budyń - 12640 przepisów (strona:192/843)

TORT KAKAOWY Z BUDYNIEM I KREMEM (bez masła) 146

biszkopt: -2 szklanki mąki (ja dałam ryżowej) -3 jajka -3 łyżki słodzika -1 łyżka kakao -szklanka maślanki -pół szklanki oleju -1 łyżeczka octu winnego -1 łyżeczka sody masa: -2 budynie waniliowe bez cukru i bez glutenu+3 szklanki mleka -aromat waniliowy krem: -1 śmietanka 30% -saszetka śmietan fix Przygotowanie: 1. Jajka ubijamy ze słodzikiem, następnie dodajemy resztę składników i miksujemy(...)jednolitą masę. Formę (22 cm) wykładamy papierem i wylewamy masę. Pieczemy biszkopt 40 min 180 stopni i odstawiamy do ostygnięcia. 2. W między czasie przygotowujemy budyń wedle przepisu i również odstawiamy do ostygnięcia. 3. Biszkopt kroimy na 3 części (górną możecie wyrównać, łatwiej będzie nałożyć krem, a to co zostanie skruszyć i posypać jako ozdobę) i przekładamy 2 warstwy budyniem

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gofry orkiszowe z budyniem, ricottą i sezonowymi owocami 140

niezastąpionym dodatkiem do takich waniliowych, budyniowych gofrów w wersji fit. Zamiast śmietany polecam kremowy twarożek lub gęsty jogurt - wyjdzie bardzo orzeźwiająco, na lato w sam raz ;) Gofry orkiszowe z budyniem, ricottą i sezonowymi owocami 3 jajka 250 g ricotty 1 budyń waniliowy z prawdziwą wanilią 3 łyżki mąki kokosowej 1 szklanka mleka szczypta soli 2 łyżki ksylitolu 1,5 szklanki(...)orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżka oliwy 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: twarożek kremowy, gęsty jogurt, jagody, truskawki Mąkę orkiszową wymieszać z kokosową, proszkiem do pieczenia, budyniem i otrębami. Jajka ubić ze szczyptą soli i ksylitolem na puszystą masę. Dodać serek ricotta i zmiksować na gładko. Do masy dodać 2 łyżki oliwy i ponownie zmiksować. Dodawać stopniowo

FitKot
Budyń waniliowy z suszonymi śliwkami 120

Zaraz kolejna porcja śliwek wyląduje w mojej suszarce aby potem cieszyć podniebienia przez okrągły rok. Tymczasem "ostatki" śliwek suszonych z ubiegłego roku zajadałam w budyniu, był znakomity a śliwki wyborne. Deser idealny, szybki i smakowity. Gotujecie własne budynie? czy tylko te z torebki? Budyń waniliowy z suszonymi śliwkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
CZEKOLADOWIEC NA MAŚLANCE Z MASĄ BUDYNIOWĄ 163

szklanki mąki ryżowej - 2 szklanki maślanki - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżko kakao - 2 łyżeczki sody - 1 łyżka przyprawy do piernika - słodzik (u mnie 3 łyżki erytrytolu ) Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka 30% - 1 saszetka fix śmietany - dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa) Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki(...)biszkopt miksujemy do połączenia składników (maślanka musi być w temp. pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy 40 min 180 stopni. 2. Budynie gotujemy według przepisu. 3. Ostudzony biszkopt przekrajmy na pół i przekładamy masą budyniową. 4. Śmietankę miksujemy, dosypujemy fix i ubijamy do postania gęstej masy wygodnej do rozsmarowania. Smarujemy nią brzegi oraz wierch

Zdrowie i pysznie na talerzu
CIASTO KRUCHE Z KREMEM BUDYNIOWYM, AGRESTEM I MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ 165

łyżki KRUSZONKA: * masło – 125 g * mąka pszenna – 3/4 szkl * płatki migdałów – 0,5 szkl * mąka migdałowa 0 1/3 szkl * cukier – 0,5 szkl MASA: * budyń śmietankowy – 2 op * mleko 2% – 600 ml * cukier – 3 łyżki * agrest – ok. 2-3 szkl SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUSZONKA: Masło roztapiamy, studzimy, mieszamy z mąką pszenną, mąką migdałową(...)pudrem oraz proszkiem do pieczenia, dodajemy pokrojone w kostkę masło, siekamy na kruszonkę. Dodajemy żółtka oraz śmietanę, szybko wyrabiamy gładkie ciasto. Wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, chłodzimy. MASA: Budynie gotujemy na mleku z cukrem, studzimy. CAŁOŚĆ: Na ciasto wylewamy budyń, posypujemy agrestem, przykrywamy kruszonką rozdrobnioną w palcach. Pieczemy ok. 60 minut / 180C bez termoobiegu ( w razie potrzeby dopiekamy

Ostra na Słodko
Śmetankowe drożdżówki z budyniem i truskawkami. 204

bułeczek. 1/3 szklanki cukru (70g) 4 łyżki oleju pół szklanki ciepłego mleka 200 ml śmietany 12 % 1  opakowanie drożdży instant (suszonych ) 1 jajko szczypta soli Nadzienie 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 i 3/4 szklanki mleka 2 łyżki cukru ok pół kg truskawek cukier puder Wykonanie : Wszystkie składniki na ciasto wyłożyć do miski i wyrabiać  hakami miksera(...)Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na ok 1 godzinę do wyrośnięcia. Budyń ugotować   wg przepisu na opakowaniu stosując o 1/4 szklanki mniej mleka.Lekko przestudzić. Truskawki umyć i odszypułkować , duże pokroić na mniejsze części. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na wysypany mąka blat i uformować z niego  wałek . Pokroić na 20 części. Każdą z nich uformować w kulkę ułożyć

Malinowa Kawiarenka
Budyń truskawkowy 125

Pyszny budyń truskawkowy mam do przedstawienia. Deser bardzo szybko się robi i jest niezmiernie smakowity. Dopóki truskawki na straganach i grządkach korzystajmy do woli. Ja uwielbiam budynie wszelakie więc aby korzystać jak najmniej z proszków sklepowych znalazłam w archiwach taki oto specjał. Budyń truskawkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto z truskawkami bez pieczenia 8877

dobrze się kroi. Sekretem jest, aby spędziło kilka godzin w lodówce, wówczas nabiera wszystkich poprzednio wymienionych cech. Gorąco polecam w sezonie truskawkowym. Blaszka 25x30 cm Składniki: Krem waniliowy: 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 6 łyżek cukru 250 g masła Masa truskawkowa: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 2-3 łyżki cukru Dodatkowo: 2 duże opakowania herbatników 500 ml śmietany(...)kremówki 2 śmietan-fixy 2 łyżki cukru pudru kilka kostek gorzkiej czekolady Krem waniliowy: Z podanych składników ugotować budyń i odstawić go do wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Całość ucierać aż powstanie gładki krem. Masa truskawkowa: Truskawki zmiksować ze sobą na gładkie puree. Następnie dodać cukier i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę

My simple kitchen
Ciasto czekoladowe z truskawkami 251

Biszkopt budyniowy z kremem maślano- truskawkowym i lekko poziomkową galaretką to kolejna propozycja w tym sezonie. Składniki biszkopt budyniowy 5 jajek 1 budyń czekoladowy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym(...)żelatyny Gellwe ok. 4 łyżki cukru 1. Białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i po jednym żółtku. Na koniec dosypujemy przesiana mąkę z budyniem i proszkiem. 2. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy okrągłym papierem do wypieków od Jana Niezbędnego . Specjalne nacięcia pomogą w wygodnym ułożeniu i dopasowaniu. Obustronne silikonowanie zapobiegnie przywieraniu ciasta do blachy. Papier doskonale nadaje się

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kokosowe ciasto bezglutenowe z bananem, budyniem i lekką pianką 175

które się tutaj pojawią i upieczecie coś pysznego, ale jednocześnie zdrowego i fit ;) Zapraszam też do polubienia strony na facebooku , która dopiero niedawno powstała :) Kokosowe ciasto bezglutenowe z bananem, budyniem i lekką pianką Ciasto: 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki jaglanej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 3 jajka(...)ubić z solą, ksylitolem i miodem na gładką, puszystą masę. Dodać olej, banany, ekstrakt i nadal miksować. W osobnej misce połączyć mąkę z wiórkami, proszkiem do pieczenia, stewią i budyniem. Dodać do ciasta, zmiksować. Wyłożyć foremkę papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach. Pianka: 100 ml mleka proteinowego bananowego 1,5 łyżeczki żelatyny

FitKot
Jak upiec smaczne ciasto bez cukru dla niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i f 178

bananami. Do gotującego się mleka wrzucamy mąkę z kaszy i mieszamy energicznie ruzgą, aż zgęstnieje. Możecie zmniejszyć nieco gaz.  Wyłączamy gaz i wsypujemy rodzynki odsączone z wody. Odstawiamy budyń do ostygnięcia. Wylewamy budyń na ciasto i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Frużelina z owoców Mąkę rozrabiamy z wodą w szklance. Do garnka wsypujemy owoce i wlewamy łyżkę wody(...)roku życia nie powinno jeść miodu.   Wlewamy rozrobioną mąkę i energicznie mieszamy rózgą do momentu zgęstnienia. Wyłączamy gaz i zostawiamy do lekkiego przestygnięcia. Wykładamy frużelinę na tartę z budyniem i dekorujemy winogronami. Następnie uciekamy z kawą i ciachem przed dzieciakami, żeby zjeść w spokoju. W końcu tyle było roboty i podjadania w trakcie Pamiętajcie: Miód jest dla dzieci powyżej

Krupeczki
Krem budyniowo- śmietanowy 209

śmietany 30 % 1. Szklankę mleka mieszamy z obiema mąkami i żółtkami. Resztę gotujemy z cukrami. Na wrzące mleko wlewamy mieszankę. Gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Ciągle mieszamy, aby się nie przypalił. Gotowy zostawiamy do wystygnięcia. 2. Śmietanę ubijamy na sztywno. Jeśli jest wątpliwej jakości lepiej ubić inną bo inaczej krem się zważy. Zimny budyń ucieramy aby był(...)uzyskać rzadszą konsystencję musimy zwiększyć ilość śmietany. Powyżej 330 g nie próbowałam ale sądzę, że nadmiar spowoduje zważenie kremu. Smacznego! Kategoria: Inne , Przepisy , Słodkości i desery Tagged: bita śmietana , budyń , krem

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Delikatny sernik z budyniem na biszkoptach. 183

wygląda. Masa twarogowa przepis ----->  TU Polewa: 100 g masła lub margaryny 3 łyżki cukry 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki mleka Oraz: 150 g okrągłych biszkoptów 3 budynie waniliowe bez cukru litr mleka papier do pieczenia Dużą blachę wykładamy papierem, na spodzie ciasno układamy okrągłe biszkopty. Masę twarogową przygotowujemy, według wyżej podaneo przepisu. Budyń gotujemy według zaleceń producenta(...)mniejszej ilości mleka. Na ciastka wylewamy gorący budyń, równamy. Następnie dajemy masę twarogową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 180 stopni) i pieczemy około 70 minut. Masło rozpuszczamy z mlekiem, dodajemy cukier i kakao. Cały czas mieszając podgrzewamy,  do momentu aż się wszystko ładnie połączy. Nie można dopuścić do zagotowania. Jeśli kakao opadnie na spód, a tłuszcz zostanie na wierzchy

Dieta moja pasja
Szybki deser czekoladowo-bananowy 169

Prostota i smak. W takie dni jak ten nie trzeba nic więcej Zgodzicie się? Składniki: około 5 waniliowych herbatników bez cukru 1 mały dojrzały banan około 1/2 szklanki przygotowanego budyniu* bita śmietana szczypta ciemnego kakao* *te i inne produkty możecie nabyć w sklepie eSłoneczko Przygotowanie: Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu – odkładamy około 1/2 szklanki, resztę możecie wykorzystać(...)przygotowania tych prostych ciasteczek.  Na dno pucharka układamy pokrojonego w plasterki banana, następnie naszego banana posypujemy czterema pokruszonymi w dłoniach herbatnikami bez cukru, kolejno wykładamy nasz budyń (u mnie jeszcze lekko ciepły), na wierzch rozkruszamy ostatniego herbatnika. Przed podaniem deser zwieńczamy kleksem z bitej śmietany obsypanej szczyptą ciemnego kakao. S macznego

Słodkie okruszki
Truskawkowa owsianka budyniowa :) 192

Dawno nie robiłam owsianki budyniowej, a przecież bardzo ją lubię. Będąc w posiadaniu bezglutenowych i ekologicznych proszków budyniowych od Amylon postanowiłam przygotować owsiankę o smaku truskawkowym . Użyłam truskawkowego budyniu, świeżych truskawek oraz granolowych kulek truskawkowych jako dodatek. Całość smakuje przepysznie, kremowo i bardzo truskawkowo 💗 Składniki: 50 g płatków owsianych  250 napoju roślinnego  1 łyżeczka ksylitolu  1 czubata(...)łyżeczka budyniu truskawkowego (Amylon) 3 truskawki  Dodatki: 1/3 banana 1 łyżeczka masła orzechowego  kilka nerkowców  kulki granolowe  plastry kokosowego  Przygotowanie: Płatki owsiane przesyp do garnka, zalej 200 ml napoju, dodaj ksylitol i zagotuj. Gotuj na małym ogniu ok. 5-7 minut. Następnie dodaj 2 pokrojone w kostkę truskawki. Zagotuj.  Do pozostałego napoju roślinnego wsyp

Zdrowie na języku :P