budyń - 12640 przepisów (strona:247/843)

Bananowy Kuba 227

łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 900 ml soku pomarańczowego ( ja dałam Pysia) 3 opakowania budyniu śmietankowego bez dodatku cukru 500 gr śmietany 30% 4 brzoskwiniowe galaretki 3-4 banany tłuszcz do formy Wykonanie:  Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę. Dodajemy do białek(...)opadła.  Ciasto wylewamy do dużej wysmarowanej tłuszczem blachy i pieczemy w temp. 180*C przez 35 minut. Po upieczeniu studzimy biszkopt. W jednej szklance soku rozpuszczamy 3 budynie , a resztę soku zagotowujemy. Kiedy sok zacznie wrzeć wlewamy do niego rozmieszany proszek i gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając aż uzyskamy gęstą masę. Wylewamy gorący budyń na biszkopt

W Moim Magicznym Domu
Karmelowiec bez pieczenia 156

deser wykombinowałam, prawdę mówiąc z tego, co mi zostało. Ale wyszło pyszne! Szybkie, takie "przy okazji". Koniecznie wypróbujcie! Składniki:  (na formę 25x40cm) KREM: 800ml mleka 2 opakowania dużego budyniu o smaku toffi 300g miękkiego masła 4 łyżki cukru ŚMIETANA: 500ml śmietanki kremówki (użyłam śmietanki 35% Mlekoma ) 3 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa + 2 łyżki żelatyny 1 szklanka wrzątku(...)tabliczki gorzkiej czekolady (startej) Przygotowanie: KREM: Z 800ml mleka odlać 3/4 szklanki, resztę zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozpuścić proszek budyniowy. Wlać na gotujące się mleko, ugotować klasyczny budyń. Przykryć folią spożywczą na wierzchu, ostudzić.  Masło utrzeć na puszystą masę, dodawać po łyżce zimny budyń, miksować do uzyskania kremu. ŚMIETANA: W 1 szklance wrzątku rozpuścić galaretkę razem

Cakes By Kejt
Naleśniki czekoladowe 145

Naleśniki pojawiają się w moim menu raz na jakiś czas. Przepis jest wciąż ten sam. Zmieniam jednak smak naleśnika, dodając do masy określony budyń. naleśniki waniliowe -  KLIK naleśniki budyniowe - KLIK To super opcja na śniadanie bądź kolację, a przepis można modyfikować na wiele sposobów. Dzisiaj było czekoladowo. Naleśniki czekoladowe  (5 szt.) 2 jajka 100 ml mleka (u mnie(...)mleko kokosowe) 2-3 łyżki mąki ryżowej Ulubiony budyń 35g bez cukru (czekoladowy) Budyń mieszam z mlekiem i dodaję pozostałe składniki.  Smażę z obu stron na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE 5 sztuk - 482kcal 19,5B/12,1T/73,2W Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Ciasto 3 BIT 120

Dnia Pieczenia mam dla Was coś słodkiego :) Składniki: ciasto - 4 szklanki mąki pszennej - 4 żółtka - 250 g margaryny - 4 łyżki miodu - 1 łyżeczka sody - 1 szklanka cukru krem - 2 budynie waniliowe - 1/2 litra mleka - 1 galaretka cytrynowa - 200 g masła oraz - 1 puszka masy krówkowej - orzechy włoskie Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na 3 części. Pieczemy(...)przez około 15 minut w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Budynie gotujemy na mleku i dodajemy galaretkę w proszku. Masło rozcieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na pierwszy placek wykładamy 3/4 puszki masy krówkowej, na to drugi placek, masę budyniową oraz trzeci placek. Wierzch ciasta smarujemy resztą masy krówkowej i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi

Zainspirowana w kuchni
Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami 149

orzechami Składniki: Około 100 sztuk herbatników 1 kg sera mielonego z wiaderka 2 jajka 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 kostka (250) masła, lub ewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka rodzynek Pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej Opakowanie orzechów włoskich Puszka kajmaku lub skondensowanego słodzonego mleka w puszcze Jeżeli nie masz(...)jest gładka jak aksamit wyłączamy na chwilkę kuchenkę i dodajemy garść rodzynek. Do miseczki wsypujemy 3 proszki budyniowe, dolewamy mleko i mieszamy do momentu uzyskania idealnie gładkiej masy. Wlewamy budyń do masy serowej. Dokładnie mieszamy oraz włączamy kuchenkę. Ciągle mieszając masę uzyskujemy krem o konsystencji budyniu. Gorącą masę budyniową wlewamy na wcześniej przygotowane herbatniki. Wygładzamy i szybko przykrywamy gorącą masę

Kocham Czekoladę
Szarlotka z budyniową pianką 125

pieczenia cukier waniliowy Składniki na masę jabłkową 1.5 kg jabłek kwaskowych 150 g cukru cukier waniliowy garść rodzynek garść orzechów laskowych pół łyżeczki cynamonu Składniki na budyniową piankę budyń śmietankowy (2 małe) 50 g cukru 5 białek szczypta soli   Kruche ciasto: Do misy wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy żółtka , wsypujemy cukier i dodajemy pokrojone masło . Włączamy mikser(...)małych obrotach i miksujemy do połączenia składników. Teraz wyjmujemy z misy , zagniatamy na stolnicy. Pianka: Ubijamy białka z odrobiną soli , dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Wsypujemy budyń i jeszcze chwile miksujemy . Jabłka : Jabłka obieramy, wycinamy środki i trzemy na tarce, albo kroimy. Wkładamy do garnka i na małym ogniu przesmażamy, dodajemy rodzynki, orzeszki i cynamon. Jak mamy dużo soku

Kocham Czekoladę
Zakręcona drożdżówka budyniowa 123

drożdży 30 g cukru trzcinowego 540 g mąki 200 ml mleka 2 jajka 1 żółtko 75 ml oleju masło i bułka tarta do formy Masa budyniowa: 2 budynie o smaku czekoladowym 3 szklanki mleka jeżeli budyń nie jest słodzony to dodatkowo 0,5 szklanki cukru trzcinowego 100 g rodzynek Drożdże pokrusz i utrzyj z łyżką cukru. Mleko podgrzej. Mąkę, jajka(...)ciepłe mleko i drożdże, wyrabiaj mikserem. Miskę przykryj i odstawi na pół godziny do wyrośnięcia. W rondelku zagotuj 2,5 szklanki mleka i rozpuść cukier, w pozostałym mleku wymieszaj budyń i wlej do rondelka. Mieszaj energicznym ruchem ok 1 minuty na ogniu, następnie ściągnij z kuchenki cały czas mieszając. Masę budyniową odstaw do ostygnięcia. Formę do baby posmaruj masłem

Kocham Czekoladę
Szarlotka z budyniem (bez glutenu) 158

jadłam) i dodatek masy budyniowej. Dodatek kremowej masy re w elacyjnie komponuje si ę z ciastem . Całość rozpływa się w ustach i znika w mgnieniu ok a. SZARLOTKA z BUDYNIEM  (gluten free)  Składniki: (forma20x30) ciasto : 125 g mąki ryżowej 125 g mąki owsianej 80 g mąki gryczanej 40 g mąki ziemniaczanej 80 g cukru 200 g masła(...)jajka dodatkowo: 5 - 6 jabłek 3 łyżki brązowego cukru cynamon według uznania masa budyniowa: 500 ml mleka kokosowego 1 opakowanie budyniu bezglutenowego 2 łyżki cukru 50 g białej czekolady Przygotowanie: ciasto: Wszystkie składniki podane do ciasta wsypujemy do miski i szybko zagniatamy. 1/3 ciasta odkładamy do lodówki,a pozostałe ścieramy na tarce o grubych oczkach do formy (20x30) wyłożonej papierem

Bon appetit mon amie
Ciasto z rabarbarem i budyniem biszkoptowym 162

Sezon na rabarbar jest krótki, to warzywo nadaje wypiekom oryginalny słodko-kwaskowy smak. A najlepiej smakuje na kruchym spodzie, dodatek słodkiego biszkoptowego budyniu wspaniale przełamuje jego kwaśny smak. Klasyka która oczaruje domowników i gości ;) Składniki: Blaszka 25/30 cm Ciasto kruche: 3 czubate szklanki mąki pszennej 25 dag masła 3 żółtka 1 całe jajko 3 łyżki śmietany ¾ szklanki cukru(...)cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2  budynie biszkoptowe 1 litr mleka Łodygi rabarbaru-ilość wg uznania 4 łyżki brązowego cukru z cynamonem Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukry, żółtka, wbijamy jajko, dodajemy śmietanę i wiórki zimnego pokrojonego masła, zagniatamy ciasto kruche. ¾ części ciasta wylepiamy spód wyłożonej pergaminem blaszki

Wanilia i Kardamon
FALE DUNAJU Z TRUSKAWKAMI 185

waniliowy 6 jajek 250 g margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek mleka 2 łyżeczki kakao aromat arakowy Krem budyniowy: 1 szkl. mleka, 1 szkl. cukru 1 budyń waniliowy 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 łyżka likieru kokosowego 1 margaryna   Dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa WYKONANIE Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrami, następnie dodajemy po 1 jajku i dalej mieszamy(...)jednej dodajemy kakao, drugą pozostawiamy białą. Na brytfankę wylewamy jasne ciasto, na wierzch ciemne. Układamy truskawki. Pieczemy 35 min. w 180 stopniach. Krem: W 1/4 szkl. mleka rozpuszczamy budyń. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem. Studzimy. Ucieramy margarynę, dodajemy wystudzony budyń, wiórki kokosowe oraz alkohol. Po upieczeniu ciasto odwracamy, smarujemy kremem. Truskawki kroimy na połówki, układamy na kremie. Galaretkę rozpuszczamy

słodki bratek
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 169

przez 45 minut. W razie potrzeby można jeszcze chwilę podsuszyć przy uchylonym piekarniku. Krem budyniowy: 1 i 1/2 szklanki mleka 2 żółtka 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu śmietankowego 3/4 szklanki cukru po pół kostki masła i margaryny mlecznej mały kieliszek czystej wódki          Połowę mleka zagotować z cukrem, pozostałą część wymieszać(...)żółtkami, mąką i proszkiem budyniowym. Ugotować budyń. Wystudzić. Zmiksować masło i margarynę. Stopniowo dodawać zimny budyń. Dokładnie utrzeć. Pod koniec ucierania dodać alkohol. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt. Ponadto: 50 dag truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 500 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny

Praktyczna pl
Szarlotka z migdałową kruszonką 259

Pyszna szarlotka z dużą ilością grubo pokrojonych jabłek, budyniem i maślaną kruszonką z dodatkiem migdałów. Podana na ciepło z gałką lodów bakaliowych smakuje mi najbardziej. Składniki: Na blaszkę 36x24cm Ciasto: 300g masła 3 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 kg jabłek (przed obraniem) 2 op budyniu śmietankowego 850ml mleka(...)minut.  2. W trakcie pieczenia jabłka obrać i pokroić na większe kawałki. Wymieszać z cynamonem i wyłożyć na podpieczony spód. Na jabłkach rozsmarować ugotowany w 850ml mleka budyń. 3. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce i wymieszać z płatkami migdałowymi. Posypać wierzch ciasta i ponownie wstawić do piekarnika na ok 40 minut. Podawać na ciepło z lodami

Kuchnia w czekoladzie
Tapioka z wiśniami 174

świeże płatki migdałowe  kilka kropli ekstraktu migdałowego Przygotowanie: Tapiokę gotujemy na mleku (może to być mleko roślinne np. kokosowe albo owsiane) aż zacznie się kleić i powstanie gęsty budyń. Budyń dosładzamy według uznania i dodajemy kilka kropli ekstraktu migdałowego. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.  Budyń przekładamy do miseczek, dodajemy drylowane wiśnie (ja użyłam z kompotu

Bon appetit mon amie
3 bit 173

pozostałych egzaminach maturalnych ;) Składniki: 4 paczki śmietan fix 1 kostka masła 1l śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady 12 paczek herbatników 1 puszka gotowej masy kajmakowej + łyżka masła 4 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru pudru  Przygotowanie: Budynie ugotować w 1l mleka, ostudzony budyń połączyć z masłem. W kolejnej misce ubić śmietankę na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru

Garnkowe fanaberie
Babeczki marmurkowe z różą 160

higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 4 większe babeczki) 1 szklanka mleka 1 jajko klasy L 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki budyniu waniliowego (proszek)* 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao (ciemne, do wypieków) 4-6 łyżeczek konfitury z płatków róży Polska Róża(...)użyłam budyniu (proszek) z cukrem Przygotowanie Do dużej miski wbijamy całe jajko, dodajemy mleko i dokładnie całość mieszamy łyżką. Następnie dodajemy olej i znów mieszamy. W drugiej misce łączymy (również łyżką) mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, cukrem i budyniem waniliowym. Następnie miskę z suchymi składnikami przesypujemy powoli do mokrych, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednaj

Słodkie okruszki