budyń - 12640 przepisów (strona:221/843)

Jaffa Cakes- Ciasto pomarańczowe z musem z gorzkiej czekolady 163

piana z białek nie straciła swojej puszystości. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni do suchego patyczka (około 35 minut.) Krem pomarańczowy 1/2 litra soku przecierowego z pomarańczy 1 budyń waniliowy 1-2 łyżki cukru opcjonalnie Blat biszkoptowy włożyć do tortownicy (tortownica powinna być wysoka, lub użyjcie większej tortownicy) Z soku pomarańczowego ugotować budyń i gorący  przelać na biszkopt, wystudzić(...)połowę białek, delikatnie wymieszać, dodać śmietanę, wymieszać. Na koniec dodać resztę białek. Wymieszać dokładnie, ale bardzo delikatnie, aby nie uszkodzić musowej struktury. Wyłożyć mus czekoladowy na wystudzony biszkopt z budyniem pomarańczowym, wyrównać i schłodzić w lodówce około 3  godziny.  Ozdobić rozetkami z bitej śmietany i kawałkami czekolady. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
BANANOWE CIASTO wegańskie i bezglutenowe 144

szklanki oleju (50 ml) 1 łyżeczka syropu daktylowego lub syropu z agawy/klonowego Karmel: 100 g masła orzechowego (kremowe) 4 łyżki syropu daktylowego Krem: 400 ml mleka roślinnego 1 budyń waniliowy (bezglutenowy) 120 g manny kokosowej (musu kokosowego) 2 łyżki erytrolu lub innego słodzika Dodatkowo: 2 banany płatki migdałowe do posypania Sposób przygotowania: Aby przygotować ciasto wszystkie składniki wymieszaj i wyłóż(...)gęste, do całości dodaj trochę soku z cytryny lub mleka roślinnego. Na karmelu ułóż pokrojone w plastry banany. Aby przygotować budyniowy krem część mleka (ok. 100 ml) wymieszaj z budyniem, a pozostałą część zagotuj. Następnie dodaj do niej słodzik, mannę kokosową (mogą to być również wiórki kokosowe, najlepiej zblendowane/zmielone) oraz mleko wymieszane z budyniem, Całość zagotuj, przez cały czas mieszając

Via Gusto
Ciasto Flamengo 555

pieczenia. Biszkopt jasny: 2 jajka, 1/3 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, ½ łyżki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Masa budyniowa: 500 ml mleka. 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki cukru pudru, 200g masła, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 1 puszka masy kajmakowej, 1 duża paczka herbatników, 2 kieliszki likieru czekoladowego, kakao do posypania. PRZYGOTOWANIE(...)budyniowa: Z mleka odlewam 200ml. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Maso razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń. Ucieram. Na końcu dodaję spirytus. Wszystko razem ucieram. 4. Na biszkopt ciemny wykładam masę budyniową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik krakowski 178

gazet dla kobiet i szukając przepisów postanowiłam,że spróbuje z tego przepisu. Cóż mogę o nim powiedzieć? :) Bardzo nam smakował, nie był bardzo zbity, w smaku przypominał mi budyń śmietankowy :) A więc upiekę go jeszcze nie raz. Nie miałam tylko skórki pomarańczowej, użyłam natomiast kandyzowanego ananasa na wierzch. Składniki: Ciasto na spód 300 g mąki pszennej 200 g masła(...)cukru pudru 1 jajko szczypta soli Masa serowa 800 g tłustego sera 1 szklanka cukru 5 jajek 100 ml kremówki budyń waniliowy 100 g rodzynek Sposób przygotowania: Ciasto Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder i masło pokrojone na mniejsze kawałki. Zagnieść kruche ciasto. Odkroić 1/3. Obie części chłodzimy ok. 1 godzinki w lodówce. W przypadku, gdy używamy sera w kawałku

Różne smaki w kuchni
Babeczki nadziane budyniem 147

lodówce ok.40 minut.Rozwałkować na grubość ok.4mm i wykroić krążki do wylepienia foremek i do ich przykrycia.(wychodzi ok.20 sztuk babeczek).Przykryć ściereczką i w tym czasie przygotować budyń. Masa budyniowa: 1 szklanka mleka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 2 żółtka laska wanilii 60 g masła Mąkę i żółtka połączyć w 1/3 szklanki mleka,resztę mleka zagotować(...)masłem,cukrem i nasionkami z laski wanilii.Masę mączno-jajeczną wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń.Odstawić do wystudzenia. Foremki natłuścić i wylepić krążkami ciasta. Uzupełnić budyniem do 3/4 wysokości,przykryć pozostałymi krążkami ciasta i delikatnie podociskać brzegi.Piec ok.20 minut w 180 º C . Wystudzone babeczki oprószyć cukrem pudrem

Anielskie wypieki
Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia 198

gorąco polecam Przepis ze strony "Zjem to!"-bardzo dziękuję Składniki: 375 g miękkiego masła 250 g wiórków kokosowych 750 ml mleka 3 żółtka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub budyniu waniliowego) 3 płaskie łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 100 g białej czekolady dodatkowo: duże opakowanie herbatników kakaowych (ok. 300 g)  dżem malinowy  wiórki kokosowe(...)mleko wlać do garnuszka, dodać cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Doprowadzić do wrzenia. Na gotujące mleko wlać miksturę jajeczną. Całość zagotować mieszając, by nie powstały grudki. Tak powstały budyń gotować ok. 1 minuty. Garnuszek zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch. Kolejno dodawać po łyżce budyniu i razem miksować, nie za długo

Swojskie jedzonko
jabłecznik z amaretti 113

masła 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek wody na masę jabłkową: 1 kg jabłek 2 galaretki agrestowe na masę amaretti: 500 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 100 g masła 1 szklanka ciasteczek amaretti dodatkowo: 2-3 łyżki rozpuszczonej czekolady lub domowej polewy  Masło, kakao, cukier i wodę(...)plasterki. Zalać dwiema szklankami wody i gotować chwilę aż zmiękną. Zdjąć z ognia i wsypać galaretki, rozmieszać. Odstawić do momentu aż zacznie tężeć. Gęstniejącą masą przełożyć blaty murzynka.  Budyń i mąkę wymieszać z cukrem i połową mleka. Ugotować na pozostałym mleku i wystudzić. Miękkie masło utrzeć z zimnym budyniem. Ciasteczka pokruszyć i połowę wmieszać do masy. Masę rozsmarować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babka budyniowa z polewą ajerkoniakową 108

Babka bardzo wilgotna, pachnąca budyniem, ajerkoniakiem. Polecam nie tylko na święta! Składniki: 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru, opakowanie budyniu waniliowego bez cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. 2 jajka, kilka kropel aromatu waniliowego, 3/4 szklanki mleka szczypta soli, polewa: kieliszek ajerkoniaku, 6 czubatych łyżek cukru pudru łyżka wody płatki migdałów do posypania Przygotowanie: Białka oddzielamy(...)zmniejszając obroty, kolejno żółtka jaj i również stopniowo aromat waniliowy i olej. Mieszamy tylko do połączenia się składników. W drugiej misce przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i budyniem. Dodajemy po łyżce, dwie, do masy jajecznej, którą mieszamy za pomocą łyżki - najlepiej drewnianej. Gotową masę przelewamy do formy. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około

Lena Gotuje
Babeczki marchewkowe z kremem budyniowym 99

proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 50 g erytrolu 1 jajko 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 średnie marchewki krem: 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 2 łyżki erytrolu szklanka mleka Suche składniki łączymy dokładnie. Dodajemy jajko, olej i jogurt – mieszamy. Marchewki trzemy na tarce o małych oczkach i dodajemy do ciasta(...)Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C. Gotujemy 1/2 szklanki mleka z dodatkiem eyrtrolu. W pozostałej części mleka rozrabiamy proszek, gotujemy budyń. Budyń mieszamy z jogurtem naturalnym i, jeszcze ciepły – wykładamy na wierzch babeczek.   1 babeczka ma ok. 205 kcal

Kucharzyca
BABKA PIASKOWA W POLEWIE 105

Babka piaskowa - klasyczny i łatwy przepis na najlepszą babkę piaskową z budyniem cytrynowym, w polewie czekoladowej. Jak upiec tradycyjną babkę piaskową na Wielkanoc - sprawdzony przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: 4 jajka (oddzielnie żółtka i białka) 2 szklanki mąki tortowej 1 budyń cytrynowy szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny(...)masę. Cały czas ucierając dodajemy żółtka (po jednym), sok i skórkę z cytryny. Krok 2. Do puszystej masy dodajemy, sypiąc przez sito i cały czas ucierając , przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Krok 3. Do utartego już ciasta dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Gotowe ciasto przekładamy do przygotowanej wcześniej formy babowej

Moja Książka Kucharska
Ciasto Mikado 990

margaryny 3 łyżki mleka 4 łyżki miodu 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru Składniki (masa): 0,5l mleka 2 łyżeczki cukru 25dag masła lub margaryny 2/3 szklanki cukru budyń śmietankowy Składniki (polewa): 100g masła lub margaryny 50g kakao 120g cukru pudru 4 łyżki mleka     Przygotowanie:   Margarynę, mleko, miód, kakao i cukier - zagotować i przestudzić. Do ostudzonej(...)nich na średnicę okrągłej formy do pieczenia.   Pieczemy w 180 stopniach przez około 8-10 minut każdy placek. Placki będą po wyjęciu z piekarnika kruche i twarde. Budyń gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Studzimy.  Następnie masło miksujemy z cukrem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Stopniowo po łyżce dodajemy przestudzony budyń. Gotową masą przekładamy placki (oprócz górnej warstwy). Margarynę

ChilliJemy
Budyń jaglany błyskawiczny z nutellą 142

Witajcie :) Mam dla Was propozycję pysznego i błyskawicznego budyniu z kaszy jaglanej  Cenos, po prostu pycha , koniecznie musicie spróbować. Na deser czy podwieczorek będzie w sam raz,  a może nawet do pracy.  Zapraszam :) Składniki : 100 g ugotowanej  kaszy jaglanej w woreczku 1 kopiasta łyżka nutelli 2 łyżki mleczka kokosowego lub śmietanki 12 % szczypta wanilii  garść(...)cały napęcznieje. Ugotowaną kaszę odsączamy z wody i wyciągamy z woreczka do blendera, następnie dodajemy mleczko kokosowe, wanilię i nutellę, wszystko blendujemy na gładki krem. Jeśli chcecie rzadszy budyń dodajcie więcej mleka lub np : śmietanki. Gotowy budyń przekładamy do pucharków, dekorujemy malinami lub dowolnymi owocami. Podajemy na ciepło. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Pyszne ciasto kawowo-karmelowe z bananami 1102

rewelacyjne ciasto, które łączy w sobie wiele pysznych smaków, po połączeniu tworzą na prawdę idealny deser.  Ciasto składa się z puszystego ciasta kakaowego naponczowanego kawą, warstwy z budyniu karmelowego, bananów oraz pianki kawowej. Polecam Wam to ciasto, pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Może ktoś z Was zdecyduje się je przygotować na Wielkanoc, do czego bardzo zachęcam. SKŁADNIKI *przepis(...)szkl cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -7 łyżek oleju -7 łyżek wody -1 czubata łyżka kakao MASA BUDYNIOWA KARMELOWA -3 szkl mleka -200g masła lub margaryny -1 budyń o smaku karmelowym lub krówkowym  duży  62g -3/4 szkl cukru -1 łyżka mąki pszennej PIANKA -500ml śmietanki 30% -1,5 łyżki żelatyny -2 łyżki  kawy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort chałwowy 196

łyżeczka cukru waniliowego lub cukru z prawdziwą wanilią MASA MAŚLANO-BUDYNIOWA: 200 g miękkiego masła 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego lub z prawdziwą wanilią wystudzony budyń (ugotowany z 1,5 opakowania - w sumie 60 g proszku budyniowego na 500ml mleka) 150 g chałwy waniliowej - pokruszonej 1 łyżka mleka POSYPKA NA GÓRĘ TORTU: 2 łyżki posiekanych drobno niesolonych(...)dzięki temu jeśli powstały jakieś nierówności typu wybrzuszenia to biszkopt się pięknie wyrówna, ale nie opadnie. Pozostawiamy biszkopt do całkowitego ostygnięcia. MASA MAŚLANO-BUDYNIOWA: Najpierw przygotowujemy budyń. Można go zrobić też dzień wcześniej lub na 2-3 godziny przed robieniem masy, dlatego że nie może być gorący. Ma być przestudzony. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym

Gotuj z Mąką