budyń - 12640 przepisów (strona:193/843)

Ciasto rabarbarowe z puszystą masą budyniową 210

minut. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika, i rozłożyć na nim rabarbar. ponownie włożyć do piekarnika i piec kolejne 25 minut. Masa – żelatynę zalać zimną wodą aby napęczniała. Ugotować budyń dodając do mleka 50 g cukru. Do gorącego budyniu dodać żelatynę i dokładnie rozmieszać. Poczekać,żeby masa ostygła. Ubić śmietanę na sztywno i połączyć z budyniem, ale mieszać delikatnie. Wylać

Kuchnia Pokoleń
Ciasto rabarbarowy cudak 191

płaska łyżeczka sody Na masę rabarbarową 800 g rabarbaru 1 łyżka cukru 200 ml wody 4 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1-2 łyżeczki żelatyny Na piankę budyniową 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 450 ml mleka 130 g masła 40 g cukru pudru WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Blaszkę o wymiarach 25x30 cm wysmarować masłem. Piekarnik rozgrzać(...)kisielu, po czym wyłączyć palnik. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i wlać do kisielu rabarbarowego. Dobrze wymieszać i zostawić, by masa lekko ochłodła i zgęstniała. Pianka budyniowa: Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu, dodając jednak tylko 450 ml mleka i nie dodając cukru. Zostawić do ostudzenia (najlepiej kilka razy go przemieszać). Masło w temperaturze pokojowej ubić z cukrem pudrem

Passions hobbies life
Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy 139

serca są na miejscu i wywołują uśmiech. Tym razem wersja pomarańczowa, z nutką wanilii, płatkami czekoladowymi i delikatnym spodem z dodatkiem mojego ulubionego karobu.  Puszysty sernik z budyniem i nutą pomarańczy spód: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 60 g oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka sproszkowanego karobu 1 kg twarogu (u mnie(...)półtłustego i 500 g chudego) 6 jajek 2 budynie waniliowe premium Delecta z dodatkiem wanilii 3/4 szklanki ksylitolu (lub nieco więcej, ok. 1 szklanka) 2 szklanki mleka łyżeczka domowego ekstraktu z pomarańczy skórka otarta z jednej, niewoskowanej pomarańczy do dekoracji: płatki czekoladowe Decorada Delecta Wszystkie składniki na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić w miarę równomiernie ciasto

FitKot
Czekoladowy torcik z kiwi 240

proszku do pieczenia Delecta 4 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1/2 szklanki mleka MASA Z KIWI: 500 g kiwi (około 8 szt) 1/4 szklanki cukru 2 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 2 galaretki o smaku kiwi KREM ŚMIETANKOWY: 1 1/2 szklanki śmietanki 30% 1 galaretka kiwi 1 szklanka wody DEKORACJA: Maczek mango z linii Decorada Delecta Wszystkie składniki na ciasto(...)szklance wrzątku. Kiwi, obrać, pokroić w kostkę i włożyć do garnka zasypując cukrem. Wlać pół szklanki wody i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Zmiksować kiwi blenderem, wlać budyń rozpuszczony w pół szklanki wody i zagotować. Zdjąć z ognia i mieszając wlewać galaretki, aż wszystko się połączy. Spód ciasta zabezpieczyć metalową obręczą lub włożyć do formy, w której się piekło

https:KKuchniaMniam
Sernik z pomarańczową nutą 193

łyżeczka kakao 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej aromat pomarańczowy Masa serowa: 1/2 kg sera białego (może być z wiaderka) 3/4 szklanki cukru 100 g masła 1/4 szklanki mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 jajko aromat pomarańczowy Masa budyniowa: 600 ml soku Kubuś z pomarańczą (lub innego soku tego typu) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru Polewa(...)pojawiać pęcherze z powietrzem. UWAGA: Masa lubi się przypalać. Z Kubusia odlewamy 3/4 szklanki i w tek ilości rozrabiamy budyniowy proszek. Resztę soku zagotowujemy i do wrzącego wlewamy rozrobione budynie; gotujemy aż masa zgęstnieje i pojawią się pęcherzyki powietrza. Składniki polewy wkładamy do rondelka i na małym ogniu gotujemy aż całość zgęstnieje i zamieni się w jednolitą masę. Galaretki rozpuszczamy

Czary - gary w kuchni
Słonecznikowiec 181

łyżki cukru 5 dkg masła 3 łyżki mleka   Masa karmelowa: 1 puszka gotowego kajmaku  lub porcja przygotowana wg tego przepisu  3 szklanki mleka 1 op budyniu waniliowego 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 op (250g) miękkiego masła Wykonanie :   Ciasto: Białka ubić na sztywno , dosypywać porcjami cukier i nadal ubijać , dodać żółtka , olej . Przesiać(...)przypalić. Odstawić do wystygnięcia .  Masa: Dwie szklanki mleka zagotować. W trzeciej szklance mleka rozmieszać proszek budyniowy , mąkę i cukier. Wlać do mleka w garnku i ciągle mieszając ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć ,aż nabierze nieco puszystości .Ucierając cały czas  dodawać po łyżce zimny budyń i karmel. Na końcu wsypać 1/3 porcji prażonego słonecznika. Wymieszać. W formie układamy

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowy budyń z kaszy manny 203

Bardzo sycący, aromatyczny, czekoladowy budyń zachwyci niejedną osobę. Budyń robiłam do konkursu E. Wedel. Oryginalny przepis pod linkiem: Czekoladowy pudding z bakaliami. SKŁADNIKI 500 ml mleka 30 g cukru trzcinowego 16 g kakao E. Wedel 60 g kaszy manny cynamon (do smaku) bakalie (rodzynki, żurawina, orzechy itp.) 1 opakowanie sezamków E. Wedel WYKONANIE Do garnuszka wlać mleko, dodać cukier, kakao(...)wymieszać. Podgrzewać mieszając, aż do zagotowania, po czym doprawić cynamonem. Rodzynki, żurawinę (i im podobne) namoczyć w ciepłej wodzie. Wszystkie bakalie pokroić na mniejsze kawałki, sezamki również.  Gotowy budyń można podawać od razu na ciepło lub schłodzony. Przed podaniem posypać bakaliami i sezamkami

Passions hobbies life
Tarta z budyniem i karmelizowanymi gruszkami 200

garnku gotujemy 500 ml mleka. Pozostałe mleko, żółtka, cukier, ziarnka z laski wanilii i obie mąki miksujemy. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do momentu aż budyń zgęstnieje.  Lekko przestudzony budyń wykładamy na upieczony spód. Karmelizowane gruszki: 4 gruszki 1 łyżka masła 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka cynamonu Gruszki obieramy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy(...)stronę do momentu aż zmiękną nie pozwalając jednak aby się rozpadły ( ok 10 minut). Zdejmujemy z ognia, odcedzamy od nadmiaru soku. Ponadto:  Pół słoika podgrzanej konfitury morelowej. Na budyniu rozkładamy gruszki jedna przy drugiej, na wierzchu pędzelkiem rozprowadzamy konfiturę. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto krówka 395

ciasto i jadł je co najmniej raz, chętnie sięgnie po kawałek krówki, jeśli nadarzy się ku temu okazja. No ale kto nie lubi połączenia miodowych placków z budyniem, masą krówkową i orzechami? :) Krówkę z poniższego przepisu przygotujecie w formie o wymiarach 23x23cm . Ciasto krówka Składniki: CIASTO 400g mąki pszennej 200g masła 100g cukru pudru 1 jajko 1 żółtko 40g miodu(...)mąką pszenną i ziemniaczaną - do gotującego się mleka wlać mieszankę mleka i mąki, mieszając energicznie, gotować na małej mocy palnika, aż masa zgęstnieje (1-2 minuty) - do gorącego budyniu dodać w kilku porcjach masło, wymieszać lub zmiksować - gorącą masę budyniową od razu wyłożyć na ciasto PRZEŁOŻENIE CIASTA  - orzechy włoskie drobno posiekać - formę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie umieścić

Smakołyki Bereniki
Kruche ciasto z budyniem i śliwkami 115

Przypominam o trwającym konkursie urodzinowym :)  Składniki: 3 żółtka 100g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250g mąki ( używam orkiszowej 650 od Młynu Kopytowa ) 2 opakowania budyniu 10 śliwek różowych 2 łyżki cukru do posypania śliwek   Zimne masło zagniatam z mąką, proszkiem do pieczenia, dwoma łyżkami cukru i trzema żółtkami.  Formuję dwa rulony, pierwszy trochę(...)lodówki.  Piekarnik nagrzewam do 190*C i przez 15 minut podpiekam spód ciasta. Na ostudzonym cieście układam połówek śliwek, miąższem w dół i posypuję je łyżką cukru.  Budyń przygotowuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu, gotowy i ciepły wlewam do blaszki - powoli, by śliwki nie zmieniły swojej pozycji. Na warstwie budyniu układam pozostałe połówki śliwek również miąższem w dół

Gotowanie i blogowanie
Bezglutenowy budyń czekoladowy, bez laktozy 99

Budyń czekoladowy Składniki: 2 szklanki mleka roślinnego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao miód Z mleka odlałam pół szklanki, resztę zagotowałam. W połowie szklanki mleka rozmieszałam mąkę ziemniaczaną i kakao. Do gotującego się mleka dodałam rozmieszaną mąkę z kakao. Dodałam miód. Energicznie mieszając gotowałam budyń ok 1 minuty. Budyń szybko i wspaniale gęstnieje. Następnym razem z dodatkami owocowymi

nietadieta
Omlet budyniowy z czekoladą, mandarynkami i sosem czekoladowym 141

Jeśli lubicie śniadania w wersji delux, z pewnością przypadnie Wam do gustu ta propozycja. Omlet nie zawiera mąki pszennej, zamiast tego znajdziemy w nim budyń, który nadaje waniliowego posmaku. Nawet jeśli jesteście na diecie, nie musicie rezygnować z sosu czekoladowego :) Jest naprawdę przepyszny :) Jako dodatki proponuję mandarynki i migdały :) Składniki: 2 białka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru Krem(...)homogenizowanego np. Bieluch lub twarożku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego   Sos: 2 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka wody 1/2 łyżeczki miodu Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać budyń (proszek) i wymieszać delikatnie, wyłożyć na patelnię formując chmurkę. Smażyć po 5 minut z każdej strony.  W miseczce wymieszać składniki na krem. Kakao wymieszać z wodą i dosłodzić według

Chocolate Muffin Blog
Dietetyczna beza budyniowa z kremem kokosowym i posypką z ciemnej czekolady 121

Zapraszam na pyszny deser bezowy w dietetycznej wersji :) Powstał, ponieważ w lodówce znalazłam niewykorzystane białka, a w szufladzie poniewierał się otwarty budyń waniliowy bez cukru. Hmm... chwilka zastanowienia i pomysł gotowy. Bezę pieczemy na patelni, ale można również upiec ją w piekarniku. Na wierzchu znajdziemy cudowny krem kokosowy i wiórki z ciemnej czekolady słodzonej stevią. Całość jest naprawdę cudowna(...)pełni dietetyczna :) Składniki: 2 białka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru Krem: 1 opakowanie serka homogenizowanego np. Bieluch 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki jogurtu naturalnego   Dodatkowo: 2 kostki gorzkiej czekolady, startej Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać budyń (proszek) i wymieszać delikatnie, wyłożyć na patelnię formując chmurkę. Smażyć po 5 minut z każdej strony

Chocolate Muffin Blog
Biszkopt czekoladowy z jabłkami 191

Świąt wypróbowałam nowy przepis na biszkopta z prażonymi jabłkami. Ciasto jest banalne ale w przygotowaniu. W smaku jest interesujące i niezwykle owocowe. Smak jabłek podkreśla sok pomarańczowy oraz słodkie budynie śmietankowe. Spróbujcie koniecznie. Biszkopt czekoladowy z jabłkami Składniki na biszkopt 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Składniki na masę jabłkową(...)obranych jabłek 1/2 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej ¾ szklanki soku pomarańczowego Biszkopt czekoladowy z jabłkami Wykonanie Zaczynamy, rzecz jasna od biszkopta. Oddzielamy białka od żółtek. W misce ubijamy białka z cukrem na puszystą pianę. Do piany dodajemy żółtka i delikatnie mieszkamy.  Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakaem. Stopniowo dodajemy suche składniki

Pyza i Surówka
Miodownik 174

łyżki śmietany Warstwa orzechowa: 250 gram orzechów włoskich (lub ewentualnie orzeszków ziemnych niesolonych) 100g masła 4 łyzki cukru 3 łyżki miodu Masa budyniowa: pół litra mleka 2 opakowania budyniu śmietankowego 3/4 kostki miękkiego masła 4 łyżki cukru Dodatkowo : puszka  gotowej masy krówkowej lub tez takiej przygotowanej samodzielnie wg Tego  Przepisu (KLIK) Wykonanie : Mąkę wysypać na blat , posiekać(...)smażyć ok 2-3 min . Lekko wystudzić. Tak przygotowane orzechy wyłożyć na 3 blat ciasta i piec ok 15 min . Gdy wszystkie blaty mamy już gotowe przygotowujemy krem. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu ( z tym ,że w połowie porcji mleka)\Wystudzić. Masło utrzeć do białości i dodawać po łyżce zimny budyń W blaszce na dnie ułożyć pierwszy blat

Malinowa Kawiarenka

Proponowane wyszukiwania