budyń - 12640 przepisów (strona:207/843)

Rabarbarowa chmurka 115

jedno z moich ulubionych ciast. Robiłam je już w wersji malinowej ( KLIK ) i cytrynowej ( KLIK ), a teraz przyszedł czas na rabarbar. Dla przełamania smaku do warstwy owocowej dodajemy budyń śmietankowy i galaretkę truskawkową. Lekko kwaskowa masa świetnie komponuje się ze słodką bezą, kremową masą śmietankową i delikatnym, kruchym spodem. Ciasto jest pyszne i bardzo efektowne, zawsze robi wrażenie na gościach(...)łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Masa rabarbarowo-truskawkowa: ok 0,5 kg rabarbaru 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 1 opakowanie budyniu śmietankowego + 1/2 szklanki wody 1 opakowanie galaretki truskawkowej Krem śmietankowy: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki

Blog z Apetytem
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 79

pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak - 50 ml wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno(...)połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć na dużej formy natłuszczonej i wyłożonej papierem, piec ok 30 minut KREM: Ugotować budyń i wystudzić. Masło zmiksować i dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły, wiec dajemy w małych porcjach, następnie z kremu odkładamy 1/4  a do reszty

przepisy- Milki
Ciasto bez pieczenia 3 BIT 42

Idealne dla osób które lubią bardzo słodkie desery. Składniki 6-7 paczek herbatników petit beurre 1 puszka masy kajmakowej 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki lub innego kwaskowatego 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 12,5 dag margaryny lub masła czekolada gorzka(...)pieczenia, ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki masę kajamkową (krówkową) zagrzaną, aby można rozsmarować. Na masę warstwa herbatników a na nie dżem kwaskowy, znów warstwa herbatników i masa z budyniem (zagotować 1,5 szkl. mleka z cukrami i margaryną lub masłem, pozostałe mleko zmieszać z budyniem i mąkami i wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając), gorącą masę wyłożyć na herbatniki

Wasze Przepisy
Babka budyniowa z budyniem czekoladowym – pyszna i wilgotna 119

Witam serdecznie, tym razem propozycja na babkę budyniową z budyniem czekoladowym. Babka jest bardzo smaczna, puszysta i wilgotna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania babki będziemy potrzebowali: 120 g mąki pszennej (typ 400-550) – około 3/4 szklanki 250 ml 170 g oleju – około 3/4 szklanki 250 ml – użyłam oleju rzepakowego 4 jajka (rozmiar L) 3 budynie czekoladowe bez cukru (użyłam(...)jajka zbielały i stały się puszyste. Następnie dodaję olej i przez chwilę miksuję, tak żeby składniki się połączyły. Na koniec dodaję proszek do pieczenia, sól i stopniowo mąkę i budyń, cały czas miksując, ale na najwolniejszych obrotach do połączenia się składników. Pieczenie babki budyniowej: Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C na drugą

Uwaga Babcia Gotuje
Szarlotka karkonoska 52

szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka cukru 200 g masła 4 żółtka 1 jajko 4 łyżki gęstej śmietany Masa: 1 budyń 2 żółtka 1 kg jabłek 4 łyżki cukru Dodatkowo: konfitura porzeczkowa Przygotowanie Ze wszystkich składników na ciasto zagnieść ciasto i wyłożyć na blaszkę. Wcześniej ugotować budyń z przepisu na opakowaniu(...)żółtka. 1 kg jabłek pokroić w drobniutką kostkę i uprażyć z 4 łyżkami cukru. Budyń wyłożyć na ciasto potem uprażone jabłka i konfiturę porzeczkową. Pozostałe białka ubić na sztywno z 1 szkl. cukru, wyłożyć na górę ciasta. Piec 50 min w 170 stopniach. Autor przepisu: Beata Artykuł Szarlotka karkonoska pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Orzechowa Dama Bez Pieczenia 1555

się jako poczęstunek dla gości, ponieważ wygląda bardzo reprezentacyjnie i pięknie prezentuje się na stole. PRZEPIS NA CIASTO ORZECHOWA DAMA BEZ PIECZENIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki MASA BUDYNIOWA 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml mleka 150 g masła 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka cukru MASA ŚMIETANOWA 800 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru 3 łyżki żelatyny(...)wrzątku DODATKOWO 400 g jasnych herbatników 200 g ciemnych herbatników 1 puszka masy kajmakowej orzechy włoskie Przygotowanie: MASA BUDYNIOWA Budynie z dodatkiem cukru przygotować w 500 ml mleka. Odstawić do przestygnięcia. Masło wyciągamy z lodówki, aby zmiękło. Masło ucieramy przy użyciu miksera, następnie stopniowo dodajemy budyń, miksujemy do powstania jednolitej masy. MASA ŚMIETANOWA Żelatynę zalewamy odrobiną wrzątku. Mieszamy do rozpuszczenia

Przepiski.pl
Napoleonka na Herbatnikach w 15 Minut 86

potrzebujemy piekarnika. Przed Wami napoleonka na herbatnikach w 15 minut! Składniki * blacha 24×28 200 g masła 180 g cukru 1 cukier wanilinowy 100 g mąki 3 budynie waniliowe lub śmietankowe 1200 ml mleka 40 herbatników cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie 1 l mleka zagotować z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego. W pozostałym mleku rozpuścić budynie(...)rozpuszczoną mieszankę i gotować na małym gazie, ciągle mieszając, do uzyskania gęstej masy. Powstałą masę pozostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszysty krem, stopniowo dodawać do niego po łyżce budyniu, ciągle miksując. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce poukładać herbatniki. Następnie wyłożyć na nie masę budyniową i przykryć 2 warstwą herbatników. Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Przed

Przepiski.pl
Ciasto z pianką budyniową i malinami 597

kostka schłodzonego masła (200g) szczypta soli 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Składniki na piankę budyniową: 5 białek 1 szklanka drobnego cukru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (o łącznej masie 2 x 40g = 80 g) łyżka cukru waniliowego pół szklanki oleju ( u mnie słonecznikowy) Dodatkowo: około pół kg malin (oczywiście możesz użyć(...)kolor , a następnie studzę. Spód ciasta należy oddzielnie podpiec, aby uniknąć zakalca . Krok 4. Przygotowuję piankę budyniową. Gdy upieczony spód ciasta zaczyna stygnąć, przygotowuję naszą warstwę z pianki i budyniu. Białka ubijam za pomocą miksera na sztywna pianę. Pamiętaj oczywiście by mocno ubić białka na bardzo sztywną pianę. Inaczej ciasto z pewnością podczas pieczenia mogłoby „siąść” . Pod koniec

Ania gotuje
Sernik sypany 108

Sernik z sypanym ciastem - PrzyslijPrzepis.pl , ale trochę go zmodyfikowałam. Oto moja wersja przepisu: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1szkl. mąki pszennej tortowej 1szkl. kaszy manny 3/4szkl. cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa: 1,5kg sera z wiaderka 200g miękkiego masła 6 jaj 3/4szkl. cukru pudru olejek(...)waniliowy 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto, czyli: mąkę, kaszę, cukier, proszek do pieczenia i budyń w proszku wsypałam do miski. Dodałam pokrojone na kawałki masło w temperaturze pokojowej. Wszystko ugniatałam rękami, aż masło rozetrze się i wymiesza ze składnikami suchymi. Prostokątną tortownicę o wymiarach 24x34cm

Waniliowe Improwizacje
Malinowo czekoladowa słodka chwila 89

Szybki deser kisiel i budyń dwa w jednym z owocami. Trzeba sobie osłodzić trochę brak słońca i poprawić humor.     1 opakowanie kisiel  malinowa 1 opakowanie budyń czekoladowy malina 1 opakowanie kisiel  Jabłko 300 ml mleczka kokosowego 250 g malin mrożonych 1 gruszka beziki Mleczko kokosowe 82 % wkładam na noc do lodówki. Połowę malin przekładam do rondelka(...)przestygnięcia. Na zimnym układam po kilka malin.  Mleczko kokosowe otwieram,i zdejmuję łyżką gęstą śmietankę kokosową. Zostawiam 175 ml wody kokosowej, którą wlewam do garnka i zagotowuję. Wsypuję budyń czekoladowy i mieszam. Jak przestygnie lekko, przelewam do szklanek. Odstawiam do wystudzenia. Na zimnym układam śmietankę kokosową, maliny.  Gruszkę obieram i wykrawam kulki specjalnym nożykiem. Do garnka wlewam

wesoła kuchnia
Ciasto orzechowe 127

jasny : 4 jajka 3/4 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki oleju Masa : 750 ml mleka 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 op. cukru wanilinowego 4 łyżki cukru 1 łyżki mąki pszennej 1 jajko + 1 żółtko 200 g masła spirytus/rum sok z cytryny do smaku Dodatkowo : 1 słoiczek(...)Doprowadzamy do wrzenia. Pozostałe mleko miksujemy z mąką, jajkiem, żółtkiem oraz proszkiem budyniowym. Powstałą mieszankę wlewamy na gotujące się mleko. Gotujemy dalej, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na sam koniec można dodać do smaku sok z cytryny oraz niewielką ilość alkoholu. Przestudzone ciasto orzechowe kroimy

Smaki Na Talerzu
Ciasto bez pieczenia do kawy 41

łatwe i szybkie w przygotowaniu. Obok takiego deseru nie da się przejść obojętnie. Składniki: 2 opakowania ciasteczek łakotki kawowe jedno opakowanie petitki zwykle 200g mielonego twarogu 400g śmietanki 1 budyń 2 cukry waniliowe Sposób przygotowania: W garnuszku ugotować budyń, twaróg wymieszać z 1/5 szklanki cukrem pudrem, bitą śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Po ostygnięciu budyniu wszystkie składniki wymieszać razem, kawowe

Wasze Przepisy
Naleśniki z nadzieniem serowo-budyniowym 92

następnie mąkę i wszystko dokładnie wymieszać tak aby nie było grudek. Odstawić ciasto na 30 min a w tym czasie można zrobić farsz. Nadzienie serowo-budyniowe: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego 250 g serka mascarpone cukier do smaku 0,5 l mleka rodzynki Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu i dodać cukier. Serek mascarpone połączyć z ugotowanym(...)ostudzonym budyniem i cukrem waniliowym Na końcu dodać wcześniej namoczone rodzynki. Usmażyć naleśniki, nałożyć farsz i zwinąć. Autor przepisu: Małgorzata K-j Artykuł Naleśniki z nadzieniem serowo-budyniowym pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Ciasto 3 bit bez pieczenia 42

Pyszny deser bez pieczenia – 3 bit. Idealne dla osób, które lubią bardzo słodkie desery. Składniki oraz sposób przygotowania: Masa budyniowa: kostka masła 3 szkl mleka 2 budynie (ja miałam z cukrem) Masło utrzeć na puch. Do garnka wlać 2 szklanki mleka w trzeciej rozpuścić budynie i wlać do gorącego mleka, aż zgęstnieje. Ostudzić. Do masła stopniowo dodawać zimny budyń

Wasze Przepisy
Snikers 91

łyżeczki soda oczyszczona 200 g margaryny cukier waniliowy 1 opak polewa orzechowa 200 gramów orzechy włoskie posiekane: 90 g margaryna 4 łyżki cukier 2 łyżki miodu masa budyniowa budyń śmietankowy 1 opak 1 łyżka mąka ziemniaczana 700 ml mleko dodatkowo: 1 puszka masa kajmakowa Przygotowanie CIASTO Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto(...)Szklankę mleka odlać, dodać mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować w garnku na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu, gorący budyń wyłożyć na upieczony placek. Składanie ciasta 1.ciasto 2.krem budyniowy 3.ciasto 4.masa krówkowa 5.nakryć plackiem z polewą orzechową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi