budyń - 12640 przepisów (strona:213/843)

Kruche babeczki z posypkami 121

żółtka, 200g masła, 1 szklanka cukru pudru, 2 szklanki mąki pszennej (ująć 2 łyżki), 2 łyżki gęstej śmietany 18%. Składniki na krem: 1 kostka masła, 1 szklanka mleka, 1 budyń śmietankowy, ½ szklanki cukru, 2 żółtka, 1 płaska łyżka żelatyny. Ponadto: kolorowe posypki, wiórki waflowe. Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze(...)30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło obić na puszysta masę. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Krem nakładamy na kruche

Słodki Zakątek
Naleśniki z białym serem i cynamonem. 197

inspiracji Wam życzę i miłego dnia :) Potrzebujemy: Na ciasto: półtorej szklanki mleka półtorej szklanki mąki tortowej 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy ( najlepiej z prawdziwą wanilią ) 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) Nadzienie: 25 dag sera białego półtłustego 1 żółtko 1 cukier waniliowy ( najlepiej z prawdziwą wanilią ) 1 budyń waniliowy ( bez cukru(...)Smażenie: Po tym czasie na patelni rozgrzewamy margarynę i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.  3. Nadzienie: Ser biały ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy, budyniem w proszku i żółtkiem. 4. Przekładanie: Przestudzone naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy w ruloniki. 5. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy margarynę, kładziemy naleśniki, posypujemy je cukrem i smażmy z każdej strony po kilka

Izabelawkuchni
Ciasto orzechowe z wiśniami – kuchnia podkarpacka 183

blaty wielkości 25x35 cm): 8 jajek 200 g cukru 200 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę: 2 budynie w proszku 3 szklanki mleka 200 g masła 1 kieliszek rumu (lub innego mocnego alkoholu) 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: słoik drylowanych wiśni (lub świeże truskawki) 2 galaretki wiśniowe (lub truskawkowe) Zaczynamy(...)stopni C (grzałka góra-dół). Ciepłe ciasto obracamy i delikatnie ściągamy z niego papier do pieczenia. Studzimy. W ten sam sposób z pozostałych składników pieczemy drugie ciasto. Budynie wsypujemy do 1 szklanki mleka i mieszamy. Jeśli są bez cukru, dodajemy 4 łyżki cukru. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotowujemy, a następnie wlewamy do nich mieszankę budyniową. Zagotowujemy ciągle mieszając. Budyń studzimy

Trzeci talerz
pyszne placuszki budyniowo-jabłkowe z musem truskawkowym... 129

Składniki: mąka tortowa 3 szklanki, jajka 2 sztuki "L", aromat arakowy 1 kropla, cukier 2 łyżki, sól 1 szczypta, mleko 1 litr +-, woda gazowana 1 szklanka, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy - ile potrzeba, jabłka 2 sztuki duże, truskawki 50 dag, cukier puder 2 łyżki, śmietana 12% 330 gram, cukier puder do posypania Mąkę przesianą , mleko, budyń, cukier, sól, aromat(...)każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy. Umyte truskawki z cukrem pudrem, śmietaną zmiksować blenderem, podawać do placuszków, posypać pudrem cukrem i polać musem przed jedzeniem na talerzyku - placuszki z budyniem z jabłuszkami są pyszne, delikatne, aromatyczne, z chrupiącą skórką, polane musem truskawkowym to raj smakowy na podniebieniu............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Orzeźwiający Bananowiec 184

SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1,5 szklanki cukru, 2 szklanki mąki tortowej, 8 łyżek oleju, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa bananowa: ½ litra mleka, 2 opakowania budyniu bananowego, 150g masła, 4 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 6 bananów, 3 opakowania galaretki bananowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz(...)blaty. 2. Masa bananowa: Z mleka odlewam 150ml. Pozostałe mleko gotuję. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam na gotujące się mleko. Mieszam i gotuję około 2 minut. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaje budyń i razem ucieram. Połową masy przekładam biszkopty. Drugą połowę wykładam na wierzchu ciasta. 3. Galaretki rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
pyszny sernik z budyniem bananowym na jogurtach,herbatnikach z rodzynkami i kruszonką herbatnikową... 131

Składniki: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, jogurt gęsty 4 opakowania (380 gram opakowanie), budyń bananowy 2 opakowania, kasza manna 3 łyżki, rodzynki 100 gram, herbatniki 200 gram, polewa czekoladowa 1 opakowanie składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier utrzeć mikserem do spienienia, białości, z 4 minuty na najwyższych obrotach. Do masy dodać jogurty, wsypać budynie bananowe, kaszę manną i mikserem połączyć(...)serniki dobrze wystudzić. Polewę czekoladową stopić wg opisu na opakowaniu i polać wierzch serników, zostawić do zastygnięcia polewy - sernik jogurtowy jest pyszną alternatywą dla sernika na twarogu, po dodaniu budyniu bananowego jest ciekawy smak i kolor.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
ŚWIĄTECZNY TORCIK 166

łyżeczki proszku do pieczenia Nasączenie: 3 - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 350 ml gorącej wody 5 łyżeczek syropu barmańskiego o smaku wanilii lub esencja waniliowa  Krem czekoladowy: 2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru (40g) 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 500 ml mleka 1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy rumowy 50 g gorzkiej czekolady Dodatkowo: słoik dżemu z czarnej porzeczki(...)minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Nasączenie - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o smaku waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy - ugotować budyń czekoladowy w 0,5 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z suszonymi śliwkami 97

250g masła lub margaryny, 2 łyżki kakao, ¼ szklaki wody, 3 jaja, 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki mąki. Składniki na krem budyniowy: 1 kostka masła, ½ l mleka, 2 budynie śmietankowe, niepełna szklanka cukru, 4 żółtka, 2 łyżki żelatyny. Ponadto: 200g suszonych śliwek, 100g mlecznej czekolady. Opcjonalnie: 1 szklanka wódki Suszone śliwki pokroić na pół. Namoczyć(...)pieczenia. Na koniec dodajemy ubite białka, mieszamy delikatnie. Przelewamy do formy (ok 20x30cm) pieczemy 50 minut w 180 o C. Po wystygnięciu ciasto dzielimy na dwa placki. Krem : Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać namoczoną i roztopioną żelatynę. Wykonanie : Nasączony spód biszkoptu

Słodki Zakątek
Szybkie ciasto cytrynowe 92

słodkie śniadanie. Bazę stanowi zwykłe ciasto ucierane, ale dodatek soku i skórki z cytryny nadaje mu niepowtarzalny smak. Można też pójść o krok dalej i zastąpić mąkę ziemniaczaną budyniem waniliowym. Szybkie ciasto cytrynowe można przygotować w ekspresowym tempie umieszczając od razu wszystkie składniki w misie miksera, ale zazwyczaj przygotowuję je zgodnie z poniższym przepisem. Z ucieranym ciastem cytrynowym wiąże się(...)miękkiego masła lub dobrej jakości margaryny  półtorej szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  3 jajka  2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia  3 łyżki soku i skórka otarta z małej cytryny  Przepis na szybkie i łatwe ciasto cytrynowe Mąkę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto Snikers 288

garnuszku z grubszym dnem, następnie gorące wlewać do masy żółtkowej cały czas miksując. Masę przelać z powrotem do garnuszka, postawić na palniku i podgrzewać mieszając, do zagotowania i zgęstnienia budyniu. Gotowy budyń przykryć folią spożywczą w taki sposób aby dotykała jego powierzchni i odstawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucierać przez kilka minut, aż stanie się jaśniejsze i napowietrzone. Stopniowo(...)dodawać wystudzony budyń, miksując na niskich obrotach miksera do dokładnego połączenia. Gotowy krem podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i zmiksować do połączenia. Złożenie ciasta: Biszkopt kakaowy przekroić w poziomie na dwa równe blaty. Na dolny blat wyłożyć jasny krem, wyrównać. Na krem położyć ciasto orzechowe. Na ciasto orzechowe wyłożyć krem z kakao, wyrównać i przykryć drugim blatem

Opowieści z piekarnika
Ciasto z masą z serków Danio 131

Biszkopt: 5 opakowań budyniów waniliowych/śmietankowych/malinowych 6 jajek 1 szk cukru 1 łyżeczka proszku. do pieczenia   Masa: 4 opakowania serków Danio 500 ml śmietany 36% 1 galaretka cytrynowa/brzoskwiniowa   Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier,a następnie po jednym żółtku. Budynie mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do masy wsypujemy budynie. Ciasto wykładamy na blachę i pieczemy

Moje Wyroby
Sernik z rosą | bez spodu, bez cukru, bez glutenu | 241

prosty do zrobienia, a ta rosa jest tak urocza, że chodzę koło niego i ciągle go oglądam 😂 Sernik jest bez spodu, bez cukru i bez glutenu jeżeli użyjecie bezglutenowych budyni.  Ma bardzo delikatną i puszystą strukturę dzięki czemu dosłownie rozpływa się w ustach. Składniki na tortownicę 24-26 cm:  1 kg zmielonego sera 2 łyżki masła 2 budynie(...)być z ksylitolu/erytrolu) do pianki  Przygotowanie:  Masło ucieramy z 2 jajkami i 3 żółtkami. Dodajemy stopniowo ksylitol/erytrol/cukier. Dodajemy również powoli zmielony ser nadal miksując. Mleko mieszamy z budyniami, aromatem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Wlewamy do sera. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową. Pieczemy sernik przez 60 min. 10 min przed końcem

Czarnawisienka
Karpatka – ciasto z kremem 173

kostki margaryny dałam masło 125 g 1 szkl. wody 5 jajek Krem 1/3 kostki masła (kostkę liczymy jako 250 g) 0,5 szkl. cukru pudru 0,5 op. budyniu dałam cały Wykonanie Ciasto Wodę zagotowujemy z margaryną, po zagotowaniu dodajemy po trochu mąkę, intensywnie mieszając, aby nie było grudek. Odstawiamy do ostygnięcia Do zimnego ciasta dodajemy po jajku i miksujemy(...)Masę dzielimy na dwie części i pieczemy w postaci rozsmarowanych na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,  placków Pieczemy w 180 stopniach, aż placki się lekko zazłocą. Krem Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawimy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy na gładką masę. Masą przekłądamy placki ciasta. Artykuł Karpatka – ciasto

Mieszam w Garnku
Ciasto Krówka 219

przypomniałam i zrobiłam dla was-polecam gorąco-bo jest proste i naprawdę dobre.... Składniki: na biszkopt: 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl cukru 6 jajek 1 op. budyniu czekoladowego,lub toffi 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę budyniową: 2 szkl. mleka 1 szkl. cukru 200 g margaryny 2 łyżki alkoholu(ja daje rum,ale można pominąć) 1 op.cukru waniliowego(...)paczka okrągłych biszkoptów  1 szkl herbaty do moczenia biszkoptów Przygotowanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać po jednym żółtka ,zmiksować.Następnie dodajemy wymieszane ze sobą mąkę ,budyń i proszek do pieczenia,mieszamy delikatnie już drewnianą łyżką,wylewamy na dużą blachę (ok 21x40) wyłożoną papierem do pieczenia ,pieczemy 30 min  w 170 stopniach. Do garnka wlewamy

Swojskie jedzonko
Sernik kukułkowy z płatkami migdałowymi. 164

sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy niepełna szklanka cukru 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO 3 i pół dag  płatków(...)czas przygotowanie masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy masę krówkową i ponownie dokładnie ucieramy. 3. Do pieczenia: Na schłodzone ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy

Izabelawkuchni