budyń - 12640 przepisów (strona:229/843)

KRÓWKA BEZ PIECZENIA W PÓŁ GODZINY 190

GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 24 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 25*25 CM. Składniki na krem budyniowy: 200 g masła (nie margaryny!) - w temperaturze pokojowej, budyń waniliowy Cykoria, 500 ml mleka, 3 łyżki cukru, szczypta soli, łyżeczka mąki ziemniaczanej. Dodatkowo: 300 g herbatników, 2 puszki kajmaku (po 397 g), 50 g gorzkiej czekolady. Przygotowanie: Budyń wraz(...)momentu aż masa mocno zgęstnieje. Studzę (przykrywam folią spożywczą, aby nie utworzył się kożuch). Masło ucieram z odrobiną soli aż będzie puszyste. Nie przestając miksować dodaję po łyżce budyniu - miksuję na najmniejszych obrotach do momentu dokładnego połączenia się masy. Część czekolady kroję drobno nożem, pozostałą część ścieram za pomocą obieraczki do ziemniaków lub na tarce. Blachę wykładam folią spożywczą. Układam

JejKuchnia
Muffinki czekoladowe z bydyniem 137

byłabym sobą jakbym odrobinę nie zmieniła przepisu.Babeczek z mojego przepisu wychodzi dosyć sporo,więc można zmniejszyć proporcję składników o połowę.Muffinki są naprawdę pyszne i szybkie w przygotowaniu.Polecam wypróbować. Budyń waniliowy: 400 ml mleka czubata łyżka mąki ziemniaczanej czubata łyżka mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 żółtka łyżka cukru waniliowego Do garnka wlać 300 ml mleka,wsypać cukier i cukier(...)waniliowy,wstawić na ogień.Żółtka wymieszać z resztą mleka,dodać przesiane mąki i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.Wlać na gotujące się mleko i mieszać aż zgęstnieje.Gorący budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Ciasto na muffiny: 3 szklanki mąki 4 jajka 100 g masła szklanka cukru 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka sody

Anielskie wypieki
murzynek z gruszkami i kremem karpatkowym 648

margaryny 1,5 szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki mleka 2 łyżeczki sody 4 łyżki kakao 3-4 miękkie gruszki  na krem: 750 ml mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 150 g masła  na polewę: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao(...)pokroić w średniej wielkości kostki, ułożyć je na cieście, lekko docisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 45 minut. Wystudzić.   W międzyczasie przygotować budyń: proszek budyniowy wymieszać z mąkami i cukrem, wlać połowę mleka i rozmieszać. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobiony budyń  i ugotować na gęsto. Wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem.  Krem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Śniadanie do szkoły 292

Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Ciasto czekoladowe Ciasto owsiane Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Focaccia z czarnuszką(...)burakiem Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Kasza manna na mleku Kasza manna na mleku z musem brzoskwiniowym Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kokosowy budyń z kaszy manny Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Koktajl ananasowo - bananowy Koktajl bananowo-jeżynowy Koktajl bananowo - pomarańczowy z kaki Koktajl bananowy z awokado Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowy z mleczkiem

Moja smaczna kuchnia
Karpatka 182

CIASTO: jajka - 4 szt mąka pszenna - 120 g margaryna - 130 g proszek do pieczenia -1/2 łyżeczki woda - 250 ml KREM: budyń śmietankowy w proszku - 64 g mleko 3,2% - 500 ml cukier -100 g masło - 100 g DEKORACJA: cukier puder Wodę zagotować z margaryną, wsypać mąkę i energicznie mieszać do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie(...)wyłożoną papierem do pieczenia formę i wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy i studzimy. KREM: Z mleka odlać pół szklanki - rozmieszać w nim budyń, resztę mleka zagotować z cukrem. Zestawić z ognia, wlać mleko z budyniowym proszkiem, wymieszać, postawić ponownie na ogniu przez parę chwil cały czas mieszając. Przelać do miski i odstawić do wystygnięcia

Camilla w kuchni
TORCIK KOMBINATORSKI 127

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 5 łyżek suchego maku Masa waniliowa: 2 opakowania budyniu waniliowego 250 margaryny lub masła 500 ml mleka 1 łyżka cukru waniliowego  Dodatkowo: 1 słoik dżemu z mirabelek 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g) Przygotowanie: Biszkopt - na spód tortownicy o wymiarach(...)dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i makiem, za pomocą różdżki lub drewnianej łyżki delikatnie wymieszać. Piec 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa waniliowa - ugotować budyń w pól litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy - ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać porcjami wystudzony budyń. Utrzeć

Ciastka - domowe słodkości
Cytrynowy sernik gotowany na herbatnikach 232

Zapraszam... Składniki: 1 kg sera półtłustego, dwukrotnie zmielonego lub z wiaderka (użyłam niezawodnej Piątnicy) niepełna szklanka cukru, w tym 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g masła 4 jajka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru pół szklanki mleka ok. 280 g jasnych herbatników skórka starta ze sparzonej cytryny lub kilka kropel ekstraktu cytrynowego 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru(...)wanilią, masło oraz roztrzepane jajka. Gotować na wolnym ogniu, stale mieszając, by nie masa nie przywarła do dna i się nie przypaliła. Kiedy masa masa zacznie lekko bulgotać, budynie rozmieszać w mleku, wlać do gotującej się masy serowej, ciągle mieszając, gotować do zgęstnienia i zagotowania. Masa powinna mieć konsystencję budyniu. na końcu dodać skórkę z cytryny lub ekstrakt i wymieszać

Czerwień i błękit
Ciasto krówka 340

prawdziwa rozkosz. Oprócz specyficznego dla tego ciasta dodatku kajmaku, krówkę charakteryzuje biszkopt z dodatkiem karmelu. Mi karmel nie zawsze wychodzi jak powinien, dlatego upiekłam znacznie prostszą wersję z budyniami toffi. Swoją funkcję krówka wypełniła perfekcyjnie – rozchmurzyla mi zimny i deszczowy, jesienny dzień. Ciasto krówka – biszkopt: 7 dużych jajek (temp. pokojowa) 1 szklanka mąki pszennej 2 budynie o smaku(...)Biszkopt: Piekarnik nagrzewamy do 170°C (160°C z termoobiegiem). Jajka (jeśli są z lodówki) moczymy przez 30 sekund do minuty w ciepłej wodzie. Oddzielamy białka od żółtek. Mąkę, budynie, kakao i proszek przesiewamy razem dwukrotnie przez sito (nie pomijajmy tego, mąka musi być napowietrzona). Białka ubijamy ze szczyptą soli na najwyższych obrotach, a gdy będą puszyste, powoli dosypujemy drobny

Poezja smaku
Ciasto " Słodkie usta " 266

paczki po 180 g ) słoiczek powideł śliwkowych 250 g masła pół szklanki cukru 3 łyżki kakao 6 jajek 1 i 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem budyń śmietankowy lub waniliowy pół litra mleka 6 łyżek cukru 3 żółtka łyżka mąki kostka masła Polewa gorzka czekolada 6 łyżek mleka Sposób przygotowania Ciasto Masło, cukier, kakao i 5 łyżek(...)ciastem. Biszkopty posmaruj powidłami , złóż po dwa , ułóż na blaszce. Zalej ciastem.  Piecz 30-35 minut w temp. 180 C. Ostudź. Krem      1. Budyń , cukier , żółtka i mąkę utrzyj w miseczce.      2. Mleko nastaw do gotowania.      3. Trochę wrzącego mleka wlewamy do miseczki z masą żółtkowo-budyniową

Różne smaki w kuchni
Shrek 131

łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -2 łyżki oleju -kilka kropel aromatu do ciast (np. cytrynowego) -duża butelka (lub 3 małe) soku zielonego (z kiwi) -3 budynie śmietankowe -400 ml śmietanki deserowej 30% -3 galaretki agrestowe lub kiwi -2 opakowania delicji Przygotowanie Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać cukier. Wymieszać z żółtkami, aromatem, proszkiem(...)pieczenia i olejem. Następnie małymi porcjami dodawać mąki, ciągle mieszając. Wylać do wyłożonej papierem blachy i piec w piekarniku nagrzanym do 180st przez 25-30 minut. Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki soku. Pozostały sok zagotować. Wlać budynie. Ponownie zagotować. Gorącą masę rozprowadzić na ostudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie ułożyć delicje. 1 galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl. gorącej wody. Pozostawić

Zielona Kuchnia
CIASTO MIODOWE "MARLENKA" 163

spody -150g masła lub margaryny -3 szklanki mąki -4 łyżki miodu -180g cukru pudru -1 i 1/2 łyżki octu 10% -łyżka sody oczyszczonej -3 jajka krem -2 budynie śmietankowe po 40g -3 szklanki mleka -400g masy kajmakowej (temp.pokojowa) -250g masła dodatkowo garść orzechów włoskich i okruchy z upieczonych spodów WYKONANIE Przygotowanie ciasta zaczynamy od ugotowania budyniu.Kiedy(...)budyń będzie stygł,zabierzemy się za robienie spodów. w garnku zagotowujemy 2 szklanki mleka,budynie rozpuszczamy w szklance mleka i wlewamy na gotujące się mleko.Mieszamy do zgęstnienia i odstawiamy do wystudzenia. W rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy mąkę i miód.W osobnym naczyniu mieszamy ocet i sodę,następnie wlewamy do naszej masy mieszamy i czekamy aż masa stanie się lekko brązowa

Mała w garnku miesza
makowiec japoński z kremem 357

kaszy manny 5 jajek 200 g masła 1 i 1/2 szklanki cukru 600 g jabłek 2 łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki  na masę: 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 200 g masła  na polewę: 125 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku migdały całe wiśnie kandyzowane Jabłka obrać(...)pieczenia. Wymieszać dokładnie i dodać rodzynki (lub inne bakalie).  Podzielić na dwie części. Każdą osobno piec na papierze do pieczenia około 20 minut w 180*C. Wystudzić.  Budynie i cukier rozmieszać w połowie mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem.  Na jeden placek makowy wyłożyć krem i przykryć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort porzeczkowy 306

kokosowy: - 3 białka, najlepiej z wiejskich jaj - 3/4 szklanki wiórków kokosowych - 10 dag cukru Jeśli nie lubicie kokosu przygotujcie zwykły jasny biszkopt. Masa maślano - kokosowa: - 1/2 litra mleka - 1 budyń śmietankowy - 6 łyżek cukru pudru - 15 dag masła - 3/4 szklanki wiórków kokosowych Masa porzeczkowa: - 1/2 litra śmietany kremówki 30 % - 25 dag serka mascarpone - 1 i 1/3 szklanki mrożonych porzeczek(...)zajrzeć na stronę  www.Skworcu.com.pl . 1. Ubijamy białka na biszkopt kokosowy dodając porcjami cukier, na końcu dodajemy kokos i mieszamy. Pieczemy ok 20 minut w 180 C.  2. Budyń przygotowujemy wg. przepisu, odstawiamy do zupełnego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem, a następnie porcjami dodajemy wystudzony budyń, pod koniec dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy do czasu połączenia się składników

Apetyczna babeczka
Tarta bananowa z budyniem (wegańska, bez cukru) 158

płatków jaglanych  30 g płatków owsianych błyskawicznych  1 łyżka płynnego masła orzechowego 1 rozdrobniony banan mąka pszenna odrobina mleka sojowego  odrobina ksylitolu do smaku na budyń  szklanka mleka roślinnego  1/2 opakowania proszku budyniowego waniliowego  ksylitol do smaku łyżeczka oleju kokosowego + ulubione owoce do dekoracji Przygotowanie: Do malaksera wsypujemy płatki,  dodaję rozdrobnionego banana, masło(...)pieczenia, którą wcześniej natłuszczamy olejem roślinnym i oproszamy płatkami owsianymi. Spód nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut w temp. 220 stopni C. W międzyczasie przygotowujemy budyń waniliowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec dodajemy olej kokosowy. Na podpieczonym spodzie rozprowadzamy budyń waniliowy i układamy na wierzchu kawałki owoców  (w moim przypadku były to plasterki brzoswkini

Kuchnia Ellie
kopiec kreta bez cukru 163

ksylitolem i kilkoma kroplami aromatu waniliowego. Po zagotowaniu zdejmij garnuszek z ognia i dodaj mleko kokosowe z mąką ziemniaczaną powoli,  energicznie mieszając. Postaw z powrotem tak przygotowany budyń na ogniu na 1 minute nadal mieszając. Budyń ma zgęstnieć. Pozostaw masę do wystudzenia. Miękkie masło ubij na puch i powoli dodawaj do niego budyń ucierając. Na koniec dodaj startą czekoladę

cukrem pudrem posypane