Sernik z sypanym ciastem - PrzyslijPrzepis.pl , ale trochę go zmodyfikowałam. Oto moja wersja przepisu: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 1szkl. mąki pszennej tortowej 1szkl. kaszy manny 3/4szkl. cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa serowa: 1,5kg sera z wiaderka 200g miękkiego masła 6 jaj 3/4szkl. cukru pudru olejek(...)waniliowy 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto, czyli: mąkę, kaszę, cukier, proszek do pieczenia i budyń w proszku wsypałam do miski. Dodałam pokrojone na kawałki masło w temperaturze pokojowej. Wszystko ugniatałam rękami, aż masło rozetrze się i wymiesza ze składnikami suchymi. Prostokątną tortownicę o wymiarach 24x34cm
Waniliowe ImprowizacjeSzybki deser kisiel i budyń dwa w jednym z owocami. Trzeba sobie osłodzić trochę brak słońca i poprawić humor. 1 opakowanie kisiel malinowa 1 opakowanie budyń czekoladowy malina 1 opakowanie kisiel Jabłko 300 ml mleczka kokosowego 250 g malin mrożonych 1 gruszka beziki Mleczko kokosowe 82 % wkładam na noc do lodówki. Połowę malin przekładam do rondelka(...)przestygnięcia. Na zimnym układam po kilka malin. Mleczko kokosowe otwieram,i zdejmuję łyżką gęstą śmietankę kokosową. Zostawiam 175 ml wody kokosowej, którą wlewam do garnka i zagotowuję. Wsypuję budyń czekoladowy i mieszam. Jak przestygnie lekko, przelewam do szklanek. Odstawiam do wystudzenia. Na zimnym układam śmietankę kokosową, maliny. Gruszkę obieram i wykrawam kulki specjalnym nożykiem. Do garnka wlewam
wesoła kuchniajasny : 4 jajka 3/4 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki oleju Masa : 750 ml mleka 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 op. cukru wanilinowego 4 łyżki cukru 1 łyżki mąki pszennej 1 jajko + 1 żółtko 200 g masła spirytus/rum sok z cytryny do smaku Dodatkowo : 1 słoiczek(...)Doprowadzamy do wrzenia. Pozostałe mleko miksujemy z mąką, jajkiem, żółtkiem oraz proszkiem budyniowym. Powstałą mieszankę wlewamy na gotujące się mleko. Gotujemy dalej, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na sam koniec można dodać do smaku sok z cytryny oraz niewielką ilość alkoholu. Przestudzone ciasto orzechowe kroimy
Smaki Na Talerzułatwe i szybkie w przygotowaniu. Obok takiego deseru nie da się przejść obojętnie. Składniki: 2 opakowania ciasteczek łakotki kawowe jedno opakowanie petitki zwykle 200g mielonego twarogu 400g śmietanki 1 budyń 2 cukry waniliowe Sposób przygotowania: W garnuszku ugotować budyń, twaróg wymieszać z 1/5 szklanki cukrem pudrem, bitą śmietanę ubić z cukrem waniliowym. Po ostygnięciu budyniu wszystkie składniki wymieszać razem, kawowe
Wasze Przepisynastępnie mąkę i wszystko dokładnie wymieszać tak aby nie było grudek. Odstawić ciasto na 30 min a w tym czasie można zrobić farsz. Nadzienie serowo-budyniowe: 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego 250 g serka mascarpone cukier do smaku 0,5 l mleka rodzynki Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu i dodać cukier. Serek mascarpone połączyć z ugotowanym(...)ostudzonym budyniem i cukrem waniliowym Na końcu dodać wcześniej namoczone rodzynki. Usmażyć naleśniki, nałożyć farsz i zwinąć. Autor przepisu: Małgorzata K-j Artykuł Naleśniki z nadzieniem serowo-budyniowym pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyPyszny deser bez pieczenia – 3 bit. Idealne dla osób, które lubią bardzo słodkie desery. Składniki oraz sposób przygotowania: Masa budyniowa: kostka masła 3 szkl mleka 2 budynie (ja miałam z cukrem) Masło utrzeć na puch. Do garnka wlać 2 szklanki mleka w trzeciej rozpuścić budynie i wlać do gorącego mleka, aż zgęstnieje. Ostudzić. Do masła stopniowo dodawać zimny budyń
Wasze Przepisyłyżeczki soda oczyszczona 200 g margaryny cukier waniliowy 1 opak polewa orzechowa 200 gramów orzechy włoskie posiekane: 90 g margaryna 4 łyżki cukier 2 łyżki miodu masa budyniowa budyń śmietankowy 1 opak 1 łyżka mąka ziemniaczana 700 ml mleko dodatkowo: 1 puszka masa kajmakowa Przygotowanie CIASTO Mąkę wymieszać z sodą i posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto(...)Szklankę mleka odlać, dodać mąkę ziemniaczaną i proszek budyniowy, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować w garnku na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek budyniowy, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu, gorący budyń wyłożyć na upieczony placek. Składanie ciasta 1.ciasto 2.krem budyniowy 3.ciasto 4.masa krówkowa 5.nakryć plackiem z polewą orzechową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusiproszku do pieczenia Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 1 niepełna szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 cukier waniliowy 30 dag suszonych owoców od HELIO Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy kasza manna do oprószenia(...)czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy na puszystą masę, wsypujemy oba cukry i ucieramy, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy. Dodajemy ser i budynie w proszku i dokładnie ucieramy. Suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy je do masy serowej i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, następnie delikatnie łączymy je z masą serową
Izabelawkuchnichałwy waniliowej 100 g masła 100 g czekolady sernik 800 g zmielonego twarogu 120 g masła 4 jajka 170 g cukru 0,5 szklanki mleka 1,5 opakowania budyniu wanilinowego Przygotowanie: herbatniki zmiksować z chałwą, w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę i masło, następnie wszystko połącz ze sobą. Gotową masą wyłożyć spód tortownicy. sernik W garnku umieść zmiksowany(...)twaróg, jajka, masło, cukier oraz cukier wanilinowy, wszystko zmiksuj (przepis możesz wykonać w Thermomix) gotuj przez 8-10 minut cały czas mieszając. Następnie połącz budyń z mlekiem i w ostatniej minucie gotowania dodaj mieszankę budyniu do masy serowej. Gorącą masę wylej na wcześniej wyłożony spód. Ostudzony sernik umieść w lodówce i następnie udekoruj przed podaniem. Smacznego
Niezły Młynekcałej nocy w lodówce zyskamy puszyste, delikatne i wprost rozpływające się w ustach ciasto dla najbliższych. Gwarantuję, że zniknie błyskawicznie :) Składniki: prostokątne herbatniki kakaowe (około 60 szt.) Krem budyniowy: budyń kokosowy bez cukru 1,5 szklanki mleka 4 łyżki cukru 1/2 kostki masła (w temp. pokojowej) Warstwa śmietanowa: 3/4 litra śmietany kremówki (dobrze schłodzonej) 3 opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki(...)masy kajmakowej 1 łyżka cukru pudru Do posypania: wiórki kokosowe Ugotować budyń na bazie 1,5 szklanki mleka, z 4 łyżkami cukru. Wystudzić. Utrzeć miękkie masło do białości przez około 7 minut. Następnie dodawać po 1 łyżce wcześniej przygotowanego budyniu. W prostokątnej blaszce o wymiarach 23 x 33 cm (wyścielonej papierem do pieczenia lub folią rantową ) ułożyć
Świat Ciastacukrem i ekstraktem waniliowym. Resztę mleka mieszamy (najlepiej trzepaczką) z mąką pszenną, ziemniaczaną i żółtkami. Gotową mieszankę wlewamy do gotującego się mleka. Całość energicznie mieszamy do czasu, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje. Gorący budyń przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło, które powinno być w temperaturze pokojowej, ucieramy mikserem, aż stanie się puszyste. Następnie dokładamy po kilka łyżek(...)zimnego budyniu, cały czas ucierając. Gotową masę wylewamy na wystudzone ciasto. Całość wkładamy do lodówki na 20 minut. W tym czasie przygotowujemy polewę. W rondelku rozpuszczamy masło, następnie dodajemy pokruszoną na tabliczki czekoladę i mleko. Całość zagotowujemy na małym ogniu, cały czas mieszając, aby polewa się nie przypaliła. Odstawiamy na chwilę, aby się lekko wystudziła. Następnie polewę wylewamy na ciasto
e-PrzepisyKulinarnekostki śmietana - 3 łyżki cukier - 3/4 szkl Masa serowa : ser biały w kostkach - 1 kg aromat rumowy mleko - 1/3 szkl jajka - 4 szt cukier - 250 g margaryna - 200 g budyń śmietankowy - 1 opak Dodatkowo : kakao Sposób przygotowania: Ciasto : Sodę wymieszać z mąką, przesiać do miski, dodać miód, pokrojoną na kawałki margarynę i resztę składników, zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto(...)Białka jaj ubić na sztywno, dodać do masy serowej, delikatnie mieszając już łyżką. Całą masę serową przełożyć do garnka, mieszając doprowadzić do zagotowania, uważając aby masa się nie przypaliła. Budyń wsypać do garnuszka, wlać mleko, dobrze rozmieszać. Wlać rozrobiony budyń do gotującej się masy serowej, zagotować. Na samym końcu dodać kilka kropli aromatu wymieszać. Masę podzielić na 3 części. Składanie
Kuchnia Danusiefektowne, smaczne i przygotowuje się je expresowio. Polecam. SKŁADNIKI : 2 opakowania krakersów (180 g ma 1 paczka ) 1 puszka kajmaku 510 g 1 litr mleka 3/2 % 3 budynie waniliowe bez cukru po 40 g 1 kostka masła 200 g 3/4 szklanki cukru 2 szklanki orzechów włoskich 2 łyżki miodu PRZYGOTOWANIE : Z mleka, budyniów i cukru(...)gotujemy budyń. Następnie po ściągnięciu z gazu dodajemy masło i mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy również 2 duże łyżki kajmaku z puszki i dalej mieszamy aż masa będzie gładka. Krakersy rozkładamy na blaszce 25/30 cm, na krakersy wylewamy jeszce część ciepłej masy, równo rozprowadzamy. Wychodzą 4 warstwy, ostatnią zakańczamy krakersami. Orzechy włoskie przekładamy z miodem na patelnię, ogrzewamy
Kulinarne Fantazje Mariolipomarańczowego. Składniki: CIASTO UCIERANE 4 jajka z chowu ściółkowego 130 g cukru drobnego, do wypieków kilka kropli olejku waniliowego 200 g miękkiego masła 200 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (lub 50 g mąki ziemniaczanej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g świeżej żurawiny POLEWA LUKROWA 120 g cukru pudru 30 ml soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego(...)kryształków cukru. Wkrop olejek waniliowy . Cały czas ucierając dodawaj jajka , jedno po drugim. Miksuj do ujednolicenia masy. Wsyp przesiane przez sito suche składniki: mąkę tortową , proszek do pieczenia i budyń . Teraz wymieszaj już jedynie za pomocą szpatułki silikonowej. Masę przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczeniach o wymiarach 25 x 25 cm. Na wierzch wyłóż umyte i osuszone owoce świeżej
ProstePesto.plłyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1 kg białego sera u mnie półtłusty lub ser w wiaderku 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 100 g masła" 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (2x40g) Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki 30% Ciasto ciemne: 1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy po łyżce cukru(...)piekarnika uchylamy go i zostawiamy ciasto na jakieś 20 minut. Potem studzimy już normalnie. Wystudzone przekrawamy na 3 blaty. Masa serowa: 1. Mleko wlewamy do większej miski, dodajemy budynie i żółtka, mieszamy. Odstawiamy. Ser blendujemy lub mielimy dwukrotnie. Jeśli mamy z wiaderka to nie. 2. Do garnka o pojemności ok. 2 litry dajemy masło i cukier. Podgrzewamy na małym
kruche babeczki