biszkopt - 17572 przepisów (strona:419/1172)

Brzoskwiniowa fantazja 38

jedną puszkę brzoskwiń, pod galaretkę, ale podczas jedzenia wcale nie uważałam, by było ich za dużo. Jeśli lubicie ciasta z brzoskwiniami, to ciasto powinno również przypaść Wam do gustu Biszkopt: 4 jajka 4 kopiate łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 500 ml soku typu Kubuś o smaku marchew-jabłko-brzoskwinia(...)pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Odstawiamy do przestudzenia. Zimny biszkopt możemy nasączyć syropem brzoskwiniowym. W jednej szklance soku rozrabiamy proszek budyniowy. Pozostały sok wlewamy do rondelka, dodajemy masło oraz cukier. Doprowadzamy do wrzenia. Na gotujący się sok wlewamy mieszankę budyniową

Smaki Na Talerzu
Sernik brzoskwiniowy z serków homo 33

kolejny przepis na fantastyczne ciasto błyskawiczne, które również można wykonać w wersji bez pieczenia! Ciasto przygotowane przez moją mamę, która jak wiecie uwielbia ciasta bez pieczenia. Puszysty biszkopty przykryty lekką, waniliową masą z serników homogenizowanych z dodatkiem soczystych brzoskwiń – fantastyczną całość dla wszystkich wielbicieli słodkości. Pycha! Można śmiało zrobić w tortownicy ( wtedy polecam z połowy składników ). Smacznego! SKŁADNIKI(...)brzoskwinie w puszce – 480 g – cukier puder – 90 g – mleko – 3 łyżki – herbatniki maślane – 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Jajka wbijamy do misy, dodajemy cukier i cukier z wanilią – ubijamy 10 minut. Do puszystej masy dosiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 23-30 do suchego patyczka

Ostra na Słodko
Gruszkowiec bez pieczenia 43

lekkie, orzeźwiające i smaczne. Nie posiada w swoim składzie ciężkich mas na maśle, lecz lekki delikatny krem na bazie budyniu, galaretki i śmietanki kremówki. Całość przełożona jest herbatnikami oraz biszkoptami i wzbogacona o gruszkę w galaretce. Ciasto smakuje naprawdę rewelacyjnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto przygotowałam w małej blaszce 20×20 cm, ale jeśli chcecie przygotować(...)poczęstunek, kiedy odwiedzą nas znajomi. GRUSZKOWIEC BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietanki kremówki 18 herbatników kakaowych 12 okrągłych biszkoptów 1 duża gruszka 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix 1 galaretka gruszkowa/agrestowa 400 ml gorącej wody 30 g gorzkiej czekolady 30 g białej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie

Przepiski.pl
Ciasto biszkoptowo-kokosowe z masą kawową 48

podawać takie opisowe nazwy, więc niech zostanie, że dzisiejsze ciasto, to ciasto biszkoptowo-kokosowe z masą kawową. Jak sama nazwa wskazuje jest to ciasto warstwowe. Składa się z kakaowego biszkoptu, wkładki kokosowej oraz budyniowej masy przygotowanej z dodatkiem kawy. Ja wykorzystałam zbożową kawę o smaku karmelowym. Masa wyszła wyśmienita. Całe ciasto zresztą wyszło bardzo smaczne. Polecam na szczególne okazje, Święta(...)okazji, jako ciasto na niedzielę, do kawki Biszkopt kakaowy: 8 jajek 200 g cukru kryształu (1 szkl.) 2 łyżki oleju 110 g mąki pszennej (niepełna szkl.) 2 lekko kopiaste łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g drobnego cukru (1 szkl.) 150-160 g wiórek kokosowych (u mnie takie dość drobne) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Smaki Na Talerzu
ciasto Lion na biszkopcie 831

składniki na biszkopt kakaowy: 140 g mąki 35 g kakao 190 g cukru 7 jajek (białka oddzielone od żółtek) 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka, cały czas miksując. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesiane suche składniki(...)mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40 min. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. Gotowy przekrawamy na dwa blaty. Biszkopt najlepiej ubiec dzień przed przekrojeniem. składniki na krem budyniowy: 750 ml mleka 3 żółtka 3 kopiate łyżki mąki pszennej 3 kopiate łyżki

Domowy Smak Jedzenia
ciasto wiśniowa finezja 43

składniki na jeden biszkopt: (pieczemy dwa takie same) 80 g mąki 120 g cukru 20 g kakao 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę mieszamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Białka miksujemy z solą na sztywną pianą. Następnie dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch(...)kompotu dolewamy tyle wody aby uzyskać 500 ml płynu. Kompot z wodą zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki. Lekko tężejącą wylewamy na krem z wiśniami. złożenia ciasta: Jeden biszkopt umieszczamy w foremce. Rozsmarowujemy na nim 1/2 część kremu. Układamy wiśnie i wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie na galaretce rozsmarowujemy pozostały krem i układamy drugi biszkopt

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto shrek z bananami 132

Smaczne i wesołe ciasto z delicjami, które pasuje praktycznie na każdą okazje. Prosty w przygotowaniu i przepyszny deser lubiany zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Polecam!     Składniki: Biszkopt: 3 jajka pół szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 3 budynie śmietankowe lub waniliowe – bez cukru 1 litr zielonego soku przecierowego typu Kubuś(...)Masa śmietanowa: 400ml śmietanki 30% 1 zielona galaretka u mnie agrestowa Dodatkowo: 2 opakowania delicji szampańskich o ulubionym smaku 3 -4 banany 2 zielone galaretki       *** Przygotowujemy biszkopt. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę *** *** Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do masy i mieszamy delikatnie ale dokładnie za pomocą łyżki *** *** Ciasto przekładamy na foremkę wyłożoną papierem

Blog z Apetytem
Tiramisu bez jajek. 50

mascarpone mocno schłodzone 250 ml śmietanki 30 % mocno schłodzonej 8 łyżek mleka skondensowanego (słodzone) ilość wg uznania około 10 szt. podłużnych biszkoptów kakao – ciemne Instrukcje W kilku łyżkach gorącej wody rozpuszczamy kawę. Studzimy. Następnie dodajemy odrobinę amaretto (ja robiłam bez). W misce ubijamy na sztywno śmietankę z mascarpone i mlekiem skondensowanym. Biszkopty(...)maczamy w kawie (szybko żeby zbyt mocno nie nasiąkły) układamy na dnie pucharków, następnie masa śmietanowa, biszkopty i ponownie masa. Deser schładzamy minimum godzinę. Przed podaniem posypujemy ciemnym kakao. Artykuł Tiramisu bez jajek. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Biszkopt bez proszku do pieczenia 38

Biszkopt jest niezwykle delikatny, miękki i puszysty. Sprawdzi się doskonale jako baza do tortów, ciast i innych deserów. Artykuł Biszkopt bez proszku do pieczenia pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
WAFELKOWY BISZKOPT Z DŻEMEM 42

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 6 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 wafelek o smaku toffi 1 wafelek o smaku czekoladowym Dodatkowo: 1 słoik dżemu wiśniowego z kawałkami owoców (ok. 220g) 8 kostek czekolady gorzkiej cukier perlisty złoty Przygotowanie Biszkopt-  wafelek toffi i czekoladowy za pomocą widelca drobno pokruszyć(...)Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia zaś boki smarujemy masłem. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Na spód biszkopta rozsmarować cały dżem wiśniowy i przykryć drugim blatem biszkopta. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę

Ciastka - domowe słodkości
Grylażowy wg Siostry Anastazji 172

Każdy kto uważnie śledzi tego bloga wie doskonale, że bardzo lubię ciasta Siostry Anastazji. To, z waflami, również bardzo przypadło mi do gustu. Ciasto jest wysokie. Z biszkoptem przełożonym śliwkowymi powidłami. Z maślaną masą, która fajnie zespala poszczególne blaty, a jednocześnie w samym cieście nie jest dominująca. W końcu – z bezą orzechową, która znacznie podnosi jakość wypieku. Ciasto najlepiej(...)pokrojone na cienkie paseczki. Kawałki ukrojone do zdjęcia były zdecydowanie zbyt duże, kwadratowe, dlatego potem przekroiłam je na pół i takie też zdecydowanie łatwiej się jadło i lepiej smakowało Biszkopt: 8 dużych jajek 1 szkl. drobnego cukru 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej tortowej 4 łyżki oleju 2-3 łyżki zimnej wody 1 i 1/2 łyżki proszku do pieczenia Ciasto

Smaki Na Talerzu
Krówka z Delicjami – popisowe ciasto mojej Mamy bez pieczenia 63

zajmie to tylko kilkanaście minut. Będzie idealny pomysłem na weekendowe wypieki. Koniecznie spróbujcie i zaglądnijcie też na mojego Instagrama – tam też znajdziecie mnóstwo pyszności! INSTAGRAM: ostranaslodko   SKŁADNIKI: * biszkopty podłużne – 150 g * delicje truskawkowe – 250 g * śmietanka 30% słodka – 600 ml * cukier puder – 1 czubata łyżka * jogurt grecki – 200 g * masa krówkowa(...)truskawkowa – 2 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: 2 galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, studzimy. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 125 ml gorącej wody, mieszamy, odstawiamy. Na dnie formy układamy biszkopty, nasączamy herbatą. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru pudru. Do ubitej dodajemy jogurt grecki, dokładnie miksujemy Jogurt grecki nie powinien być zbyt zimny, bo masa zacznie

Ostra na Słodko
Sernik tradycyjny – przepis idealny! 59

Dobrze wiecie, ze serniki to ja kocham miłością bezgraniczną. Dziś zapraszam Was na tradycyjny sernik, bez dodatków, na biszkoptach. Bardziej zwarty, cięży niż ten ulubiony „castingowy”, taki jak przygotowały babcie. Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika. Gorąco polecam! Jest pyszny! Ps. wielbiciele rodzynek śmiało mogą dodać je do środka! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) * ser biały(...)krotnie zmielony – 1 kg * masło – 200 g * jajko – 6 szt * cukier – ok. 300 g * cukier wanilinowy – 1 op * budyń waniliowy z cukrem – 2 op * skórka cytrynowa – 1 łyżka * biszkopty okrągłe – 25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką, puszystą masę. Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Wsypujemy budynie i skórkę cytrynową. Ucieramy, a następnie łyżka

Ostra na Słodko
KIWACZEK 59

Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki tortowej 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao Pianka o smaku kiwi: 2 opakowania śmietanki 30% (1 opakowanie 330 ml) 2 opakowania galaretki o smaku kiwi 2 kubki gorącej wody każdy po 350 ml 2 łyżeczki żelatyny Żelka agrestowa: 1słoik dżemu agrestowego (280 g) 1 opakowania galaretki(...)agrestowej 350 ml gorącej wody 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: 3 świeże kiwi 6 kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie Biszkopt kakaowy- Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy

Ciastka - domowe słodkości