Ciasto z bitą śmietaną wykonane w bardzo oryginalny sposób. Każdy z nas chciałby osłodzić się takim arbuzem. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju barwnik czerwony 20g płatków czekoladowych do pieczenia Masa śmietanowa czerwona: 0,75 litra śmietany 36% 6 łyżek cukru pudru 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki mleka 10g płatków czekoladowych barwnik czerwony Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 3 szkl... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.