budyń - 12640 przepisów (strona:240/843)

FANTAZYJNA KOSTKA 165

galaretki o smaku pomarańczowym 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym 1200 ml gorącej wody na każdy smak galaretki (czyli po 300 ml na każdy smak) Krem waniliowy: 2 opakowania budyniu o smaku waniliowego 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Ciasto kakaowe - mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać. Ubić jajka z cukrem(...)spód tortownicy wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Krem waniliowy - ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier i cukier waniliowy ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Schłodzić. Galaretkę - każdy ze smaków

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami 161

porzeczkami. Przeważają w nim czarne owoce, ale są także dla bardziej wyrazistego smaku i czerwone. Bazą jest kruche ciasto, a warstwą scalającą pianka z białek oraz z waniliowego budyniu. Będzie to Ciasto z waniliową pianką i porzeczkami . Składniki: ciasto: - 500g mąki (u mnie typ 450) - 250g zimnego masła - 5 żółtek (jajka wielkości L) - 3/4 szklanki cukru pudru - 1 1/2 łyżeczki(...)proszku do pieczenia pianka: - 5 białek  - 1 szklanka cukru - 2 waniliowe budynie bez cukru - 1/3 szklanki oleju rzepakowego masa owocowa: - 500g porzeczek (400g porzeczek czarnych + 100g porzeczek czerwonych) - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki cukru pudru dodatki: - cukier puder do posypania Forma:   blacha kwadratowa 24  x 24cm   (ja używam dużej blachy, którą pomniejszam wkładając do niej

Kuchnia co dnia
Ciasto Plamka 201

Plamka  ,,Flecken- kuchen,, Składniki: 4 jajka 200g cukru 74ml oleju słonecznikowego  100g kremówki 30% 200g mąki 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia 250g gotowego budyniu 250g jogurtu naturalnego  4 łyżki cukru pudru szczypta soli  Przygotowanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka, cukier i olej zmiksować na jednolitą(...)pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać. Na końcu delikatnie szpatułką wmieszać pianę z białek.  Przelewamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy (ok 22x30). Przed włożeniem do piekarnika nakładamy budyń porcjami, dość gęsto tworząc białe łaty. Pieczemy góra-dół w nagrzanym piekarniku 175'C przez 30-35minut.  Jogurt naturalny mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru. Ciasto po upływie

Tagebuch po polsku
Murzynek Na Marmurku Z Czarną Porzeczką 147

pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na marmurek: 600 gr jogurtu owocowego ( u mnie malina z truskawką ) 4 łyżki oleju 3 całe jajka 2 łyżki cukru pudru 1 cały budyń np. waniliowy bez cukru + 1 czubata łyżka budyniu lub mąki ziemniaczanej 1 łyżka czubata mąki pszennej garść owoców czarnej porzeczki lub jagody 1. Masło, cukier, kakao i wodę zagotowujemy(...)proszek do pieczenia i miksujemy. Na konie dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy całość już nie robotem ! 4. Jogurty przelewamy do miski i miksujemy z całymi jajkami, dodajemy następnie budyń, mąkę oraz cukier puder. 5. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na dno cześć masy kakaowej tak tylko aby zakryła nam spód ciasta. Następnie tworząc esy-floresy wylewamy połowę

Gotowanie...to proste !
Biszkopt z malinami 140

kwadratowa) 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki 4 łyżki oleju pół łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżki octu Masa: 2 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru 200g masła 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 500g malin 2 galaretki malinowe Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek.  Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając(...)temperaturze 180 stopni. Masa:  Odlewamy pół szklanki mleka,  w którym mieszamy cukier i proszek budyniowy.  Pozostałe mleko gotujemy.  Zawartość szklanki wlewamy na gotujące się mleko. Budyń mieszamy, gotujemy i studzimy.  Masło ucieramy z cukrem pudrem.  Stopniowo dodajemy zimny budyń.  Ten krem wykładamy na ostudzony biszkopt.  Galaretki malinowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie według

Pyszności Słodkości
KAWOWE BABECZKI Z JAGODAMI 174

szkl. mąki krupczatki, 150 g masła, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 2 łyżeczki ciemnego kakao, 2 łyżki zimnej wody, 1 żółtko Krem kawowy: 1 szkl. mleka, ½ szkl. cukru, 1 budyń waniliowy, 200 g masła, 2 łyżki kawy sypanej Dodatkowo: jagody, rozpuszczona czekolada, posypka WYKONANIE Ciasto: mieszamy suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy(...)stopniach. Krem kawowy: Kawę zaparzamy w ¾ szkl. wrzątku. Odcedzamy na sitku, studzimy. Mleko zagotowujemy z cukrem (1/3 szkl. mleka odlewamy). Odlane mleko rozrabiamy z budyniem, dodajemy do gotującego mleka, zagotowujemy, studzimy. Miękkie masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy po 1 łyżce budyniu. Następnie dodajemy fusy z kawy oraz 2 łyżki wódki, mieszamy. Przestudzone tartaletki napełniamy kremem, ozdabiamy jagodami, posypką oraz

słodki bratek
Bananowy budyń z kaszy jaglanej 151

Budyń z kaszy jaglanej? To świetna alternatywa dla tradycyjnego mlecznego budyniu do którego mam awersję od zawsze. Ten zjadłam z przyjemnością. Jest bardzo prosty do przygotowania, a do tego po 100- kroć zdrowszy i smaczniejszy. Super śniadanie, a podany z frużeliną owocową smaczny podwieczorek. Przypomnę tylko, iż poczciwa jaglanka to rekordzistka jeśli chodzi o zawartość krzemionki, dlatego zadba o Twoje(...)włosy, skórę i paznokcie. Ponadto odkwasza organizm, dostarczy sporo witaminy B i F oraz lecytyny. Budyń na bazie kaszy jaglanej przygotowałam z bananem i mlekiem kokosowym. Składniki: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej   około 1 szklanki mleka kokosowego 1 szklanka truskawek 1 łyżka ksylitolu/cukru wanilia (u mnie z młynka) Wykonanie: kaszę jaglaną ugotować wg tego przepisu truskawki obrać, odszypułkować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciacho Cappuccino 369

biszkopt: 5 jajek 10 łyżek cukry 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Składniki na masę budyniową: 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka masło 200 g spirytus 2 łyżki  cukier 4 łyżki   Składniki na masę cappuccino: 5 łyżeczek żelatyny 2 szklanki mleka 7 łyżek kawy cappuccino(...)przekładamy ciasto.Pieczemy w 170 stopniach koło 25 minut.Po upieczeniu wyjmujemy i przekładamy na kratkę do ostygnięcia.   Krok 2 Do garnka wlewamy 1 szklankę mleka i zagotowujemy,dodajemy rozmieszany budyń z cukrem . Zostawiamy do wystygnięcia.Miksujemy budyń z masłem i spirytusem na gładki krem   Krok 3 Mleko gotujemy i wsypujemy cappuccino do niego, mieszamy i studzimy.Ostudzone mleko ubić

Różowa kuchnia
DESER W STYLU TIRAMISU Z WIŚNIAMI 147

Składniki: biszkopty podłużne (28 sztuk) 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml gorącej wody 2 opakowania budyniu czekoladowego 250 g masła lub margaryny 1/2 litra mleka 2 łyżki syropu barmańskiego o smaku rumu z czekoladą np. firmy Victoria`s 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżka ciemnego kakao 30 - 40 dag wiśni Dodatkowo: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie(...)Wiśnie - opłukać w zimnej wodzie, osączyć i wydrylować. Nasączenie - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy syropu barmańskiego. Odstawiamy do ostygnięcia. Krem -   ugotować budyń w 1/2 litra mleka - wystudzić. Następnie margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Następnie dodać kakao, wymieszać. Na koniec dodać serek

Ciastka - domowe słodkości
Pieczone jabłka z sosem waniliowym 184

porcji: - 5 niewielkich jabłek  (szara reneta) - 5 łyżeczek rodzynek - 5 łyżeczek płatków migdałów - jogurt naturalny gęsty ( np. typu greckiego) - cynamon - cukier trzcinowy - sok z limonki sos waniliowy: 25g. budyniu waniliowego lub śmietankowego 400g.  mleka 3 łyżeczki cukru 1 laska wanilii Jabłka umyć, wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne od strony ogonka, ( dość spore dołki aby zmieściło się nadzienie, ale bardzo(...)ziarenka wanilii, (przeciętą i wydrążoną laskę wanilii też można dodać, dzięki niej sos będzie bardziej aromatyczny, należy jednak pamiętać aby ją usunąć przed podaniem). Do reszty mleka dodajemy budyń, gdy mleko z wanilią się zagotuje wlewamy rozmieszany budyń, i gotujemy jeszcze chwilkę. Upieczone jabłka polewamy sosem waniliowym tuż przed podaniem

Lubię to gotuję
Malinowy Obłoczek 54897

Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, 1,5 łyżki kakao, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa: 2 szklanki mleka, 2 budynie waniliowe, 2 łyżki cukru, 200g masła, 2 łyżki cukru pudru, 50 ml likieru advocat, Dodatkowo: 500g malin, 3 opakowania galaretki malinowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam(...)pół szklanki. Pozostałe mleko przelewam do garnka i gotuję. W odlanym mleku mieszam cukier oraz proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka. Cały czas mieszając gotuję 2 minuty. Budyń studzę. Masło ucieram razem z cukrem pudrem. Stopniowo dodaję zimny budyń. Dokładnie ucieram. Na końcu wlewam likier advocat. Ucieram. Masę wykładam na ciemny biszkopt. Wyrównuję. 3. Galaretki malinowe rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z porzeczką i bezą 170

Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy bez obciążenia 15min. Składniki: - czerwona porzeczka - czarna porzeczka lub maliny - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżka cukru pudru - 1 opakowanie budyniu - 500 ml mleka - 2 białka - 100g cukru - 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: 1. Przygotowujemy budyń według zaleceń na opakowaniu. Przygotowany budyń wykładamy na ciasto. 2. Owoce należy umyć i przełożyć

Coś z niczego
Biszkopt z kremem waniliowym 122

wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do prostokątnej formy(wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą). Pieczemy około 30 min w tem 180st. Krem: 2 budynie waniliowe 3/4 litra mleka kostka masła Sposób wykonania: Budynie gotujemy według instrukcji na opakowaniu (redukując ilość mleka do 3/4 litra) Dobrze studzimy. Kostkę masła ucieramy na gładką masę, dodajemy(...)łyżce budyniu. Dokładnie mieszamy. Dodatkowo Galaretka brzoskwiniowa Galaretkę rozpuszczamy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Wykończenie ciasta: Na ostudzony biszkopt nakładamy krem oraz lekko tężejącą galaretkę. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin

Smaki Natalii
Ciasto "Kubuś" 179

Składniki: Na biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Kubusiowa: 900 ml soku Kubuś( dowolny smak) 2 budynie waniliowe/śmietankowe Masa śmietanowa 250 ml śmietanki 30-36% 1 galaretka pomarańczowa Dodatkowo 2 opakowania herbatników Polewa czekoladowa(domowa/kupna) Sposób wykonania: Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy(...)dodajemy cukier. Dalej ubijamy. Dorzucamy po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Pieczemy około 30-35min w temperaturze 175st.  Masa Kubusiowa:  Budynie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowania, tylko że mleko zastępujemy sokiem. Gotujemy budyń do momentu aż dobrze zgęstnieje. Gorący wylewamy na ostudzony biszkopt. Masa śmietanowa:  W szklance wody rozrabiamy

Smaki Natalii
Ciasto Shrek 150

latin;} Składniki: Na biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Kubusiowa: 900 ml soku Kubuś( zielony) 2 budynie waniliowe/śmietankowe Masa śmietanowa 250 ml śmietanki 30-36% 1 galaretka agrestowa Dodatkowo 2 opakowania delicji Polewa czekoladowa(domowa/kupna) Sposób wykonania: Biszkopt:  Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy(...)dodajemy cukier. Dalej ubijamy. Dorzucamy po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Pieczemy około 30-35min w temperaturze 175st.  Masa Kubusiowa:  Budynie gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowania, tylko że mleko zastępujemy sokiem. Gotujemy budyń do momentu aż dobrze zgęstnieje. Gorący wylewamy na ostudzony biszkopt. Na to wykładamy delicje. Masa śmietanowa

Smaki Natalii

Proponowane wyszukiwania