palona beza włoska sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Jest to sernik bez pieczenia, ale nie sernik na zimno. Masę serową zamiast piec gotuje się jak budyń, dzięki czemu jest bardzo delikatna i aksamitna. Ps. śmiało możecie zrobić swoją ulubioną wersję sernika gotowanego – z karmelem, orzechami, kokosową kruszonką, mleczną czekoladą, chrupiącymi prażynkami … i wszystkim(...)Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20-24 cm ) MASA SEROWA: * ser biały 3-krotnie mielony – 600 g * masło min. 82% – 80 g * cukier drobny – 150 g * jajko – 2 szt * budyń śmietankowy – 1 op / 60 g * herbatniki – ok. 25 szt MUS: * truskawki – 250 g * cukier puder – 8 łyżek * sok z cytryny – 1 łyżka * żelatyna
Ostra na Słodkonajlepszy budyń jaki w życiu jadłam! Kremowy, mleczny, kokosowy i delikatny w smaku, cudowny! Składniki, które zwykle mamy w domu, kilka minut cierpliwości i gotowe. Najlepszy budyń na świecie! Z powodzeniem można go przygotować na świąteczne dni, jako deser. Dzieci pokochają ten kokosowy, mleczny smak! Kokosowy budyń z kaszy manny Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny cukier
Moja smaczna kuchniaproblemu. Polecam! Tort Barbie Składniki: Na biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Na krem owocowy: 300ml soku Kubuś z marchewką 1 budyń śmietankowy Na krem śmietankowy: 300ml śmietanki kremówki 300g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Do nasączenia: pół szklanki przegotowanej wody, wystudzonej sok z połowy cytryny(...)studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Biszkopt wyjmujemy z formy dopiero po wystudzeniu. Biszkopt kroimy na 4 blaty. Masa owocowa: z podanej ilości soku odlewamy pół szklanki i mieszamy z budyniem. Resztę zagotowujemy. Do gotującego się soku wlewamy budyń, mieszamy do powstania gęstej masy i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia mieszając co jakiś czas. Masa śmietankowa: kremówkę (nie ubitą) miksujemy
Smak mojej kuchniSkładniki: 2 duże paczki krakersów 1 litr mleka 3/4 szklanki cukru 1/2 l śmietany kremówki 36 % 1 cukier waniliowy 1 szklanka słonecznika łuskanego 1 szklanka mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajo 1 puszka gotowej masy kajmakowej 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy Masa budyniowa: Do 1,5 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, jajko(...)budyń oraz mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotować z cukrem wanilinowym i z cukrem kryształem. Do gotującego się mleka wlać wolnym strumieniem uzyskaną masę jajeczną, cały czas energicznie mieszając (najlepiej trzepaczką), by nie powstały grudki. Masę budyniową lekko przestudzić. Na spodzie wyłożonej papierem do pieczenia blachy ułożyć warstwę krakersów. Na nią wylać lekko przestygniętą masę budyniową, następnie przełożyć warstwą krakersów, następnie
Mojewlasne.plmąki, żółtka, cukier rozmieszać bardzo dokładnie z niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotować i wlać do niego wcześniej rozrobioną mąkę z żółtkami i cukrem, cały czas mieszając do otrzymania budyniu. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło powinno mieć temperaturę pokojową, utrzeć je mikserem i ciągle ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, na dno wyłożyć warstwę herbatników
Mojewlasne.plmiodzie sięgam, kiedy zależy mi na dużym, podzielnym cieście, które spokojnie może postać kilka dni nie tracąc świeżości. Takim ciastem jest właśnie "Ukrainka"- kakaowo miodowe blaty przełożone budyniem i polane domową polewą. Zrobiłam je na spotkanie rodzinne, na którym miało spore wzięcie a wszyscy dziwili się, że chciało mi się piec aż pięć placków osobno. Dla mnie to pestka(...)minut. Wystudzić. Przygotować krem: mąkę, mąkę ziemniaczaną, jajka i cukier puder rozmieszać w mleku dokładnie, żeby nie było grudek. Przelać do garnka o grubym dnie i ugotować na budyń. Wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć a następnie ucierając dodawać po łyżce budyniu. Kremem przekładać placki. Kakao, masło i cukier puder zagotować, dodać wrzątek i mieszać energicznie aż powstanie gładka polewa
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawieczorem ustalić co dobrego przygotuję rano. Tym razem zaplanowałam przepis z owsianką w roli głównej. Nie była to jednak taka zwykła owsianka. Powstał z niej delikatny i bardzo syty budyń, do którego dodałam kokos o orzechy włoskie. Niebo w gębie, jestem przekonana, że z owocami, jest jeszcze lepsza! Spróbuj i Ty! Jest wiosna, czas na fit śniadanka! Budyń owsiany(...)garnka wlewamy mleko i wodę. Wsypujemy płatki owsiane i cukier. Całość gotujemy na małym ogniu, aż płatki rozpadną się i owsianka zgęstnieje. Owsiankę miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania konsystencji budyniu. Przelewamy do miseczki. Posypujemy orzechami włoskimi i kokosem. Smakuje doskonale na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaziemniaczanej 1 łyżka octu 1/3 szkl. oleju Ciasto 6 żółtek 2 jajka 6 łyżek cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 1/3 szkl. oleju Krem: 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 i 3/4 szkl. mleka 4 czubate łyżki cukru 250 g kostka masła Poza tym: ciastka z nadzieniem malinowym lub truskawkowym 2 galaretki różowe (rubinowa- wieloowocowa) Słoik(...)st.C. W tym czasie galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra gorącej wody i odstawiamy do schłodzenia. Proszek budyniowy mieszamy z 3/4 szkl. mleka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, wlewamy rozrobiony budyń i ciągle mieszając zagotowujemy. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie miękkie masło ucieramy na puszystą masę i stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Ciasto przekrawamy na dwa placki. Jeden z nich smarujemy
Podróż w kulinariabardzo pyszne. Polecam 😊 Składniki: krem 5 szklanek mleka 3 żółtka 150 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 100 g mąki 2 budynie śmietankowe dodatkowo herbatniki (40 szt.) cukier puder Wykonanie: 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym oraz 50 g masła. Pozostałą szklankę mleka wymieszać z żółtkami, mąką(...)budyniem, na jednolitą gładka masę. Do gotującego się mleka wlać masę jajeczno-budyniową, gotować na małym ogniu, ciągle mieszając aż masa zgęstnieje, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na biały krem i stopniowo dodawać łyżka po łyżce budyniu. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą, na dno poukładać herbatniki. Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać i przykryć pozostałymi herbatnikami. Ciasto
magiczna kuchnia Kasimiód 2 łyżki, mleko 2 łyżki, soda 1 łyżeczka, masa serowa: ser biały 1 kg, jajka 4 szt, masło 200 g, cukier puder 1,5 szklanki, mleko 200 ml, budynie śmietankowe (nie słodzone) 2 opakowania, olejek waniliowy 1 łyżka, krokant orzechowy: orzechy włoskie 20 dag, masło pół kostki, cukier 10 dag, miód 2 łyżki, Sposób przygotowania: Składniki ciasta, najpierw siekamy(...)serka swojskiego. Masło rozpuszczamy. Jajka miksujemy z cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy rozpuszczone masło i zmielony ser. Następnie serową masę przekładamy do garnka i stawiamy na palnik o małej mocy. Budynie rozpuszczamy w mleku. Gdy masa serowa zacznie się gotować to powoli dodajemy rozpuszczone budynie i wlewając je do masy, masę należy przez cały czas energicznie mieszać, aby się nie przypaliła
kulinarne odsłony patitemperaturze pokojowej. 3/4 szklanki mleka razem z cukrem musimy zagotować. W reszcie rozpuszczamy obie mąki, dodajemy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy do momentu, aż zrobi nam się budyń. Odstawiamy, studzimy, budyń może być letni. 2. Masło ucieramy mikserem, dodajemy stopniowo ostudzony budyń, na końcu wiórka kokosowe. Dodatkowo: biszkopty okrągłe (z całej paczki zostało mi 4 sztuki) 1/2 opakowania
kruche babeczkimargaryny 4 jajka 2 łyżki śmietany 2 łyżki kakao Krem budyniowo-śmietanowy 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1/2 szklanki gorącej wody 1 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 opakowanie budyniu śmietankowego 200 g śmietanki kremówki Ciasto kruche: mąkę pszenną przesiać i wymieszać z mąką krupczatką, cukrem i proszkiem do pieczenia. Posiekać nożem z zimną margaryną, potem dodać jajka i śmietanę(...)rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Szklankę mleka wlać do garnka. W pozostałej części rozpuścić proszek budyniowy. Do mleka dodać cukier, zagotować, wlać mleko z proszkiem budyniowym i ugotować budyń. Zdjąć z ognia i połączyć z rozpuszczoną galaretką. Mieszać do czasu, aż powstanie jednolita masa. Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Schłodzoną kremówkę ubić i miksując porcjami dodawać do wystudzonego budyniu
Ewusiowe Smakisoku z cytryny; Żółtka, 125 ml mleka i mąkę wymieszać. Pozostałe mleko zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka dodać masę żółtkową i mieszając doprowadzić budyń do zagotowania. Gotować około 2 minut. Budyń wystudzić. Masło utrzeć na krem i cały czas ucierając dodawać stopniowo po łyżce budyniu, na koniec dodać sok z cytryny. Frużelina wiśniowa
In my kitchenPLACUSZKI BUDYNIOWE Delikatne i puszyste jak puch placuszki budyniowe. Budyń jest ewidentnie wyczuwalny. Są lekkie, a smażenie ich nie wymaga tłuszczu, bo nie przywierają do patelni. Złociste, idealne na śniadanie podane z marmoladą, dżemem lub owocami ze słoiczka. Dla mnie wystarczy sam cukier puder :) ~~SKŁADNIKI~~ jaja 2 sztuki cukier puder 2 łyżki mąka 3 łyżki budyń waniliowy lub inny(...)Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder i dalej ubijamy na sztywną pianę. Do białek dodajemy żółtka i olej. Delikatnie mieszamy. Następnie przesianą mąkę i budyń z proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką, aż nie będzie grudek. Patelnie rozgrzewamy ( można wysmarować cienką warstwą oleju - ja smaruje ręcznikiem papierowym, dzięki czemu ściągam nadmiar oleju ). Nakładamy łyżkę masy
Kuchnia Paulettesmąkę. Resztę mleka zagotować, wlać wymieszaną mąkę i mieszając zagotować. Zdjąć z ognia wlać żółtka zmiksowane z cukrem, wymieszać i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i do gorącego budyniu wlać rozmieszane w 1/4 szkl wody cappuccino oraz rozmieszaną w 1/4 szkl ciepłej wody żelatynę. Dokładnie wymieszać przykryć z wierzchu folią spożywczą by nie zrobił się "kożuch" i odłożyć(...)chłodne miejsce do przestudzenia. Gdy budyń będzie zimny i lekko zgęstnieje utrzeć masło i dodawać małymi porcjami budyń i ucierać do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopt nasączyć i wyłożyć krem cappuccino. Odłożyć do stężenia. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno pod koniec dodając cukier puder oraz wlewać wolnym strumieniem namoczoną i rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Bitą śmietanę
Ala piecze i gotuje