biszkopt - 17572 przepisów (strona:421/1172)

Ciasto kajmakowe z musem truskawkowym 48

Lekkie i smaczne ciasto kajmakowe z musem truskawkowym to prawdziwy raj dla podniebienia. Ciasto wykonane jest na puszystym biszkopcie, przełożone słodką masą kajmakową, krakersami oraz udekorowane delikatnym musem truskawkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To smakowite ciasto kajmakowe z musem truskawkowym idealnie sprawdzi się na święta i inne domowe imprezy czy przyjęcia. Będzie także świetnym dodatkiem do ulubionej kawy, na osłodę dnia(...)prostych krokach opisałam Wam instrukcję przygotowania ciasta z masą kajmakową i musem truskawkowym. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was! Smacznego! PRZEPIS NA CIASTO KAJMAKOWE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM Składniki BISZKOPT 3 jajka 100 g cukru 120 g mąki pszennej szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MUS TRUSKAWKOWY 500 g mrożonych truskawek 500 ml wody 2 galaretki

Przepiski.pl
Ciasto bananowe z kajmakiem 40

narobić. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, który znajduje się poniżej. CIASTO BANANOWE Z KAJMAKIEM – PRZEPIS Czas przygotowania z pieczeniem: 50 minut | Liczba porcji: tortownica 18 cm Składniki Biszkopt : 3 łyżki mąki pszennej 3 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka oleju szczypta soli Masa śmietankowa: 500 ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo(...)delikatnie wymieszać za pomocą drewnianej łyżki. 4. Przygotowaną masę przełożyć do tortownicy 18 cm i piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, grzanie góra- dół. Gotowy biszkopt po upieczeniu odstawić do przestygnięcia. 5. Przestygnięty biszkopt posmarować masą kajmakową, a na nią wyłożyć pokrojonego w plasterki banana. 6. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ciągle ubijając dodawać

Alle Dobre!
Ciasto Shrek z delicjami 47

śmietanki 30% 4 galaretki agrestowe 1300 ml soku zielonego Dr Witt 4 budynie z cukrem duże opakowanie delicji – smak pomarańcza ok. 150 g biszkoptów Wykonanie Blachę 41×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć okrągłe biszkopty. 1/4 soku wymieszać z proszkiem budyniowym. 3/4 soku wlać do garnka i zagotować(...)budyniem wlać do gotującego się soku. Mieszać do momentu uzyskania gęstego kremu. Powstałą masę wyłożyć na biszkopty. Odstawić do przestygnięcia. Gdy masa budyniowa ostygnie, umieścić na niej delicje. Dwie galaretki rozpuścić w 500 ml wody, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić. Dodać do niej przestygniętą galaretkę rozpuszczoną w 500 ml wody. Dokładnie wymieszać, umieścić na delicjach. Wstawić

Alle Dobre!
Ciasto z mini 7 Days’ami 38

Coś wyjątkowego dla miłośników croissantów – ciasto z mini 7 Days’ami! Kakaowy biszkopt, krem śmietankowy oraz czekoladowe rogaliki to połączenie idealne. Ciasto pięknie się prezentuje i wyśmienicie smakuje. Przepis na ciasto z mini 7 Days’ami jest prosty i nie wymaga skomplikowanych składników. Taki wypiek doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje, lub jako dodatek do popołudniowej kawy(...)herbaty. Ciasto jest słodkie, lekkie i mocno czekoladowe. Zapraszam do wypróbowania przepisu! CIASTO Z MINI 7 DAYS’AMI – PRZEPIS Składniki Biszkopt: 120 g mąki pszennej 150 g cukru 40 g kakao 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka przezroczysta (75 g) 200 ml gorącej wody Dodatkowo

Alle Dobre!
Ciasto na soku Kubuś 85

Ciasto Kubuś idealnie sprawdzi się do popołudniowej kawy czy herbaty, jak również na różne uroczystości. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu! CIASTO NA SOKU KUBUŚ – PRZEPIS Składniki Biszkopt: 80 g mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 130 g cukru 4 jajka szczypta soli Masa kubusiowa: 700 ml soku Kubuś marchew/jabłko/pomarańcza 2 budynie śmietankowe bez cukru Masa(...)przełożyć do blaszki (24×24) wyłożoną papierem do pieczenia. 5. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez 30 minut, do suchego patyczka. 6. Upieczony biszkopt odstawić do przestygnięcia. 7. 500 ml soku Kubuś przelać do rondelka i zagotować. W pozostałych 200 ml soku rozpuścić proszki budyniowe, które następnie przelać do rondelka. 8. Całość gotować

Alle Dobre!
Biszkopt szpinakowy do ciasta, tortu 378

Biszkopt szpinakowy do ciasta, tortu Tort czy ciasto przełożone zielonym, szpinakowym biszkoptem, to bardzo smaczny i efektowny pomysł na trochę inny niż zwykle wypiek. Takie blaty możemy połączyć ze śmietankowymi kremami oraz owocami lub żelką.     Składniki: Ciasto: 150g świeżego szpinaku Baby 3 jajka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki(...)TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Biszkopt szpinakowy do ciasta, tortu pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto Sułtana 694

bardzo delikatne w smaku, puszyste, wręcz rozpływa się w ustach. Przepis na ciasto jest bardzo prosty, dlatego gorąco zachęcam Was do przygotowania go w swoim domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt kakaowy jest niesamowicie puszysty i szybki w przygotowaniu. Czas pieczenia to zaledwie 20 minut. Masa przygotowana na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i galaretki jest bardzo delikatna i puszysta, niczym chmurka(...)roku. Sprawdzi się na domowe przyjęcia, rodzinne spotkania, a także idealnie osłodzi nam niedzielną kawę. Polecam każdemu ten przepis, bo ciasto jest naprawdę przepyszne. PRZEPIS NA CIASTO SUŁTANA Składniki BISZKOPT 5 jajek 120 g mąki 180 g cukru 40 g kakao 1 łyżka proszku do pieczenia KREM 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka

Przepiski.pl
Tiramisu brownie z malinami 54

mąki 1 łyżka kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 400 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 40 g cukru pudru Dodatkowo: ok 15 sztuk biszkoptów podłużnych pół słoiczka dżemu malinowego szklanka zaparzonej kawy Tiramisu brownie wykonanie: Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Czekoladę z masłem rozpuszczamy w garnuszku. Odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Jajka(...)odkładamy d ostudzenia. Do miski wrzucamy mascarpone, śmietankę i cukier puder. Miksujemy aż składniki się połączą, a masa lekko zgęstnieje tworząc krem. Połowę masy przekładamy na ciasto. Wyrównujemy. Biszkopty nasączamy w kawie (ok 1 sekunda wystarczy) i układamy jeden obok drugiego na masie. Biszkopty przykrywamy dżemem. A dżem resztą masy śmietanowej. Delikatnie rozsmarowujemy. Przed podaniem oprószamy kakao. Z foremki wykroiłam

Relaxtime