budyń - 12640 przepisów (strona:258/843)

Pszczółka wg Siostry Anastazji 159

Składniki: Masa kokosowa 25 dag kokosu 10-15 dag masła 20 dag cukru 6 łyżek mleka Masa budyniowa 1 l mleka 1 1/2 budyniu jasnego 6 łyżek cukru 1 kostka margaryny Ciasto 20 dag tłuszczu 20 dag cukru 1/2 kg mąki 8 łyżek mleka 4 jajka 1 proszek do pieczenia Wykonanie: Masa kokosowa Wszystkie składniki składniki wymieszać w garnku(...)smażyć. Odstawić do wystygnięcia. Masa budyniowa Przygotować budyń według przepisu i wystudzić. Margarynę utrzeć dodając stopniowo przestudzony budyń. Ciasto Utrzeć masło z cukrem i żółtkami. Dodać mąkę, mleko nadal ucierając.  Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremki. Na ciasto nałożyć przestudzoną masę kokosową i piec na złoty kolor w temp 180 stopni

Pychotkaaa
Migdałowiec wg Siostry Anastazji 150

paczki krakersów 3/4 szklanki cukru kryształu 1/2 l śmietany 30% 10 dag płatków migdałowych 3 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy 25 dag masła 1 szklanka mąki pszennej 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajo 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego Wykonanie: Mleko z puszki gotować przez 3 godziny. Przestudzić. Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe(...)szklanki mleka dodać mąkę pszenna, mąkę ziemniaczaną, budyń, jajo. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować, z masłem, cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajo z mąką. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić (można z odrobina cukru pudru) i połączyć z żelatyną. Przełożenie ciasta: Spód brytfanki wyłożyć papierem - krakersy

Pychotkaaa
Rafaello bez pieczenia 154

Składniki: masa 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 3 szklanki mleka paczka kokosu kostka masła dodatkowo duża paczka herbatników 2 białe czekolady Wykonanie: Ugotować budyń z cukrem w 3 szklankach mleka i dokładnie go ostudzić. Gdy już wystygnie wsypać do niego kokos jednak zostawić ok 4 czubate łyżki na dekorację. Razem z kokosem dodawać po łyżce budyniu do masła i powoli

Pychotkaaa
Czekoladowa Zefiryna wg Siostry Anastazji 175

Składniki: ciasto 25 dag mąki 15 dag cukru 15 dag masła 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki amoniaku dodatkowo 16 jabłek 1 l mleka 4 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 2-3 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 1 słowik marmolady śmietana 1/2l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny cukier puder do smaku Wykonanie: Z podanych składników(...)ciasto zagnieść kruche, wyłożyć na dno i spód blaszki. Obrane jabłka pokroić na połówki, wydrążyć nasiona i ułożyć na cieście puste luki uzupełniając marmoladą. Ugotować budyń i jeszcze ciepłym zalać jabłka. Piec ok 70 minut. Gdy ciasto będzie zimne ubić śmietanę z cukrem oraz żelatyną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i wyłożyć na budyń. Gdy zastygnie polać polewą. Przepis pochodzi

Pychotkaaa
Cappuccino ciasto bez pieczenia 159

prawdę bardzo łatwo i ładnie dało się pokroić. Jest ono bardzo prostym deserem idealnym do kawki i dla miłośników ciast tych mniej słodkich.  Składniki: masa 2 budynie śmietankowe 1 łyżka mąki ziemniaczanej 900 ml mleka kostka dobrej jakości masła 4-5 łyżek cukru 7 łyżek cappuccino dodatkowo 2 paczki herbatników szklanka śmietany 30% 2 łyżki cukru Wykonanie: Mąkę ziemniaczaną(...)wymieszać z cukrem, cappuccino i proszkiem budyniowym, ugotować jak zwykły budyń. Odstawić do wystygnięcia, najlepiej na całą noc a masło ogrzać do temperatury pokojowej. Masło rozetrzeć mikserem, następnie dodając po jednej łyżce budyniu miksować. Otrzymaną masę podzielić na 2 części. Pierwszą połowę rozsmarować na herbatnikach, przykryć warstwą herbatników i wyłożyć resztę masy przykrywając ją kolejną warstwą ciastek. Śmietanę ubić

Pychotkaaa
Snickers ciasto bez pieczenia 370

Ciasto snickers, jest bardzo łatwe w przygotowaniu więc polecam każdemu. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm.  Składniki: duża paczka herbatników 2 budynie śmietankowe jeżeli bez cukru to dodać 4 łyżki 800 ml mleka 1,5 kostki miękkiego masła mała puszka kajmaku orzechy włoskie Wykonanie: Ugotować budyń, odstawić go do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć i dodawać(...)łyżce budyniu dalej miksując. W blaszce wyłożyć co najmniej jedną warstwę folii aluminiowej a na nią jedną warstwę herbatników, 1/3 masy, przykryć herbatnikami następną 1/3 masy przykryć herbatnikami i pozostałą masą wszystko zakryć herbatnikami. Na wierzch ciasta wylać kajmak i posypać posiekanymi orzechami. Przechowywać w lodówce

Pychotkaaa
Pani Walewska, Pychotka ciasto bez pieczenia 225

odwzorowałam na herbatnikach. Teraz sama się zastanawiam czy aby kopia smakiem nie przebiła oryginału. Wykonałam w blaszce o rozmiarach 24 cm x 27 cm. Składniki: duża paczka herbatników 2 budynie śmietankowe, jeżeli są bez cukru dodać 4 łyżki 900 ml mleka 1,5 kostki miękkiego masła dżem śliwkowy mała paczka bez płatki migdałów Wykonanie: Ugotować budyń i całkowicie wystudzić. Masło(...)zmiksować dodając po jednej łyżce budyniu. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami, posmarować cienką warstwą dżemu i 1/3 masy, przykryć herbatnikami, posmarowanymi cienko dżemem i kolejną 1/3 masy przykryć herbatnikami wysmarować wierzch pozostałą częścią masy. Migdały uprażyć na patelni, bezy rozkruszyć w rękach i posypać nimi wierzch ciasta, a następnie wyłożyć na nie zimne migdały

Pychotkaaa
Sernik bez pieczenia z owocami - sernik gotowany 143

innych owoców miękkich takich jak truskawki, brzoskwinie czy kiwi. Piekłam w blaszce o wymiarach 25 cm x 41 cm. Składniki: ser 1 kg sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 budynie 1/2 szklanki mleka 3 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1 cukier waniliowy masa owocowa 1 litr jeżyn (mogą być inne owoce) 4 łyżki żelatyny dodatkowo duża paczka herbatników(...)Wykonanie: Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim warstwę herbatników.  Do sera dodać masło, cukier i delikatnie podgrzewać, w mleku rozmieszać jajka i budynie. Gdy ser będzie już gorący dodać dobrze rozmieszany budyń z resztą składników, całość zagotować i szybko wylać na herbatniki przekładając kolejnymi warstwami.  Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody. Jeżyny

Pychotkaaa
Torcik brzoskwiniowo- makowy z kremem budyniowym 139

smakowe.  SKŁADNIKI: Biszkopt makowy: 4 białka, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka octu, 3 łyżki suchego maku, Masa budyniowa: 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 1 łyżka cukru kryształu, 300 ml mleka, 100g masła, 1,5 łyżki cukru pudru, Masa brzoskwiniowa: 1 puszka brzoskwiń w syropie, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Dodatkowo(...)papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w temperaturze 170 stopni. 2. Masa budyniowa: Z mleka odlać 100ml. Pozostałe mleko zagotować razem z cukrem kryształem. W odlanym mleku wymieszać budyń. Masę wlać do gotującego się mleka. Wymieszać i gotować 2 minuty. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać zimny budyń. Utrzeć. Masę wyłożyć

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jabłecznik na biszkopcie z kremem budyniowym i czekoladową polewą 175

łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa jabłkowa: 1 ½ kg jabłek ( po obraniu ) 1 galaretka poziomkowa 3 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny Krem budyniowy: ½ l mleka Opakowanie budyniu waniliowego 200 gram masła Niecała szklanka cukru Polewa : ½ kostki margaryny 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 2 łyżki kakao Wykonanie: Gotujemy budyń waniliowy w ½ l mleka ( zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)szklić wsypujemy galaretkę poziomkową i łyżkę żelatyny. Chwilę razem gotujemy. Na przestudzony biszkopt wykładamy masę jabłkową. Masło ucieramy z niecałą szklanką cukru na jednolitą masę i dodajemy stopniowo zimny budyń ( nadal ucieramy ). Gotowy krem wykładamy na wystudzone jabłka. W garnku umieszczamy ½ kostki margaryny, 4 łyżki cukru, łyżkę wody i 2 łyżki kakao. Podgrzewamy ciągle mieszając lecz nie gotujemy. Studzimy. Chłodną

Smaki Ewy
Fale Dunaju z czereśniami z likieru 194

patyczka. Upieczone odstawiam by całkowicie stygło.   Z mleka odlewam pół szklanki i mieszam w tym obie mąki oraz żółtka, resztę mleka podgrzewam aż zacznie wrzeć i wlewam przygotowany budyń. Mieszam, aż zgęstnieje i odstawiam by budyń wystygł.  Miękkie masło ucieram z  cukrem, dodaję porcjami zimny budyń, ucieram na gładką masę i rozsmarowuję na cieście.  Na polewę

Ciasteczkowy Potwór
Ciasto "3Bit" 139

Składniki biszkopt z 4 jaj herbatniki, duża i mała paczka masa krówkowa, 1 puszka mleko, 2 szklanki żółtka, 4 sztuki budyń śmietankowy, 1 opakowanie cukier, 1/2 szklanki cukier waniliowy, 1 opakowanie mąka pszenna, 1 łyżka margaryna, 1.5 kostki Przygotowanie   1.5 szklanki mleka zagotowujemy. Pozostałe mleko mieszamy z żółtkami , cukrem, cukrem waniliowym, budyniem i mąką. Masę wlewamy do mleka, zagotowujemy(...)studzimy. Miksujemy margarynę na puch i dodajemy po łyżce budyniu.  Na biszkopt wykładamy połowę gotowej masy budyniowej, na wierch układamy herbatniki. Na herbatniki rozsmarowujemy masę krówkową, na masę ponownie herbatniki. Wykładamy ostatnią warstwę , czyli drugą połowę masy budyniowej. Dekorujemy startą gorzką czekoladą. Wkładamy do lodówki Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień

Gotowanie moimi oczami
Rolada karpatkowa 163

cukier puder, 1/2 szklanki mąka pszenna, 1/2 szklanki mąka ziemniaczana, 1 łyżka kakao, 3 łyżki margaryna, 1/2 kostki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka Składniki masy   mleko, 3/4 litra budyń śmietankowy, na 3/4 litra galaretka pomarańczowa, 1 sztuka margaryna, 1 kostka Przygotowanie      Na karpatkę: zagotowujemy szklankę wody z margaryną i szczyptą soli, wsypujemy szklankę mąki i energicznie(...)pieczenia, do utartej masy dodajemy ubitą pianę z białek dobrze mieszamy, dzielimy na dwie części i każdą oddzielnie pieczemy na takiej samej blaszce co karpatkę Masa: gotujemy na mleku budyń z 2 łyżkami cukru do gorącego wsypujemy galaretkę i dobrze mieszamy, do wystudzonego budyniu dodajemy margarynę i ucieramy.  Robimy roladę: jedną karpatkę odwracamy by wierzch był na dole, smarujemy

Gotowanie moimi oczami
Orzechowiec z masą budyniową 130

soda oczyszczona, 2 łyżeczki mleko letnie, 2 łyżki Składniki na masę orzechową masło, 125g orzechy włoskie, 300g miód, 2 łyżeczki cukier, 100g Składniki na masę budyniową mleko, 750g budyń waniliowy, 2 opak cukier, 3 łyżki masło, 200g Przygotowanie Ciasto: Sodę rozpuszczamy w letnim mleku. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto, schładzamy w lodówce. Masa orzechowa: Orzechy(...)blaszki do pieczenia. Na jednym placku rozprowadzamy masę orzechową. Pieczemy placki w temperaturze 190st przez około 20 minut.  Masa budyniowa: Połowę mleka zagotowujemy, do reszty dodajemy cukier i budyń, wlewamy na gotujące mleko. Gotujemy budyń, dodajemy masło, mieszamy, aż całkowicie się rozpuści. Gorącą masę wykładamy na upieczony blat, przykrywamy blatem z orzechami. Odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej

Gotowanie moimi oczami
Ciasto czekoladowe z agrestową pianką 165

cukier, 200g kakao, 3 łyżki  proszek do pieczenia, 2 łyżeczki sól, szczypta masło, 250g coca-cola, 200ml jajka, 2 szt mleko, 75ml Składniki na krem woda, 5 szkl budyń śmietankowy, 3 opak galaretka agrestowa, 2 opak masło, 200g cukier, 3-5 łyżek Przygotowanie Masło rozpuszczamy i studzimy. W dwóch osobnych naczyniach mieszamy składniki mokre i suche. Do suchych wlewamy(...)formy wyłożonej papierem, pieczemy około 40 minut w temperaturze 170st. Studzimy, przekrawamy w poprzek na dwa placki. 4 szklanki wody zagotowujemy, w reszcie wody rozprowadzamy proszek budyniowy. Gotujemy budyń, zdejmujemy z ognia. Dosypujemy galaretki i cukier ( w zależności jak bardzo chcemy mieć słodkie ciasto). Studzimy, od czasu do czasu mieszając, aby nie zrobił się kożuch. Masło miksujemy na puch, dodajemy

Gotowanie moimi oczami