budyń - 12640 przepisów (strona:206/843)

Sernik latte bez pieczenia – ciasto w 20 minut! 50

oprze! Smacznego! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) * biszkopty okrągłe – ok. 400 g * ser 3x mielony – 1 kg * masło min.82% – 200 g * mleko 2% – 220 ml * budyń waniliowy bez cukru – 80 g * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * cukier drobny – 1 szkl = 250 ml * jajko L – 2 szt * słodki napar kawy espresso(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło i cukier delikatnie podgrzewamy ( do rozpuszczenia ). Mleko mieszamy z budyniem oraz mąką ziemniaczaną. Do roztopionego masła dodajemy ser oraz jajka, miksujemy i podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając. Do masy wlewamy rozrobione budynie, gotujemy aż zawrze. Zdejmujemy z palnika. Na dno tortownicy układamy namoczone w naparze kawy biszkopty. Przykrywamy połową gorącej masy serowej. Układamy kolejną porcję

Ostra na Słodko
Budyniowe placuszki śniadaniowe i o tym dlaczego wybieram soki tłoczone na zimno 55

mały owoc… Czego chcieć więcej? Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 3 jajka (M) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 1 pełna łyżka budyniu śmietankowego (u mnie wersja z cukrem trzcinowym)* *można użyć inny budyń, wówczas warto dodać 0,5-1 łyżkę normalnego cukru Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wlewamy mleko(...)wbijamy jajka, dodajemy budyń i cukier. Wszystkie składniki mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy (bez grudek). Rozgrzewamy patelnię i smażymy placuszki (1 łyżka masy = 1 placuszek) na małym ogniu z obu stron. Placuszki smażymy bez cukru. Placuszki podajemy z ulubionymi dodatkami. S macznego *wpis we współpracy           The post Budyniowe placuszki śniadaniowe i o tym dlaczego

Słodkie okruszki
Kubanka ciasto 80

żółtkami, mąką pszenną oraz mąką ziemniaczaną. Gdy mleko zacznie wrzeć to wlać rozpuszczone mąki i energicznie mieszać, na małym ogniu. Gotować ok. 3 min nie przerywając mieszania. Ugotowany budyń przykryć folią spożywczą, tak aby dotykała wierzchu budyniu i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puszystą masę, następnie stopniowo dodawać po łyżce ostygniętego budyniu. Czekoladę rozpuścić w rondelku na parze wodnej

kulinarne odsłony pati
Dietetyczny serniko - makowiec z budyniem 123

planach przygotować skłonił mnie do wielokrotnego, niemal nieustannego, ponownego, tworzenia przepisów i ich testowania. I właśnie z tej potrzeby zrodził się ten pyszny przepis na dietetyczny serniko- makowiec z budyniem, który doprawdy, jak na dietetyczne ciasto, jest cudny.  Chętnie polecę go każdemu, kto pragnie również w Święta zjeść coś słodkiego i nie zrujnować sobie życia przez zupełnie zbędne wyrzuty(...)otarta z jednej pomarańczy  Masa serowa: 250 g chudego twarogu 150 g serka homogenizowanego waniliowego  4 łyżki ksylitolu  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 opakowanie budyniu waniliowego  2 łyżki kaszy manny  2 jajka  Dno formy wyłóż papierem do pieczenia a następnie herbatnikami. Składniki masy makowej, czyli gotową masę makową, jajka, kaszę, skórkę

Mango Papaja
CIASTO LUKSUSOWE 83

sody 0,5 szklanki oleju 10 dag mielonych orzechów 2 łyżki kakao KREM: 0,5 puszki masy krówkowej kostka masła 2-3 łyżki kakao 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy ORAZ: słoik marmolady z pigwy lub smażonych jabłek 0,5 słoika dżemu z porzeczek lub innego kwaśnego POLEWA: 0,5 tabliczki mlecznej czekolady 2-3 łyżki śmietany(...)orzechy. Pieczemy w tych samych blachach co poprzednie ciasta - temp. 180 st. C-góra dół ok 15-20 minut. KREM: Szklankę mleka gotujemy, w pozostałej połowie mieszamy budyń, wlewamy na wrzące mleko. Mieszamy i chwilę gotujemy. Przykrywamy folią i odstawiam do wystudzenia Masło w temp. pokojowej ucieramy do białości, dodajemy po łyżce budyniu. Następnie dodajemy po łyżce masy krówkowej

Pani na deser
Ciasto migdałowe 95

pieczemy ok 30 minut. Podobnie postępujemy z ciastem makowym i kakaowym. Jeśli macie 2 blaszki tej samej wielkości możecie upiec 2 placki jednocześnie.  Krem: 700 ml mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (40 g każdy) bez cukru 4 łyżki cukru 2 łyżki likieru amaretto 200 g masła  500 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym rozrabiamy proszek budyniowy(...)wlewamy na wrzące mleko. Gotujemy mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy do białości (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera). Następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu cały czas miksując. Na koniec wlewamy amaretto i miksujemy. Na blat kakaowy wykładamy połowę kremu. Przykrywamy blatem makowym, na który wykładamy resztę kremu i przykrywamy blatem migdałowym. Polewa: 4 łyżki mleka

Cynamonowe szczęście
Jesienny BIT 82

herbatnikach z masą krówką, przełożone masą budyniową oraz jabłkami posypanymi cynamonem i kakao - JESIEŃ na 110%   Składniki: 750 ml mleka, ok 400 g herbatników, 250g masy kajmakowej, 2 budynie śmietankowe po 40g,m 230 g masła, 3 czubate łyżki cukru pudru, 400 g prażonych jabłek pół łyżeczki cynamonu, łyżeczka kakao Przygotowanie: Proszki budyniowe rozpuszczamy w 250 ml mleka. Pozostałą(...)ilość podgrzewamy. Dodajemy rozrobiony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia, przykrywamy folią spożywczą. Masło (musi mieć temperaturę pokojową), ubijamy przez 5 minut na wysokich obrotach. Następnie dodajemy stopniowo budyń oraz cukier, miksując na mniejszych obrotach, aż wszystkie składniki się dobrze połączą - masa będzie dość gęsta. Dno formę o wymiarach 25 x 30 cm wykładamy pierwszą warstwą

Lena Gotuje
Napoleonka z naczynia żaroodpornego 13477

najlepiej. Napoleonka z naczynia żaroodpornego jest banalnie prosta w przygotowaniu, ponieważ można ją zrobić w dosłownie 10 minut. Do jej wykonania potrzeba nam kilku prostych składników, takich jak mleko, budynie śmietankowe, masło, cukier oraz oczywiście herbatniki. Wszystkie składniki z pewnością większość z Was posiada w swojej kuchni. Bardzo lubię przygotowywać ciasta bez pieczenia , a napoleonka w naczyniu żaroodpornym szczególnie przypadła(...)ciasto nie jest bardzo kaloryczne, więc śmiało możecie skusić się na nie jeden kawałek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA NAPOLEONKĘ Z NACZYNIA ŻAROODPORNEGO Składniki 500 ml mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 17 małych herbatników 50 g masła cukier puder Wykonanie Do garnka wlewamy ok. 350 ml mleka i dodajemy cukier. Następnie mieszamy i doprowadzamy do zagotowania. W pozostałym

Przepiski.pl
Ciasto bez pieczenia czekoladowo kokosowe 57

ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Gładką masę wylewamy na herbatniki, wyrównujemy i po kilku minutach przykrywamy drugą warstwą herbatników. Krem czekoladowy: 1 opakowanie budyniu czekoladowego w proszku (ok 50 g) 350 ml mleka 2 łyżki cukru 100 g masła 50 g gorzkiej połamanej czekolady 200 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem. W reszcie mleka(...)rozpuszczamy budyń. Dodajemy rozpuszczony budyń do gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i gotujemy chwilę ciągle mieszając. Dorzucamy czekoladę i masło. Energicznie mieszamy, żeby masło się nie rozwarstwiło. Masa będzie dość gęsta. Przelewamy na herbatniki, wyrównujemy i odkładamy do lekkiego ostudzenia. Krem kokosowy + warstwa biszkoptowa: około 100 g podłużnych biszkoptów szklanka mocnej kawy 250 ml kremówki

Relaxtime
Ciasto śmietankowo - arbuzowe 74

Biszkopty - 1 paczka mała mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 3 op cukier - 3/4 szkl masło - 250 g arbuz bez skóry i pestek - 1,5  kg woda - 220 g cukier - 80 g żelatyna - 30 g formę wykładamy biszkoptami , mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozrobione budynie śmietankowe i gotujemy na malutkim ogniu do zgęstnienia. odstawiamy do przestudzenia. Gdy będzie zimny budyń

przepisy- Milki
Ciasto z rabarbarem 51

rabarbarem, które z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. Smacznego! PRZEPIS NA CIASTO Z RABARBAREM Składniki Blaszka 24×36 cm Masa rabarbarowa 1 kg rabarbaru 2 szklanki cukru 3 budynie waniliowe Ciasto kruche 60 g cukru 4 żółtka 200 g miękkiego masła 400 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru wanilinowego Biszkopt 4 białka (które pozostały z ciasta(...)Zasypujemy cukrem, mieszamy. Pozostawiamy na całą noc. Sok, który puścił rabarbar przelewamy do garnka. Dolewamy wody, tak by łącznie z sokiem rabarbarowym uzyskać 1l. Na bazie powstałego płynu robimy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowy budyń łączymy z rabarbarem. Z podanych składników ugniatamy kruche ciasto. 3/4 ciasta wykładamy na dnie blachy. Pozostałe ciasto wkładamy do lodówki. Masę rabarbarową wylewamy

Alle Dobre!
Ciasto Marlenka 53

składający się z 6 miodowych płatów ciasta i 6 warstw kremu. Składniki oraz sposób przygotowania Masa: 1 puszka masy kajmakowej 250 g masła 82 % 0,5 l mleka 1 budyń waniliowy 3 łyżki cukru Ugotuj budyń z cukrem, ostudź do temperatury pokojowej. Masło utrzyj z masą kajmakową, następnie dodawaj po łyżce budyniu. Przykryj miskę folią spożywczą i odstawić w chłodne

Wasze Przepisy