budyń - 12640 przepisów (strona:222/843)

Różowy sernik gotowany 147

weekend do kawy. Składniki: 300 g herbatników 200 g masła 6 łyżek ksylitolu (cukru) 2 jajka 150 g serka twarogowego 250 g mascarpone 3/4 szk mleka 2 op. budyniu malinowego 4 łyżki kaszy manny błyskawicznej 400 ml śmietanki 30% 2 galaretki malinowe w proszku blaszka 24x26cm Przygotowanie: Do garnka wkładamy pokrojone masła, ksylitol, jajka, serek i mascarpone, mieszamy i wstawiamy(...)mały gaz. Podgrzewamy tak długo, aż masło się rozpuści i wtedy podkręcamy gaz na mocniejszy. Mleko wlewamy do słoika, dosypujemy budynie w proszku i kaszę mannę, zakręcamy słoik i energicznie wstrząsamy. Gdy masa na sernik zacznie się gotować wlewamy rozpuszczone budynie z kaszą manną i mieszamy. Gotujemy przez chwilę, aż masa zgęstnieje, cały czas mieszamy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
TARTA JABŁKOWA NA TOKAJU Z BEZĄ WŁOSKĄ – fantastyczna! 222

jajko L – 1 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * cukier z wanilią – 1 łyżka NADZIENIE: * Oremus Tokaji Szamorodni ( białe, słodkie wino ) – 500 ml * budyń waniliowy bez cukru – 2 op * cukier – 120 g * jabłka – 1 kg * skórka z cytryny BEZA WŁOSKA: * białko – 2 szt * drobny cukier – 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO(...)podanych składników zagniatamy ciasto, wstawiamy na 30 minut do lodówki. NADZIENIE: Budynie rozprowadzamy w niewielkiej ilości tokaju, resztę gotujemy z cukrem i cały czas mieszając dodajemy rozrobiony budyń. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Jabłka ścieramy na grubych oczkach, odsączamy, dodajemy do masy budyniowej razem ze skórą z cytryny. CAŁOŚĆ: Ciasto wyciągamy z lodówki, chwilę zagniatamy rozwałkowujemy. Wykładamy tortownicę

Ostra na Słodko
3bit 167

podgrzać i przelać do formy. Układamy kolejną warstwę herbatników. 3 . Przesiewamy mąkę pszenna i ziemniaczaną, dodajemy cukier, żółko i pozostałą część mleka.   Wszystko razem miksujemy. 4. Przygotowujemy budyń. Do garnuszka należy wlać 300ml mleka, dodać masło, ziarenka z laski wanili ( ale wkładamy także cała laskę). Mleko zagotowujemy i wyciągamy laskę wanili. Dodajemy wcześniej przygotowaną zawiesinę. Wlewamy powoli, energicznie(...)mieszając tak aby nie powstały grudki. (Budyń powinien trochę przestygnąć) 5 . Budyń przekładamy do formy i układamy warstwę z krakersów. 6. Ubijamy śmietanę 36% na sztywno (można dodać cukier puder) 7. Gotową śmietanę przekladamy do formy i ścieramy czekoladę

Coś z niczego
Ciasto karpatka 158

cukrem pudrem. Krem: Żółtka roztrzepać z mąką, mlekiem, sokiem z cytryny i cukrem.  Ciągle mieszając stopniowo doprowadzić do wrzenia i gotować, aż masa będzie jednolita i gęsta, jak budyń. Jeśli budyń będzie miał grudki, można przetrzeć go przez sitko lub rozbić blenderem. Masę budyniową wystudzić. Masło zmiksować na puszysty krem i pod koniec miksowania dodawać stopniowo po łyżce wystudzony(...)budyń. Krem miksować do połączenia się składników i uzyskania jednolitej konsystencji. Zobacz również: ciasto z kremem krówkowym

Kuchcik gotuje
MALINOWE MUFFINKI – RÓŻOWE! (bez jajek, wegańskie) 457

słodkości, których przygotowanie wymaga jedynie wymieszania składników. Można je robić na wieeeele sposobów, więc dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na różowe muffinki! Swój kolor i malinowy smak zawdzięczają budyniowi oraz galaretce. Przepis jest wegański, zapraszam // Składniki (12 sztuk): 200 g mąki 1 budyń malinowy bez cukru 1 łyżka galaretki malinowej lub malinowo – truskawkowej bez żelatyny 280 ml mleczka(...)łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masła orzechowego 60 g 60 g cukru 3 łyżki oleju 2 kostki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: W jednej misce wymieszaj mąkę, budyń, galaretkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej natomiast połącz ze sobą mleczko, masło orzechowe i olej. Następnie mokre składniki wlej do suchych i całość wymieszaj. Ciasto przełóż do foremek na muffinki

Via Gusto
#3 Muffiny kakaowe z budyniem, czekoladą i płatkami owsianymi 127

szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki gorzkiego kakao 1 i 3/4 szklanki cukru tabliczka dobrej i prawdziwej gorzkiej czekolady  płatki owsiane budyń waniliowy ( czyli dodatkowe 400ml mleka) Sposób przygotowania: Budyń przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka o 100 ml. Po uzyskaniu gładkiej masy pozostawiamy do całkowitego wystudzenia.  Mąkę, proszek(...)składniki się połączą dodajemy mleko i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy po łyżce masy. Na to dajemy około łyżeczki budyniu i przykrywamy masą kakaową. Muffiny pieczemy w 200 stopniach około 25 minut.  Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej (posłuży nam jako polewa). Ostudzone muffiny smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy płatkami owsianymi

Taste of imagination
torcik migdałowo czekoladowe 165

mleka zagotowujemy z cukrem kryształem. W pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtko, mąkę orkiszową oraz ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Cały czas mieszamy, do uzyskania gęstego budyniu. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z cukrem pudrem oraz kakao. Dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy rum. (Budyń najlepiej wystudzić

Domowy Smak Jedzenia
Kokosowiec, ciasto z kokosem 131

blaszki, piec 30-35 minut w 175 C. Ostudzić. Masa: - 5 żółtek - 20 dag masła - 2 szklanki mleka - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 opakowanie jasnego budyniu - 2/3 szklanki cukru 1. W jednej szklance mleka rozpuścić mąkę, żółtka oraz budyń. Drugą szklankę mleka zagotować z cukrem, gdy zacznie wrzeć dodać mleko z dodatkami, mieszać aż zgęstnieje, odstawić(...)wystudzenia.  2. Masło utrzeć na gładką masę, dodawać wystudzony budyń i miksować. Dodatkowo: - 1 słoik dżemu - 1/2 szklanki kokosu Kokos i bakalie dobrej jakości znajdziecie na  www.Skworcu.com.pl . Przełożenie ciasta: - 1/2 ciemnego ciasta - 1/2 masy - ciasto kokosowe - 1/2 masy - ciasto ciemne - dżem - wiórki kokosowe

Apetyczna babeczka
Pączki z budyniem z dodatkiem likieru Amarula 110

żółtek 20 dkg cukru 25 dkg masła ok. 1,5 szklanki mleka kieliszek spirytusu konfitura z róży laska wanilii tłuszcz do smażenia cukier puder do posypania likier Amarula budyń śmietankowy    Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, 2 lub 3 łyżkami ciepłego mleka i łyżką mąki, a gdy rozczyn dobrze wyrośnie dodać go do przesianej mąki. żółtka utrzeć z cukrem(...)kłaść do rozgrzanego tłuszczu.  Gdy pączki zrumienią się od spodu, odwrócić je na drugą stronę i smażyć do momentu gdy będą rumiane. Należy odsączyć je z tłuszczu. Przygotować budyń zgodnie z  przepisem na opakowaniu, dodać 3-4 kieliszki likieru Amarula i dokładnie wymieszać. Pączki przekroić na pół i dodać budyń. Można też użyć szprycy wtedy ich przekrawanie

noteskulinarnyfiga
CIASTO SNICKERS BEZ PIECZENIA + FILMIK 323

efektowny, smaczny i łatwy w przygotowaniu. Polecam na większe uroczystości i nie tylko. SKŁADNIKI : 500 g herbatników ( mogą być jasne i ciemne ) 510 g masy kajmakowej ( duża puszka ) 2 budynie waniliowe po 40 g każdy 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru(...)DODATKOWO : 100 g czekolady mlecznej 1 puszka orzeszków solonych forma do pieczenia 25/30 cm PRZYGOTOWANIE : Blaszkę należy wyłożyć papierem do pieczenia, na dno układamy 1 warstwę herbatników. Budynie mieszamy z mlekiem i cukrem, zagotowujemy ciągle mieszając aż powstanie gęsty budyń. Gorący wylewamy na pierwszą warstwę ciastek i układamy drugą. Mleko z puszki wykładamy do miseczki i podgrzewamy lekko w mikrofalówce

Kulinarne Fantazje Marioli
Walentynkowy deser w kokosowych miseczkach 155

któż nie pokusi się na taką małą słodką czekoladowo-waniliową rozpustę? Składniki: suszone połówki kokosa 1 i 3/4 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka masła 1 budyń o smaku czekoladowym – u mnie Wodzisław krem waniliowy* chipsy kokosowe odrobina niesłodzonej konfitury jagodowej listki świeżej mięty *użyłam takiego jak w tym przepisie (klik) , ale możecie użyć dowolnego lub dodać(...)truskawki i odrobinę bitej śmietany Przygotowanie: Przygotowujemy budyń. Jedną szklankę mleka z dodatkiem cukru i masła gotujemy w garnku z grubszym dnem (ja mam specjalny do mleka), a w 3/4 szklanki mleka mieszamy dokładnie z proszkiem budyniowym. Do gotującego się mleka dolewamy rozrobiony proszek. Gotujemy całość do gęstości. Gotowy budyń przekładamy do kokosowych miseczek, posypujemy chipsami kokosowymi i odstawiamy

Słodkie okruszki
Pączki z ciasta budyniowego 188

Ciasto:  1 kg mąki,  6 żółtek + 2 jajka,  100g świeżych drożdży,  200g masła,  szklanka cukru,  50g spirytusu,  szczypta soli,  1 budyń śmietankowy,  konfitura do nadziewania,  cukier puder do oprószenia lub lukier,  1litr oleju,  200g smalcu do smażenia. Zagotować 1 i 1/2 szklanki wody. W 1/2 szkl. wody rozpuścić(...)budyń, wlać do gotującej się wody i, stale mieszając, gotować, aż zgęstnieje. Lekko przestudzić. Mąkę wsypać do miski, dodać sól, wkruszyć drożdże oraz dodać pokrojone na kawałki masło. Dodać ugotowany budyń. Jajka oraz żółtka utrzeć wraz z cukrem. Dodać do mąki. Wlać spirytus. Zagnieść gładkie ciasto. Zostawić je w misce, przykryć lnianą ściereczką i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce

Z miłości do słodkości
Karpatka 144

200ºC przez około 25 - 30 minut do lekkiego zbrązowienia ciasta (w trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika). W ten sam sposób upiec drugą część ciasta. Wystudzić. Krem: 750ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru lub więcej 150-300 g masła (w temperaturze pokojowej) - w zależności jak maślany chcecie uzyskać krem (ja dałam kostkę 200g) Cukier puder do posypania(...)ciasta Przygotowanie: W szklance mleka rozprowadzić proszki budyniowe. Posłodzić. Pozostałą część mleka zagotować, a następnie wlać rozpuszczony proszek i mieszać aż budyń będzie miał gładką, gęstą konsystencję. Ostudzić. Masło utrzeć mikserem aż będzie bardziej puszyste, a następnie stopniowo dodawać budyń dalej miksując.  Gotowy krem rozsmarować na jednym blacie (na pofalowanej części), przykryć drugim. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem wierzch

Fabryka pomysłów
Ciasto Arbuz 154

czekoladowych do pieczenia Masa śmietanowa czerwona: 0,75 litra śmietany 36% 6 łyżek cukru pudru 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki mleka 10g płatków czekoladowych barwnik czerwony Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka 3 łyżki cukru 150g masła extra Masa cukrowa: 500g cukru pudru   4 łyżki glukozy w proszku 2 łyżki żelatyny   40 ml wody   Poncz(...)mleku żelatynę. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą szpatułki i podzielić na cztery części. 3.  Masa budyniowa Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem, a w 3 szklance mleka rozrobić budyń i dodać do gotującego mleka. Następnie wystudzić. Masło zmiksować za pomocą miksera stopniowo dodając wystudzony budyń. 4.  Poncz Wymieszać wszystkie składniki ponczu (do momentu całkowitego rozpuszczenia cukru

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto potrójnie orzechowe 185

płynnego miodu 2 jajka 1 łyżeczka sody Glazura orzechowa: 250 g pokrojonych orzechów włoskich 2 łyżki miodu 4 łyżki cukru 100 g masła Masa budyniowa: 500 ml mleka 1 budyń śmietankowy 200 g masła 2-3 łyżki cukru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 200 g mielonych orzechów włoskich likier orzechowy -wedle uznania Przygotowanie: Biszkopt orzechowy: Białka oddzielić od żółtek, a następnie(...)momentu zagotowanie, należy zamieszać co jakiś czas, aby się nie przypaliło i ładnie pokryło orzechy. Wyłożyć na jedną część ciasta i upiec na złoty kolor.  Masa budyniowa: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Kawę rozpuszczalną zalać niewielką ilością wody. Miękkie masło utrzeć na jasną i puszystą masę, a następnie dodawać po łyżce budyniu. Na końcu dodać kawę

talerz przyjemności