budyń - 12640 przepisów (strona:214/843)

Karpatka – ciasto z kremem 166

kostki margaryny dałam masło 125 g 1 szkl. wody 5 jajek Krem 1/3 kostki masła (kostkę liczymy jako 250 g) 0,5 szkl. cukru pudru 0,5 op. budyniu dałam cały Wykonanie Ciasto Wodę zagotowujemy z margaryną, po zagotowaniu dodajemy po trochu mąkę, intensywnie mieszając, aby nie było grudek. Odstawiamy do ostygnięcia Do zimnego ciasta dodajemy po jajku i miksujemy(...)Masę dzielimy na dwie części i pieczemy w postaci rozsmarowanych na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,  placków Pieczemy w 180 stopniach, aż placki się lekko zazłocą. Krem Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawimy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy na gładką masę. Masą przekłądamy placki ciasta. Artykuł Karpatka – ciasto

Mieszam w Garnku
Ciasto Krówka 215

przypomniałam i zrobiłam dla was-polecam gorąco-bo jest proste i naprawdę dobre.... Składniki: na biszkopt: 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl cukru 6 jajek 1 op. budyniu czekoladowego,lub toffi 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę budyniową: 2 szkl. mleka 1 szkl. cukru 200 g margaryny 2 łyżki alkoholu(ja daje rum,ale można pominąć) 1 op.cukru waniliowego(...)paczka okrągłych biszkoptów  1 szkl herbaty do moczenia biszkoptów Przygotowanie: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać po jednym żółtka ,zmiksować.Następnie dodajemy wymieszane ze sobą mąkę ,budyń i proszek do pieczenia,mieszamy delikatnie już drewnianą łyżką,wylewamy na dużą blachę (ok 21x40) wyłożoną papierem do pieczenia ,pieczemy 30 min  w 170 stopniach. Do garnka wlewamy

Swojskie jedzonko
Sernik kukułkowy z płatkami migdałowymi. 162

sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 15 dag masła lub margaryny 1 cukier waniliowy niepełna szklanka cukru 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 2 łyżki bułki tartej 20 dag masy krówkowej kukułka HELIO 3 i pół dag  płatków(...)czas przygotowanie masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy masę krówkową i ponownie dokładnie ucieramy. 3. Do pieczenia: Na schłodzone ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy

Izabelawkuchni
Wegański pomarańczowy budyń jaglany 136

Ostatnio, praktycznie codziennie, przeglądając Instagrama napotykam na budyń Dominiki Wójciak. Pierwsze nasze spotkanie niezbyt specjalnie utkwiło mi w pamięci, ale już kolejne... nooo jadłam oczami! Zdjęcie było tak apetyczne, że nie sposób było przejść obojętnie.  Chciałam go zrobić jeszcze tego samego wieczoru, ale moczenia kaszy nie przyspieszę... Poza tym nie miałam pomarańczy. Więc lipa. Ale nic to! Namoczyłam kaszę(...)muszę zrobić wersję oryginalną, choć koniec końców pomarańcze zwykłe zamieniłam na czerwone i nie dodałam jednej, tylko dwie. I to było to! Delikatny, muślinowy i lekko słodki smak budyniu od razu zdobył moje serce! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto makowe z budyniem. 123

Przepis na to ciasto znalazłam u Ani, w Jaśminowej kuchni, z kolei Ania wypatrzyła go, u Dorci w kuchni :) Ciasto bardzo mnie zaciekawiło, więc postanowiłam wypróbować. Zdziwiło mnie połączenie budyniu z makiem, nigdy czegoś takiego nie jadłam. Zrobiłam z ciekawości i nie żałuję. Ciasto jest pyszne, a przede wszystkim łatwe i szybkie w przygotowaniu. Będę do niego wracać, bo rodzince(...)pełna szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g. masła i margaryny 2 łyżeczki cukru waniliowego ( miałam swojski) 1 jajko Składniki na masę: 800 ml. mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 1 paczka maku 200 g. mielonego lub suchego 50 g. płatków migdałów Wykonanie: Najpierw przygotować masę. Zimne mleko wlać do garnka, wsypać cukier i budynie. Wymieszać. Wsypać

Agusiowe smakołyki
Budyń jaglany 126

budyń może być zdrowy... ? Kasza jaglana jak zapewne wszyscy wiedzą: odkwasza nasz organizm,  oczyszcza z toksyn  i pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Budyń przygotowany na bazie kaszy nie zawiera: sztucznych barwników i aromatów,  konserwantów  i innych substancji chemicznych typu E...   Składniki: porcja dla 2 osób 100g kaszy jaglanej mleko kokosowe z puszki miód lub inne słodzidło(...)inne słodzidło (ilość według własnego upodobania) i zblendować. Następnie małymi porcjami dodawać mleko i dalej miksować do uzyskania gładkiej konsystencji (mleka dodajemy taką ilość, w zależności jaką gęstość budyniu chcemy uzyskać: gęstą lub rzadszą). Mleko przed otwarciem należy dobrze wymieszać, poprzez kilkukrotne wstrząśnięcie puszką. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com/c/DietaRozdzielna Za Subskrybuj 😀❗ i daj łapkę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ciasto brzoskwiniowo - kokosowe 117

wiórków kokosowych. Białka z cukrem ubić na sztywno, wmieszać wiórki i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 15 minut. Krem budyniowy : - syrop z brzoskwiń w puszce, - budyń waniliowy na 3/4 litra, - 100 g miękkiego masła, - 2-3 łyżki cukru pudru, - 200 g kremówki. Budyń ugotować na syropie brzoskwiniowym, wystudzić. Masło utrzeć z cukrem i zimnym budyniem. Kremówkę

Przepisy Mikołaja
Ciasto 3 Bit bez pieczenia 175

Składniki: Herbatniki podwójne opakowanie Masa krówkowa puszka  Mleko 800 ml Budyń śmietankowy bez cukru 2 Cukier 4 łyżki Masło 150 g ( w temperaturze pokojowej) 400 ml śmietanki 30% Żelatyna łyżka Woda 30 ml Cukier puder pełna łyżka czekolada mleczna 50 g Przygotowanie: Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać w nim proszek budyniowy. Pozostałe mleko zagotować z cukrem(...)zagotowanego mleka wlewamy powoli rozdrobiony budyń cały czas mieszając. Gdy się zagotuje zdjąć z gazu i odstawić do przestudzenia. ( najlepiej przykryć folią spożywczą aby nie powstał kożuch). Masło zmiksować a następnie łyżka po łyżce dodać schłodzony budyń cały czas miksując. Żelatynę zalać zimną wodę a następnie odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie podgrzać żelatynę w rondelku. Żelatynę

Kulinarne przygody
Odchudzone pieczone pączki z budyniem 143

Tłusty Czwartek przygotowałam odchudzoną wersję pączków – w formie słodkich małych bułeczek. Odchudzoną, ponieważ pączki nie są smażone w głębokim tłuszczu a pieczone w piekarniku. W środku pyszny, kremowy budyń waniliowy. Zaczyn: 20 g świeżych drożdży ¼ szklanki ciepłego mleka 2 łyżki płaskie mąki pszennej tortowej 1 łyżka cukru Ciasto: 2 ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki cukru 1 jajko(...)łyżki roztopionego masła Szczypta soli Wypełnienie: 1 1/3 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) Dodatkowo: cukier puder do posypania W wysokim naczyniu mieszamy ze sobą, tak aby drożdże ładnie się rozpuściły. Naczynie przykrywamy suchą ściereczką i odstawiamy na 15-20 minut w ciepłe miejsce. Do miski przesiewamy mąkę tortową, wsypujemy cukier i szczyptę soli

VioletoweKucharzenie
Rolada bezowa 99

Składniki: 6 białek 330g drobnego cukru do wypieków 1  łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Składniki na krem: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 2 żółtka 1 łyżka żelatyny konfitura z czarnej porzeczki Białka ubić na sztywną pianę. Dodając do nich stopniowo po 1 łyżce cukru. Pod koniec do masy bezowej dodać ocet(...)miksować jeszcze przez 3 minuty, aż piana będzie lśniąca i sztywna. Piekarnik nastawić na temperaturę 130 st C z funkcją grzania góra-dół i piec ok 40 minut. Ugotować budyń z 2 żółtkami w 1 szkl mleka i ostudzić. Masło utrzeć na puszysty krem, ciągle mieszając dodawać budyń. Na koniec dodać namoczoną i rozpuszczoną żelatynę. Na upieczonym placku bezowym rozsmarować

Słodki Zakątek
Tarta z budyniem i galaretką 85

Delikatna,krucha tarta urozmaicona galaretką,budyniem i owocami brzoskwini. Za chwilę walentynki, więc pojawiła się delikatna dekoracja z maleńkich serduszek. Najlepiej przygotować tartę jednego dnia wieczorem i pozostawić na noc w lodówce. Budyń i galaretka stężeją i będzie pyszna. Składniki 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki cukru … Czytaj dalej Tarta(...)budyniem i galaretką

gotuj ze mną
deserek budyniowy a la monte 124

cukrem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy mąkę ziemniaczaną oraz żółtka, wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy do zgęstnienia. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następ budyń dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy krem czekoladowo orzechowy i dokładnie mieszamy. Przekładamy go do ok. sześciu małych słoiczków i wstawiamy do lodówki. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy(...)pozostałego budyniu i mieszamy. Gotowy krem wykładamy na wierzch kremu ciemnego. Schładzamy w lodówce i podjemy

Domowy Smak Jedzenia
Karpatka 477

gdyż ciasto opadnie. Upieczone blaty ostudzić. Krem: 2 szkl mleka, cukier, ekstrakt waniliowy zagotować. 1 szkl mleka, obie mąki i żółtka rozbełtać, wlać do gotującego się mleka. Ugotować gęsty budyń. Budyń przykryć folią i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas ucierając dodawać po łyżce budyniu. Jeden blat ciasta włożyć do foremki, w której się piekło, wyłożyć krem

Smakołyki Asi
kostka kawowa z bezą 598

śmietany kremówki 1 szklanka cukru pudru 3 pełne łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki mleka 2 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej + odrobina wrzątku  krem budyniowy:   750 ml mleka 2 budynie waniliowe 200 g masła 1 szklanka cukru pudru kieliszek wódki (opcjonalnie) beza:   4 białka (1 miarka) szczypta soli 2 miarki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej przetartej przez sitko wykonanie(...)puder. Na koniec wlewam ostudzoną kawę i rozpuszczoną żelatynę. Wykładam na pierwszy blat ciasta, wyrównuję i przykrywam drugim blatem. W garnku gotuję 500 ml mleka. Gdy zacznie wrzeć dodaję budyń rozmieszany z resztą mleka. Intensywnie mieszam, by nie powstały grudki. Gotuję na małym ogniu przez 2 minuty. Odstawiam, aż całkowicie wystygnie. Masło ucieram na puch z cukrem pudrem stopniowo dodając

babka w formie
Najlepsze Eklerki. Przepis krok po kroku. 106

masła 1 szklanka mąki pszennej 5 jaj   Polewa:   3 łyżki kakao 4 łyżki mleka 3 łyżki cukru 50 g masła   Zacznij przygotowanie deseru od ugotowania budyniu. Wymieszaj w rondelku mleko, mąkę, jajko, cukier i cukier waniliowy. Całość gotuj, aż zgęstnieje. Następnie odstaw do przestygnięcia.   W czasie gdy stygnie budyń przygotuj(...)piecz jeszcze 20-25 minut.   Gdy ciasto się piecze. Dokończ przygotowanie kremu. W misce wymieszaj 200 g masła, stopniowo dodając do niego przestudzony budyń. Upieczone eklerki przekrój wzdłuż na pół. W środek nałóż przygotowany krem. Możesz to zrobić łyżką lub tak jak ja rękawem cukierniczym. Wierzch przykryj górną częścią ciasta

kuron.com.pl