biszkopt - 17572 przepisów (strona:420/1172)

Śmietanowy pasiak z jagodami 71

Lubisz ciasta, a znudziły Ci się już te z masą śmietanową czy budyniową? W takim razie przygotuj do kawy to ciasto. Śmietanowy pasiak z jagodami to biszkopt z masą przygotowaną z gęstej, kwaśnej śmietany. Na wierzchu jagody pod galaretką, ale można wykorzystać również inne owoce. Ciasto jest przyjemnie słodkie, lekkie i takie letnie. Pyszne! Biszkopt: 3 jajka 4 łyżki drobnego(...)jednej dodajemy kakao, do drugiej ekstrakt waniliowy, a do trzeciej skórkę (u mnie około 1/2 łyżeczki) oraz około 3 łyżki soku z cytryny (lub do smaku). Na przestudzony biszkopt wylewamy warstwę waniliową. Odstawiamy całość do lodówki, do stężenia. Następnie wykładamy masę kakaową, ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia. Na koniec wykładamy masę cytrynową, schładzamy w lodówce. Obie galaretki rozpuszczamy

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z borówkami i galaretką 62

bardzo prostym i przepysznym letnim ciastem składa się z dwóch części. Przeczytaj cały przepis przed rozpoczęciem pracy. Z tego przepisu wyjdą dwie blachy ciacha Początkowo musimy upiec biszkopt. https://www.kochamczekolade.pl/2016/06/30/idealny-biszkopt-maslany/ Podczas pieczenia rozpuść 3 galaretki (u mnie truskawkowe) wg przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu wsadź do lodówki do wstępnego stężenia. Składniki: 5 średnich jajek 3/4 szklanki mąki tortowej(...)Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 22 x 30. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 20-25 minut. Kolejne kroki: Po wystudzeniu biszkoptu przecinamy go na pół. Ciasto nie może być za grube a przy jednej pracy mamy aż dwie blachy ciasta. Składniki na krem (na dwa blaty biszkoptu): 4 opakowanie mascarpone

Kocham Czekoladę
Waniliowy sernik na zimno z borówkami 52

Składniki: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku 250 g serka mascarpone 200 ml mleka 2 łyżki żelatyny 5 łyżek cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego ok. 200 g okrągłych biszkoptów 3 szklanki borówek 4 łyżki likieru amaretto Sposób wykonania: W rondelku zagotowujemy mleko, odstawiamy z ognia i wsypujemy żelatynę. Mieszamy do momentu jej rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia. Schłodzony twaróg miksujemy(...)czas miksując. Następnie wsypujemy borówki (pół szklanki zostawiamy do posypania wierzchu ciasta). Dno tortownicy wykładamy folią aluminiową, zapinamy obręcz tak aby końcówki folii były poza formą. Dno wykładamy dokładnie biszkoptami, które następnie skrapiamy likierem amaretto. Na biszkopty wykładamy masę serową, wierzch posypujemy borówkami. Sernik wkładamy na kilka godzin do lodówki do stężenia

Qchnia po prostu
Przekładane ciasto truskawkowe 85

szpatułką lub łyżką. Ciasto przelać do formy (24/34) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180°C ok. 40 min. (do suchego patyczka). Wystudzony biszkopt przekroić w poziomie na dwa blaty Zmiksowane truskawki wlać do garnka, postawić na ogniu, zagotować. Zdjąć garnek z ognia, wsypać suche galaretki truskawkowe i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia(...)rantem zrobionym z podwójnie złożonego papieru do pieczenia i zapiąć metalowy rant (można zrobić rant z folii rantowej, ale trzeba spód zabezpieczyć, aby mus truskawkowy nie wypłynął). Wylać na biszkopt lekko tężejący mus truskawkowy, wyrównać i wstawić do lodówki do stężenia. Oddzielić białka od żółtek. Białka umieścić w dużej misie, dodać szczyptę soli i lekko ubić. Nie przerywając ubijania dodawać

ememe kitchen
Ciasto kajmakowo-kawowe 304

jedno z moich ulubionych ciast. Mam nadzieję, że i Wy uznacie, że jest mega pyszne. Biszkopt wychodzi wilgotny, a masy doskonale się ze sobą przeplatają – lekko gorzka kawowa pianka jest świetną kontrą do słodkiej pianki kajmakowej. Jedząc obie masy równocześnie smaki się wyrównują i nie jest ani za słodko, ani za gorzko. Jest idealnie. Bardzo polecam. I jeszcze słów(...)konsystencja mas była do siebie bardziej zbliżona. Być może efekt końcowy leży w samych łyżeczkach – jedne mam głębsze, inne bardziej płaskie lub wcześniej dałam takie lekko kopiaste). Biszkopt: 4 jajka 4 pełne łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej (z lekką górką) 2-3 łyżki oleju Masa kajmakowa: 500 ml śmietanki 30% lub 36% około 3/4 puszki masy kajmakowej Gostyń

Smaki Na Talerzu
Jogurtowiec – ciasto jogurtowe z truskawkami i galaretką 284

jogurtem, truskawkami i galaretką. Z dodatkiem lekkiej jogurtowej masy i słodkiej galaretki, która przykrywa ciągle jeszcze soczyste truskawki. Możecie dodać też inne, sezonowe owoce! Szybkie! łatwe! Pyszne! Zapraszam! SKŁADNIKI: BISZKOPT: * jajko – 4 szt * mąka pszenna – 4 łyżki * cukier – 3 łyżki MASA: * jogurt truskawkowy ( może być z kawałkami owoców ) – 800 g * galaretka truskawkowa – 4 szt * truskawki(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy ze szczyptą soli na puch. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Wrzucamy żółtka, ubijamy. Dodajemy przesianą mąkę partiami, mieszamy szpatułką. Pieczemy ok. 30 minut w 180C, do suchego patyczka. MASA: Galaretki rozpuszczamy w 2 naczyniach. Do mniejszego wlewamy 350 ml wrzątku, dodajemy 2 galaretki, mieszamy, studzimy. Do większego wlewamy 900 ml wrzątku, dodajemy 2 galaretki, mieszamy

Ostra na Słodko
Ciasto Nocny Marek – rodzynkowiec z dużą ilością czekolady 902

rodzynków i czekolady. Jest bardzo smaczne, podzielne i efektownie prezentuje się na stole. Świetnie sprawdzi się na świętach czy rodzinnych uroczystościach. Ciasto składa się z puszystego i mięciutkiego kakaowego biszkoptu przełożonego powidłami porzeczkowymi i kremem czekoladowym, a na wierzchu ułożone zostały rodzynki oblane polewą czekoladową. Prawdziwe niebo w gębie!   Składniki na Ciasto Nocny Marek: Biszkopt: 5 jajek rozmiar(...)szklanki mleka 3 łyżki kakao   Dodatkowo: 150 g rodzynek kieliszek spirytusu lub wódki (można zastąpić sokiem z cytryny) słoik dżemu porzeczkowego (około 250 g)   Przygotowanie Najpierw przygotowujemy biszkopt. Jajka (wyjęte wcześniej z lodówki, aby były w temperaturze pokojowej) wbijamy do miski i ubijamy na wysokich obrotach miksera na jasną i puszystą masę przez około 10 minut. Pod koniec

e-PrzepisyKulinarne
Pyszne ciasto z kremem i truskawkami 394

Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne ciasto z kremem i truskawkami Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 110g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Do nasączenia: 70ml(...)małym ogniu, miesząc przez około 1-2 minuty. 4. Budyń zdjąć z ognia, nakryć folią spożywczą na dotyk i odstawić do całkowitego ostudzenia, ma mieć temperaturę pokojową jak masło. Biszkopt: 5. Piekarnik nastawić na 180°C na funkcji góra-dół. 6. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem dodać cukier i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca

Mała Cukierenka
Rolada kakaowa z mascarpone. 60

Rolada kakaowa z mascarpone. Dekadencka, pyszna i lekka rolada , idealna na święta jak i inne okazje . Biszkopt z dodatkiem kakao , wypełniony bitą śmietaną z dodatkiem serka mascarpone i całość oblana gorzką czekoladą z dodatkiem posiekanych orzechów . To ciasto jest bez wątpienia spełnieniem marzeń każdego miłośnika czekolady. Pyszne i delikatne ciasto . Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa(...)dodaj utarte żółtka. Wymieszaj dokładnie. Blachę o wymiarach 44 x 36 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C i piecz przez 15 minut. Ciepły biszkopt połóż na ściereczkę i zroluj, poczekaj aż ostygnie. W misce ubij bitą śmietanę, następnie dodaj mascarpone i erytrytol. Połącz mikserem przez chwilę. Delikatnienie rozwiń ciasto i posmaruj masą. Ponownie zwiń

Zdrowy Styl Joanny
Jabłecznik z kremem 50

najlepszym wyjściem. Niestety dopiero w trakcie robienia ciasta okazał się, że mam tylko galaretkę truskawkową i wiśniową. Wybrałam truskawkę Jabłecznik z kremem, przepis na blaszkę 20×20 cm: Biszkopt: 2 jajka 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki 1 łyżka masła szczypta soli Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy. Całe jajka miksujemy z cukrem, dobre 10 minut. Powinniśmy mieć(...)gęstą jasną pianę. Dodajemy rozpuszczone masło z solą. Krótko miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy ciasto szpatułką. Przelewamy do foremki i pieczemy 12 minut w 180 stopniach. Biszkopt można nasączyć, ale z racji kremu ja z tego zrezygnowałam. Prosty krem: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 1/3 szklanki cukru pudru 60 ml gorącej wody 0,5 opakowania galaretki

Relaxtime
TORT WIELKANOCNY 61

czekoladowymi barankami oraz jajeczkami, z bitą śmietaną o smaku cytrynowym. To już kolejny po torcie z króliczkiem oraz torcie w cętki Wielkanocny tort w moim wykonaniu. SKŁADNIKI: (tortownica 22cm) Biszkopt 7 jajek ¾  szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa do przełożenia 600 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szklanka gorącej wody Masa do dekoracji 400 ml śmietany(...)galaretka krystaliczna szklanka gorącej wody Dodatki Czekoladowe baranki oraz jajeczka   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem

RAROSSA
Ciasto Euforia 210

połączeniu ze sobą smakują obłędnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto przygotowane jest na herbatnikach, przełożone masą śmietanową, ciemnymi herbatnikami o smaku kakaowym oraz masą krówkową. Wierzch ciasta udekorowany jest biszkoptami w cytrynowej galaretce. Przepis na ciasto Euforia jest banalnie prosty, nic nie trzeba piec, wystarczy przygotować masę śmietanową, a następnie ułożyć warstwy ciasta, zgodnie z instrukcją. Najgorszy jest czas oczekiwania(...)wszystko warto, bo ciasto jest przepyszne. PRZEPIS NA CIASTO EUFORIA Składniki 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1/2 puszki masy krówkowej 1 opakowanie biszkoptów 12 herbatników maślanych 24 herbatniki kakaowe szklanka mleka 2 galaretki cytrynowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki

Przepiski.pl