biszkopt - 17572 przepisów (strona:429/1172)

CIASTO CAPPUCCINO W 15 MINUT! 319

łyżki -żelatyna – 2 łyżeczki MASA ŚMIETANOWA: -śmietana 36% – 500 ml -cukier puder – 3 łyżki -żelatyna – 2 łyżeczki DODATKOWO: -herbatniki kakaowe – 150 g -biszkopty podłużne – 250 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Obie żelatyny rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody ( osobno ). Na spodzie blachy układamy herbatniki kakaowe. MASA CAPPUCCINO: 500 ml śmietany 30% ubijamy na sztywno, dodając pod koniec(...)cukier puder. Mieszamy z lekko podgrzaną żelatyną ( hartując wcześniej jak zupę – ważne! ), dodajemy kawę. Tak zmiksowaną masę wykładamy na herbatniki, wygładzamy. Układamy biszkopty. MASA ŚMIETANOWA: Śmietanę 36% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy lekko podgrzaną żelatynę ( również wcześniej hartując ). Wykładamy na biszkopty, wygładzamy, wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto karmelowe z pistacjami i solonym karmelem 454

drugiemu. Jest pyszne, mięciutkie, wilgotne, niezbyt słodkie, o bardzo intensywnym smaku karmelu i lekkim przysmaku słonych pistacji.  Ciasto łączące w sobie najlepsze smaki - słodkie i słone. Mocno słodki biszkopt kajmakowy i orzeźwiający krem na bazie śmietanki i kajmaku z dodatkiem pistacji idealnie współgrają między sobą, a polewa z solonego karmelu przenosi to ciasto na jeszcze wyższy poziom! Czyżby(...)jednak trochę zaczekać aż ciasto się schłodzi trzeba. Napewno smak tego ciasta będzie wart każdej minuty spędzonej przy jego przyrządzeniu. Ciasto karmelowe z pistacjami i solonym karmelem - przepis:  Biszkopt kajmakowy:  4 jajka  1/3 szklanki cukru 200 g masy kajmakowej (ok. pół standartowej puszki)  100 g masła  170 g mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kuchnia Łukasza
AMARANTUSOWY BISZKOPT Z OWOCAMI 127

Biszkopt z owocami to jedno z najszybszych i najprostszych ciast... bo naszej pracy jest niecałe 10 minut, resztę należy do piekarnika 😉 Tym razem jednak zamiast tradycyjnego biszkoptu, przygotowałam biszkopt w wersji fit - bez glutenu i bez cukru. Mąkę pszenną zamieniłam na mąkę z amarantusa, a cukier na erytrol. Do tego owoce - truskawki, borówki oraz ziarenka granatu, ale tak naprawdę możecie

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO WALENTYNKOWE SERDUSZKO 139

Ciasto walentynkowe serduszko,  jak sama nazwa wskazuje, jest idealne na dzień św. Walentego czyli dzień zakochanych. Delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakaowego, galaretki truskawkowej z waniliową pianką, a wszystko to uwieńczone czekoladową polewą z małymi serduszkami cukrowymi.  Każdy kęs tego pysznego ciasta rozpływa się w ustach  i delikatnie łechce nasze podniebienia . Jak wykonać ciasto walentynkowe serduszko możecie zobaczyć(...)filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Subskrybujcie kanał Rita creative a nie ominą Was nowości! Kliknijcie TUTAJ . ❤ SKŁADNIKI ❤ Biszkopt: jajka (4 szt.) cukier (4 łyżki) cukier waniliowy (1 łyżka) proszek do pieczenia (1/4 łyżeczki) kakao (1 łyżka) mąka (3 łyżki kopiaste) olej (1 łyżka) sól (szczypta) Krem: śmietanka kremówka 30% (600 ml.) cukier puder (4 łyżki) cukier waniliowy (1 łyżka) żelatyna

Rita creative
Ciasto Duetka z Galaretką 151

bazie grysiku wykończonej owocowymi wyspami pomarańczowej galaretki. Ciasto jest niezwykle kremowe i dość słodkie a przy tym orzeźwiające. Kombinowałam, bo chciałam stworzyć jakieś dobre ciacho na puszystym biszkopcie i powiem Wam , że z tych kombinacji powstał niezły kawał ciacha. Rozpływa się w ustach, po schłodzeniu smakuje jak deser pucharkowy. Ja jestem zadowolona, a Wy? Spróbujecie?;) Składniki na biszkopt(...)łyżką kakao Dodatkowo : 1 galaretka pomarańczowa rozrobiona na 350 ml gorącej wody 50 g wiórków kokosowych WYKONANIE blat biszkoptowy+ masa ciemna krążki biszkoptowe 3/ 4 masy mlecznej biszkopt z otworami ¼ masy mlecznej przestrzenie ciasta pokryte kremem posypujemy obficie wiórkami kokosowymi w otwory wlewamy tężejącą galaretkę Smacznego

Domowe ciasta
Pyszne ciasto z czekoladowym kremem mascarpone, wiśniami i galaretką (bez pieczenia) 120

200g czekolady mlecznej/gorzkiej (u mnie mleczna i odrobina gorzkiej) 50g cukru pudru Wierzch: 1 galaretka wiśniowa 100g wiśni z kompotu (mogą być świeże lub mrożone) Ponadto: około 150g okrągłych biszkoptów (u mnie z kakao) 100 ml kompotu z wiśni do nasączenia  Galaretkę przygotować według opisu z opakowania, ostudzić i wstawić do lodówki, aby lekko stężała Przygotować masę.  Czekoladę(...)serkiem mascarpone. Na końcu nie przerywając miksowania - powoli wlewać ostudzoną, ale płynną czekoladę. Masę wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość. Na dnie tortownicy wysłanej papierem do pieczenia ułożyć warstwę biszkoptów maczanych w kompocie wiśniowym. Na ciastka wyłożyć krem i ponownie umieścić biszkopty (już bez maczania!). Następnie należy poukładać odsączone wiśnie. Całość zalać tężejącą galaretką i schłodzić w lodówce do momentu

Di gotuje
Warstwowy placek biszkoptowo-serowy 140

Warstwowy placek biszkoptowo-serowy Składniki: Ciasto z białek: 7 białek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru opakowanie cukru wanilinowego 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć) 1-2 łyżki kawy rozpuszczalnej Sernik: 1 kg twarogu na sernik(...)proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Na wyłożonej papierem do pieczenia formie za pomocą łyżki wykładamy w odstępach kupki ciasta. Ubijamy na sztywno białka na biszkopt. Dodajemy do nich cukier (łyżka po łyżce) i cukier wanilinowy. Ucieramy. Następnie cały czas miksując dodajemy żółtka. Na koniec przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Biszkoptem delikatnie

PatiGotuje
Rumowy orzechowiec siostry Anastazji 130

ciast, które nie doczekało końca weekendu:) Jeśli więc lubicie orzechowe smaki i nie macie nic przeciwko nakrapianym wypiekom, to to ciasto zdecydowanie podbije Wasze serca – jestem tego pewna:) Biszkopt orzechowy: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 110g mielonych orzechów 4-5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa orzechowa: 350g masła 3 jajka(...)szkl. rumu 2 i 1/2 szkl. orzechów Orzechy grubo siekamy. Przekładamy do słoika lub innego zamykanego naczynia i zalewamy je rumem. Odstawiamy na 24 godziny. Następnego dnia pieczemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie, nie przestając miksować, dodajemy po 1 żółtku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wraz z orzechami delikatnie łączymy z masą jajeczną

Smaki Na Talerzu
Ciasto pijana śliwka | Zdrowsza wersja! | 835

osób, które chcą zjeść ciasto nawet będąc na diecie. Co prawda nie jest to ciasto, które ma małą ilość kalorii, ale na pewno ma ich mniej od oryginału. Puszysty biszkopt, budyniowa masa, śliwki moczone w alkoholu i czekolada. MIŁOŚĆ. RAJ. I KALORIE. Ciasto wykonała babcia z mamą, a pomysł był mój jak i zdjęcia. Niestety przyjechałam za późno, a ciasto(...)składa się z paru etapów przygotowania. Na sobotniej imprezie smakowało każdemu! Składniki na blaszkę standardową, prostokątną: Biszkopt:  5 jajek 1/2 szkl. erytrolu/ksylitolu/cukru 1 szkl. mąki orkiszowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Odrobina octu Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Stopniowo dodajemy erytrol i żółtka oraz odrobinę octu. Mąkę przesiewamy

Czarnawisienka
Ciasto Czarny Las 271

łyżki kakao fix do ubijania śmietany  Krem śmietanowy: 300 ml śmietany 30-36% fix do ubijania śmietany ok. 50 g deserowej czekolady ok. 50 ml syropu do ponczowania biszkoptu (można dodać wiśniówki) Ciasto Czarny Las - Sposób przygotowania: Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Blaszkę wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem (ok. 20 x 28 cm). Mąkę wraz z kakao(...)razie konieczności dolać jeszcze odrobinę wody) - całość bardzo powoli wlewamy do gotującego się syropu. Ciągle mieszamy do momentu zgęstnienia, a następnie wrzucamy wiśnie. Odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Dolny biszkopt umieszczamy w formie w której go piekliśmy i wykładamy na niego masę wiśniową - w takiej postaci całkowicie studzimy.   Masa kakaowa:   Mascarpone miksujemy z kakao do otrzymania puszystej konsystencji

Słodka Strona