budyń - 12640 przepisów (strona:224/843)

Łatwe ciasto ucierane z malinami i kremem 199

łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki kakao KREM -750 ml mleka -1 łyżka mąki ziemniaczanej -3/4 szklanki  cukru -200 g masła lub margaryny -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g DODATKOWO -około 200g malin -mleczna czekolada do posypania ciasta Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej i mleko. Miksujemy. Następie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia-miksujemy(...)ciasto i układamy maliny. (mogą być rozmrożone) pieczemy około 40 minut w temp 180 stopni. KREM 600 ml mleka wlewamy do garnka i gotujemy. w osobnej misce mieszamy cukier, budyń, mąkę i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Studzimy. Ucieramy masło lub margarynę i dodajemy stopniowo powstały budyń.  Krem wykładamy na ostudzone ciasto.  Całość posypujemy startą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowy budyń jaglany 143

najwartościowszych jest kasza jaglana, która jest lekkostrawna, odżywcza, wzmacniająca, a do tego działa odkwaszająco. Można z niej przygotować smakowite desery, jagielniki, kremy a także budynie. Bardzo popularne wśród wegan, ale nie tylko. Desery z kaszy jaglanej są bezglutenowe, przygotowane na mleku roślinnym (kokosowym, migdałowym czy ryżowym) będą także bezlaktozowe, można więc podawać je osobom z alergiami(...)pokarmowymi, a przede wszystkim dzieciom. Jednym z ulubionych deserów moich dzieci jest czekoladowy budyń jaglany. Bardzo łatwy w przygotowaniu, trzeba uzbroić się tylko w dobry blender i odrobinę cierpliwości. Smakuje wybornie, więc warto! Polecam!   Składniki: 1szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wrzącej wody szczypta soli 2/3 szklanki mleka kokosowego 80 g gorzkiej czekolady, roztopionej* 1 łyżka kakao

Smakowity Blog Kulinarny
Styropian z wiśniami 203

czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka masa śmietanowa: 1000ml kwaśnej śmietany 18% (lub dobrego jogurtu greckiego) 3/4 szklanki cukru 4 białka (z dużych jaj) 1 op. dużego budyniu śmietankowego (lub 1 zwykły budyń + 1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej) słoik wiśni w syropie (700ml) cukier puder do oprószenia Przygotować ciasto: mąkę, proszek i cukier puder przesiać, posiekać z masłem, dodać(...)ciasto. Podzielić na 5 kawałków, każdy uformować w kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na kilka godzin, można na całą noc. W międzyczasie przygotować masę: śmietanę, cukier i budyń zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć ze śmietaną. Wiśnie osączyć. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na tarce zetrzeć 3 kawałki ciasta, równomiernie wyłożyć nim formę

Obiad gotowy
Ciasto kokosowo - budyniowe 148

masę kokosową: 500 ml mleka 3,5 % 200 g kokosu 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 50 ml wódki Na krem budyniowy: 400 ml mleka 3,5 % 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 60 g cukru pudru 200 g masła w temperaturze pokojowej Na polewę czekoladową: 1 gorzka czekolada 100 ml śmietany 30% lub 36% Na dekorację: 250 g śmietany(...)nadmiaru mleka (odsączone mleko zostawić), po czym dodać wódkę i wymieszać. Krem budyniowy: Do odsączonego z kokosu mleka dolać tyle by razem było go 400 ml. Następnie przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu i zostawić go do ostudzenia, mieszając od czasu do czasu, tak aby nie powstał kożuch. Masło zmiksować z cukrem pudrem do powstania puszystego kremu. Następnie dodawać partiami

Passions hobbies life
KAKAOWE BABECZKI Z KREMEM CHAŁWOWYM 76

spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej (ująć 2 łyżki) 2 łyżki kakao 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 kostka masła 3 szklanki mleka 300g ulubionej chałwy Ponadto: wiśnie nektarynka zielone winogrono Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować(...)30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń należy ugotować w 3 szklankach mleka i ostudzić. Masło ucieramy i dodajemy małymi porcjami zimny budyń. Na koniec pokruszoną chałwę. Krem nakładamy na kruche spody. I dekorujemy dowolnymi owocami. Smacznego

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 168

żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej (ująć 2 łyżki) 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1 budyń śmietankowy ½ szklanki cukru 2 żółtka 1 płaska łyżka żelatyny Ponadto: Truskawki Borówki Mięta Kiwi Mąkę należy przesiać do miski, dodać masło, cukier puder, żółtka oraz śmietanę zmiksować w malakserze(...)30min). Następnie rozwałkować, wylepić nim foremki i podziurkować spód, aby zapobiec powstaniu górki. Ciasto należy ponownie schłodzić przez ok. jedną godzinę. Piec 20 minut w temperaturze 200ºC do zarumienienia. Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło ubic na puszysta masę. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Krem nakładamy na kruche

Słodki Zakątek
GRZYBKI 101

Wszystko pieczemy przez ok 20minut w temperaturze 180 o C (do złotego koloru). Wykonanie kremu budyniowego: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem. W pozostałej zmiksować jaja oraz mąkę. Ugotować budyń. Wystudzić. Masło ubić na puszysty krem i powoli dodawać budyń. Ubić na jednolitą gładką masę. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny. Wykonanie polewy czekoladowej: Składniki roztopić w kąpieli wodną(...)Wymieszać do otrzymania gładkiej polewy. Wykonanie: Kapelusze napełniać masą budyniową. Zamknąć spodami od kapeluszy i włożyć nóżki. Kapelusze należy posmarować polewą czekoladową i posypać deklaracyjnymi cukiereczkami. *aby na budyniu nie tworzył się „kożuch” należy bezpośrednio po ugotowaniu przykryć go folią spożywczą

Słodki Zakątek
TORCIK KAWOWO - WANILIOWY 151

szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Nasączenie: 3 - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 350 ml gorącej wody 2 - 3 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku wanilii Krem waniliowy: 2 budynie waniliowe bez cukru 1/2 litra mleka 250 g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru kryształ Przygotowanie: Biszkopt - na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier(...)minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Nasączenie - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o smaku waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem waniliowy - ugotować 2 budynie waniliowe w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń

Ciastka - domowe słodkości
Miodownik z masą budyniową 217

odlewamy 0,5 szklanki, rozrabiamy w nim obydwie mąki, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Do gotującego się mleka wlewamy mąkę rozrobioną w mleku i gotujemy budyń. Połowę gorącego budyniu wylewamy na ciasto miodowe, przykrywamy biszkoptem, wylewamy pozostałą część budyniu, przykrywamy ciastem miodowym. W rondlu rozpuszczamy składniki polewy, zagotowujemy i polewamy nią ciasto, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami

Bajeczna Kuchnia
Ciasto malinowo - kokosowe 141

szklanki, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżka, żelka malinowa: maliny mrożone 750 g, galaretka czerwona 2 szt, cukier 4 łyżki, woda, masa budyniowa: budyń waniliowy 1 szt, mleko 500 ml, cukier 3 łyżki, masło 200 g, blat kokosowy: wiórka kokosowe 150 g, cukier 120 g, białka 4 szt, sól szczypta, Sposób przygotowania: Biszkopt: Składniki(...)masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka wlewamy do garnka, dodajemy cukier i stawiamy na palnik. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko zacznie wrzeć, to powoli wlewamy rozpuszczony budyń i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Garnek przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego budyniu i miksujemy

kulinarne odsłony pati
Pani Walewska (Pychotka) -ciasto 418

masła Odlać jedną szklankę mleka i wymieszać z nim żółtka, cukier i mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować, a następnie wlać mleko z jajkami i zagotować stale mieszając aż powstanie budyń. Zdjąć z palnika, nakryć folią spożywczą tak, aby przylegała do budyniu i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na pusztą masę i dodawać stopniowo wystudzony budyń stale miksując. Składanie ciasta

O kuchni z uczuciem
Karmelowiec – ciasto bez pieczenia 335

ciasto. Polecam, jest rewelacyjne Składniki: Herbatniki – około 40 sztuk Słone krakersy – około 26 sztuk 0,5 litra śmietany kremówki 2 śmietan-fiksy 2 łyżki cukru pudru 2 budynie czekoladowe (opakowanie na 0,75l) o,75 litra mleka 1 łyżeczka masła 1 puszka masy kajmakowej 1 czekolada gorzka lub mleczna   *** Blachę wykładamy papierem do pieczenia i na dnie(...)układamy herbatniki *** *** Budynie rozpuszczamy w szklance mleka. Resztę mleka zagotowujemy z łyżeczką masła (jeżeli budynie nie zawierają cukru to dodajemy go tyle ile jest w przepisie na opakowaniach). Gorącą masę budyniową wykładamy na herbatniki *** *** Na masę budyniową wykładamy słone krakersy *** *** Na krakersy wykładamy masę kajmakową. Aby masa dobrze się rozprowadzał najlepiej jest zamkniętą puszkę włożyć do garnka, zalać gorącą wodą

Blog z Apetytem
EKLERKI 102

kształcie gwiazdki, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia szprycujemy ok. 7 cm eklery zostawiając odstępy, pieczemy 20-30 minut w temp. 200 stopni. KREM: • 3 szklanki mleka • 2 budynie waniliowe • 2 łyżki cukru • 200 g masła W garnku zagotowujemy dwie szklanki mleka z cukrem, dodajemy budyń rozmieszany w szklance mleka, mieszamy aż zgęstnieje, studzimy. Masło utrzeć na puszystą masę, ciągle(...)miksując dodawać stopniowo budyń, gotowy krem odłożyć do lodówki do schłodzenia. Ostudzone eklerki trzeba przekroić wzdłuż i szprycą nakładać krem, następnie je składamy, gotowe dekorujemy cukrem pudrem lub czekoladą, chłodzimy w lodówce

KUCHNIA POLSKA
CIASTO KRÓWKA NA BISZKOPCIE + FILMIK 232

mąki mieszamy z częścią mleka, drugą część mleka wlewamy do garnka, wsypujemy cukier, mieszamy. Kiedy mleko jest już gorące wlewamy rozmieszane mąki z mlekiem i energicznie mieszając gotujemy gęsty budyń. Rozkładamy je na talerze i czekamy aż całkowicie ostygnie. Margarynę ucieramy mikserem z cukrem waniliowym, ciągle ucierając dodajemy partiami budyń. Masę miksujemy aż wykorzystamy cały budyń. Wlewamy olejek. Polewa

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto prince polo 153

szklankę mleka gotujemy z cukrem, a w 2 szklance mleka miksujemy żółtka, cukier oraz mąkę ziemniaczaną i pszenną. Na gotujące się mleko wylewamy masę jajeczną. Gotujemy, aż powstanie budyń i cały czas mieszamy energicznie, aby nie powstały grudki. Budyń odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na puszystą masę oraz dodajemy po łyżce zimny budyń i ciągle ucieramy, aż powstanie jednolity krem

Kolorowa kuchnia Elki