biszkopt - 17572 przepisów (strona:340/1172)

SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 120

Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze świeżych truskawek. Całość udekorowana jest truskawkami i oblana polewą z białej czekolady. Pyszny, piankowy deser, który smakuje jak ptasie mleczko. Wystarczy tylko kilka składników i niecałe 30 minut naszej pracy - reszta czasu to chłodzenie(...)masa stężeje. Idealny deser na upalne dni! Składniki: 500 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 700 g truskawek 3-4 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 100 g biszkoptów podłużnych Dodatkowo: ok. 10 szt. truskawek 50 g białej czekolady Wykonanie: Dno tortownicy (u mnie: 18 cm) wykładamy biszkoptami. Truskawki myjemy, osuszamy, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na gładki

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 120

Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze świeżych truskawek. Całość udekorowana jest truskawkami i oblana polewą z białej czekolady. Pyszny, piankowy deser, który smakuje jak ptasie mleczko. Wystarczy tylko kilka składników i niecałe 30 minut naszej pracy - reszta czasu to chłodzenie(...)masa stężeje. Idealny deser na upalne dni! Składniki: 500 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 700 g truskawek 3-4 łyżki cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 100 g biszkoptów podłużnych Dodatkowo: ok. 10 szt. truskawek 50 g białej czekolady Wykonanie: Dno tortownicy (u mnie: 18 cm) wykładamy biszkoptami. Truskawki myjemy, osuszamy, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na gładki

Kuchnia MagdaLeny
Sernik Tiramisu na zimno 100

Aksamitny rozpływający się w ustach sernik tiramisu na biszkoptach nasączonych kawą z likierem amaretto, idealny na upalne letnie dni. Zniewala delikatnym kawowym smakiem . Jest gotowy już po kilku godzinach chłodzenia w lodówce, a najlepiej smakuje następnego dnia. Dla mnie to hit wśród serników bez pieczenia, a może dlatego, że kocham kawę ? Foremka 23/28 cm lub mniejsza Składniki: 20 dag okrągłych(...)biszkoptów Poncz: 250 ml słodzonego naparu z kawy rozpuszczalnej 50 ml likieru amaretto ewentualnie rumu Masa serowa: 350 ml śmietanki kremówki 40 dag serka homogenizowanego waniliowego 25 dag serka mascarpone ½ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dr.Oetker 4 łyżeczki żelatyny Ciemne kakao do posypania Sposób przygotowania: Foremkę o podanych wymiarach wyłożyć pergaminem. Ostudzony napar kawowy wymieszać z likierem

Wanilia i Kardamon
Ciasto z kremem i truskawkami 143

Proste ciacho z truskawkami i kremem budyniowym. Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, cukier 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem budyniowy: mleko 500 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, cukier 3-4 łyżki, masło 200 g, dodatkowo: truskawki, galaretka truskawkowa 2 szt, Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy(...)delikatnie mieszamy łyżką do połączenia. Ciasto wylewamy na  blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 170 st. C przez 30 min, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia, a następnie zeskrobujemy skorupkę powstałą podczas pieczenia. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, tylko do mleka dodajemy cukier. Gotowy budyń przykrywamy folią aluminiową, aby na wierzchu

kulinarne odsłony pati
TORT JEDNOROŻEC 144

najgorsze mam już za sobą, mogę więc podzielić się z Wami przepisem i radami, które pomogą Wam w zrobieniu własnego jednorożca :). Na początek polecam do wysokiego tortu stabilniejszy biszkopt lub ciasto. Mój zwykły biszkopt nie do końca udźwignął ciężar kremów i dekoracji. Zwracajcie uwagę na jakość śmietanki. Ja dopiero przy musie wiśniowym zorientowałam się, że coś jest nie tak. Kremy(...)kawałek pysznego tortu! P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. Kilka dni przed zrobieniem tortu robimy dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. Dzień 1: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy cukierki z czekoladą w śmietance. Dzień 2: Robimy krem truflowy, mus wiśniowy i oreo, składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). Dzień 3: Tynkujemy i […] Artykuł TORT JEDNOROŻEC pochodzi

Słodki Pomysł
Ciasto śmietankowe z musem truskawkowym. 403

Takie ciasto,było u nas w zeszłą niedzielę. Kakaowy biszkopt, masa śmietanowa i mus truskawkowy. Połączenie idealne :) Możecie je zrobić na herbatnikach, lub biszkoptach, jeśli nie chcecie włączać piekarnika.  Ja jestem uzależniona od pieczenia, także mój piekarnik chodzi, nie zważając na upały :) Składniki: Biszkopt: 2 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)ubić, dodać mascarpone. Ubijać jeszcze chwilę. Łyżkę masy śmietanowej, dodać do tężejącej galaretki i wymieszać. Następnie powoli przelać do masy śmietanowej, cały czas miksując. Gotową masę, wyłożyć na przestudzony biszkopt. Wstawić do lodówki, do czasu stężenia  musu truskawkowego. Kiedy mus zacznie tężeć, wyłożyć go na masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto, wstawić do lodówki na kilka godzin

Agusiowe smakołyki
Tort czarny bez 151

wyszedł, puszysty, rozpływający się, trochę w stanie nieważkości ha. No może nie tak do końca, bo aż tak pijany nie jest. Na moje oko lekko wstawiony i fajnie nasączony. biszkopt: 6 jaj wielkość M 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru barwnik fioletowy krem czarny bez: 250 g serka mascarpone 700 ml śmietany kremówki(...)czekolady białej 1 słoiczek konfitury z czarnej porzeczki beziki do dekoracji 7 borówek kwiatki czarnego bzu nasączenie: 80 ml wódka czarny bez 120 ml wody przegotowanej zimnej Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam, po minucie kolejna łyżka cukru i znowu ubijam i tak do końca cukru. Do masy dodaję żółtka

wesoła kuchnia
Orzeźwiający Bananowiec 184

nieba, a ja zapraszam na orzeźwiające ciasto bananowe. Bananowiec doskonale ochłodzi nas w upalne dni. Zapewniam, że kto je upiecze to nie pożałuje, bo ciasto jest przepyszne. SKŁADNIKI: Biszkopt: 6 jajek, 1,5 szklanki cukru, 2 szklanki mąki tortowej, 8 łyżek oleju, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 łyżka octu, Masa bananowa: ½ litra mleka, 2 opakowania budyniu bananowego, 150g masła(...)łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 6 bananów, 3 opakowania galaretki bananowej, PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Następnie do ciasta dodaję olej, mąkę tortową oraz ocet i proszek do pieczenia. Masę przelewam na blaszkę o wym. 25cm x 35cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt piekę około 40 minut w temperaturze

Tradycyjna kuchnia Kasi
FRAISIER - TORT TRUSKAWKOWY 203

zmienionym wyglądzie. Zamiast wierzch tortu, polać dżemem truskawkowym jak to jest w orginale, ozdobiłam tort bitą śmietaną oraz truskawkami. Właśnie taki podoba mi się bardziej. 🍓🍰😍 SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) Biszkopt : 5 jajek  ¾ szklanka cukru  ¾ szklanka mąki pszennej  3 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana 0,80 ml śmietany 36% fix do śmietany 1-2 łyżki cukru pudru(...)papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Pozostawić do wystudzenia. Biszkopt przekroić na trzy blaty Śmietanę ubić na sztywno z fixsem oraz cukrm pudrem. Do tortownicy włożyc blat biszkoptu do okoła niego ułożyć przekroione na pół truskawki w środku wyłozyc

RAROSSA
Śmietanowiec 165

więc z przepisem, do którego piekarnik jest najzupełniej zbędny. Śmietanowiec z galaretkami w konsystencji przypomina delikatny sernik na zimno. Do dekoracji wykorzystałam bitą śmietanę i truskawki, spód zrobiłam z biszkoptów. Przygotowałam go w tortownicy o średnicy 24 cm, ale masy jest na tyle dużo, że można zdecydować się również na prostokątną foremkę i podawać pokrojony w kostkę. Jeśli szukacie innych(...)śmietany kremówki 400 g jogurtu greckiego 3 łyżki żelatyny 100 ml wody 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 różne smaki galaretki owocowej + ok. 100 g biszkoptów Śmietanowiec – jak to zrobić? Pracę rozpoczynamy od przygotowania galaretek, ponieważ będą potrzebowały czasu na stężenie. 1 paczkę galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody (czyli 250 ml). Kiedy galaretki

Ciastkozercy
PRZEPYCHOTKA WANILIOWA Z GALARETKĄ 116

Składniki: Biszkopt: 1 opakowanie kisielu wiśniowego bez cukru 320 g mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej 1,5  łyżki proszku do pieczenia 4 jajka 220 g margaryny 250 ml mleka 3/4 szklanki cukru kryształ 1 łyżka cukru waniliowego Nasączenie wiśniowe: 3 torebki owocowej herbaty wiśniowej 1 torebka czarnej herbaty earl grey 200 ml gorącej wody 150  ml przygotowanej(...)litra mleka 3/4 szklanki cukru 250 g margaryny 1 łyżka cukru waniliowego 1 olejek spirytusowy waniliowy Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Biszkopt - margarynę rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą z kisielem i proszkiem do pieczenia, przesiać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na kogel mogel. Dodać przestudzoną margarynę - lekko

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowa pianka 355

proste ciacho na niedzielę z truskawkami moimi ulubionymi owocami. Mogę jeść w każdej postaci truskawy. Ciasto zrobiłam w godzinę. Także można wyczarować coś prostego a zarazem dobrego do kawy. biszkopt: 3 jajka wielkość M 5 łyżek cukru 1 łyżeczka kakao 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej płaska pianka: 500 ml śmietany kremówki 30 % 60 dkg truskawek(...)łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru wierzch: 1 galaretka truskawkowa z pianką Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno. Dodaję łyżkę cukru i dalej ubijam, jak się rozpuści kolejna łyżka cukru. Na końcu dodaję żółtka jak piana jest lśniąca i cukier rozpuszczony. Mieszam mikserem chwilę. Mąki przesiewam i dodaję partiami do ciasta. Delikatnie mieszam łyżką. Formę o wymiarach

wesoła kuchnia
Sernik truskawkowy - na zimno 284

galaretki o smaku truskawkowym 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1,5 szklanki wrzącej wody 4-5 łyżek cukru pudru dodatkowo 2 galaretki o smaku truskawkowym  3 szklanki wrzącej wody biszkopty świeże truskawki Najpierw rozpuścić galaretki. Przygotować dwa osobne naczynia. W pierwszym naczyniu rozpuścić dwa opakowania galaretek w 3 szklankach wrzącej wody, a w drugim naczyniu -rozpuścić pozostałe dwa opakowania wraz(...)szklanki). Całość zmiksować ze sobą. Na sam koniec dodać ubitą śmietanę i delikatnie połączyć ją z masą sernikową. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie na dnie ułożyć biszkopty. Lekko tężejącą różową masę wylać na biszkopty. Ciasto wstawić do lodówki. W międzyczasie truskawki (ilość dowolna - według gustu) pokroić na połówki. Owoce ułożyć na stężonej masie sernikowej. Na sam koniec całość zalać

Ugotować
BISZKOPT Z TRUSKAWKAMI BITĄ ŚMIETANĄ I GALRETKĄ 185

Przepysze ciasto, pojawia się w moim domu  w sezonie truskawkowym 🍓🍰 Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.                    SKŁADNIKI Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia BITA ŚMIETANA 500 ml śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO 500 g truskawek(...)galaretki truskawkowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać

RAROSSA
Ciasto na zimno z jogurtów greckich, masą budyniową i galaretką z truskawkami 169

biała warstwa 2 opakowania jogurtu greckiego (łącznie 800 g) 2-3 łyżki drobnego cukru do wypieków odrobina soku z cytryny 5 łyżeczek żelatyny + 4 łyżki wrzącej wody 90 g biszkoptów do dekoracji 2 galaretki o smaku malinowym + 3 szklanki wrzącej wody 0,5 kg świeżych truskawek odrobina soku z cytryny Na samym początku galaretki malinowe rozpuścić w 3 szklankach wrzącej(...)Masę zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego ostudzenia. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie na spodzie ułożyć herbatniki i zalać je ciepłym budyniem. Od razu na budyniu ułożyć biszkopty. Następnie zabrać się za przygotowanie białej masy: jogurty przełożyć do miski, dodać cukier, odrobinę soku z cytryny i rozpuszczoną oraz ostudzoną żelatynę. Całość bardzo dokładnie ze sobą wymieszać, np. trzepaczką

Ugotować