budyń - 12640 przepisów (strona:241/843)

Rurki z kremem budyniowym 154

kostka margaryny 1 cukier wanilinowy 1 żółtko szczypta soli 200 g śmietany 18% Dodatkowo: 1 białko cukier kryształ kolorowe posypki Krem budyniowy: 1 kostka masła 1 szkl. cukru 1 budyń śmietankowy 400ml mleka 1 zapach/aromat waniliowy Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy kawałki miękkiej margaryny, cukier, żółtko, szczyptę soli i śmietanę. Wszystko razem mieszamy, a następnie energicznie wyrabiamy gładkie(...)cukrem kryształem lub kolorowymi posypkami. Pieczemy do lekkiego zrumienienia w 180 stopniach (około 20-25 minut). Po przestudzeniu z każdej rurki ostrożnie wyjmujemy foremkę. Krem: W części mleka rozrabiamy budyń, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i wlewamy mieszankę, chwilę gotujemy na wolnym ogniu stale mieszając. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy aromat waniliowy i stopniowo, łyżka po łyżce zimny

Kolorowy Przepisownik
Jesienny biszkopt z marmoladą jabłkowo marchewkową 108

jabłek 3-4 duże marchewki sok z 1/2 cytryny 2 galaretki pomarańczowe 1 cukier waniliowy 1/3 łyżeczki cynamonu     masa budyniowa: 0,75 l mleka 2 budynie 100 g masła dodatkowo: kilka małych biszkoptów biała czekolada Przygotowanie: biszkopt: Białka ubijamy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i olej. Składniki sypkie: obydwie mąki, proszek do pieczenia oraz sól mieszamy(...)zrobi się miękka. Zestawiamy z ognia, miksujemy blenderem na gładki mus, a następnie dodajemy cukier, cynamon oraz sypką galaretkę. Mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. masa budyniowa: Na mleku gotujemy budyń , który następnie studzimy. Wystudzony budyń miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej na jednolita masę.  złożenie: Masę z jabłek przekładamy na blat biszkoptowy, przykrywamy drugą p ołówk ą biszkoptu

Bon appetit mon amie
Karpatka z kremem budyniowym 123

ciasto parzone: 250 ml wody 125 g masła lub margaryny  200 g mąki pszennej  5 jajek  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem budyniowy: 70 g budyniu waniliowego 500 ml mleka   250 g masła lub margaryny opcjonalnie cukier do smaku Wykonanie: 1. Wodę i margarynę umieszczamy w garnuszku zagotowując do czasu aż masło się(...)każdą część wykładamy na blachę (rozmiary mniej więcej 32 x 23 ) wyłożoną papierem do pieczenia.  5. Pieczemy przez 30 min w nagrzanym piekarniki do 200 stopni  6. Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu  7. Zostawiamy do wystygnięcia 8. Ucieramy masło i łyżkami dodajemy zimny budyń można też dodać cukru jeśli jest za mało słodki

Mój pomysł na
Karpatka 202

garnka wlać połowę mleka, dodać cukry i zagotować. W pozostałym mleku wymieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Gdy mleko z cukrami się zagotuje wlać mleko wymieszane z mąkami i ugotować budyń. Gotowy budyń wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puszysta masę. Następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Miksować aż składniki dokładnie się połączą. Na desce ułożyć jeden blat upieczonego ciasta. Na ciasto wyłożyć

Monia miesza i gotuje
O kuchennym zauroczeniu i jagodach z budyniem 130

jagodami i sosem z białej czekolady Potrzebujesz: Na ciasto:   200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko Nadzienie:  1- 1,5 opakowania budyniu śmietankowego ok. 600ml mleka 1/2 kostki miękkiego masła cukier Sos: tabliczka białej czekolady 5 łyżek mleka Do tego: świeże jagody  Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Przesiej mąkę, cukier puder(...)Zdejmij z tarty papier i obciążenie i piecz jeszcze przez 8-10min. do zarumienienia się ciasta. Ostudź w formie. Nadzienie: 1. Z przygotowanych produktów przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź. 2. Ostudzony budyń zmiksuj z masłem na gładką masę. Sos: 1. Tabliczkę czekolady rozpuść z mleku. 2. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy.  Całość: 1. Na spód tarty

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jagodowy budyń jaglany 170

Jaglany budyń jest pyszny, pewnie już próbowaliście ale jaglany budyń jagodowy jest najlepszy na świecie, zakochałam się w nim. Zamroziłam dużo jagód i będę sobie go gotowała zimą na poprawę nastroju. Polecam gorąco, polubicie go, deser wyśmienity. Jagodowy budyń jaglany. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto Królewiec 443

łyżeczka sody 15 dag rozpuszczonego, ciepłego masła Ciasto biszkoptowe: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 0,5 litra mleka śmietanka kremówka gęsta do deserów, najlepiej 36% 2 łyżki cukru pudru śmietan-fix Polewa: 1 łyżka wody 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 3 łyżki masła(...)proszkiem do pieczenia- ubijamy. Pod  koniec wlewamy olej i miksujemy, aż wszystkie składniki się  połączą. Pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Masa budyniowa Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do wysokiego naczynia dodajemy śmietanę kremówkę i cukier puder. Wszystko razem miksujemy. Dodajemy  śmietan-fix i miksujemy, aż do uzyskania gęstej masy śmietanowej

W kuchennym oknie Ewy
Polisada babci Basi 177

patrz przepis na biszkopt babci Basi) Składniki kremu: 1 kostka masła -250 g, (wyjęta wcześniej z lodówki , żeby masło było miękkie do zmiksowania ) Z pozostałych produktów będziemy gotować budyń , który będziemy dodawać ( schłodzony ) do zmiksowanego masła. 2 szklanki mleka, 6 żółtek, 5 łyżek cukru, 2 łyżki średnio czubate mączki ziemniaczanej, 1 paczka cukru waniliowego, truskawki z kompotu, w sezonie mogą(...)tego powoli dodawać po trochę mączkę ziemniaczaną, dolewając mleka (ok. 1/4 szklanki), żeby masa była lekko płynna . Pozostałe mleko zagotować i do tego wlać masę z żółtek (ugotować jak budyń ) Masło miksujemy i powoli po jednej łyżce dodajemy wystudzony budyń , aż do wyczerpania. Truskawki z kompotu odcedzamy, Biszkopt przecinamy w połowie , i nasączamy części od środka kompotem Połowę masy wykładamy

Pysznosci Babci Basi
Domowe sushi bananowe (świetna przekąska dla dzieci) 135

Banan to jeden z najbardziej uwielbianych przez dzieci owoców. Dobry sposób na zahamowanie gł odu między posiłkami. Praktyczna, pełna witamin przekąska i potasowa bomba. Jeśli chcesz zrobić pyszny budyń jaglany z bananem to zajrzyj tutaj>>> . Przepisy na ciastka (w tym bananowe) znajdziesz tutaj>>> . A teraz chodź zobacz co jeszcze (oprócz bananów) przyda Ci się(...)monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Jabłecznik bezglutenowy 159

łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 18% 3 żółtka 1 jajko Dodatkowo: 1,5 kg jabłek 1/2 szklanki ksylitolu do jabłek  1 łyżeczka cynamonu budyń  śmietankowy 60 g białka 3 szt ksylitol 4 łyżki Krok 1 Jabłka obrałam, starłam na tarce i w garnku z ksylitolem przesmażyłam z jakieś 20 minut. Krok(...)formy ceramicznej okrągłej 26 cm( wcześniej wysmarowałam masłem i obsypałam mąką). Widelcem nakłułam ciasto. Wyłożyłam uprażone jabłuszka. Krok 4 Ubiłam białka na sztywno z 4 łyżkami ksylitolu, wsypałam budyń wymieszałam i przełożyłam na jabłka. Krok 5 Drugą połowe ciasta rozwałkowałam i pokroiłam na paseczki ,przełożyłam je na białka z budyniem. Krok 6 Piekłam w 170 stopniach  50 minut.Ciasto rewelacja

Różowa kuchnia
tort kakaowo-śmietankowy :-) 204

BISZKOPT -4 jajka -5 łyżek cukru -4 łyżki mąki -1,5 łyżki kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA -2 i 1/3  szklanki mleka -1 budyń śmietankowy -4 łyżki cukru -1 cukier waniliowy -1 łyżka mąki pszennej -3 żółtka -150g masła lub margaryny PONCZ (opcjonalnie) -0,5 szklanki wody -1 ,5 łyżki kawy rozpuszczalnej -0,5 łyżki cukru(...)łyżki wódki DODATKOWO -300g śmietany 36%  -1 łyżka kakao -2 łyżki cukru pudru -2 -3 łyżki powideł kwaskowych -czekolada do dekoracji Przygotowanie tortu rozpoczynamy od ugotowania budyniu na masę. 2 szklanki mleka wlewamy do garnka, w osobnej misce miksujemy żółtka,mąkę, cukier, cukier wanil, 1/3 szkl mleka  Wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy go zgęstnienia, studzimy. Biszkopt

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
NAJLEPSZY JABŁECZNIK NA ŚWIECIE - POD BEZĄ 459

kruche:  2 3/4 szkl mąki 20 dag masła 4 żółtka 1/2 szklanki cukru beza: 4 białka 150 g cukru 1 lyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo: 1 kg jabłek 2 budynie waniliowe 600 ml mleka do budyniu Wykonanie: *Posiekać masło, dodać mąkę, cukier, żółtka, zagnieść ciasto, które włożyć na 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie na blachę wyłożoną papierem(...)pieczenia wyłożyć ciasto, równomiernie rozłożyć, ponakłuwać widelcem ,żeby zbytnio się nie podniosło. Ciasto zapiekać na rumiano przez 20 minut w 190 st. * Ugotować budyń, dając na 2 opakowania 600 ml mleka, cukru tyle ile na opakowaniu. Przestudzić .Wylożyć na podpieczony kruchy spód. *Jablka poobierać, pokroić w dość duże kawałki, wyłożyć na masę budyniową. * Białka ubić na sztywno, gdy są sztywne

Z Majeczką w kuchni
Ciasto orzechowe z bezą, masą krówkową i kruszonką z ciasta knafeh (kadayif) 144

kruche: Orzechy włoskie zmielone – 1 szklanka Mąka – ¾ szklanki Masło – ½ kostki Jajko – 1 sztuka Cukier puder – 2 łyżki Szczypta soli Składniki – beza: Białka jaja – 2 sztuki Cukier – 3 łyżki Składniki – budyń waniliowy: Mleko – 500ml Skrobia ziemniaczana – 2 łyżki Laska wanilii – 1 sztuka Masło – 1 łyżka Ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka Cukier z prawdziwą wanilią – 2 łyżki Dodatkowo: Powidła śliwkowe – 1 słoiczek Masa(...)orzechami, cynamonem, masłem i miodem. Wyłożyć na papier do pieczenia i piec w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach, mieszając od czas do czasu. Następnie przestudzić. Wykonanie – budyń: Odmierzyć 400ml mleka i zagotować go z nasionami z laski wanilii, cukrem, masłem i aromatem waniliowym. W pozostałej części mleka rozpuścić skrobię i gdy mleko zacznie się gotować wlać powolnym

Kuchnia Bon Appetit
Jagodowe ciastko 424

Ekspresowe mocno jagodowe ciasto Składniki • 1 l jagód • 2 budynie • 5 łyżek cukru • 1 opakowanie 330 ml śmietany 30 % • 2 galaretki malinowe • 2 łyżki żelatyny • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych Sposób przygotowania 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody. Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek. 1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody  dodać 4 łyżki cukru(...)zagotować  Budyń rozpuścić w kilku łyżkach wody wlać  na gotujące się jagody, mieszać do zagotowania,  powstały budyń wlać na blachę. Ułożyć drugą  warstwę ciastek zostawić wszystko do ostudzenia 2. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietaną z 1 łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na  koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód

W królestwie smaków Beaty
Karpatka 240

garnku zagotować wodę z masłem lub margaryną i solą. Do wrzącej wody wsypać mąkę i szybko mieszać, gotując jeszcze przez około minutę, aż cała masa przybierze konsystencję gęstego budyniu lub puree ziemniaczanego. Masę ostudzić. Do zimnej masy dodawać po jednym całym jajku ubijając całość mikserem na najwyższych obrotach. Po dodaniu wszystkich jajek powstanie żółta, gęsta masa, którą przelewamy na natłuszczoną(...)ziemniaczaną. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy, aby całość nam się nie przypaliła. Gotujemy około jedną minutę, po czym zdejmujemy z ognia i odstawiamy budyń do wystygnięcia. W dużej misce miksujemy masło na gładką masę. Dodajemy po jednej łyżce masy budyniowej i miksujemy na najwyższych obrotach dokładnie rozprowadzając budyń, tak aby w kremie nie było grudek

Jacob Tastes