budyń - 12640 przepisów (strona:199/843)

Jagodzianki babeczki 228

szklanki mąki 25g drożdży 1 szklanka mleka 5 żółtek 1/3szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 100g masła szczypta soli 1 małe jajko NADZIENIE: 1 1/2 szklanki jagód 1 budyń śmietankowy 2 łyżki cukru 1 szklanka kruszonki Zrobić zaczyn z drożdży, łyżki cukru i pół szklanki ciepłego mleka. Rozetrzeć i pozostawić na 10 min, aż drożdże ruszą. Wsypać cukry, mąkę, sól(...)ciepłe miejsce. Kiedy podwoi swoją objętość po ok 1-1,5 godz. zagnieść jeszcze raz, ale krótko. Podzielić ciasto na 24 części. Umyte jagody wymieszać z cukrem i budyniem. Każdą część ciasta rozwałkować i nakładać porcję jagód. Zlepić i łączeniem do dołu wkładać do foremki na muffinki. Foremkę należy wysmarować masłem i oprószyć dokładnie mąką. Pozostawić do wyrośnięcia. Posmarować rozmąconym

https:KKuchniaMniam
Śmietankowo - kokosowe ciasto z porzeczkami 1257

tego przepisu ( klik ), jednak wprowadziłam drobne modyfikacje :) Forma o wymiarach 25x30 cm Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 łyżki kakao 2 budynie czekoladowe 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany Masa śmietanowo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe  500 ml kwaśnej śmietany(...)ubijać aż kryształki cukru będą prawie niewyczuwalne a beza stanie się lśniąca. Odłożyć mikser. Dodać śmietanę i za pomocą łyżki dokładnie wymieszać ją z białkami. Na koniec wsypać budynie oraz wiórki kokosowe. Ponownie dobrze zamieszać. Gotową masę wylać na podpieczony spód (najlepiej gdy ciasto po wyjęciu z pieca odpocznie około 5 minut) i równomiernie rozprowadzić ją na cieście. Rozłożyć

My simple kitchen
Domowy budyń waniliowy z musem malinowym 138

Był już domowy kisiel to teraz czas na budyń :) Od początku do końca przygotowany samodzielnie. Laska wanilii dodaje mu waniliowego posmaku a całość dopełnia kwaskowaty mus malinowy :) Deser jest mało słodki, więc możecie do jego przygotowania dodać więcej cukru. Polecam! Składniki na 2 porcje: 500 ml mleka 2 żółtka 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru(...)rondelka, wrzucić też laskę wanilii. Zagotować. Laskę wanilii wyjąć. Pozostałą część mleka wymieszać trzepaczką z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Dodać do gotującego się mleka. Gotować przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Mus malinowy: 200 g malin 2 łyżeczki cukru (lub do smaku) Do rondelka włożyć maliny z cukrem. Gotować parę minut, aż maliny się rozpadną. W szklance ułożyć warstwę musu malinowego

Moja Galeria Smaku
KOKOSOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIEM MALINOWYM, ORZECHAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 140

smak kokosowy i najchętniej to przemyciłabym go wszędzie gdzie tylko się da! Dziś kokosowy smak ( przypominający moje ukochane rafaello ) przemyciłam do naleśników. Delikatne, puszyste naleśniki wypełnione po brzegi domowym budyniem malinowy smakują obłędnie! Bita śmietana, prażone orzechy włoskie i soczyste maliny to taka kropka nad I, która sprawia , że danie zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Polecam SKŁADNIKI: ( 5 szt ) NALEŚNIKI(...)orzechy włoskie – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanej patelni, odkładamy w ciepłe miejsce. BUDYŃ MALINOWY: Maliny miksujemy i przecieramy przez sito by usunąć pestki. Połowę mleka łączymy z malinami i zagotowujemy, a w drugiej połowie mleka rozpuszczamy mąkę. Przygotowaną mieszanką zalewamy gotujące mleko z malinami, gotujemy

Ostra na Słodko
Torcik czekoladowo-kokosowy z czereśniami 291

czereśniami jest kompozycją trzech warstw o kontrastujących ze sobą kolorach i idealnie do siebie pasujących smakach. Spód ciasta to murzynek, czyli puszyste ciasto czekoladowe, środkową warstwę tworzy kokosowy budyń, a wierzch zwieńcza galaretka z czereśniami. Przepis nie uwzględnia nasączenia ciasta czekoladowego; murzynek nie jest ciężkim i mokrym ciastem, nie jest jednak suchy jak klasyczny biszkopt i nie widzę potrzeby nasączania(...)łyżki kakao 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa 600ml mleka 60g masła 60g wiórków kokosowych 4 łyżki domowego cukru waniliowego 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (każde po 40g) warstwa owocowa 350ml (450ml) wody 1 opakowanie (1,5 opakowania) galaretki wiśniowej 250g czereśni (po wypestkowaniu) Wykonanie: CIASTO CZEKOLADOWE - jajka należy wyjąć wcześniej z lodówki

Smakołyki Bereniki
Kruche babeczki z budyniem anansem i truskawkami 196

Truskawki, wszędzie truskawki :) chwilo trwaj :) Dziś znów, bardzo prosto i klasycznie - kruche babeczki z budyniem, kawałkami ananasa i truskawkami. Prezentują się elegancko, robią szybko, a smakują jeszcze lepiej. :) Składniki: 3 3/4 szklanki mąki 10 łyżek smalcu 1/2 margaryny 3 żółtka 3 łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru opakowanie budyniu waniliowego 1/2 litra mleka ananas truskawki Wszystkie składniki zagniatamy, ciasto schładzamy(...)lodówce przez około godzinę. Następnie rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki (co ważne, foremek nie musimy niczym smarować). Pieczemy ok 10-15 minut w 180 st C. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wlewamy go do upieczonych babeczek. Na wierzchu układamy kawałki ananasa i truskawki. Smacznego    dnem ,puknąć wtedy same wyjdą. Następnie wyklejać dalej bez smarowania

Cynamonowe szczęście
Ciasto czekoladowo - kawowo - kokosowe 337

szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cappuccino 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wkładka kokosowa: 6 białek 200 g wiórków kokosowych 200 g cukru Krem czekoladowy: 1 l mleka 3 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 1,5 kostki masła 4 łyżki cukru pudru 2 tabliczki gorzkiej czekolady Poncz: 250 ml wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Biszkopt: Żółtka oddzielić(...)blat kokosowy wystygnie zdjąć papier. Krem czekoladowy: 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Z 1 l mleka, 4 łyżek cukru i 3 proszków budyniowych ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Porcjami dodawać zimny budyń. Na końcu wlać rozpuszczoną gorzką czekoladę. Poncz: Kawę zalać gorącą wodą, dodać cukier i wystudzić. Złożenie ciasta:  Oba blaty cappuccino

My simple kitchen
Tarta z budyniem i truskawkami 438

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tarta z truskawkami i budyniem. Prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na deser, szczególnie w upalne dni gdy nie mamy ochoty długo stać przy kuchni Ja użyłam budyniu z paczki, oczywiście jeśli chcecie możecie zrobić swój domowy, bo taki zapewne najlepiej smakuje. Ja niestety nie miałam(...)czasu i musiałam posiłkować się gotowym Z podanego przepisu wyszła mi jedna duża tarta oraz 2 mniejsze tartaletki. Post Tarta z budyniem i truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
.664. gotowany...jogurt 94

posiłek. Gotowany jogurt smakiem nieco przypomina gotowany sernik, ale jest trochę bardziej kwaskowaty oraz ma inną konsystencję. Polecam spróbować! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~300g jogurt naturalnego ~jajko ~50ml mleka ~20g budyniu czekoladowego ~15g kakao ~szczypta soli ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku Jogurt i jajko wymieszać w garnuszku, a następnie ciągle mieszając zagotować. Budyń i cukier/stevię rozmieszać w mleku. Garnek zestawić(...)ognia, dodać rozmieszany budyń, ponownie postawić garnuszek na palnik i gotować na średnim ogniu do uzyskania gęstej, budyniowej konsystencji. Gdy zaczną pojawiać się "bąbelki powietrza" wyłączyć palnik - jogurt już bardziej nie zgęstnieje. Dodać kakao i przełożyć do miseczki. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
Żytnie placuszki z budyniem czekoladowym i truskawkami 149

Pyszne, mięciutkie placuszki przygotowane na mące żytniej + domowy budyń czekoladowy + soczyste truskawki = śniadanie idealne! Czasem warto poświęcić więcej czasu na przygotowanie, wyjątkowego posiłku, który pełny jest wartościowych składników takich jak mąka żytnia, pełnowartościowy nabiał czy świeże owoce. Zapraszam :) Składniki : 3 łyżki mąki żytniej 2 łyżki mleka 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego  Dodatkowo(...)porcja  budyniu czekoladowego   truskawki   Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Gotowe placuszki podajemy

Chocolate Muffin Blog
Ciasto jabłkowo - orzechowo - kokosowe. 119

łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki sody 22 dag masła lub margaryny 4 duże jabłka 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich Krem: kostka masła lub margaryny 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 500 ml mleka 3 łyżki cukru pudru 50 ml wódki Blat kokosowy: 6-7 białek niepełna szklanka cukru 150 g wiórków kokosowych Ciasto: Tłuszcz rozpuścić i odstawić(...)piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec tak długo, aż ciasto nabierze złotego koloru (u mnie trwało to 30 minut). Krem: Z mleka, proszku budyniowego i cukru ugotować budyń. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładki puch. Dodawać partiami zimny budyń. Na końcu wlać wódkę. Na ciasto orzechowo - jabłkowe wyłożyć krem i równomiernie

My simple kitchen
Tortowe ciasto wiśniowe. I w jakim kierunku zmierza mój blog? 122

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1 łyżka kakao* 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa wiśniowa: 2 małe słoiki wiśni z kompotu bez pestek 3 budynie śmietankowe 2 galaretki wiśniowe 3 łyżki cukru Pianka: 2 śnieżki 2 galaretki wiśniowe 400 ml mleka Biszkopt : Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Powoli wsypujemy cukier i ubijamy(...)papier. *kakao można pominą i upiec jasny biszkopt Masa wiśniowa : Wiśnie wraz z sokiem przekładamy do garnka i dolewany troszkę wody. Stawiamy na ogniu. W pół szklance wody rozprowadzamy budynie i 3 łyżki cukru i wlewamy je do wiśni, gdy te zaczną wrzeć. Gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia i do gorącej masy (ale nie wrzącej ! ) wsypujemy 2 galaretki i całość

My simple kitchen
Ciasto z brzoskwiniami i masą pomarańczowo - śmietanową 149

mnie nieznacznie zmieniony. Porcja na dużą blachę Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa pomarańczowa: 1 litr soku pomarańczowego 3 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru Masa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 2 śnieżki 2 śmietan-fixy 1 łyżka cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Polewa: pół kostki margaryny 4 łyżki cukru pudru(...)pomarańczowa: Odsączamy brzoskwinie z zalewy. Sok odkładamy na później a owoce kroimy na plasterki i układamy na biszkopcie. Do garnka wlewamy sok pomarańczowy, zostawiając jedną szklankę, w której rozpuszczamy budynie oraz cukier. Gdy sok zacznie bulgotać wlewamy budynie i gotujemy aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wylewamy na brzoskwinie, równo rozsmarowujemy i odstawiamy w chłodne miejsce. Masa śmietanowa: Żelatynę namaczamy

My simple kitchen
Kruche ciasto z czereśniami i budyniem 113

pytanie co ja mam zrobić z całym wiadrem czereśni :) Wybór padł m.in. ciasto, domowy kompot czy winko :) I tym samym pierwszym czereśniowym wpisem jest dzisiejsze ciasto z czereśniami :) Waniliowy budyń, słodkie czereśnie i kruche ciasto idealnie się ze sobą komponują :) Polecam do po południowej kawki :) Porcja na małą blachę Składniki: Ciasto kruche: 40 dag mąki 25 dag cukru(...)masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka Dodatkowo: około 80 dag wydrylowanych czereśni 500 ml mleka 3 łyżki cukru 1 torebka budyniu waniliowego Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić w proporcjach 2/3 i 1/3. Większą częścią ciasta wyłożyć spód blaszki. Poukładać czereśnie i lekko je docisnąć

My simple kitchen
Deser winogronowo-budyniowy 138

Albo postawić sobie cel i wdrożyć go w życie". :) :) :) I znowu winogronowo u mnie na blogu :) Tym razem szybki deser, który zawojował moje kubki smakowe.Winogrona, zielona galaretka, do tego budyń i herbatniki. Rzecz banalna, ale pyyyyszna :) Ostatnio ciągle u mnie mnóstwo słodkich propozycji ale jak nie korzystać z tego, co akurat króluje w ogrodzie? Jabłka, śliwki czy właśnie winogrona. Zatem(...)jeszcze chwilę pozostanę w kręgu słodkości :) 4 porcje Składniki: 1 galaretka agrestowa winogrona 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 500 ml mleka 6 herbatników Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wody. Gdy będzie już zimna rozlewamy do 4 kieliszków i wrzucamy winogrona. Odstawiamy całość do lodówki. W międzyczasie z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Gdy wystygnie, ale będzie jeszcze

My simple kitchen