biszkopt - 17572 przepisów (strona:418/1172)

Tort czekoladowy 23122

tego tortu, po upieczeniu, należy rzucić z wysokości ok. 60 cm na blat kuchenny (tę metodę wykorzystałam również przy upieczeniu tortu kajmakowego i byłam bardzo zadowolona z efektów) :) Biszkopt kakaowy wyszedł bardzo puszysty (można go odwrócić do góry nogami, gdyby była górka). Biszkopt przełożyłam kremem budyniowo-maślanym z dodatkiem serka waniliowego. Taki tort musi być koniecznie dobrze nasączony najlepiej procentami(...)które dodają charakteru całości. Jak każdy tort (i większość ciast przekładanych kremem) i to ciasto należy przygotować wcześniej. Pracę można rozłożyć na dwa dni, pierwszego dnia upiec biszkopt, następnego przygotować krem i przełożyć nim ciasto a kolejnego dnia podawać i zajadać ze smakiem. :) Tort czekoladowy Temperatura pieczenia: 170 o C | Czas pieczenia: ok. 40 min. Biszkopt kakaowy (źródło: Moje Wypieki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tiramisu i Lavazza - włoski duet, który postawi Cię na nogi! 154

sprawia, że prosta receptura zyskuje światową sławę! Tiramisu i Lavazza - włoski duet Składniki: 3 jajka 500 gr mascarpone 1/2 szklanki cukru 3/4 filiżanki kawy espresso 2-3 kieliszki amaretto biszkopty: podłużne lub okrągłe (ok 1 i1/2 paczki) kakao lub  starta czekolada Przygotowanie: 1. Białka ubijamy na sztywną pianę. 2. W drugim naczyniu ubijamy na białą masę(...)Przygotowujemy naczynie do deseru - powinno być przezroczyste - może być jedno duże i płaskie  bądź kilka mniejszych. 5. Do przestudzonego espresso dodajemy amaretto,  zamaczamy w nim biszkopty, tworząc z nich pierwszą warstwę w przygotowanym naczyniu. Na biszkopty kładziemy masę serową, posypujemy ją lekko kakao, nastepnie kolejne nasączone biszkopty i kolejne warstwy do wyczerpania składników. Uwaga: ostatnią warstwę masy

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pyszne ciasto z budyniem i galaretką bez pieczenia 85

Ciasto na biszkoptach z bitą śmietaną i galaretką Dziś przepis na pyszne ciasto bez pieczenia na biszkoptach. Ciasto z budyniem i galaretką nie tylko super smakuje, ale i super wygląda. Idealne na imieniny, urodziny do pracy jak i w domu. Ciasto bez pieczenia z budyniem, kremem czy galaretką mają jedną wspólną cechę, zamiast gorącego piekarnika, potrzebujesz zimnej lodówki. 😋I moim(...)galaretką w jednym smaku lub dwóch a nawet trzech. Z takim czerwonym akcentem to idealne ciasto na walentynki. Mój przepis jest to prosty budyniowiec z galaretką na długich biszkoptach bez owoców. Ciasto budyniowe z owocami jest raczej zarezerwowane na sezon letni, zimą idziemy na skróty. Zapraszam na przepis 🙂       Ciasto z budyniem i galaretką przepis Krem budyniowy mleko

Dieta moja pasja
Deser jogurtowo-kakaowy z wiśniami 28

Kremowy deser na bazie kakaowego jogurtu greckiego z wiśniami i biszkoptami. Deser podany w ozdobnych pucharkach, ułożony warstwowo, udekorowany owocami i listkami mięty to świetny pomysł na zdrową przekąskę w ciągu dnia. Kremowy, gęsty jogurt z dodatkiem kolagenu o smaku kakao i wiśnie to idealne połączenie. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na szybki, domowy deser. Deser w pucharku z kakaowym(...)naturalnego greckiego 250 g mrożonych wiśni łyżka soku z cytryny 1 saszetka kolagenu o smaku kakao Natu.Care (9 g) 3 łyżki cukru Dodatki do podania: ciasteczka amaretti lub podłużne biszkopty do dekoracji wiśnie, borówki, maliny, listki mięty, pokruszone ciastka. Porady. Do deseru możesz wykorzystać dowolne owoce, świeże, mrożone lub z puszki. Idealne będą borówki, jagody, maliny, truskawki, które świetnie komponują

Zasmakuj Kuchni
Mazurek czekoladowo-brzoskwiniowy 24

odstawiam do wystygnięcia. Teraz mogę przygotować warstwę czekoladową. Składniki na warstwę czekoladową: 120 g czekolady ciemnej 100 g czekolady mlecznej 200 ml śmietanki 36% 2 łyżki masła Dodatkowo 18 biszkoptów Lady Fingers Śmietankę podgrzewam, ściągam z ognia i do gorącej śmietanki wkruszam czekoladę. Czekam chwilę, aż czekolada się rozpuści i mieszam do uzyskania gęstego kremu. Dodaję masło pokrojone w kosteczkę(...)masło się rozpuści i mieszam do uzyskania jednolitej masy, którą odstawiam do wystygnięcia. Zimną masę miksuję na puszysty krem, który wykładam na kruchy spód. Na kremie czekoladowym układam biszkopty. Teraz mogę przygotować warstwę brzoskwiniową. Składniki: 6 połówek brzoskwiń z puszki 300 ml soku z brzoskwiń z puszki 2 łyżki cytryny 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ szklanki zimnej wody Brzoskwinie miksuję

Słodki sentyment
szampańska chmurka 32

składniki na biszkopt: 60 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej w dwóch turach dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki(...)cukrem, dodajemy rozpuszczoną galaretkę i mieszamy. Następnie wlewamy do pozostałego szampana i mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki, od czasu do czasu mieszamy, gdy zacznie delikatnie tężeć wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki, aby galaretka całkowicie stężała. składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier, miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt z kremem i galaretką III 43

Witajcie! Pozwólcie, że podzielę się z Wami przepisem na dość efektownego i w miarę łatwe go przekładańca. Bazą będzie tutaj biszkopt 4 jajeczny i herbatniki. No i oczywiście krem😊 Dużo kremu. Wykończenie ciacha to galaretka pomarańczowa z plastrami pomarańczy i mnóstwem pysznych borówek. Ciacho jest niezwykle kremowe, z gatunku tych słodszych, ale dobrze przełamane soczystością owoców w galaretce. Przymknijcie proszę(...)nierówno wylaną galaretkę- ale- jak to mówię- galaretka jest jak złodziej 😛 nigdy nie wiadomo ( kiedy stężeje 😊 ).   *Blacha 25 cm x 36 cm (standard)   Składniki na biszkopt:   4 jaja     ¾ szklanki cukru     3 łyżki przegotowanej wody     ½ szklanki mąki pszennej     ½ szklanki mąki ziemniaczanej     1 łyżeczka proszku do pieczenia

Domowe ciasta
Ciasto łącki przekładaniec na biszkoptach 274

Ciasto orzechowe z pijaną śliwką Ciasto łącki przekładaniec to delikatny orzechowy biszkopt z masą budyniową i śliwkami. Tak naprawdę to takie 2 w 1 czyli ciasto orzechowe z pijaną śliwką. Ten łącki przysmak to ciasto z alkoholem dla dorosłych na sylwestra, andrzejki czy inną nocną imprezę. Wszystkie ciasta łąckie jakie spotkałam są takie same, mnie zamarzyło inne, prostsze i szybsze(...)zrobić ciasto bez alkoholu. Jednak aby zadowolić jedną i drugą grupę podpowiem jak zrobić łącki przekładaniec z alkoholem i bez. Zapraszam na przepis 🙂     Ciasto łącki przekładaniec przepis Biszkopt orzechowy jajka 4 sztuki cukier 4 łyżki orzechy włoskie grubo zmiksowane 1 szklanka proszek do pieczenia 1 łyżeczka Reszta składników długie biszkopty 220 g suszone śliwki 250 g budyń waniliowy

Dieta moja pasja
Bananowiec z jabłkami siostry Anastazji 29

Delikatny biszkopt z budyniową masą z dodatkiem zmiksowanych bananów i startych jabłek oraz banany przykryte galaretką, to propozycja dla tych, którzy lubią ciasta owocowe, zwłaszcza bananowe. Ciasto nie jest przesłodzone. Jest lekkie i delikatne. Bardzo polecam. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 3 łyżki wody Masa bananowo-jabłkowa(...)Owoce dodajemy do masy budyniowej, miksujemy do połączenia. Galaretki bananowe rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do stężenia. Banany kroimy na plasterki. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Na biszkopt wykładamy masę budyniowo-owocową. Na wierzchu rozkładamy plasterki banana. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką, Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Smaki Na Talerzu
Ciasto z mango 33

Pyszne i orzeźwiające ciasto z mango, które idealne sprawdzi się na każdą okazję. Ciasto składa się z puszystego biszkoptu przełożonego warstwą z mango, kremem śmietankowym i masą krówkową. Wierzch ciasta zdobi posiekana czekolada. Całość wygląda i smakuje wyśmienicie! Jeśli szukacie przepisu na fajny deser do kawy, ciasto z mango sprawdzi się idealnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); CIASTO Z MANGO PRZEPIS Składniki(...)Biszkopt 5 jajek 140 g mąki pszennej 150 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Warstwa z mango 425 g pulpy z mango 150 ml śmietanki kremówki 30% 2,5 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody Warstwa śmietankowa 350 ml śmietanki kremówki 30% 30 g wiórków kokosowych 2 łyżki pianki z mleczka kokosowego 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo

Przepiski.pl
Ciasto z ciepłymi lodami 43

zgodnie z instrukcją i macie pewność, że ciasto wyjdzie idealne. Dodatkowo przygotowaliśmy krótki filmik, który jeszcze bardziej ułatwi Wam przygotowanie tego pysznego deseru. CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI PRZEPIS Składniki Biszkopt 3 jajka 80 g mąki pszennej 80 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 330 ml śmietanki kremówki 30% 600 g serków homogenizowanych(...)galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 150 ml gorącej wody Dodatkowo 12 mini ciepłych lodów 2 galaretki brzoskwiniowe 750 ml gorącej wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując, stopniowo dosypywać cukier. Kolejno zmniejszyć obroty miksera i dodawać żółtka, jedno po drugim. Mąkę pszenną wymieszać z mąką

Przepiski.pl
Ciasto słodki karmelek (bez pieczenia) 51

pieczenia? Składniki: 250 g mascarpone o smaku karmelowym 250 g śmietanki 36% lub 30% 1 galaretka cytrynowa + 250 ml gorącej wody 3 płaskie łyżki cukru pudru groszek ptysiowy biszkopty wrocławskie na spód cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie:   Dno tortownicy (u mnie 24 cm, jeśli użyjecie mniejszej ciasto wyjdzie wyższe) wykładamy papierem do pieczenia.   Biszkopty delikatnie nasączamy(...)powoli galaretkę, miksujemy do połączenia.   W drugiej misce ubijamy śmietanę. Dodajemy do mascarpone i łączymy obie masy (mieszamy lub krótko miksujemy).    Niewielką ilość masy wykładamy na biszkopty. Wkładamy formę na chwilę do lodówki. Wyciągamy i ostrożnie wylewamy resztę masy.   Na wierzch układamy groszek ptysiowy. Ciasto wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.   Przed podaniem oprószamy cukrem

Słodkie okruszki
Brzoskwiniowa fantazja 41

jedną puszkę brzoskwiń, pod galaretkę, ale podczas jedzenia wcale nie uważałam, by było ich za dużo. Jeśli lubicie ciasta z brzoskwiniami, to ciasto powinno również przypaść Wam do gustu Biszkopt: 4 jajka 4 kopiate łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 500 ml soku typu Kubuś o smaku marchew-jabłko-brzoskwinia(...)pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (21x32cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Odstawiamy do przestudzenia. Zimny biszkopt możemy nasączyć syropem brzoskwiniowym. W jednej szklance soku rozrabiamy proszek budyniowy. Pozostały sok wlewamy do rondelka, dodajemy masło oraz cukier. Doprowadzamy do wrzenia. Na gotujący się sok wlewamy mieszankę budyniową

Smaki Na Talerzu
Sernik brzoskwiniowy z serków homo 37

kolejny przepis na fantastyczne ciasto błyskawiczne, które również można wykonać w wersji bez pieczenia! Ciasto przygotowane przez moją mamę, która jak wiecie uwielbia ciasta bez pieczenia. Puszysty biszkopty przykryty lekką, waniliową masą z serników homogenizowanych z dodatkiem soczystych brzoskwiń – fantastyczną całość dla wszystkich wielbicieli słodkości. Pycha! Można śmiało zrobić w tortownicy ( wtedy polecam z połowy składników ). Smacznego! SKŁADNIKI(...)brzoskwinie w puszce – 480 g – cukier puder – 90 g – mleko – 3 łyżki – herbatniki maślane – 150 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Jajka wbijamy do misy, dodajemy cukier i cukier z wanilią – ubijamy 10 minut. Do puszystej masy dosiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy ok. 23-30 do suchego patyczka

Ostra na Słodko
Gruszkowiec bez pieczenia 48

lekkie, orzeźwiające i smaczne. Nie posiada w swoim składzie ciężkich mas na maśle, lecz lekki delikatny krem na bazie budyniu, galaretki i śmietanki kremówki. Całość przełożona jest herbatnikami oraz biszkoptami i wzbogacona o gruszkę w galaretce. Ciasto smakuje naprawdę rewelacyjnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto przygotowałam w małej blaszce 20×20 cm, ale jeśli chcecie przygotować(...)poczęstunek, kiedy odwiedzą nas znajomi. GRUSZKOWIEC BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietanki kremówki 18 herbatników kakaowych 12 okrągłych biszkoptów 1 duża gruszka 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix 1 galaretka gruszkowa/agrestowa 400 ml gorącej wody 30 g gorzkiej czekolady 30 g białej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie

Przepiski.pl