biszkopt - 18068 przepisów (strona:434/1205)

Truskawkowe Love 95

szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku* 1/2 szklanki śmietany 30% 10 – 15 małych truskawek do dekoracji (ewentualnie innych owoców) Tortownicę wyłożyć folią(...)aluminiową, dno i boki. Na dno tortownicy położyć biszkopty. Galaretkę truskawkową oraz żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku*, przestudzić do temperatury pokojowej. Galaretkę truskawkową (do dekoracji) rozpuścić w 1 szklance wrzątku, przestudzić, odstawić do lekkiego stężenia. Z 350 gr truskawek odłożyć połowę około 125 gr, pokroić w słupki lub połówki. Resztę truskawek wrzucić do miski, dodać serek, cukier puder, śmietankę

moj przepis na
Truskawkowe Love 83

szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona w 1 szklance wrzątku* 1/2 szklanki śmietany 30% 10 – 15 małych truskawek do dekoracji (ewentualnie innych owoców) Tortownicę wyłożyć folią(...)aluminiową, dno i boki. Na dno tortownicy położyć biszkopty. Galaretkę truskawkową oraz żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku*, przestudzić do temperatury pokojowej. Galaretkę truskawkową (do dekoracji) rozpuścić w 1 szklance wrzątku, przestudzić, odstawić do lekkiego stężenia. Z 350 gr truskawek odłożyć połowę około 125 gr, pokroić w słupki lub połówki. Resztę truskawek wrzucić do miski, dodać serek, cukier puder, śmietankę

moj przepis na
Słodka Karolinka – ciasto bez pieczenia 124

wody 2 łyżki cukru łyżka kakao   Warstwa wiśniowa: słoiczek dżemu wiśniowego (240 g) galaretka wiśniowa 150 ml wody   Ponadto: około 350 g herbatników około 150 g biszkoptów 2 galaretki wiśniowe   Przygotowanie Przygotowujemy masę ciemną. 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia. Przed przygotowaniem masy serki i śmietana powinny być dobrze schłodzone(...)blaszki (moja ma wymiary 28×23 cm, ale możecie użyć nieco większej) układamy warstwami, każdą warstwę kremu dokładnie wygładzając: – herbatniki – masa ciemna – herbatniki – dżem z galaretką – herbatniki – masa jasna – biszkopty Dwie galaretki wiśniowe rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Kiedy galaretka zacznie tężeć, wylewamy ją na biszkopty. Deser wkładamy na kilka godzin (a najlepiej

e-PrzepisyKulinarne
Biszkopt z pianką czekoladowo-orzechową 81

Dawno już nie robiłam ciasta typu biszkopt + masa, dlatego postanowiłam to nadrobić. Przygotowałam biszkopt kakaowy z masą czekoladowo-orzechową. Ciasto jest pyszne, a jego przygotowanie nie zajmie Wam dużo czasu. Ciasto to będzie idealne dla smakoszy czekoladowych i orzechowych smaków. Fajnie sprawdzi się zarówno jako ciasto na co dzień, jak i od święta. Masa czekoladowo-orzechowa zawiera w sobie dużą(...)tylko do rozpuszczenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy żelatynę oraz przestudzoną czekoladę. Miksujemy do połączenia. Na samym końcu wsypujemy mielone orzechy, mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy na biszkopt, wyrównujemy. Dekoracyjną szpatułką możemy zrobić wzorek na masie, ale nie jest to konieczne. Wierzch posypujemy posiekanymi grubo orzechami

Smaki Na Talerzu
Adwokatowiec 133

Bardzo lubię to ciasto. Jest przyjemnie wilgotne, z lekkim posmakiem ajerkoniaku i wyczuwalnymi kawałkami orzechów. Doskonałe na różne uroczystości, jako ciasto na święta lub po prostu, bez okazji. Biszkopt: 5 jajek 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 biała czekolada 100 g orzechów włoskich(...)pieczenia oraz ocet (dałam jabłkowy). Przelewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30-35 minut. Po przestudzeniu z biszkoptu odkrawamy wierzch (skórkę). Mielimy w rozdrabniaczu na drobne okruszki. Orzechy siekamy na mniejsze kawałki (jednak nie za drobno). Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno

Smaki Na Talerzu
FIT tiramisu ze skyrem 108

wersji FIT, koniecznie to nadróbcie! Warto Składniki na 2 porcje: – 150g skyru naturalnego – 150g skyru waniliowego – 150g ricotty – 100ml mocnej, ostudzonej kawy – 12 okrągłych biszkoptów – 1 łyżka kakao – 3 łyżeczki erytrolu – 2 łyżeczki masła orzechowego Dodatkowo: czekolada do dekoracji Skyry, ricottę, masło orzechowego i erytrol miksujemy na gładki krem. Każdy biszkopt przed(...)kawie, pierwsze dwa (po dwa na słoiczek) umieszczamy na samym dnie. Następnie przykrywamy je 2 łyżkami kremu (po dwie na słoiczek) i posypujemy kakao. Ponownie układamy warstwę z biszkoptów, kremu i kakao, aż do wykorzystania kremu i zapełnienia słoiczka. Wstawiamy do lodówki, by deser się schłodził. Przed podaniem wbijamy rządek czekolady. Smacznego! Artykuł FIT tiramisu ze skyrem pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Ciasto makowe z dżemem i masą z serka homogenizowanego 91

Biszkopt makowy, dżem z czarnej porzeczki oraz masa maślana z serkiem homogenizowanym. Pokazałam Wam to ciasto w relacji na Instagramie i dosłownie zasypaliście mnie prośbami, abym opublikowała przepis jeszcze przed Świętami. Kochani, wszystko dla Was Oto ono. W smaku bardzo fajne, nie za słodkie, wręcz powiedziałabym, że takie słodko-kwaśne. PS. Jeśli chcecie ciasto z lżejszą masą, możecie np wykorzystać(...)śmietanową z ciasta Danio . Biszkopt: 5 jajek 2/3 szkl. cukru 1 szkl. maku (u mnie mielony) 2/3 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 800 g serka waniliowego 200 g masła 65 g drobnego cukru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 2-3 garście płatków migdałowych Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę

Smaki Na Talerzu
CzeKoLadowo-MakOwy Torcik ŚwiątecZny 92

Składniki na biszkopt kakaowy: 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki skrobi ziemniaczanej 4 łyżki kakao 4 jajka, białka i żółtka osobno 0.5 kubka cukru szczypta soli Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, skrobię ziemniaczaną, kakao – przesiewamy do miski i odstawiamy na bok żółtka ucieramy z połową cukru, do otrzymania kremowej konsystencji  W drugiej misce ubijamy białka(...)studzimy w piekarniku. P.S Pamiętajcie, że jeśli beza to nie jest Wasz ulubiony dodatek lub nie wychodzi wam jej pieczenie możecie ją pominąć lub użyć gotowych bezików.  Mocnoczekoaldowy biszkopt i makowy krem Krem kakaowo – makowy: 1 szklanka mleka 3 łyżki kawy ciemnego kakao 3 żółtka 0.5 kubka cukru do  1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 Kostka masła 0.5 kubka

Luźna Kuchnia
Cycki murzynki 169

łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1,5 kostki masła min 70% 120 g okrągłych biszkoptów 1 galaretka np. agrestowa pasuje idealnie! rodzynki Na polewę czekoladową: 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki słodkiego kakao 1 czubata łyżeczka żelatyny Robimy! CIASTO Białka ubijamy(...)stopniowo dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Ma nam postać dość gęsty krem. Masę wykładamy równo na ciasto. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, studzimy. W galaretce maczamy dobrze biszkopty i równiutko układamy na naszej masie na ciasto. Ciasto schładzamy w lodówce. W tym czasie szykujemy POLEWĘ: Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do spęcznienia. Resztę składników umieszczamy w garnuszku i podgrzewamy

Latosiowydom
Tort oreo 102

Mąż nie jest ich zwolennikiem a mimo to powiedział, że na prawdę pyszny tort. Polecam dla małych i dużych Czarny tort z czarnym kremem:) Przepis podpatrzony u Sosny Składniki biszkopt: – 5 jajek – 150 g cukru – 120 g mąki pszennej – 1 łyżka zimnej wody – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 2 łyżki ciemnego kakao (użyłam czarne kakao(...)pieczenia. Do otrzymanej masy, dodawać partiami mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia cały czas mieszając delikatnie łyżką. Gotowe ciasto przelać do natłuszczonej tortownicy o średnicy 24 cm. Biszkopt piec w 160°C przez 60-70 minut. Po upieczeniu ciasto w formie upuścić na podłogę z wysokości ok 30 cm. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Gotowy biszkopt przekroić na trzy równe

dom-agi.pl
Mini torciki biszkoptowe bounty z kapustą kiszoną 101

Myślicie że zwariowałam?... Ciasto czekoladowe i kapusta kiszona? Nie zwariowałam i nie mylicie się, te torciki naprawdę zawierają w czekoladowym biszkopcie kapustę kiszoną i są mimo tego niewiarygodnego dodatku przepyszne. Ciasto jest bardzo wilgotne, słodkie i czekoladowe, dając efekt coś między brownie a biszkoptem. Oczywiście nie czuć w nim kapusty, myślę daje ona efekt dodatkowego nawilżenia tego ciasta, a może(...)poprawy smaku. W końcu czekolada lubi być łączona ze słonymi dodatkami. Ja z gotowego ciasta wycięłam mini biszkopty, przełożyłam je słodką masą kokosową typu bounty i udekorowałam świeżymi owocami. Deserki wyglądają niesamowicie i tak samo naprawdę smakują. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciasto serowo-kajmakowe 171

Biszkopt z dwoma lekkimi jak piórko masami – serową i kajmakową. Całościowo ciasto jest właśnie bardzo lekkie, z doskonale wyważonym poziomem słodkości. Delikatna masa serowa niweluje słodycz masy kajmakowej. Ciasto jest pyszne i wprost ciężko się od niego oderwać. Dodatkowo całkiem szybko się go przygotowuje. Polecam. Ps. Szarość mojej masy serowej wynika z użytego cukru waniliowego;) Biszkopt: 4 jajka(...)miski z twarogiem i mieszamy. Jedną- dwie łyżki masy dodajemy do rozpuszczonej żelatyny, mieszamy. Tak zaprawioną żelatynę mieszamy z całością masy. Powstałą masę serową wylewamy na przestudzony biszkopt. Masę kajmakową przekładamy do miski, krótko miksujemy lub mieszamy łyżką (do ujednolicenia konsystencji). Żelatynę zalewamy mniej więcej 1/4 szklanki zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy na małej mocy palnika

Smaki Na Talerzu
Ciasto z biszkoptowych roladek z nadzieniem owocowym 105

cierpliwości. Ale efekt zapewniam wart jest tego poświęcenia. Do środka możecie użyć obojętnie jakich owoców, chociaż mi najbardziej pasują owoce leśne, jagodowe lub porzeczki. Nadają kwaskowaty smak dość słodkim biszkoptom i kremowi. Przypominam, że proporcje na biszkopt są na mniej więcej 6 roladek, a do ciasta potrzeba przynajmniej ich 18. Więc pamiętajcie, że musicie potroić składniki na biszkopty. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Biszkopciki 74

wiesz, co? Może biszkopciki? One zawsze się sprawdzają do kawy czy herbaty. Prostota i klasyka gatunku. Możesz wykonać je jako zupełnie osobny deser, ale też możesz zrobić biszkopciki piekąc biszkopt na tort w małej tortownicy. Zamiast zmniejszać ilość poszczególnych składników, przygotuj ciasto tak samo, po czym część wlej do tortownicy, a z pozostałej części uformuj małe biszkopciki. {"@context":"http:\/\/schema.org(...)miksowa\u0107 na niskich obrotach.\r","Nala\u0107 kapki ciasta na blach\u0119 wy\u015bcielon\u0105 papierem do pieczenia, Zachowa\u0107 odst\u0119py.\r","Piec 15min w 175st."],"keywords":"biszkopt,deser","totalTime":"PT0H35M"} Drukuj biszkopciki Czas przygotowania: 20 minut/y Czas gotowania/pieczenia: 15 minut/y Czas całkowity: 35 minut/y Składniki: 2 jajka, 1/2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 szklanki

Bardzo Gruby Smok

Proponowane wyszukiwania