budyń - 12640 przepisów (strona:251/843)

3 Bit 316

zawiera ona sporo nie potrzebnych składników, więc możemy ją przygotować sami. Masę budyniową zawsze robię sama, ale Wy jeżeli chcecie zaoszczędzić czas możecie skorzystać z gotowej masy karpatkowej czy budyniu waniliowego. Wybór należy do Was. Najlepiej smakuje przygotowane dzień wcześniej. Zapraszam!!!   Składniki: 0,5 l śmietany 30% lub 36%, 2 op. fixu do ubijania śmietany, 4 łyżki cukru pudru(...)ziemniaczaną i zwykłą. Dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym i zwykłym. Jak już się zagotuje to dodajemy do niego mleko z mąką. Dokładnie mieszamy, gotujemy kilka minut. Budyń powinien zrobić się bardzo gęsty. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jak budyń wystygnie miksujemy go z masłem na gładką masę. W między czasie jeżeli używamy mleka skondensowanego przygotowujemy masę kajmakową. Puszkę

Passion of Cooking
Ciasto malina w stogu siana 136

szklankę mleka mieszamy trzepaczką z żółtkami, cukrem,cukrem waniliowym,mąkami. Pozostałe mleko podgrzewamy w garnku. Do gotującego się mleka wlewamy mieszaninę z żółtkami. Gotujemy chwilę mieszając. Powinien powstać budyń. Ugotowany budyń studzimy. Zupełnie zimny budyń miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej ( z zimnym masłem prosto z lodówki masa się rozwarstwi) Masa karmelowa: Gotową masę kajmakową z puszki miksujemy

Bon appetit mon amie
Krem budyniowy z owocami 114

połączą z mlekiem, wtedy dodajemy mąkę ziemniaczaną  i mieszamy. Gdy mleko będzie już gorące wlewamy do niego zawartość szklanki, cały czas mieszając. Chwilę gotujemy na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje. Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ubijamy na puch. Dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu, cały czas ubijając. Gotowy krem przekładamy do pucharków. Kiwi obieramy ze skórki

Kulinarne przygody Gatity
Placek "black & white". 118

Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy Składniki: -budyń śmietankowy -2 szklanki mleka -2 łyżki cukru -1 szklanka mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe mleko) -masło -1/5 szklanki wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Budyń gotujemy zgodnie z przepisem(...)opakowaniu a następnie odstawiamy do schłodzenia.Mleko kokosowe podgrzewamy na malutkim ogniu a następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Gotujemy aż wiórki wchłoną mleko i odstawiamy do schłodzenia. Następnie budyń i masę kokosową łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na koniec dodajemy masło i miksujemy jeszcze przez chwileczkę. Masę wykładamy na zimny biszkopt i wkładamy do lodówki. Polewa Składniki: -4 łyżki cukru

Magia jedzenia.
Cytrynowiec 245

Masa cytrynowa:    - 2 budynie cytrynowe  - 1 galaretka cytrynowa  - 1 cytryna   - 25 dkg masła    Pozostałe składniki:  - 0,5 litra  śmietanki 30%  - cukier puder  - cukier wanilinowy  - 3 szt.  śmietan fixu  - wódka do nasączenia herbatników   - herbatniki   Spód biszkoptowy : Składniki:  - 4 jajka  - 130 g mąki(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypana bułką tartą i piec 0k .20-25 min w 200 stopniach C.   Masa cytrynowa:   2 budynie ugotować w 0,5  l. wody. Do gorącego budyniu dodać suchą galaretkę i sok z cytryny. i gorące zmiksować. Do wystudzonej masy dodać masło i zmiksować na masę.Wyłożyć

Moje Słodkie Piekiełko
Ciasto SHREK 148

przez sito i wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec w 170-180* około 20 min. Na ostudzony biszkopt wylewamy mase 1. Masa1: duży zielony kubuś lub pysio 3 budynie waniliowe lub śmietankowe (dla mnie nie ma żadnej różnicy) Odlewamy 1,5 szklanki soku i mieszamy w nim budyń. Resztę soku zagotowujemy i wlewamy wczesniej przygotowany budyń. Gorącą masę wylewamy

Moje Słodkie Piekiełko
Puszyste delikatne Ptasie Mleczko 602

Najlepsze na świecie Ptasie Mleczko nie jadłam lepszego! Ptasie Mleczko Lenki Biszkopt: - 4-5 jaj - 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 budynie czekoladowe - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier wanilinowy - 3/4 szklanki cukru kryształu MASA: - 600 ml śmietanki 30% (dodałam z Lidla w kartonikach) - 4 duże danonki o smaku waniliowym lub 8 małych - 1 cukier wanilinowy - 2 galaretki cytrynowe(...)łyżki kakao - 1 łyżka żelatyny (rozpuszczona w 1/4 szklanki wody) 1. Biszkopt:  Białka ubijamy z cukrami na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy budyń. Gdy masa będzie ubita dodajemy pojedynczo żółtka i delikatnie wsypujemy mąkę wymieszaną z budyniami i proszkiem. Wszystko wylewamy na blaszkę i pieczemy ok 15-18 min w 170*   MASA

Moje Słodkie Piekiełko
Power Fruits Sernik na zimno z owocami:) 135

SERNIK NA ZIMNO POWER FRUITS   Biszkopt: - 4-5 jaj - 1/2 szklanki mąki pszennej - 2 budynie śmietankowe - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 cukier wanilinowy - 3/4 szklanki cukru kryształu Biszkopt:  Białka ubijamy z cukrami na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy budyń. Gdy masa będzie ubita dodajemy pojedynczo żółtka i delikatnie wsypujemy mąkę wymieszaną(...)budyniami i proszkiem. Wszystko wylewamy na blaszkę i pieczemy ok 15-18 min w 170* Biszkopt przekrawamy na pół. SKŁADNIKI na masę serową: 1 kg sera w wiaderku (z lidla) 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru kryształu 0,5 l śmietany 30% można dodatkowo dodać aromat cytrynowy Ser ucieramy z cukrem, obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody (u mnie

Moje Słodkie Piekiełko
3 Bit - Herbatnikowiec 132

potrzebujemy 1 opakowanie krakersów ok 24 szt 1 masa krówkowa kajmakowa ta większa 400-500ml 1 dżem porzeczkowy ( jeśli nie mamy swojego to najlepszy z Lidla) 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 500 ml mleka 3,2% 1 kostka masła śmietankowego 5 łyżek mleka w proszku 1 łyżka cukru waniliowego śmietana 36% lub 30% * płatki migdałowe lub starta czekolada(...)początek rozrabiamy budyń w szklance mleka, resztę zagotowujemy i wlewamy rozrobiony budyń odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy ostygnie miksujemy z masłem. 2. Na dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, rozsmarowujemy masę budyniową i drugą porcję herbatników. 3. Następnie na herbatniki wykładamy masę  krówkową  i rozsmarowujemy. 4. Na masę krówkową krakersy, na krakersy dżem porzeczkowy. 5. Na dżem

Moje Słodkie Piekiełko
Sezamowiec 160

margaryny 3/4 szklanki cukru masa kokosowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 10 dag wiórków kokosowych masa budyniowa: 3/4 litra mleka 1/2 szklanki cukru 35 dag masła 3 budynie śmietankowe łyżka mąki ziemniaczanej 15 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa czekoladowa Sposób przygotowania:  Składniki na ciasto kruche szybko zagniatamy. Dzielimy na trzy równe części. Blaszkę do pieczenia (25x36) wykładamy papierem(...)ubijania dodajemy cukier. Mieszamy z kokosem. Wykładamy na placem posmarowany masą sezamową. Pieczemy przez pół godziny w 160 stopniach C. Z mleka odlewamy pół szklanki mleka w którym rozpuszczamy budynie i mąkę. Resztę mleka podgrzewamy z cukrem. Gdy mleko zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony budyń. Masę studzimy. Następnie za pomocą miksera ucieramy z masłem. Dodajemy wiórki kokosowe. Łączymy za pomocą

Pobite gary Barbary
Metrowiec staruszek 118

szklanki mąki 1.1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 16 łyżek oleju 12 łyżek wody błonnik kakaowy 2 łyżki ( kakao) pół łyżeczki zmielonej wanilii  Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy z cukrem ( 40 g ) mleko 0,5 litra masło 300 g Polewa: 2 tabliczki czekolady mlecznej 5 łyżek mleka lub 7( zobaczycie w trakcie rozpuszczania)  Wykonanie : Do misy(...)foremek do babki.Piekłam koło 45 minut w 170 stopniach. Po wystudzeniu pokroiłam ciasto w "plastry" Smarujemy raz ciemne i raz jasne ciasto i przekładamy kremem  Masa budyniowa: Budyń gotujemy według tego co jest napisane na opakowaniu. Masło miksujemy na masę i dodajemy po łyżce budyniu zimnego. Tak powstaje krem budyniowy. Polewa: Rozpuszczamy 2 tabliczki czekolady( smak wedle gustu

Różowa kuchnia
Odrywana drożdżówka z sosem budyniowym 180

mleka 100 ml oleju rzepakowego 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią 2 łyżki cukru 2 jajka 50 g drożdży świeżych sól morska szczypta Sos budyniowy 750 ml mleka 1 budyń waniliowy na 0,5l b/c 2 łyżki cukru waniliowego z wanilią cukier puder Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Mleko podgrzać w kruszyć drożdże dodać łyżeczkę mąki i łyżeczkę cukru. Dobrze wymieszać(...)ciasto rośnie. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec do zrumienienia około 25 minut. Wyjąć i ostudzić. Sos budyniowy: Z mleka odlać pół szklanki mleka i rozmieszać budyń. Resztę mleka zagotować z cukrami, wlać rozmieszany budyń i mieszając zagotować. Gorący sos przykryć folią spożywczą by nie zrobił się kożuch i ostudzić. Zimne ciasto oprószyć delikatnie cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Słodki smak z dzieciństwa... budyń jaglany z owocami!! 128

Macie ochotę na coś słodkiego, ale nie chcecie podjadać ciastek, czekolady czy cukierków. Mam dla Was pyszny deser. Łatwy do wykonania a przede wszystkim zdrowy, czyli budyń z kaszy jaglanej przekładany truskawkami :)  Zaczynamy!! Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 i 1/2 szklanki mleka ryżowego 1 banan 1/2 łyżeczki miodu owoce Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną przed gotowaniem zawsze płuczę(...)nawet lekko rozgotowana. Jeśli dalej jest twarda i chrupiąca, dolej więcej mleka i gotuj do miękkości. Dodaj do kaszy banana i ok pół szklanki mleka. Zblenduj dokładnie tak, aby budyń miał aksamitną konsystencję. Teraz wystarczy, że dodasz ulubione owoce i budyń gotowy

Bike By Life
Łatwe ciasto z budyniem i wiśniami 216

szklanka cukru drobnego do wypieków 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego 50 ml oleju drylowane wiśnie z kompotu ( ze słoika o poj. 900ml) duży budyń czekoladowy z cukrem przyrządzony według przepisu na opakowaniu ( na 750 ml mleka) Piekarnik rozgrzać do temp. 170 stopni C (termoobieg 150 stopni C). Blachę o wymiarach 32x24 cm wyłożyć(...)mąką ziemniaczaną dodawać do ciasta. Już nie miksować tylko delikatnie mieszać np. łyżką lub łopatką. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę do pieczenia. Nałożyć równomiernie wiśnie. Przykryć gorącym budyniem. Na budyń łyżeczką kłaść porcje pozostałego ciasta. Piec ok. 45 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub dowolnie udekorować

Maślane ciasteczko