planach przygotować skłonił mnie do wielokrotnego, niemal nieustannego, ponownego, tworzenia przepisów i ich testowania. I właśnie z tej potrzeby zrodził się ten pyszny przepis na dietetyczny serniko- makowiec z budyniem, który doprawdy, jak na dietetyczne ciasto, jest cudny. Chętnie polecę go każdemu, kto pragnie również w Święta zjeść coś słodkiego i nie zrujnować sobie życia przez zupełnie zbędne wyrzuty(...)otarta z jednej pomarańczy Masa serowa: 250 g chudego twarogu 150 g serka homogenizowanego waniliowego 4 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki kaszy manny 2 jajka Dno formy wyłóż papierem do pieczenia a następnie herbatnikami. Składniki masy makowej, czyli gotową masę makową, jajka, kaszę, skórkę
Mango Papajasody 0,5 szklanki oleju 10 dag mielonych orzechów 2 łyżki kakao KREM: 0,5 puszki masy krówkowej kostka masła 2-3 łyżki kakao 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy ORAZ: słoik marmolady z pigwy lub smażonych jabłek 0,5 słoika dżemu z porzeczek lub innego kwaśnego POLEWA: 0,5 tabliczki mlecznej czekolady 2-3 łyżki śmietany(...)orzechy. Pieczemy w tych samych blachach co poprzednie ciasta - temp. 180 st. C-góra dół ok 15-20 minut. KREM: Szklankę mleka gotujemy, w pozostałej połowie mieszamy budyń, wlewamy na wrzące mleko. Mieszamy i chwilę gotujemy. Przykrywamy folią i odstawiam do wystudzenia Masło w temp. pokojowej ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu. Następnie dodajemy po łyżce masy krówkowej
Pani na deserpieczemy ok 30 minut. Podobnie postępujemy z ciastem makowym i kakaowym. Jeśli macie 2 blaszki tej samej wielkości możecie upiec 2 placki jednocześnie. Krem: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (40 g każdy) bez cukru 4 łyżki cukru 2 łyżki likieru amaretto 200 g masła 500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym rozrabiamy proszek budyniowy(...)wlewamy na wrzące mleko. Gotujemy mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera). Następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu cały czas miksując. Na koniec wlewamy amaretto i miksujemy. Na blat kakaowy wykładamy połowę kremu. Przykrywamy blatem makowym, na który wykładamy resztę kremu i przykrywamy blatem migdałowym. Polewa: 4 łyżki mleka
Cynamonowe szczęścieherbatnikach z masą krówką, przełożone masą budyniową oraz jabłkami posypanymi cynamonem i kakao - JESIEŃ na 110% Składniki: 750 ml mleka, ok 400 g herbatników, 250g masy kajmakowej, 2 budynie śmietankowe po 40g,m 230 g masła, 3 czubate łyżki cukru pudru, 400 g prażonych jabłek pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka kakao Przygotowanie: Proszki budyniowe rozpuszczamy w 250 ml mleka. Pozostałą(...)ilość podgrzewamy. Dodajemy rozrobiony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia, przykrywamy folią spożywczą. Masło (musi mieć temperaturę pokojową), ubijamy przez 5 minut na wysokich obrotach. Następnie dodajemy stopniowo budyń oraz cukier, miksując na mniejszych obrotach, aż wszystkie składniki się dobrze połączą - masa będzie dość gęsta. Dno formę o wymiarach 25 x 30 cm wykładamy pierwszą warstwą
Lena Gotujenajlepiej. Napoleonka z naczynia żaroodpornego jest banalnie prosta w przygotowaniu, ponieważ można ją zrobić w dosłownie 10 minut. Do jej wykonania potrzeba nam kilku prostych składników, takich jak mleko, budynie śmietankowe, masło, cukier oraz oczywiście herbatniki. Wszystkie składniki z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni. Bardzo lubię przygotowywać ciasta bez pieczenia , a napoleonka w naczyniu żaroodpornym szczególnie przypadła(...)ciasto nie jest bardzo kaloryczne, więc śmiało możecie skusić się na nie jeden kawałek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA NAPOLEONKĘ Z NACZYNIA ŻAROODPORNEGO Składniki 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 17 małych herbatników 50 g masła cukier puder Wykonanie Do garnka wlewamy ok. 350 ml mleka i dodajemy cukier. Następnie mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. W pozostałym
Przepiski.plciepłej wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Gładką masę wylewamy na herbatniki, wyrównujemy i po kilku minutach przykrywamy drugą warstwą herbatników. Krem czekoladowy: 1 opakowanie budyniu czekoladowego w proszku (ok 50 g) 350 ml mleka 2 łyżki cukru 100 g masła 50 g gorzkiej połamanej czekolady 200 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem. W reszcie mleka(...)rozpuszczamy budyń. Dodajemy rozpuszczony budyń do gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i gotujemy chwilę ciągle mieszając. Dorzucamy czekoladę i masło. Energicznie mieszamy, żeby masło się nie rozwarstwiło. Masa będzie dość gęsta. Przelewamy na herbatniki, wyrównujemy i odkładamy do lekkiego ostudzenia. Krem kokosowy + warstwa biszkoptowa: około 100 g podłużnych biszkoptów szklanka mocnej kawy 250 ml kremówki
RelaxtimeBiszkopty - 1 paczka mała mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 3 op cukier - 3/4 szkl masło - 250 g arbuz bez skóry i pestek - 1,5 kg woda - 220 g cukier - 80 g żelatyna - 30 g formę wykładamy biszkoptami , mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozrobione budynie śmietankowe i gotujemy na malutkim ogniu do zgęstnienia. odstawiamy do przestudzenia. Gdy będzie zimny budyń
przepisy- Milkirabarbarem, które z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Smacznego! PRZEPIS NA CIASTO Z RABARBAREM Składniki Blaszka 24×36 cm Masa rabarbarowa 1 kg rabarbaru 2 szklanki cukru 3 budynie waniliowe Ciasto kruche 60 g cukru 4 żółtka 200 g miękkiego masła 400 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru wanilinowego Biszkopt 4 białka (które pozostały z ciasta(...)Zasypujemy cukrem, mieszamy. Pozostawiamy na całą noc. Sok, który puścił rabarbar przelewamy do garnka. Dolewamy wody, tak by łącznie z sokiem rabarbarowym uzyskać 1l. Na bazie powstałego płynu robimy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy budyń łączymy z rabarbarem. Z podanych składników ugniatamy kruche ciasto. 3/4 ciasta wykładamy na dnie blachy. Pozostałe ciasto wkładamy do lodówki. Masę rabarbarową wylewamy
Alle Dobre!składający się z 6 miodowych płatów ciasta i 6 warstw kremu. Składniki oraz sposób przygotowania Masa: 1 puszka masy kajmakowej 250 g masła 82 % 0,5 l mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru Ugotuj budyń z cukrem, ostudź do temperatury pokojowej. Masło utrzyj z masą kajmakową, następnie dodawaj po łyżce budyniu. Przykryj miskę folią spożywczą i odstawić w chłodne
Wasze Przepisyjedno z moich ulubionych ciast. Robiłam je już w wersji malinowej ( KLIK ) i cytrynowej ( KLIK ), a teraz przyszedł czas na rabarbar. Dla przełamania smaku do warstwy owocowej dodajemy budyń śmietankowy i galaretkę truskawkową. Lekko kwaskowa masa świetnie komponuje się ze słodką bezą, kremową masą śmietankową i delikatnym, kruchym spodem. Ciasto jest pyszne i bardzo efektowne, zawsze robi wrażenie na gościach(...)łyżeczki proszku do pieczenia 100g masła 30g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego Masa rabarbarowo-truskawkowa: ok 0,5 kg rabarbaru 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 1 opakowanie budyniu śmietankowego + 1/2 szklanki wody 1 opakowanie galaretki truskawkowej Krem śmietankowy: 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki
Blog z Apetytempszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak - 50 ml wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno(...)połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć na dużej formy natłuszczonej i wyłożonej papierem, piec ok 30 minut KREM: Ugotować budyń i wystudzić. Masło zmiksować i dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły, wiec dajemy w małych porcjach, następnie z kremu odkładamy 1/4 a do reszty
przepisy- MilkiIdealne dla osób które lubią bardzo słodkie desery. Składniki 6-7 paczek herbatników petit beurre 1 puszka masy kajmakowej 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki lub innego kwaskowatego 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 12,5 dag margaryny lub masła czekolada gorzka(...)pieczenia, ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki masę kajamkową (krówkową) zagrzaną, aby można rozsmarować. Na masę warstwa herbatników a na nie dżem kwaskowy, znów warstwa herbatników i masa z budyniem (zagotować 1,5 szkl. mleka z cukrami i margaryną lub masłem, pozostałe mleko zmieszać z budyniem i mąkami i wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając), gorącą masę wyłożyć na herbatniki
Wasze Przepisy