budyń - 12640 przepisów (strona:210/843)

Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 87

umieścić 100 ml mleka, mąkę, żółtka, cukier zblendować do połączenia. Na gotujące się mleko wlewać masę żółtkową cały czas energicznie mieszkając drewnianą łyżką. Zagotować i pogotować 1-2 minuty. Budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, aby dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną

moj przepis na
Przepis z maminego zeszytu -sernik ,pierzynka\ 143

piekarniku ok10 – 15 min ,potem wyjąc i wylać masę serową i piec . Masa serowa Kilogram sera białego zmielić ,3/4 szklanki cukru kryształu ,2 jajka ,4 żółtka ,1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem ,2 szklanki mleka ,1 szklanka oleju , przygotowanie masy serowej-Na mleku gotujemy budyń i czekamy aż będzie zimny .Do miski wkładamy wszystkie składniki stopniowo co są przeznaczone(...)masę serową a na końcu dodajemy zimny ugotowany budyń.Tak przygotowaną masę wylewamy na ciasto . kruszonka do ciasta kokosowa- 4 białka ,1/2 szklanki cukru kryształu ,20 dag kokosu . przygotowanie -Białka ubić z cukrem a potem dodać kokos .Gdy sernik się piecze ,przed końcem upieczenia wyłożyć na sernik kruszonkę kokosową . i piec ok 20 min do przyrumienienia .pieczemy

Moje Wyroby
Ciasto z masą chałwową na białkowcu 88

soli 200 ml oleju 2 i 1/2 szkl mąki 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 szkl ciepłej wody Na masę: 2 budynie waniliowe z cukrem 250 g masła 1/2 l mleka 200 g chałwy waniliowej Na poncz: 1 szkl letniej wody 3 łyżki syropu waniliowego Ponad to: 50 g słomki ptysiowej(...)wyczerpania składników. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto. Piec w 180 st przez ok 50 min bez termoobiegu, studzić w ciepłym piekarniku.  Budynie gotujemy w mleku, przykrywamy folią spożywczą, aby nie stworzył się kożuch i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej spienić za pomocą miksera i stopniowo dodawać po łyżce zimnego budyniu

Krylowa Kuchnia
KARPATKA 119

każdą z warstw w piekarniku po ok. 30 min, w temperaturze 220   st. MASA 25 dag masła 25 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy bez cukru   Ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać. Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem

RAROSSA
Ciasto orzechowe z masłem orzechowym +FILM 123

bazę kremu. Do garnka dajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, żółtka (białka odkładamy do ciasta), dodajemy cukier oraz mleko, wszystko mieszamy najlepiej trzepaczką i zagotowujemy, mieszając, ma nam powstać gęsty, kremowy budyńBudyń odkładamy do wystudzenia. CIASTO ORZECHOWE Do miski dajemy 5 całych jajek i 2 białka, dodajemy cukier i wszystko miksujemy na jasną, pulchną masę. Następnie dodajemy mąkę, kakao, proszek(...)Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i kroimy na dwa spody. KREM Do miski dajemy 175g masła w temp pokojowej i ucieramy je chwilę, następnie dodajemy stopniowo ostudzony budyń.  Na koniec dodajemy masło orzechowe-wszystko miksujemy do połączenia.  Ja dodałam 300g masła orzechowego, ale jeśli nie chcecie by jego smak dominował, możecie dać mniej. Następnie pierwszy spód ciasta

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Karpatka z kremem budyniowym 75

Pozostałe mleko zagotować wraz z cukrem, wlać mieszaninę mąk i żółtka. Intensywnie mieszać, aby nie powstały grudki, zmniejszyć ogień i mieszając, w dalszym ciągu gotować do uzyskania konsystencji gęstego budyniu. Ugotowany domowy budyń przykryć szczelnie folią spożywczą, aby na jego wierzchu nie powstał kożuch, wystudzić w temperaturze pokojowej. Masło (w temperaturze pokojowej) utrzeć na puszystą białą masę, trwa(...)minut. Następnie, miksując na średnich obrotach, dodawać po łyżce budyniu, każdą z nich przed dodaniem następnej dobrze wmieszać. Wykonanie Na jeden z blatów ciasta parzonego wyłożyć krem budyniowy, rozprowadzić go na jego powierzchni, przykryć drugim blatem, lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby krem stężał. Karpatkę przed pokrojeniem i podaniem obficie posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

niecodziennikpary
Sernik z posypką na spodzie z płatków kukurydzianych i urodziny bloga 120

płatków kukurydzianych Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: maka pszenna do posypania stolnicy dowolna cukrowa posypka ( opakowanie 5 g ) Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy(...)blaszce za pomocą widelca. 3. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy.  4. Do pieczenia: Na wcześniej przygotowane ciasto wykładamy równomiernie masę serową i posypujemy posypką cukrową. 5. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni

Izabelawkuchni
Rolada na białkach z dżemem i bitą śmietaną. 134

Moja kolejna propozycja, na wykorzystanie białek.  Bardzo smaczna rolada. Zrobiłam podobnie jak roladę biszkoptową, tylko bez żółtek. Zamiast mąki ziemniaczanej, dodałam budyń i dodatkowo odrobinę oleju. Nadzienie z dżemu i bitej śmietany. Tak zwyczajnie, prosto. Rolada bardzo wszystkim smakowała. Myślę, że i Wam posmakuje :) Tym bardziej, że to smaczny sposób na zaległe białka. Białka oczywiście, można zamrozić, nie trzeba(...)Skorzystacie z przepisu? Jeśli tak, to dajcie znać w komentarzach czy smakowało :) Składniki: 5 białek szczypta soli 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej tortowej 1 łyżka budyniu śmietankowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Masa: 250 g. śmietanki 30 % dżem brzoskwiniowy (miałam swojski) Dodatkowo: cukier puder Wykonanie: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, cały czas

Agusiowe smakołyki
Karpatka najlepszy przepis na tradycyjne polskie ciasto 57

stopni C i piec jeszcze 10 minut. Do drugiej połowy ciasta dodać 2 łyżeczki kakao i wymieszać. Piec jak wyżej. Krem: Składniki: 800 ml mleka 3,2% 1 ½ paczki budyniu waniliowego 4 łyżki mąki tortowej 4 żółtka 1 1/3 szklanki cukru brązowego 200 g masła 82% Cukier waniliowy z prawdziwą wanilią Wykonanie: 2/3 ilości mleka zagotować. W 1/3 ilości mleka(...)rozprowadzić dokładnie mąkę, żółtko i budyń. Wlać do gotującego się mleka i zagotować jak budyń. Po ostudzeniu dodać masło i zmiksować. Dodatkowo: Kakao, cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przełożenie ciasta: jasne ciasto karpatkowe + krem + kakaowe ciasto karpatkowe + posypać cukrem pudrem i kakao Smacznego!!! Karpatka-najlepszy-przepis-na-tradycyjne-polskie-ciasto Pobierz

Przepisy Babci
Tort truskawkowo-orzechowy (vege) 79

pieczenia 1 ¼ szklanki mleka roślinnego Wszystkie składniki mieszam i wlewam do tortownicy (20 cm). Piekę do suchego patyczka, czyli tak około 35-40 minut. Składniki na krem orzechowy: 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki ksylitolu 400 ml mleka roślinnego 5 łyżek masła orzechowego 100% ½ łyżki cukru pudru Budyń gotuję na mleku roślinnym, dodając ksylitol i odstawiam do wystygnięcia. Ściągam „kożuch”. Zimny(...)budyń, masło orzechowe i cukier puder ubijam na gładką masę. Krem odstawiam do lodówki. Składniki na warstwę truskawkową: 1 galaretka truskawkowa z agarem ¼ kg truskawek Truskawki kroję i wkładam do garnka. Zagotowuję, aż truskawki puszczą sok, a następnie zasypuję je galaretką z agarem i gotuję około 2 minut. Truskawki odstawiam do wystygnięcia. Dodatkowo do przygotowania tortu potrzebuję: 100 g dżemu

Słodki sentyment
Ciasto Marchewkowe Z Kremem Kubuś 103

startej na średnich oczkach 100 ml oleju 3/4 płaskiej łyżeczki sody parę kropel esencji pomarańczowej i waniliowej Krem Kubuś: 250 ml sou Kubuś no marchew-banan-malina 1/2 paczki budyniu waniliowego bez cukru 60 g masła ewentualnie 1 łyżka cukru pudru Masa śmietanowa: 150 ml śmietanki 30 % 1 płaska łyżeczka żelatyny + odrobina gorącej wody 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo(...)soku przelewamy do rondelka i zagotowujemy, w 50 ml rozprowadzamy proszek budyniowy. Zagotowany sok zdejmujemy z ognia i wlewamy resztę soku z proszkiem budyniowym, zagotowujemy i odstawiamy. Ugotowany budyń studzimy. Następnie miksujemy masło z ewentualnym cukrem na puch, dodajemy po łyżce budyń aż do wykończenia. Gotowy krem wykładamy na przestudzone ciasto a następnie schładzamy w lodówce. Masa śmietanowa

Gotowanie...to proste !
Ciasto Ananasowy Migdałek 150

Ciasto Ananasowy Migdałek Moje ciasto z serków Danio było ostatnio bardzo popularne, dlatego postanowiłam zrobić podobne. Ciasto jest bez użycia mąki pszennej. Mąka została zastąpiona budyniami. Masa natomiast jest bardzo delikatna. Blaszka 24 cm x 24 cm Składniki na ciasto: ·        5 opakowań po 40 g budyniów czekoladowych(...)przygotowania: 1.   Galaretki rozpuszczamy w półtorej gorącej szklanki wody i chłodzimy. 2.   Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy mikserem. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. 3.   Budynie mieszamy z proszkiem do pieczenia i łączymy z masą jajeczną, chwile miksujemy. 4.   Masę budyniową wykładamy na dno tortownicy i pieczemy 30 minut

Kulinarna Chwila
Ciastka maszynkowe 116

całej innej chemii. Postawiłam na ciastka maszynkowe. Zrobiłam je z mąki pszennej i owsianej żeby było zdrowiej. Oczywiście zawierają trochę sztucznych dodatków takich jak proszek do pieczenia czy budyń, ale myślę, że i tak są zdrowsze od sklepowych. No i frajda dla dzieci, że mogły pomagać przy zagniatania ciasta i robieniu ciastek, a to jest czasami bezcenne. Oto przepis: (adsbygoogle(...)window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1szkl. mąki owsianej 1szkl. mąki pszennej tortowej 1/3szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka budyniu waniliowego 2 płaskie łyżki wiórków kokosowych 1 duże jajko 100g masła Sposób przygotowania: Do miski wsypałam mąkę owsianą i mąkę pszenną. Dosypałam cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i budyń w proszku

Waniliowe Improwizacje