budyń - 12640 przepisów (strona:216/843)

Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem 229

szklanki mąki 250 g masła 200 g waniliowego serka homogenizowanego 2/3 szklanki cukru pudru 3 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo:   2 budynie waniliowe bez cukru  3 szklanki mleka  6 łyżek cukru  2 puszki brzoskwiń w zalewie Zaczynamy od kruchego ciasta. Z podanych składników zagnieść ciasto. Gdyby za bardzo się kleiło(...)wystudzić. 2,5 szklanki mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać z 0,5 szklanki zimnego mleka i wlać na gotujące się mleko. Gotować aż zgęstnieje. Jeszcze gorący budyń wylać na spód ciasta  (fot.2) . Brzoskwinie wyjąć z puszek i dokładnie odsączyć. Ułożyć na budyniu, jedną obok drugiej, dziurką po pestce do dołu  (fot.3) . Drugą część ciasta wyjąć

Świat Ciasta
CYTRYNOWIEC Z KREMEM 131

oleju rzepakowego 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 olejek cytrynowy  Masa budyniowa kakaowa: 2 budynie czekoladowe bez cukru (40 g) 3/4 szklanki cukru 1/2 l mleka 250 g margaryny  1 łyżka kakao 1 olejek spirytusowy rumowy Dodatkowo: posypka waflowa żółta białe perełki cukrowe pastelowe(...)której spód wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec 45 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Masa budyniowa kakaowa - ugotować budyń czekoladowy w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać 1 łyżkę

Ciastka - domowe słodkości
Karpatka 125

rozsmarowujemy równomiernie ciasto, wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w 210-220 stopniach, ciasto ma być wyrośnięte i mieć złoty kolor. MASA: • 500 ml mleka • 2 budynie waniliowe • 5-6 łyżek cukru • 150 g masła Budynie przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodając cukier, odstawiamy do wystudzenia, na wierzch kładziemy folię, żeby nie zrobił się kożuch, zimny budyń

KUCHNIA POLSKA
Ciasto orzechowiec 93

łyżeczki proszku do pieczenia • 1 cukier waniliowy WIERZCH: • 250 g łuskanych orzechów włoskich • 70 g masła • 4 łyżki cukru • 2 łyżki miodu MASA BUDYNIOWA: • 3 szkl. mleka • 2 budynie waniliowe • 3 łyżki cukru • 200 g masła • powidła śliwkowe Przygotowanie : CIASTO: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i połączyć mikserem z końcówkami do ucierania, połowę ciasta rozłożyć w wyłożonej papierem(...)rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i znów piec ok. 15 minut, gotowe wyjąć i zostawić do ostygnięcia. MASA BUDYNIOWA: W garnku zagotowujemy dwie szklanki mleka z cukrem, dodajemy budyń rozmieszany w szklance mleka, mieszamy, aż zgęstnieje, ostudzić. Do zimnego budyniu stopniowo dodawać masło, ciągle miksując, aż masa masa będzie jednolita. Na pierwszy placek rozsmarować powidła śliwkowe, na to masę budyniową

KUCHNIA POLSKA
Budyń czekoladowy 217

Zobacz jak w prosty sposób możesz samodzielnie zrobić domowy budyń czekoladowy . Intensywny smak czekolady w gęstym, aksamitnym budyniu. To świetny pomysł na śniadanie i deser.  Szybko, tanio i przepysznie! Uwielbiam gotować z wykorzystaniem skrobi ziemniaczanej. Jest ona bowiem niezbędna i wręcz idealna do robienia domowych budyniów oraz kisieli. Polecam Ci przepis na kisiel truskawkowy oraz kisiel jabłkowy

AniaGotuje.pl
TOFFIFEE – pyszne ciasto bez pieczenia 1360

pieczenia - wbrew pozorom szybkie w przygotowaniu. Ma tylko jedną wadę - zdecydowanie za szybko znika ;) SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa budyniowa : 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 2 op. budyniu czekoladowego 125 dag masła Ponadto: 1 szkl mleka (do moczenia ciastek) 1 duże (podwójne) op. herbatników 1,5 op. krakersów solonych 1 puszka masy krówkowej 300 g nutelli 300 g masła(...)orzechowego solonego z kawałkami orzechów 330 ml śmietanki 30% 1 śmietan fix (można pominąć) 1. Zagotować 1 szklankę mleka do moczenia ciastek. Odstawić do wystudzenia. 2. Ugotować budyń: 2 szkl mleka zagotować, proszek budyniowy i cukier rozmieszać z pozostałą szklanką mleka, wlać do wrzątku i dokładnie mieszając gotować jeszcze chwilę. Wyłączyć grzanie, dodać masło i mieszać aż się rozpuści

Kto ugości moich gości?
TORT SŁONECZNIKOWY 178

pozostałą części mleka dokładnie wymieszać żółtkami, obiema mąkami, oraz cukrem i cukrem waniliowym. Masę jajeczną wlać powoli na wrzące mleko i energicznie mieszać, uważając aby niepowstały grudy, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania

RAROSSA
Szybkie ciasto ucierane z owocami 131

Uwielbiam to ciasto za wszystko dlatego nie ma się co dziwić że pojawia sie tu u mnie po raz kolejny i napewno nie ostatni Dodatek budyniu sprawia, że ciasto jest niesamowicie puszyste, ale również nie za suche. Do tego owoce no i kruszonka, która dopełnia całość. Robiłam to ciasto juz wiele razy, ale mimo to zawsze mam stracha, że wyjdzie(...)zimnego masła – 40 g cukru pudru Ciasto: – 220 g masła – musi być w temperaturze pokojowej – 160 g cukru – szczypta soli – 5 jajek – 220 g mąki pszennej – 50 g budyniu w proszku śmietankowego lub waniliowego – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: – 6-8 śliwek i dwie garści malin – odrobina mąki do posypania Owoce obsypujemy delikatnie mąką. Wszystkie składniki na kruszonkę mieszamy

Relaxtime
Francuskie ciastka z budyniem i malinami 134

Zapraszam na chrupiące pakieciki z ciasta francuskiego wypełnione budyniem oraz malinami. Świetny i prosty w przegotowaniu deser idealnie pasuje do szklanki mleka. Polecam Składniki: 1 op. ciasta francuskiego 8 łyżek ugotowanego budyniu waniliowego (zimnego) garść malin żółtko garść płatków migdałowych Przygotowanie: Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania, rozwijamy i kroimy w 8 kwadratów. Na każdym kwadracie na środek wkładamy łyżkę budyniu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
princessa zebra kokosowa 247

śmiało. Ograniczeniem jest wyobraźnia.  Składniki: (na formę 20 x 23 cm) -  250 g miękkiego masła - 150 g wiórków kokosowych - 500 ml mleka - 2 żółtka - 2 czubate łyżki budyniu waniliowego) - 2 płaskie łyżki mąki pszennej - 2/3 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 50 g białej czekolady - 200 g herbatników kakaowych  - słoiczek dżemu malinowego - wiórki kokosowe do posypania Żółtka ucieram(...)Pozostałe mleko wlewam do romdla, dodaję cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Doprowadzam do wrzenia. Na gotujące mleko wlewam masę jajeczną. Całość zagotowuję mieszając, by nie powstały grudki. Powstały budyń gotuję ok. 1 minutę. Rondel  zdejmuję z ognia, przykrywam folią spożywczą, tak by stykała się z masą (nie powstanie wtedy kożuch)  i odstawiam do wystygnięcia. Masło ucieram

Cook&Love
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 100

zatem polecam   Przepis na formę o wymiarach 27*18 cm   SKŁADNIKI: Ciasteczkowy spód: 200 g herbatników maślanych 100 g masła Krem budyniowy: 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 70 g masła Masa z brzoskwiń: 5 brzoskwiń ( około 800 g ) 1 lekko czubata łyżka żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody(...)proszek budyniowy i mąką ziemniaczaną przesypać do miseczki. Dodać szklankę mleka i dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować wraz z cukrem. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek i ugotować budyń. Do ugotowanego, gorącego budyniu dodać masło i mieszając dokładnie połączyć, a następnie odstawić do przestudzenia mieszając od czasu do czasu. Ciepły, ale nie gorący krem budyniowy wyłożyć na ciasteczkowy spód

WSZYSTKO SMACZNE
Naleśniki pełnoziarniste z budyniem czekoladowym 130

wyszły mi genialne. Bardzo cienkie i delikatne. Mmm... niebo w gębie! Składniki: 2 jaja 5 łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 100ml wody lub mleka szczypta proszku do pieczenia budyń czekoladowy Sposób przygotowania: Składniki na naleśniki umieszczamy w misce. Dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 10-15 minut, aby ciasto "odpoczęło''. Smażymy na rozgrzanej patelni z "kroplą" oleju. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją(...)opakowaniu.  Naleśniki nadziewamy budyniem. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Gruszkowiec z budyniem - ciasto gruszkowe 255

gruszek, 5 jajek, 1/2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 250g KASI 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki maki ziemniaczanej, opakowanie cukru wanilinowego, łyżka cynamonu, 3 budynie waniliowe, 1 litr mleka Przygotowanie: Budynie rozrabiamy w litrze mleka wg. dalszych instrukcji na opakowaniu. Gruszki obieramy i kroimy w małą kostkę. Żółtka ucieramy z cukrem oraz margaryną. Dodajemy proszek do pieczenia, mąki(...)sztywną pianę. Dodajemy stopniowo do ciasta. Mieszamy do połączenia się składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy spód blachy. Posypujemy cynamonem. Wykładamy gruszki, które zalewamy gorącym budyniem. Wykładamy drugą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 50 minut

Lena Gotuje
Ciasto bananowiec 459

szklanki zaparzonej kawy • 2 łyżki likieru kawowego lub syropu do kawy np. kawowego, czekoladowego, migdałowego, waniliowego Kawowy krem budyniowy • 700 ml mleka • 3 łyżki kawy rozpuszczalnej • 3 żółtka • 1 budyń śmietankowy • 1 łyżka mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1 op. cukru wanilinowego • 250 g masła (miękkiego) • 2/3 szklanki cukru pudru Oraz • 100 g powideł śliwkowych • 1 kg bananów(...)minut (lub do suchego patyczka). Wyjąć, ostudzić, nasączyć mieszanką kawy i likieru lub syropu. Posmarować powidłami. Krem budyniowy Odlać 1/2 szklanki mleka i wymieszać je z żółtkami, budyniem, mąką pszenną i ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z dodatkiem kawy i cukrem waniliowym. Gdy mleko zacznie kipieć wlewać mieszankę mleka, żółtek i mąki, jednocześnie energicznie mieszając rózgą. Po wymieszaniu zagotować. Odstawić

KUCHNIA POLSKA