biszkopt - 18068 przepisów (strona:332/1205)

Leciutkie jak puch ptasie mleczko 67

Pyszne, lekkie i łatwe ciasto, które sprawdzi się na każdą okazję. Składniki Biszkopt: 5 jaj 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 10 białek 1,5 szklanki cukru ziarna wanilii lub aromat waniliowy 2 łyżki kakao 8 łyżeczek rozpuszczonej żelatyny Dodatkowo: śmietana 36% 200 ml 100 g serka mascarpone tabliczka czekolady 2 łyżek masła Wykonanie(...)Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, chwilę ubijać i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 30 min w 180 C. Wystudzony biszkopt posmarować dżemem porzeczkowym lub innym kwaśnym dżemem. Masa: Ubić białka z cukrem i wanilią, powoli wlewać wystudzoną żelatynę

Wasze Przepisy
Góra lodowa bez pieczenia 916

interpretację tego ciasta w wersji bez pieczenia. Ciasto góra lodowa bez pieczenia to bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu deser. Składa się z herbatników, masy na bazie budyniu i biszkoptów z dodatkiem słodkiej, dwukolorowej polewy. Całość smakuje naprawdę rewelacyjnie! Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto góra lodowa bez pieczenia. Na pewno Wam posmakuje. CIASTO GÓRA LODOWA(...)PIECZENIA Składniki MASA 1200 ml mleka 3 budynie śmietankowe bez cukru 220 g masła 2/3 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej DODATKOWO ok 20 biszkoptów okrągłych 250 g herbatników POLEWA 250 g masła 120 ml wody 200 g mleka w proszku 80 g cukru 2 łyżki kakao Wykonanie Odlać 250 ml mleka, rozpuścić w nim trzy budynie, mąkę oraz cukier

Alle Dobre!
TORT Z KREMEM OREO – KOT 134

Tutorial znajdziecie TUTAJ. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Kilka dni przed zrobieniem tortu robimy dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. 1 dzień: Pieczemy biszkopt. 2 dzień: Robimy krem oreo, mus malinowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Dekorujemy tort kremem maślanym. 4 dzień: Tort z kremem oreo podajemy gościom. Tort najlepiej smakuje(...)dlatego nie warto się śpieszyć! Obserwuj ‘SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Skorzystaj z przelicznika foremek Polecam wpis: Jak złożyć prosto tort Składniki na biszkopt (rant śr 20 cm) – biszkopt z olejem: 5 białek (ok 185 […] Artykuł TORT Z KREMEM OREO – KOT pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Wielkanocny tort Limoncello! Przepyszny tort na Święta i inne uroczystości! 121

inne święto, urodziny czy też, jakąkolwiek inną okazję. Torty wypiekam bardzo rzadko i bardzo żałuję bo kocham to robić.  Dla mnie idealny tort to tort z pysznym biszkoptem, musi być mocno nasączony -nie ma nic gorszego niż suchy tort!- biszkopt musi być mięsisty i gąbczasty.  Jeśli robimy tort śmietanowy to używamy tylko i wyłącznie śmietany(...)konfitura z czarnej porzeczki, wiśni, jagód czy żurawiny. U mnie to konfitura domowej roboty z czarnej porzeczki! Przepyszna!   TORT LIMONCELLO z bananami i ptasim mleczkiem! - PRZEPIS NA biszkopt do tortu MASA BANANOWA - 500 ml śmietanki 36% (zimna z lodówki, schładzana minimum 12 godzin) - 250 g sera mascarpone z lodówki - 4 łyżki cukru pudru - 1 dojrzały rozgnieciony banan

SMYKWKUCHNI
Ciasto dwukolorowe z masą Ikarową 112

mąki  - 4 żółtka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia ciasto kokosowe - 4 białka - 150 g cukru - 1 łyżka octu jabłkowego - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 150 g wiórków kokosowych biszkopt - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 500 ml mleka - 3 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 4 żółtka - 3 łyżki(...)wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy po czubatej łyżce na zmianę ciasto białe i czarne, pieczemy w 180 C przez około 50 minut. Gdy jedno ciasto się piecze przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier i całość miksujemy. Gdy już cukier się rozpuści dodajemy mąkę i proszek. Masę delikatnie mieszamy. Biszkopt wylewamy do wysmarowanej

Zainspirowana w kuchni
Ciasto pianka 114

Ciasto pianka to bardzo lekki i delikatny wypiek. Przygotowany jest na cienkim biszkopcie z dodatkiem puszystej masy na bazie galaretki i śmietanki 30%. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Na pewno poprawi smak popołudniowej kawy. Ciasto pianka jest bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego też bez obaw każdy z Was może się pokusić o jego wykonanie w swoim domu. Smacznego! PRZEPIS(...)CIASTO PIANKA Składniki BISZKOPT 3 jajka 60 g mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka wody MASA 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 2x 400 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru DODATKOWO 2 galaretki truskawkowe Wykonanie BISZKOPT Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier. Ciągle ubijając dodajemy kolejno po jednym

Alle Dobre!
3 bit bez budyniu 299

chyba nie ma drugiego takiego ciasta bez pieczenia, które by wzbudzało takie zainteresowanie. 3 bit na herbatnikach, z mascarpone, z mlekiem w proszku, z budyniem, bez budyniu, na biszkopcie, z dżemem. To tylko kilka z przepisów na super ciasto bez pieczenia. Jak zrobić 3 bit? Zapraszam na prosty przepis na ciasto bez pieczenia.  Przepis na 3 bit bez pieczenia(...)proszku 2 łyżki z brzuszkiem sok z cytryny 2 łyżki Masa III śmietana 30% 200 g cukier drobny do smaku kakao 1 łyżka Oraz: herbatniki 150 g długie biszkopty 60 g żelatyna 4 łyżeczki mleko  1 szklanka folia spożywcza blaszka 20 x 20 cm coś do dekoracji ciasta      Moi drodzy, nim przejdę do przepisu chciałam wspomnieć

Dieta moja pasja
Pyszne wypieki na Wielkanoc 99

nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i piecz przez 5 minut. Sprawdź patyczkiem, ale ciasto powinno być bardzo miękkie ale upieczone. Szybko oderwij papier. Ściereczkę posyp cukrem, połóż na niej biszkopt i zroluj roladę. Pozostaw tak do ostygnięcia. Ubij śmietankę na puszysto dodając pod koniec mascarpone. Pamiętaj aby śmietanka i mascarpone były schłodzone. Następnie dodaj dulce de leche i wymieszaj(...)końca. Masa powinna mieć marmurkowy efekt. Rozwiń ostygnięty biszkopt, posmaruj biszkopt kremem i posyp plasterkami banana. Zroluj biszkopt. Posyp roladę kakao i pokrój na krążki o grubości 2 cm. Smacznego     The post Pyszne wypieki na Wielkanoc appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ciasto Różowa Pantera 75

Składniki MASA 1 kg sera twarogowego 600 ml śmietany kremówki 2 galaretki malinowe 1/2 szklanki cukru 500 ml wody GALARETKA 800 ml wody 2 galaretki malinowe DODATKOWO 250 g biszkoptów okrągłych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Blaszkę o wymiarach 24×35 wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie na blaszce ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego. Dwie galaretki malinowe rozpuścić(...)wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru. Następnie stopniowo dodawać twaróg. Pod koniec ubijania wlać schłodzoną, ale ciągle płynną galaretkę. Połowę masy rozprowadzić na biszkoptach. Następnie ułożyć na niej kolejną warstwę biszkoptów i rozprowadzić resztę masy. Całość wstawić do lodówki do stężenia. Kolejne dwie galaretki malinowe rozpuścić w 800 ml wody. Odstawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę

Przepiski.pl
Ciasto Węgielek 155

domowych wypieków, oraz macie ochotę na skosztowanie czegoś nowego, ciasto węgielek będzie dla Was idealne! Zapraszam do zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA CIASTO WĘGIELEK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 5 jajek 2/3 szklanki mąki 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA BUDYNIOWA 500 ml mleka 1 budyń śmietankowy 180 g masła 1 cukier wanilinowy(...)łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej GALARETKA 1 galaretka malinowa 400 g mrożonych malin DODATKOWO 6 herbatników kakaowych Przygotowanie BISZKOPT Formę 22×32 wyłożyć papierem dopieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka. Mąkę wymieszać z kakao, całość przesiać. Do ubitej masy dodać suche składniki i delikatnie wymieszać. Powstałą masę wyłożyć

Przepiski.pl
Ciasto lodowiec bez pieczenia 66

łyżki budyniu waniliowego (bez cukru) 3/4 szkl. cukru kostka masła roślinnego 5 łyżek kakao 2 łyżki rumu/spirytusu 2 galaretki zielone lub niebieskie galaretka czerwona pół szklanki orzechów 2 opakowania biszkoptów okrągłych opcjonalnie: wiśnie z syropu Przygotowanie Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem, zalać gorącym mlekiem, gotować do zgęstnienia. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę i dodać zagotowaną wcześniej zimną masę(...)Podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao, orzechy i wiśnie, a do drugiej 2 łyżki rumu/spirytusu. Galaretkę zieloną rozpuścić w szklance gorącej wody. Moczyć szybko biszkopty i nimi wykładać dół i boki tortownicy. Włożyć na chwilę do lodówki. Pozostałe galaretki również rozpuścić w szklance gorącej wody każdą i odstawić do wystygnięcia. Na biszkopty wyłożyć na początku białą później brązową

Wasze Przepisy
Ciasto z Musem Brzoskwiniowym 86

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z musem brzoskwiniowym to bardzo smaczny wypiek, który można przygotować bardzo szybko. Wystarczy upiec tradycyjny biszkopt z 4 jajek, przygotować masę na bazie sera twarogowego oraz mus brzoskwiniowy. Wszystkie te warstwy idealnie do siebie pasują, dzięki czemu ciasto smakuje naprawdę rewelacyjnie! Ciasto z musem brzoskwiniowym to jedno z ciast, które najszybciej znika z talerza podczas świąt(...)białej masy. Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto z musem brzoskwiniowym , które z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. PRZEPIS NA CIASTO Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM Składniki: BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA 800 g sera twarogowego 3/4 szklanki cukru 400 ml śmietany kremówki 1 galaretka przezroczysta 4 łyżeczek żelatyny

Przepiski.pl
Ciasto królowa śniegu 67

Królowa śniegu to ciasto, które zachwyca nie tylko swoim wyglądem ale także smakiem. Jest leciutkie i delikatne jak chmurka. Składniki Biszkopt: 4 jaja 1szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia niepełna szkl. cukru 4 łyżki oleju Krem niebieski: 1 budyń waniliowy 2 szkl. mleka 2 łyżki cukru 1 galaretka niebieska paczka delicji Krem biały: 1 galaretka cytrynowa rozpuszczona(...)niepełnej szkl. wody 3 łyżki cukru pudru 500 ml. śmietany Warstwa niebieska: 2 galaretki niebieskie 500 ml wody Przygotowanie Biszkopt: z podanych składników zrobić biszkopt, upiec w 180 st. C przez ok. 30-40 minut. Po upieczeniu ostudzić. Krem niebieski: ugotować budyń i do gorącego wsypać galaretkę. Wymieszać i wylać na upieczony biszkopt. Poczekać aż przestygnie i poukładać delicje. Krem

Wasze Przepisy
Chrupek Bez Pieczenia 86

przygotowuję je bardzo często ze względu na prostotę i szybkość wykonania. Ciasto Chrupek bez pieczenia robi się naprawdę szybko. Wystarczy przygotować masę budyniową i zakupić herbatniki oraz mini biszkopty. Następnie ułożyć odpowiednio warstwy i wstawić ciasto na chwilę do lodówki. Później zostaje nam tylko rozkoszowanie się jego cudownym smakiem. Sama nazwa ciasta wywodzi się z tego, że mini biszkopty(...)mleka 2% 200 g masła 3 budynie śmietankowe 2/3 szklanki cukru 2 cukry wanilinowe 4 łyżki mąki Dodatkowo 160 g herbatników ciemnych 1 opakowanie mini biszkoptów kakao Przygotowanie 1 l mleka zagotować z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego. W pozostałej części mleka rozpuścić budynie oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać. Kiedy mleko zacznie się gotować, wlać mieszankę budyniową, energicznie mieszać

Przepiski.pl
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 83

ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25-35 min w 170 st., piec do suchego patyczka. Upieczony biszkopt w formie zrzucić na podłogę z 60 cm. Pozostawić(...)formie, na kratce, do całkowitego ostudzenia, tj. przy dotknięciu biszkoptu od góry i formy od spodu ma być chłodne. Po ostudzeniu nożykiem lub płaską łopatką oddzielić boki biszkoptu od formy. Zdjąć obręcz, przekroić na 3 blaty nożem strunowym lub nożem do chleba (takim z piłką). Lime curd: 4 jajka 4 żółtka 300 gr cukru drobnego sok z 6 limonek skórka

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania