. Dodać cynamon. Budynie rozpuścić w zimnej wodzie i wlać do bulgoczących jabłek. Zagotować. Biszkopt przekroić na pół i włożyć pierwszy krążek do formy, w której się piekł. Wyłożyć połowę, jeszcze ciepłych jabłek. Przykryć

https:KKuchniaMniam
Ciasto z gruszkami i mlecznym kremem 145

mąki pszennej lub orkiszowej jasnej 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g zimnego masła 2 żółtka jaj krem 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 budyń waniliowy (najlepiej niesłodzony) 100 ml mleka dodatkowo 6 gruszek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy. Dodajemy żółtka i pokrojone w małe kawałki masło. Szybko zagniatamy ciasto. Formujemy(...)Ciasto nakłuwamy widelcem. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy spód ciasta przez 8-10 min. W tym czasie podgrzewamy mleko skondensowane (cały czas mieszamy, żeby się nie przypaliło!). Budyń rozrabiamy w 100 ml mleka. Kiedy mleko skondensowane zacznie się gotować, wlewamy budyń i gotujemy na małym ogniu do momentu aż masa zgęstnieje. Podpieczony spód wyciągamy z piekarnika, układamy

DefinicjaSmaku
Drożdżówki z budyniem, kruszonką i lukrem 484

Drożdżówki z budyniem, kruszonką i lukrem... Składniki na ok. 10 drożdżówek: 290 g mąki 125 ml mleka 5 g suchych drożdży 1 jajko 80 g cukru 5 g soli 63 g masła Kruszonka: 100 g mąki  70g miękkiego masła 50 g cukru Lukier: 12 lekko czubatych łyżek cukru pudru 4 łyżki mleka W jednej misce mieszamy jajko z mlekiem(...)miękkie masło. I ugniatamy nadal za pomocą "haków" 15 minut. Następnie przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości ok. pół godziny w ciepłym miejscu. W tym czasie robimy budyń, trochę gęściejszy niż jest napisane na opakowaniu. Studzimy. Gdy ciasto już wyrośnie dzielimy je i formujemy na 10 bułeczek... układamy je już na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy

Pelusiowa Kuchnia
Naleśniki z budyniem 167

Naleśniki z budyniem czekoladowym są syte i bardzo pyszne. Jestem wielbicielką naleśników jest to smak mojego dzieciństwa i mogłabym je jeść z różnymi dodatkami o każdej porze dnia. Składniki: 750 ml. mleka 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli 2 łyżki cukru deczko oleju Przygotowanie: Zaczynamy od zmiksowania wszystkich składników: do garnka wlewamy jedną szklankę mleka,deczko oleju, wbijamy jajko(...)następnie kołowym ruchem patelni rozprowadzamy po całej powierzchni. Smażymy z obu stron, aż ładnie się zrumienią. Gotowe naleśniki układamy na talerzu jeden na drugim. Na pozostałym mleku gotujemy budyń czekoladowy z dodatkiem dwoma łyżkami cukru. Na naleśniki nakładamy gotowy budyń i zawijamy w rulon. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,, Lubię

Smaczne Potrawy
Jesienne ciasto z gruszkami 169

Gruszka i karmel to znakomita para; na mojej prywatnej liście dorównuje duetowi gruszkowo-czekoladowemu. Postanowiłam więc przygotować proste, ucierane ciasto z gruszkami właśnie i karmelową nutą. Użyłam więc karmelowego budyniu zamiast mąki ziemniaczanej, a cukru trzcinowego zamiast zwykłego, który karmelową nutę dodatkowo podbił. Od niedawna jestem też szczęśliwą posiadaczką syropu klonowego, polałam więc nim spód/wierzch (zależy, z której strony(...)odrobinę za wcześnie jak na mój gust... Karmelowe ciasto z gruszkami do góry nogami Składniki: (na formę do tarty o średnicy 20 cm) 100 g mąki pszennej 30 g budyniu karmelowego (proszek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 65 g cukru trzcinowego 85 ml jogurtu naturalnego 85 ml oleju dodatkowo: 2 gruszki 50 g orzechów włoskich 3 łyżki syropu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta na kremie budyniowym z borówkami 133

formie o średnicy 23 cm. Należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30-35 minut. Krem budyniowy: Składniki: 1 łyżka masła 270 ml mleka 1 opakowanie budyniu 3 łyżeczki brązowego cukru Przygotowanie: Budyń rozpuszczam w mleku z cukrem. Mleko zagotowuje z masłem. Rozpuszczony budyń wlewam do rondelka z mlekiem i maslem mieszając do powstania gęstej masy budyniowej. Przygotowanie

Pause Gotowanie!
Tarta z kokosowym kremem i jeżynami 168

5min od zagotowania. Następnie odcisnąć wiórki na sitku, a mleko przelać z powrotem do garnka. Żółtka utrzeć z cukrem, odlanym mlekiem i mąką. Wlać do gotującego się mleka. Ugotować budyń. Czekoladę posiekać i wyłożyć na upieczoną tartę. Wylać na to gorący budyń. Przestudzić i na jeszcze ciepły można położyć świeże jeżyny. Tartę przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z kremem(...)Ciasta z owocami , SŁODKO , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , czekolada , jeżyny , kremówka , mleko , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Dwukolorowy murzynek z masą jogurtową 202

środku. Składniki: Warstwa brązowa 5 łyżek wody ½ kostki masła szklanka cukru szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka   Warstwa biała 800 g jogurtu greckiego opakowanie budyniu śmietankowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 2 jajka Przygotowanie Wodę mieszamy z kakao, masłem i cukrem, gotujemy, aż masło się roztopi i odstawiamy do wystudzenia(...)masę przekładamy do miski, dodajemy żółtka i miksujemy. Cały czas miksując dodajemy powoli mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy ubite wcześniej na sztywną pianę białka jajek. Budyń, mąkę ziemniaczaną, mąkę i cukier puder mieszamy. Jogurt miksujemy z jajkami, a następnie dodajemy wymieszane mąki z budyniem. Miksujemy na gładką masę. Blaszkę (moja ma wymiary ok 24x28cm) wykładamy papierem

e-PrzepisyKulinarne
Najprostszy budyń dla najmłodszych 172

najmłodszych pociech. Bez dodatków lub z ulubionymi owocami.  Prosty w wykonaniu, a smak wcale nie gorszy od tych sklepowych, rzekłabym nawet, że lepszy, a z pewnością już zdrowszy. Budyń, który idealny jest dla kilkumiesięcznych szkrabów, które zaczynają dopiero poznawać nowe smaki - a idealny dla nich również z tego względu, że zawiera żółtko, które dzieciaczki powinny jeść. Mamy maluszków doskonale(...)wiedzą, o czym mówię! :-) Budyń ten robiłam z mlekiem modyfikowanym (użyłam nowość od Nestle-  NAN PRO 2 z L. reuteri),  ale można zrobić go także na zwykłym mleku, o czym pod koniec przepisu. Zatem, do dzieła! SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki wody - 1 żółtko - 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej - 5 płaskich miarek mleka modyfikowanego (u mnie- Nestle

Wielopokoleniowo
JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 374

WARSTWA: * galaretka jagodowa – 2 op * borówki – 200 g 2 WARSTWA: * mleko – 700 ml * masło – 50 g * cukier – 0,5 szkl * budyń waniliowy z cukrem – 2 op * mąka pszenna – 1 łyżka * mąka ziemniaczana -1 łyżka * jajko – 2 szt 3 WARSTWA: * śmietana 30% – 500 ml * śmietan fix – 2 op * cukier puder(...)rozgniecione borówki i miksujemy aż galaretka napowietrzy się. Tak przygotowany wylewamy na herbatniki, odstawiamy do lodówki. 2 WARSTWA: 2 szklanki mleka gotujemy z masłem i cukrem, w reszcie rozpuszczamy budynie z jajkami oraz obiema mąkami. Mieszankę wlewamy na gorące mleko i cały czas mieszając gotujemy budyń, lekko studzimy. Schłodzone ciasto pokrywamy kolejną warstwą herbatników i wylewamy krem budyniowy, wygładzamy, przykrywamy

Ostra na Słodko
Ciasto na maślance z truskawkami 603

samym wprowadziłam nową nutę smakową, która idealnie łączy się z truskawkami. SKŁADNIKI: 4 jajka 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 2 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 1 łyżka kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody ok 500g truskawek Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W jednym naczyniu umieścić wszystkie składniki mokre(...)czyli jajka, maślankę i olej. Roztrzepać za pomocą rózgi kuchennej. W drugim naczyniu przesiać suche składniki, czyli mąkę, cukier, budynie i spulchniacze. Połączyć zawartość obu misek. Wymieszać dokładnie, ale tylko do momentu połączenia się składników. Podzielić masę na pół i dodać do jednej z nich kakao. Wymieszać. Na dno formy 21x30cm wylać białe ciasto, ułożyć parę truskawek i przykryć ciemnym

https:KKuchniaMniam
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 190

KOKOSOWE: 2 białka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych KREM BRZOSKWINIOWY: 1 1/2 kg brzoskwiń 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki wody POLEWA: 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao 2 łyżki wody 25g masła 50 g czekolady mlecznej BISZKOPT: Mąki przesiać i wymieszać(...)25min. KREM BRZOSKWINIOWY: brzoskwinie pozbawić pestek, obrać ze skóry i pokroić. Włożyć do garnka i podgrzewać, mieszając, aby nie przypalić. Kiedy owoce puszczą sok zmiksować blenderem na gładką masę. Budyń i mąkę ziemniaczaną wymieszać w zimnej wodzie i wlać do gotujących się brzoskwiń. Ugotować gęsty krem. Biszkopt przekroić na pół i jedną część włożyć do blachy, w której się piekł

https:KKuchniaMniam